Nazdravani de august-septembrie 2003 (mart.2008)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns liliac1 spune:

Ieri am avut prima discutie cu 18 in cerculet

"Andra: Mami, stii ce mi-a zis Dora?
Eu: Ce ti-a mai spus?
A: Ca Alexandra X si Alexandru Y au facut sex. (le spune tot numele ca sa-i deosebim, ca noi cunoastem prea multi care se numesc asa)
E: Ce-au facut?
A: Sex, mama, sex!
E: Da' ce-i aia?? Poate l-au facut pe "six" ca i-a pus doamna sa scrie.
A: Nuuu, mama, au facut sex-sex!
E: (m-am oprit din ce mesteream) Cum au facut sex?
A: Dora s-a dus la baie si i-a vazut. Se pupau pe gura si-si aratau puta.
E: (razand) Ei, hai fii serioasa, copiii faceau pipi, normal ca stateau pe wc...dar fiecare in compartimentul lui (precizare: wc-urile sunt separate, fete intr-o parte, baieti in alta parte)
A: Nuuu, mami, Alexandru Y s-a strecurat la baie la fete ca sa faca sex cu Alexandra X.
E: Fii serioasa. Eu n-am auzit de-asa ceva.
A: Da, mami, asa fac iubitii, isi arata putzele.
E: Nu cred. Uite, eu si tata ce suntem? Nu suntem si iubiti?
A: Da.
E: Siii?? Ne-ai vazut vreodata ca ne aratam ceva?? (si i-am mai dat cateva exemple )
A: Nu.
E: Ei, vezi?
A: Dora asa mi-a zis, dar cred ca mintea.
E: Cine stie ce-a vazut ea si i s-a parut.
A: Mami, te rog frumos, daca te intalnesti cu mamica lor sa nu le spui nimic.
E: Bine, vedem noi. Doamna unde era?
A: In clasa. Si cand a venit Dora-n clasa a strigat: "Doamna, Alexandru Y si Alexandra X fac sex la baie!"
E: Si Doamna ce-a facut?
A: S-a dus peste ei sa verifice...si i-a adus in clasa...pe amandoi"

Am schimbat subiectul.
Vine tat-su acasa.
"Andra: tati, vrei sa-ti spun ce minciuna mi-a zis azi Dora??
Tati: Ce ti-a spus?
A: Cica iubitii fac sex...dar nu-i adevarat, ei doar se pupa si se strang in brate, nu-i asa??
T: Da' ce-i aia sex?
A: Eiii, cica pun mana la puta, dar nu-i voie, nu-i asa tati??
T: Nu, normal ca nu-i voie.
A: M-au mintit copiii."

Tat-su a incheiat discutia rapid, i-am facut semne...ca-i povestesc eu mai in detaliu, si am revenit la ale noastre. N-am mai insistat, dar ne asteptam la cine stie ce porcarioare. Are 5 ani jumate, doar

Liliana, Andra-Maria & 15+

Fii asa cum simti si se va vedea in tot ce faci!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sasha.p spune:

Liliacule - mi s-a facut rau ... Deja ?? Speram sa mai respiram cativa ani pana la discutii de genul acesta ... Sasha inca nu a inceput, dar dc il aud nu va tb sa fiu asa surprinsa !

Anca, mami de Sasha si 30 + cu Iris Laura;
surioara lui sasha

Nazdravani de august - septembrie 2003
http://bd.lilypie.com/fNiwp2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

sasha... trage aer in piept, numara pana la 10 si respira usor... si pregateste raspunsul... si pe mine ma cam ia groaza, a fost mai usor sa-i explic cum se fac copiii decat sa gasesc un raspuns pentru ce-i ala sex...

una peste alta, ne-am scos dintele. la dentist, ca acasa n-am reusit. asa ca andrei s-a suparat pe dinte, si cum avem cabinet la parte, ne-am dus...
cu un curaj fantastic, de s-a crucit doctorita... l-a facut fericit cu doar 10 lei (satisfactia e mai ieftina la 5 ani ). acum tzopaie prin casa, abia asteapta sa ajunga la gradi sa le arate.
pentru curiosi, avem www.dropshots.com/hornoiuc#" target="_blank">dovada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliana spune:

Ca veni vorba de facut sex sa va spun si lanoi faza.

Vine Emma saptamina trecuta de la scoala si primul lucru pe care mi-l spune e: mama, Jenilee (fetita asta de care va povesteam ca s-a obraznicit si care se tavaleste cu un baietel) mi-a spus niste cuvinte urite. Eu: ce cuvinte? Ea: ca sa faci un bebelus trebuie sa ai sex. Eu fac ochii cit cepele si nu imi vine a crede. Eu: mama, dar ce e ala sex? Ea: ceva nu f. frumos...vine de la sexy si nu e un lucru frumos. Cu chiu cu vai ma abtin sa nu izbucnesc in ris. Eu: Emma, lucrurile astea nu trebuie discutate la scoala ci numai in familie. N-am putut sa ii explic ce e sexy si nici sex pentru ca nu a vazut nici copii pupindu-se in baie (fetele si baietii au baiseparate) etc si nu am vrut sa dezvolt subiectul.

Emma imi spune ca s-a dus la profesoara si i-a spus ce a auzit, profesoara suna parintii sa vada cum de stiu copiii si cum de vorbesc la scoala asa ceva. Cica de 10 ani de cind e prof, nu a auzit niciodata un copil de 5-6 ani vorbind despre asa ceva. Suna profesoara si pe Alex si ii explica care e treaba, a doua zi am voluntariat si sta si cu mine de vorba. In fine, Emma a fost tare traumatizata, chiar ii venea sa plinga ca i s-a parut ei ca fetita aia a jignit-o cumva pe ea. Bine ca nu a aflat si ce au facut ieri Jenilee si Landon (copii astia problematici). Ea i-a cerut lui sa isi dea pantalonii jos si cica el s-a conformat. Profesoara era pur si simplu socata....si eu la fel.

Noi la cumparat jucarii si chestii din astea stam bine. Emma intelege bine valoarea banului si nu face figuri cind ii explic de ce nu pot sa ii cumpar nu stiu ce minuni vrea ea. Plus ca acum are de ales intre a cumpara jucarii sau alte timpenii de care se plictiseste imediat si intre a merge la programul de mate si reading. Alege imediat pe ultimul. Din fericire pentru noi, nu avem bunici si alte neamuri care "sa ne strice munca". La pantofi e mai greu ca si mie imi plac si ne e greu sa ne oprim. Diana inca se mai tavaleste pe jos prin magazin cind vine vorba de pantofi, dar la jucarii e chiar cuminte. La hainute e ok pentru ca de obicei, cit timp ma uit la hainute, ele se joaca la jucarii si i le arat numai pe alea care imi convin mie si ca pret si design.

Saptamina trecuta Emma a primit un Certificate of Proficiency in Reading de la programul de citire. Era asa de mindra cind si-a primit diploma.

Cristina, am vazut si eu dintosu'. E mindru? Ce zice? Cum a fost experienta?

Am realizat ca nu sint deloc pregatita sufleteste sa merg in Romania si sa ma iau de coarne cu familionul. Sint hotarita 80% sa nu mai vin in Romania, chiar daca nu mai primesc banii inapoi pe bilete.

Oricit mi-am prospus sa stau calma si sa dau la fund toate reprosurile pe care o sa le primesc (cum ma imbrac pe mine sau copii, cum imi cheltui banii, ce maninc, cum imi cresc copiii etc), nu stiu cit de mult am sa rezist. Discutiile au inceput de pe acum, deci imi inchipui cam ce ma asteapta:(.

Mergi la inceput

dintosu e in al noualea cer de fericire. abia astepta sa ajunga la gradi...
mai naspa e ca azinoapte am adormit bustean. si n-am apucat sa fac pe zana... iar de dim copilu s.a trezit primul.
si facuzem analiza, cat ii da zana pe dinte. 1 leu daca e foarte obraznic, 10 lei daca e foarte cuminte. "mami, eu cred ca imi da cam 7 lei..." azi dim am intors-o, ca zana o fi fost suparata ca s-a batut el cu iris aseara... si i-am zis ca nu vine daca nu-i cuminte. asa ca nu parea prea afectat, "e dintele ei, trebuie sa vina sa=l cumpere". era muuult mai nerabdator sa se laude la gradi ca acum e si el stirb. am inteles ca mai e doar un baietel care nu si-a scos nici un dinte, cred ca de-aici disperarea, sa nu fie el ultimul.

la dentist a fost ok. ii zice dr. ca-i da cu o pasta de banane, sa nu simta. "si cu ce arome mai aveti?" apoi i-a dat si cu sprayul si n-a avut nimic. i-a alunecat prima data, si la a doua se cam codea andrei, dar varianta de a mai sta cu el cateva zile nu i-a convenit.
in schimb is tare fericita ca n-a parut deloc impresionat ca nu sunt jucarii acolo. ba i s-a parut foarte "misto" si la dentistul asta. si mie mi s-a parut, mai ales la "buzunar".

in schimb am uitat sa va spun de maimuta mica... cum a vazut ca plecam la "ditist" urla ca merge si ea, sa vada cum ii scoate dintele lui andrei. asa ca a mers, si s-a uitat ca mangusta la extractie. aschia nu sare departe de trunchi, curiozitatea e mai puternica decat frica... asa ca am doi copii pereche minunata. iris sadica, andrei masochist...

si in incheiere... "mami, dar nu-mi da zana 20 lei? in avans pentru ceilalti dinti?" <de ce mami?> "sa-mi ajunga de bakugan!" ca sa vedeti cum a ajuns zana maseluta institutie de creditare! i-am promis ca, daca vrea sa-si cumpere orice altceva, ii completez eu pana la 20 lei. dar nu bakugan.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliac1 spune:

Cris Andrei e tare simpatic asa, stirb Bravo lui ca a suportat ca un adevarat barbat!!!

Iuliana Tu stii cel mai bine daca este potrivit sau nu sa vii in Romania. De fapt, cel mai bun loc unde poti sa mergi e acolo unde te simti confortabil, asa ca daca dorul nu e mai puternic decat ratiunea... poti sa alegi sa petreceti un timp minunat in orice zona a lumii
Pup fetele!

Noi am descoperit ca nu putem merge cu acele sandalute. Ii ies din picioare si ii aluneca picioarele in parti. Explodez de fericire!!!!
Dar eu cand ii explicam...ma arata cu degetul si imi spunea ca-s o mama rea si ca nu vreau sa tin cont de parerile ei. Azi dimineata i-am spus sa se incalte tot cu alea...ca doar si le-a cumparat, nu?? Sa lase pantofiorii luati de noi, acasa. A decretat: "mami, te las pe tine sa alegi ce-mi trebuie ca tu stii cel mai bine. Eu mai trebuie sa invat"
Eu inca ii cumpar pantofiori cu talpa moale/flexibila si cu talonet. Cat timp gasesc de-astia, n-am de gand sa schimb tactica.

Liliana, Andra-Maria & 16+

Fii asa cum simti si se va vedea in tot ce faci!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns l_carmen2003 spune:

Cristina, ce baiat mare ai! De fapt ce copii mari avem! Bravo, felicitari pt dintisori!

Iuliana, chiar nu inteleg de ce trebuie sa iti pese de ce spun unii sau altii! pe bune, eu nu dau socoteala nimanui in ce priveste familia mea - eu prin familie inteleg copilul sotul si cu mine! Totdeauna m-au considerat ciudata - nu ma refer la mama si tata, ca ei au fost mereu alaturi de mine!- pt ca am facut totul in viata in felul meu si nu dupa capul lor... si culmea mie imi e bine iar ei au ramas cu comentatul perpetuu... Am rude pe care de 15 ani nu le-am mai vazut si zau ca nu sufar, si e vorba de frati si surori ai parintilor mei... Stau bine in coltul lor de lume si eu intr-al meu si ne e bine asa... Si cu socrii la fel... Anul trecut cand a fost mama plecata cateva zile a stat soacra-mea cu Alex dupa masa si cum ea e de parere ca Alex face prea multe lectii si se joaca prea putin - eu nu il las uitat in fata TV-ului ore in sir afaca, ca e mai comod, cum le-ar place lor - nu i-a dat drumul in casa prof de germana! si a avut si curajul sa ne spuna asta! de atunci n-a mai calcat pe aici... Bine nici nu se inghesuie... Fiecare cu parerile lui. Eu nu ma cert cu ei. Pur si simplu ii ignor si nu le mai calc pragul sau le si spun ca avem pareri divergente si nu mai avem ce discuta. Punct. Functioneaza.
Stii ce frumos si bine e dupa?
Cu tine e aiurea ca tu vii de departe - stiu cum e sa locuiesti in alta tara si cum e cand te intorci acasa- munciti din greu si poate tanjesti dupa ei si i-ai dori alaturi cu atat mai mult cu cat esti constienta ca ai dreptate, insa intelegi cred ca e vorba de generatii diferite si de ce nu? invidie... si cu asta am spus totul...
Anul asta ii fac aniversarea lui Alex mai devreme asa ca avem petrecere pe 5 iunie cu copiii de la gradinita si pe 14 august avem petrecere de ziua lui - care e pe 15 dar pe 15 august am prinde doar ore nepotrivite adica in toiul caldurii... Si ce tema are petrecerea lui Alex? Dinozaurii! exact. Ieri taica-sau ii cauta imagini sa ii faca invitatii... - am avea si din alea de la locul petrecerii dar pe ele scrie doar numele locatiei ori noi vrem un dinozaur care sa ii invite pe copii! Ma doare capul... trebuie sa ii gasesc costum de dinozaur! In rest sunt inca bolnava, sotul meu de ieri e mai bine insa eu inca trag bine... Mai nou am reusit sa fac si conjunctivita de la sinuzita asta aiurita tratata cf medicatiei specifice, cu antibiotic etc... degeaba...

Si noi avem discutii despre sex cu Alex.
- ce inseamna sex? Ii arat si explic, sperand ca am scapat. Ei bine, nu:
- dar ce inseamna sa faci sex? M-a luat pe nepregatite asa ca m-am recules si i-am explicat ca doi oameni fac sex cand vor sa aiba copii.
-da? bine.
si cu asta am incheiat discutia... sincer si la obiect. Nu m-a intrebat cum se face inca si sper sa mai treaca un timp ca sa imi compun un text potrivit!

Mai nou il intereseaza ce e cu gripa porcina si cu pandemia. Cica la gradinita doi copii au inceput sa ii sperie pe ceilalti - ce parinti tampiti au! - ca se vor imbolnavi si ca vor muri cu totii si atunci i-am explicat si eu cum sta treaba si ca nu mai are voie sa pupe copii si ca trebuie sa se spele mai des pe maini si sa fie atent sa nu stea pe langa acei copii care par raciti... Ieri am avut sedinta cu parintii si imi spune educatoarea ca Alex le-a spus copiilor 'sa nu intrati in panica! avem mijloace sa combatem gripa porcina! nu va pupati intre voi si spalati-va pe maini' Mdaaa, corect dar ma bucur ca a inteles ceva pana la urma.
Noi anul asta nu vom mai avea serbare de sfarsit de an ci vor face o excursie de o zi... cu parinti cu tot, in autocar care sa ii supravegheze, firesc!

Un week-end placut tuturor!

Mergi la inceput

ai rasucit cutitul in rana, carmen, cu ziua copilului...
eu i-am promis ca nu i fac ziua. a fost foarte obraznic, si ori invata sa vorbeasca frumos, ori gata, sa uite de petrecere.

in schimb ma roade pe mine... are 6 ani totusi... e o varsta pe care o tii minte, oricat de obraznic ar fi. si-mi venise stralucita idee de a face petrecere surpriza. adica sa fac rezervarile, sa impart invitatiile direct parintilor, cu rugamintea sa nu spuna nimic plozilor. oricum e in vacanta, le pot spune atunci.
oare e destula pedeapsa sa stie ca nu-si face ziua? si sa aiba parte de o surpriza? sau fac mai mult rau? ca-l obisnuiesc sa primeasca pana la urma ce-si doreste?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Cris, mai bine alege o alta pedeapsa. Nu o vei respecta si nu va mai avea nici un sens nici o alta restrictie. Eu ma enervam si ziceam "nu mai ai voie la desene animate timp de o saptamana" Dar desigur, imi trecea... si imi parea rau ca am gasit asa o idee aiurea...
Acum ii spun "15 minute sunt suparata pe tine si nu vreau sa imi vorbesti" Si functioneaza mai bine decat amentintarile alea majore cu ziua, cu Mos Craciun, Iepurasul, Mos Nicolae...
Si ca sa fiu sincera cu mine, nu e chiar assa de neastamparata incat sa merite mai mult de 15 minute de pedeapsa....

Iuliana... ce sa zic... Mai face si maica-mea chestii de-astea... Nu comenteaza decat rar, dar cana o apuca teoria ca nu se potriveste nu-stiu-ce ii pun eu Elizei pe cap cu nu-stiu-ce are pe ea... ma apuca damblalele. Ca a vazut ea pe Botezatu' la teve ca de acuma se poarta toate culorile si ca nu se mai asorteaza geanta cu pantofu'. Poa' sa nu se asorteze maica, dar mie nu imi place sa pun pe mine sapte culori, din care doua sunt una la pantofi si alta la geanta... Sa puna Botezatu' pana nu mai poate, sa arate ca un papagal...
Cat suntem la distanta, e ok. Cand suntem in acelasi spatiu, incep discutiile. Ma intreb cum naiba o sa fie cand vom schimba continentul.
Ca ea inca spera de-adevaratelea sa ne razgandim...
Bai dar nu ar accepta si ea o data ideile mele, bune, rele, sa zica asa, ca le respecta pur si simplu, macar pentru ca am treij'cinci de ani si nu cinshpe'....

Cu sexul.. noi nu am avut inca discutii, dar ma gandesc serios ce o sa ii spun si cum, cand va tebui sa ii spun de ciclu. Plus de sex.
Mi-a zis insa o prietena cu fetita de 6 ani ca i-a venit acasa cu toate detaliile "anatomice", a aflat ea de la gradinita ce si unde se "plaseaza" pentru a face sex... A lasat-o interzisa, va dati seama.
Eliza nu a intrebat nici cum se fac copiii. O singura data m-a intrebat cum ies. I-am zis ca da bebelusul tare din coate si se impinge cu putere si iese. Dar nu m-a intrebat pe unde, iar eu am lasat-o asa...

Ia ziceti - bucurestencele - ne vedem maine da?

Mergi la inceput

noi tocmai am capatat o noua problema cu sexul... ne toaca iris la cap cand o sa fie ea baiat...

solutii?

Mergi la inceput