Nazdravani de august-septembrie 2003 (mart.2008)
Raspunsuri - Pagina 10
liliac1 spune:
Hristos a Inviat!
roisin prima data cand m-am uitat pe pozici, am confundat fetele. Ma incurcasem la un moment dat asa de tare incat am luat-o de la capat. Mi-a placut la nebunie faptul ca fetele tale sunt sportive si ca le plac activitatile in aer liber.
anka nu'sh de ce dar mie mi se pare ca fetele seamana totusi intre ele. Doar ca Eliza are trasaturi de domnisoara si e un pic mai "ascutita" si Er are trasaturi de bebe si este un pic mai rotunjoara. Acum, stau si ma gandesc ca este aporape imposibil ca doua surori/frati sa nu semene chiar deloc, ca doar genele se transmit si dintr-o parte si din alta, asa ca tot exista ceva comun. Intr-adevar Er seamana mai mult cu tine.
cris Am trecut si noi prin faza "nu vreau sa am copii" dar asta pentru ca ea nu vrea sa sufere la nastere M-a intrebat o data daca m-a durut cand am nascut-o si i-am explicat ca m-a durut un pic dar ca a trecut f repede...bla-bla... Ce a retinut ea din toata povestea este durerea. Acum...dupa ce-am discutat cu ea...vrea sa aiba tot 4 Macar Andrei este mai practic Auzi la el ce gusturi...MINI. Andra viseaza la Kia Sorento si tat-tu tot o incurajeaza: "Lasa tata, ca-ti cumpara mama cand o sa implinesti 18 ani!"
Cu melcul...l-am plimbat pana la soacra-mea, de sarbatori, cu gandul de a-i da drumu' sa-si intalneasca semenii. Cand am ajuns acolo, bineinteles ca toata lumea de la intampinare s-a aratat scarbita si nu ne intelegea ce ne apucase. Andra avea grija, in schimb de melc. Asa ca a doua zi dimineata ce credeti ca facea familia extinsa?? Studia melcul, verifica daca a mancat ceva-ceva si bineinteles daca digestia a fost completa. I-am facut observatie soacra-mii: "Ei, cum e cu scarba??" la care ea imi raspunde: "Mami, mama, mi-e scarba de mor de altii...dar asta este al Andrei!!" Deci, melcul nostru are statut special.
La plecare...am avut in plan sa-l fac "uitat". Cand m-a auzit sotul meu...s-a uitat luuuung la mine, l-a aranjat in cutiuta si imi spune: "Te rog, du-l in masina, cauta-i un loc comod, ca nu vreau sa am scandal si panarama cand ajung acasa. Vreau sa ma odihnesc."
Deci va dati seama ca si acum il am acasa. In fiecare seara curatam cutiuta, aducem iarba proaspata, Andra ii mai pune si flori sa pape. Nu va spun ca melcul, cum ne aude ca intram in baie (ca acolo sta pana venim noi acasa) scoate coarne bouresti
Va si sa aveti o saptamana (scurta) usoara!
Liliana, Andra-Maria & 14+
Fii asa cum simti si se va vedea in tot ce faci!
cristinamh spune:
tnks irinuca... se pare ca inca nu mi-a trecut ameteala... sambata trebuia sa fie, sa poata veni toata lumea.
din experienta intalnirilor anterioare... ma indoiesc ca ne strangem mai devreme de 12, asa ca vedeti si voi cum puteti...
misto tabara, 11 zile... nu vrea si raluca?
si o vacanta cat mai placuta de 1 mai!
cu scoala... e tare complicat, clasa 1 nu mai e ce era odata, multa materie, multe teme... si in general e greu pentru un copil mic sa sustina efortul. el poate face fata, dar e vorba de un efort sustinut pe o perioada mai lunga de timp. dar daca vezi ca nu rezista... nu cred ca -i vreo problema sa/l retagi si sa mearga toamna viitoare.
liliac1 spune:
irinuca ce fain trebuie sa fie cu rulota!! Drum bun si asteptam impresii.
La capitolul scoala, o sa se creeze o gramada de polemici, dar voi incerca sa va spun punctul de vedere al consfatuirilor facute la noi in familie. Nu stiu daca v-am spus, dar socrii mei sunt invatatori. La fel si unchiul si matusa sotului meu. Am avut destule discutii la tema si scorul a fost de 3:1 pentru a da copilul la scoala in 2011, adica la aproape 8 ani. Si asta nu pentru ca Andra nu ar fi suficient de "dezvoltata" pentru varsta ei. N-are sens sa insirui ce stie sa faca, cert este ca la evaluarea primita, ar face fata cu brio materiei chiar si din aceasta toamna. Numai ca ii trebuie o anumita pregatire psihologica. Orele au 50 minute, ei pana la 7-8 ani se acomodeaza greu cu statul in banca si sa fie si atenti la lectie, obosesc f usor, materia este asa cum este, notiunile sunt prezentate sub o alta forma, etc... Daca mai fac si ceva optionale se duce timpul liber. Acum, depinde f mult si de la copil la copil...
Noi inca nu stim ce sa facem. Sotul meu vrea sa o inscriem la anu' la scoala, pentru ca as fi acasa si as putea sa o supraveghez mai indeaproape, eu as vrea sa mai aman inca un an. Are timp sa faca scoala, copilaria trece f repede.
Liliana, Andra-Maria & 14+
Fii asa cum simti si se va vedea in tot ce faci!
mihaela_s spune:
anka, mie mi se pare ca seamana putin fetele, doar ca inca Erika e bb si nu poti sa le compari tare mult. Cum zicea liliana, e mai rotunjoara. Dar mi se pare si mie ca Erika seamana cu tine.
iuliana, intre ale mele sunt 7 ani diferenta si tot e competitie si tot trebuie sa le laud pe fiecare la fel, sa le pup/scarpin/mangai la fel. Am reusit sa lamurim ca Silvia sa fie "prima" avand in vedere ca Diana a fost 7 ani tot timpul prima . Pana n-a avut-o pe Silvia, Diana era in competitie cu mine , adica ea trebuia sa le faca pe toate inaintea mea...
Felicitari pentru asa fete cochete si studioase.
Eu am mai scris ca si Silvia merge in august la scoala. Doar ca va fi cl.0, cum ar veni clasa pregatitoare. Silvia abia asteapta. Au fost deja invatatoarele(aici au 2 sau chiar 3 la 20 de copii) sa o cunoasca(doar ea si inca un baiat de la gradi a ei vin la scoala asta) si i-a placut de ele. In 2 iunie va fi intalnirea tuturor la scoala, vom sta o ora ca sa ii cunoasca pe copii, clasa, scoala, sa stie ce si cum pe acolo. Sunt si eu curioasa, inca n-am fost la scoala sa o vad, numai de afara, n-am vazut clasele si restul. Aici e si program dupa scoala, se numeste fritids(timp liber) unde copiii se joaca si au tot felul de activitati. Silvia va merge si ea, probabil pana la ora 16 in zilele in care voi fi si eu ocupata. Aici primesc si masa la pranz, asa ca nu ai probleme cu copiii cat sunt la scoala. Lectii nu prea au, nu e stres, abia astept si eu sa vad cum va fi.
Silvia citeste si ea, nu cursiv, dar citeste orice cuvant, propozitii scurte. Face numai adunari dar pe degete. Noi n-am lucrat nimic acasa cu ea, nu vreau sa se plictiseasca la scoala(aici ritmul e mult mai lent decat in Ro) si nici sa-i arat eu alte metode decat invatatoarele.
la toata lumea!
vorbe de copil...
Hobby
calator de profesie
ankalaura spune:
IRINUCAAAAAA unde face Radu aikido ca vrem si noi sambata!!!! Te-am intrebat eu si pe mess, dar cre' ca ai un virus nene ca imi tot veneau mesaje cu linkuri bizare si tezte aiurea...
Cetesc diseara, ca am de comentat si eu la treaba cu egalitatea intre frati
CRIS - mie imi convine sambata sau chiar duminica, mi-e absolut indiferent daca e dimineata sau dupa-amiaza (Eliza nu mai doarme de mult la pranz, Er doarme in carut daca are chef).
Vinerea insa imi e imposibil as zice - cu amandoua nu ma incumet departe... Si nici daca mai aveam masina, nu imi mai da Ovidiu voie sa conduc cu copiii in masina Are si el un pitic, ce sa ii fac... Si cine il aude crede ca nu conduc eu corespunzator, ca ma si enerveaza, i-am zis de atatea ori... Cica sunt nebuni pe strada. Nebuni sunt si cand conduce el! Si parca nu as fi mers cu Eliza zi de zi in masina, atata timp, singura cu ea Ca cica daca ii e foame Erikai. Pai daca ii e foame, opresc "la mal" si ii dau sa manance ce naiba!
iuliana spune:
Nu o sa va vina sa credeti, dar Emma la anul cind merge in clasa 1 va avea program 8.30-15 unde e inclusa si o pauza de masa de juma de ora la prinz. Mie mi se pare mult pentru un copil de 6 ani si o sa imi fie tare greu sa o am plecata aproape 7 ore de acasa. Ei sint convinsa ca o sa ii placa. Ea si acum ar sta toata ziua la scoala.
Anka, daca sotul are fobii din astea, ce ai sa faci cind ajungeti in Canada unde e musai sa conduci si pina la prima alimentara? Eu zic macar sa il obisnuiesti cu gindul si sa conduci singurica ccc cu fetele:) inca de acum.
Nici eu nu as fi insistat cu scrisul, cititul si socotitul, dar astea sint cerinele aici. Trebuie (sa zic asa) sa invete literele si cifrele si sa le scrie inca de la 4 ani si sa citeasca atunci cind intra in cl. 1. Bine, sint si copii care nu o fac, dar cel mai bine pentru ei e sa le stie pentru ca apoi ramin in urma. Si sint mai mult decit convinsa ca Emmei nu i-ar place sa fie printre ultimii din clasa. In mai pe 14 avem intilnire cu profesorii de cl.1 sa ne spuna care sint cerintele si ce vor face copiii anul urmator....chiar sint curioasa.
Aici, daca esti elev bun, poti face 2 ani in unul si poti sa sari peste 2-3 clase daca dovedesti ca esti capabil. Avem prieteni cu copii care au intrat la facultate la 16 ani si la 22 deja si-au terminat masterul si sint in primul an de doctorat. Daca esti bun, nu te tine nimeni in urma numai ca sa treci prin toate clasele.
Si aici, daca elevul nu e pregatit pentru cl. 1, poate sa mai amine un an si sa repete cl. pregatitaore (kindergarten).,,, nu e nici o rusine. La clasele mai mari deja e mai problematic. Insa a fost si un caz anul trecut cind o fetita de 5 ani juma a cind trebuia sa intre in kindergarten a intrat in clasa 1 (a sarit peste kindergarten) pentru ca stia deja sa citeasca cursiv si probabil ca si la mate era buna). Ce rost are sa se plictiseasca copilul in scoala?
Liliana, e tare nostima Andra cu "pet-ul" ei:)).
cristinamh spune:
mei, noi am scapat de melci... din fericire a uitat de ei si le-am facut un bine, le-am dat drumul. sper sa nu si aminteasca de ei...
intalnirea e sambata, scrisesem eu gresit data, am corectat.
anka, mi se pare o tampenie sa nu conduci cu ele in masina... hai mei, ca nu e tragedie. io am plecat la drum lung cu amandoi, adica singura la mama. si zau, daca am ajuns eu sa plec cu amandoi...tu..care conduceai de atata timp...!?!?
n-am apucat sa zic de ai mei plozi, care cred ca seamana totusi destul de bine, fizic. in rest, is personalitati diferite. complet. andrei vrea mereu sa castige, dar n-o spune, boceste cand pierde si nu se manifesta cand reuseste. de fapt imi dau seama dupa bocit cat de mult voia un lucru, daca l-a pierdut.
iris e altfel. ea spune raspicat de la inceput, sarbatoreste de nu se poate, trebuie sa afle toata lumea, si vai si-amar daca pierde. sa descriu ce iese de-aici cand se joaca impreuna? ca orice s-ar juca, la final is plansete?
laudele is pentru amandoi. iris le cere, andrei le vrea mai mult ca apreciere pentru ceva ce a facut, nu gratuite.
ei... sa vedem, cum vor evolua... si ce ne asteapta peste 10 ani.
aaa, nu v-am zis, duminica la botez, fi-mea a facut mare pasiune pentru un baietel de 9 ani. care a facut fix ce voia ea. adica sa fie www.dropshots.com/hornoiuc#date/2009-04-26/17:48:08" target="_blank">printul ei, sa danseze cu ea, s-o ia in brate... ta -su turba cand o vedea in bratele lui, i-am zis sa se obisnuiasca cu ideea, ca 10 ani trec foarte repede.
ankalaura spune:
Fetele, cu condusul... nu e din cauza mea, ci din cauza altora, aia din jur, si din cauza faptului ca Er nu prea sta cuminte in scoica... Plus ca daca le am pe amandoua in spate, Eliza nu ma asculta si o chitzomaneste pe Er, si aia nu mai sta locului. In fata nu o pot pune pe Er pentru ca nu mi se dezactiveaza airbag-ul de pe dreapta fata.
Cris, ai tai sunt mai mari amandoi, nu tre sa le dai biberon in mers.
Ce sa zic, uneori sunt de acord cu el, se circula cumplit in Bucuresti, pentru ca de Bucuresti este vorba, la Constanta conduc numai eu si n-are nici o problema cu asta... La drum lung prefer sa conduca el, din aceleasi motive de mai sus, cu fetele... cel putin pana la soacra-mea facem 5 ore fara oprire, Er mananca de doua ori, daca ne-am mai si opri sa o hranesc, am bate 6 ore lejer...
Dar cel mai cumplit este traficul asta oribil din Bucuresti.
Si apoi, am si eu un motiv. Decat sa il vad nene in dreapta mea cum e disperat si pune frane in gol in podea, mai bine merg singura si am terminat. Sau numai cu Eliza.
De exemplu am mers in Bucuresti, dar cu ele amandoua plus maica-mea, ca sa nu le lase sa se chitzomaneasca...
Edit ca sa imi exprim nervii
Ca poate nu vad eu bine.
Dar in Constanta de exemplu, lumea nu trece pe rosu, si nici nu se merge cu 90 la ora prin oras si cu 60 la ora pe aleile din dosul blocului, de unde oricand iti poate sari un copil in cale.
Bine, in Constanta se merge cu 40 la ora in oras, daca ai noroc, cu 50, deci te apuca nervii, dar nici ca in BUcuresti, cu 80-90!
Nu pot sa spun ca in Cta se da foarte multa prioritate la traversare, dar se mai da. In Bucuresti, cre' ca numa' una ca mine, ca barbatu-miu si ca Hornoii mai dau prioritate, ca restul nu
Deci de aia ii e lui teama... de astia care trec pe rosu, care merg ca nebunii cu 90 la ora pe contrasens uneori, care nu opresc daca te vad cu caruciorul pe trecere, samd...
Inutil sa zic ca nu am vazut in Germania sau in Franta sa treaca cineva pe rosu sau sa depaseasca pe linia continua sau sa nu dea prioritate, samd...
cristinamh spune:
hehe, ce buna e aia cu pus frana in gol pe podea! si pe mine ma enerveaza...dar cica nu se poate abtine. ba imi mai scoate ochii ca merg groaznic in bucuresti, ca nu poate sta in dreapta...
ok, i-am zis, cine merge bine in bucuresti? sa-mi dea un exemplu de sofer cu care a mers mai bine decat cu mine! ei surpriza, n-a putut! el nu suporta cu nimeni in bucuresti... dar macar eu nu tai benzile, dau semnal, merg civilizat.... si pot sa stau si in dreapta, fara sa pun frana pe podea.
la drum lung ii place in dreapta, dar numai cand dorm copiii. innebuneste ca trebuie sa fie pun'te masa, ia-te masa pentru ei.
anka, de ce nu-i iei lu eliza ceva gen dvd portabil? s-ar putea sa-i gasesti ocupatie, si er...daca e lasata in pace, cred ca-si gaseste ea ceva de ros. ai mei au stat singurei de mici... si cu chiu cu vai s-au impacat. si acum se mai sacaie, dar din fericire merge de minune amenintarea cu trasul pe dreapta si debarcat pasagerii galagiosi.
dar, am vazut ca-s mult mai cuminti si mai intelegatori cand sunt doar cu mine in masina. adica, dupa explicatiile ca mami nu are voie sa intoarca capul la ei, ca ia amenda... si ei trb sa fie cuminti ca sa pot conduce, ca altfel facem accident, reusim sa aplanam conflictele. cand am plecat ultima data la mama singura cu ei am avut mai putina bataie de cap decat cand am plecat cu tati.
cu eliza chiar nu merge sa gasesti un sistem de mituire ?
ankalaura spune:
Bai Cris, la noi sunt doua aspecte. Ala in care Eliza o chitaie pe Erika, si ala in care daca Erika nu e chitaita de Eliza, o cauta ea cu lumanarea. Bai mor nu alta!
Elizei nu ii iau DVD portabil. Sincera sa fiu, imi vine sa desfiintez teveul de acasa!!! I se face rau daca sta cu ochii altfel decat la peisaj - asta patesc si eu in cand stau in spate, chiar crezusem multi ani ca am scapat de raul asta de masina. Am amintiri vii de pe vremea excursiilor in autocar pe cand eu dadeam la boboci la fiecare kilometru, in ciuda cutiei de Emetiral care nu imi lipsea. Ma intreb cum de nu am luat vreodata vreo overdose!!! Ca luam mai multe dar sa citesc prospectul neam!
Ma gandeam sa ii iau o masa din aia de desenat... stiti care... www.dmail.ro/prodotto.php?cod=173625-422&np=1" target="_blank">asta dar iti dai seama ce ar face Erika? Mi-ar sari din scaunul ei direct in masa lu' Eliza...
Anyway,... una peste alta nu ma deranjeaza chestia asta cu condusul... V-am mai zis, eu atata am tanjit sa stau acasa incat acuma nu imi vine sa ies din cartier! Am de toate aici, zau daca imi trebuie altceva. Momentan Mai vedem noi peste cateva luni...
Uite ca pe 1 iunie se face un an de cand stau acasa si zau ca a trecut ca vantul si ca gandul, si nu am nici cea mai mica intentie de modificare, ba mai mult, ma ingrozesc ca mai am inca un an si atata. Ma rog, in teorie... Sper ca la anu' pe vremea asta sa nu mai fim aici si sa nu imi mai fac socoteala asta...