Burtici fericite de septembrie-octombrie 2009(23)
Raspunsuri - Pagina 16
mariaanna spune:
Buna dimineata si de la noi!
Acum, dupa ce i-am plasa lui fiu-meu o farfurie cu aripioare si mie o farfurie de spaghete cu braza...m-am asezat linistita in fata calcultorului si mai iau cate o inghititura....
Cine zicea ca branza proaspata de vaci nu e buna?E asade buna.....
Si-apoi papanasii pe care ii poftiti voi din branza de vaci proaspata se fac...Mai am un pic.Poate dupa amiaza fac si va trimit si voua cate unul ...virtual.Reteta e foarte simpla.
Lasand poftele la o parte, tin sa va spun ca si eu am visuri ciudate.De exemplu ieri noapte am visat ca am nascut gemeni:baiat si fata, frumosi...de-ti venea sa-i mananci.
Dar se vede treaba ca subconstientul meu vrea fata, pentru ca pe ea am luat-o la alintat prima,dolofana!
Ieri dimineata m-am trezit razand, apoi toata ziua am fost imbufnata.Ba ca nu ma ajuta sotul la treaba, ba ca e prea egoist...saracul de el!Nu stiu cum ma mai suporta.Si m-a ajutat ieri toata ziua, dar nu mi-a fost de ajuns....Rautatea....
In rest noi suntem bine, aproximativ.Am nasul infundat si ma ustura o nara.Stau cu termometrul pe noptiera sa vad dac nu am febra...
Si cred ca am dezlegat misterul pierderii sarcinii din decembrie 2007.V-am zis c medicul pe care l-am avut nu era tocmai cel potrivit.Nu mi-a urmarit bine sarcina si analizele.Nu imi amintesc sa fi facut testul TORCH, dar stiu ca in prima parte a sarcinii am avut vreo catva zile mancarimi pe piele si niste pte mici, mici rosii.Acum inteleg ca a fost rubeola, pe care eu am confundat-o cu alergia...Rubeola provoaca ravagii in sarcina, in primele luni.
Ceasul rau, pisica neagra.Oricum, nu cred ca as fi ales sa intrerup sarcina .Asta a fost a fie.Acum sunt sigura ca nu am rubeola,nici citomegalovirus.Toxoplasma nu am avut, nici anticorpi, deci ar cm trebui sa imi fac testul.
Scuze ca m-am lungit, dar intr-un fel, incerc s ma incurajez pe mine ca a fost o cauza patologica, pentru ca in rest, nu tin minte sa fi facut ceva care sa dauneze copilului.De data asta trebuie sa fie bine!Asa vreau sa cred, pentru ca mai aum un baiat care imi da speranta, nascut sanatos si mare, la 4,150 g.Dac n-ar fi fost el, as fi fost dezamagita si nu aveam increderea ca pot da nastere unui copil.
Va pup pe toate si va doresc o zi minunata!
Mariaanna
10+
Mamica de
si
in asteptarea unui 
katteryna spune:
miha74 am facut un DT si un drytest care mi-au iesit cu risc crescut de SD
.Eu in sufletul meu simt ca
este ok si ca testele alea sunt niste statistici absurde insa am hotarat sa fac amnio ca sa fiu linistita si sa scap de stresul pe care il am de 3 saptamani.
lutoniana spune:
Buna dimineata si de la noi dragele mele, deja am savurat fiecare rand si am sorbit toata cafeluta.
Mariana baga asa pe scurt reteta de papanasi, te rog. Eu aici am gasit o tentativa de branzica la cutiuta..seamana cu cea proaspata dar are si niste smantanica....spune-mi ca o pot baga in papanasi pleasssssss.
Referitor la framantari si eu zic ca daca ai deja un copil sanatos si voios nu ai de ce sa-ti faci griji. Atunci a fost ceva nedipistat probabil, asa cum spui tu.
Despre mine.....nu uit insa parca dorm tot mai prost pentru ca nu ma pot lati ca o gogoasa pe burta, singurul mod in care eu dormeam. N-ar fi burtica asa mare...dar mi-e frica sa ma asez pe burta si ma foiesc de am facut deja gaura acolo unde dorm
.
Noi sa fim sanatosi si sa fie asta cea mai mica problema.
Va doresc o duminica reusita si plina de prajituri..... Monica tu ce praji faci ? Ca de curioasa sunt......
Cea mai fericita
14+
lutoniana spune:
Kateryna bafta multa si sa dea Dumnezeu sa fie asa cum simti tu !!!! 
Cea mai fericita
14+
monica_dicut spune:
mariaanna, va fi cu siguranta o odisee norocoasa si frumoasa la finalul careia iti doresc sa-ti tii dolofana cea dorita in brate 
HAi sa va povestesc una tare cu neuronul meu sa vedeti pana unde poate merge.
Acum vreo 3 saptamani plecam la munte la ziua unei prietene. Acolo stam mai mult prin casa adica intr-un foisor unde se bea si se mananca non-stop. La intoarcere soare mare pe drum. In masina eu cu sotul si o prietena pe care obisnuim sa o luam mereu cu noi in masina. Ma plang de soare si imi amintesc ca am ochelarii in rucsac. Rucsacul meu este pe bancheta din spate. O rog pe prietena mea SAbina sa-mi dea si mie ochelarii. Sotul meu zice insa "vezi ca ai o pereche de ochelari in torpedou" Zic, hai sa nu o mai deranjez pe fata si ma uit in torpedou. Scot tocul, il deschid si stupoare
Aceasta este conversatia ce a urmat intre mine, sot si Sabina:
Eu:"Bubu, ochelarii astia nu sunt ai mei"
EL:"BA ai tai sunt draga"
EU:"Bubu eu nu am ochelari culoarea asta"
EL:"Ba da draga mea, ai tai sunt ca nu au ai cui sa fie"
EU:"Bubu, cine a fost la tine in masina si si-a pus ochelarii in torpedou" (tocul era de la niste ochelari de-ai lui care se rupsesera de revelion)
In mintea mea un intreg scenariu, o intreaga lista de femei care ar fi putut merge cu el cu masina fara sa intru la banuiala de vreo aventura... 
EU din nou:"Bubu, te rog frumos sa-mi spui acum ai cui sunt ochelarii sau eu cobor din masina"
El:"Draga, da chiar nu intelegi ca sunt ai tai???" (Foarte convins de ceea ce spune"
EU:"Draga eu nu port ochelari din astia de panarama, m-ai vazut vreodata pe mine cu asa ceva???"
SAbina:(SAtula deja de intreaga discutie
)"Mai Monica, dar sunt ai tai, ti i-ai cumparat cu mine din OMV cand ne-am intors de la Bistrita(de la revlion adica)...ai probat vreo 10 perechi pana te-ai hotarat"
...Si uitati asa m-am facut mica pe scaunul din drepta, mi-am acuzat barbatul degeaba de infidelitate (el saracul stia ceva dar nu mai stia nici el exact de unde i-am luat pt ca eu am acasa vreo 20 de perechi de ochelari pentru ca niciodata nu iau o pereche cu mine), m-am facut singura panarama si mai era sa sar si din masina de nebuna ca nu erau aia ochelarii mei.SA nu va mai povestesc de ce tensiune aveam la momentul respectiv, ce scenariu, ce film se derula in fata ochilor mei...
POZNICI CU NOI
POZICI CU BEBE
Toate se intampla in viata cu un scop. Nu trebuie sa intrebam "de ce", trebuie doar sa ridicam capul si sa mergem inainte
Monica
13+ cu

Mamica de INGERAS in ceruri 
Si minunea bebe 2 din burtica 
Doamne ajuta sa ne nastem sanatosi 
O noua viata
miha74 spune:
katteryna- iti tinem pumnii stransi si te asteptam cu vesti foarte bune.
Ma uitam sa vad cand esti nascuta..dar fetele pricepute nu te-au trecut inca pe listuta, pentru ca pana acum s-a intamplat la clodute care a facut anul asta 35 de ani, eu astept saptamana viitoare si fac 35 de ani tot anul asta si....mi-o frica sa mor.
lutoniana- si eu mananc inghetata..dar mi-e frica de kg...ca eu am plecat de la foarte multe in plus...si cum zice sotul meu.... pai tu ai kg unei sarcine acum nu trebuie sa mai iei deloc![]()
Miha, mami de
Matei (16.01.2008) si
Laura (30.09.1997) si
14+
"Este de o mie de ori mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate." (Jack Penn)
mariaanna spune:
Lutoniana, nu cred ca e vro problema daca branza e deja amestecata cu smantana, numai sa nu fie foarte moale.
Asadr pui branzica int-un castron cu doua oua, un pic de sare, putin bicarbonat stins cu otet, zahar, esenta de vanilie,si cateva linguri de faina ca sa s lge compozitia.Nu trebuie sa fie prea grasa, dar nici subtire, sa poti modela in ea papanasii.Acestia poti sa-i fai rotuzi, sau sub forma de cerculet.Daca ii faci cercuri, poti face si bilute -capcel de pus deasupra.Asta daca vrei sa decorezi papanasii cu dulceata.Sau unt, sau smantana...depinde ce iti place.Deci, dupa ce ai modelat papanasii, rotunzi-turtiti sau cercuri, ii pui la prajit in tigaia cu ulei, la foc potrivit pana se auresc.Apoi ii asezi pe platou, pui deasupa ce bunatati iti plac si ...pofta buna!
Cred ca mi-a venit si mie pofta.Acus fug sa
fac si eu....
Mariaanna
10+
Mamica de
si
in asteptarea unui 
miha74 spune:
marianaa- capul sus, ia sa vezi ca asa cum spune Monica va fi o odisee cu mult noroc..inclusiv pentru mine![]()
monica- super tare faza

Miha, mami de
Matei (16.01.2008) si
Laura (30.09.1997) si
14+
"Este de o mie de ori mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate." (Jack Penn)
lutoniana spune:
Monica esti tare ce sa zic....
Vroiam sa intreb daca stiti ca scortisoara nu este buna in sarcina ???????
As papa niste lapte cu orez pana vine reteta de papansi dar parca asa imi amintesc eu ca am citit ca nu-i buna. Si fara scortisoara nu are niciun farmec.
Cea mai fericita
14+
miha74 spune:
marianaa- super usoara reteta...cred ca ma bag si eu, dar ne dai si ceva cantitati, adica cata branzica pentru cele 2 oua???
Miha, mami de
Matei (16.01.2008) si
Laura (30.09.1997) si
14+