Pepenasi iulie-august 2008 (98)
Raspunsuri - Pagina 11
boticelina spune:
Salut pepenime, pupam apasat toata bostana!
Io am cam absentat din lipsa acuta de timp, iertare, v-am citit asa mai printre picaturi, mai pe diagonala... ufff, sapatamana asta am fost singura acasa doar cu garga si sunt cam franta.
Didi foarte fain costumul, sa-l porti cu placere, uite io ce www.quelle.ro/ro/q4r/aktuelles/sportamdwellnes/sportfursie/badeanzuge/FH_bmZoX3BhZ2V0eXBlPWRldGFpbCZmaF9lZHM9JWMzJTlmJmZoX3ZpZXdfc2l6ZT01JiZmaF9zdGFydF9pbmRleD00MCZmaF9zZWNvbmRpZD1yb18xMzg3OTMmZmhfbGlzdGVyX3Bvcz00MyZmaF9sb2NhdGlvbj0lMmYlMmZxdWVsbGVfcm8lMmZyb19STyUyZmNhdGVnb3JpZXMlM2MlN2JxdWVsbGVfcm9fcm9fMTYlN2QlMmZjYXRlZ29yaWVzJTNjJTdicXVlbGxlX3JvX3JvXzE2X3JvXzQ0MzElN2QlMmZjYXRlZ29yaWVzJTNjJTdicXVlbGxlX3JvX3JvXzE2X3JvXzQ0MzFfcm9fNDQzMiU3ZCUyZmNhdGVnb3JpZXMlM2MlN2JxdWVsbGVfcm9fcm9fMTZfcm9fNDQzMV9yb180NDMyX3JvXzQ0NDMlN2QmZmhfcmVmdmlldz1saXN0ZXI=/m-138793/index.html" target="_blank">costum mi-am luat de la ei, deja mi-a sosit... Daca ai gresit marimea e cam nasol, trebuie sa faci retur, ei iti trimit banii inapoi prin mandat postal si tu comanzi inca o data marimea corecta. Evident suportand din nou costul de expeditie. Vezi ca marimile germane nu corespund cu marimile noastre, sunt cu 2 masuri mai mari, deci daca porti 40 in mod normal tre sa comazi 36 la Quelle.
biscuiti am dat si io la galusca, si de la nestle si de la hipp, ii molfaie cu bucurie dar apoi tre sa merg in urma ei sa culeg cocoloasele care-i cad din bot. Nu s-a inecat niciodata cu biscu...
Garga a reusit acum trei zile sa molfaie si banana din care a muscat ea. Io-i dadusem banana pe la bot sa linga si ea, ca dintzani n-avem, gagica a facut botu mare, a dat cu limbuta si apoi harrrrrsht, a luat o mushca de banana. Pe care a dat s-o inghita, a vazut ca nu mere si a trecut la molfait pe jinjie. Si i-a iesit a bobinat un sfert de bananeta muscand din ea...
Prevenarul eu am decis, la sfatul cald al pediatrei sa-l fac intr-o singura doza la un an. E si mai economic si mai safe (zise doc)
In rest io am pus mina si mi-am tras un excel de mor(i) cu cheltuielile casei, fir-ar mama ei de criza, am inceput sa ma uit in buzunar inainte sa arunc cu banii in rafturile magazinelor, sper sa se si cunoasca ca deja simt cum imi creste nivelul de frustrare
Si tot din cauza de criza, am resuscitat scaunul ala de masina Chicco Zenith pe care-l aveam de la frate-meu si caruia ii lipseau centurile, am luat centurile de la scoica si le-am montat pe asta, cu mare succes, doar ca va fi cu inchidere in 3 puncte nu in cinci ca imi fu lene sa escogitez un sistem pentru 5 puncte. Si uite-asa am mai economisit 5 bulioane desi tare mi-ar fi placut un scaun din ala ca al lui Didi, era cat pe ce sa il iau, noroc ca nu a intrat stimulentu retroactiv ca o comiteam...
Care va pricepeti la Excel, nu stiti, in el pot sa fac un spreadsheet care sa cumuleze date din alte sheet-uri (din acelasi document)? Adica ce vreau sa fac: vreau sa fac 12 spreadsheet-uri cu cheltuielile detaliate din fiecare luna si in al 13-lea sa fac un doc cumulativ cu date din cele 12. Pot sa fac asa ceva?
fetele care vreti sa intarcati, sa stiti ca bebe se obisnuieste cu bibe daca n-are de ales. Prietena mea care alapteaza inca a fost nevoita sa-si ia un mic job (tot din motive de criza) si ii lasa lu bebe lapte muls in bibe. Ei bine, de unde acum o sapt bebe molfaia tetina, acuma e campion la bobinat cu bibe...
Capri multa sanatate Ilincutei, nu te mai amari cu diversificarea ca tot va minca ea odata si-odata.
Eu am inceput sa trec incet-incet cupilul pe mincare de oameni, ieri a bobinat fidea cu lapte si stafide (nu cu foarte mare placere, spre bucuria mea care am ras restu') dar azi a bagat 200 gr de tocanita de cartofi cu pulpita de pui. A facut buni tocanita ca pentru noi si i-a scos ei o portiuta inainte sa puna sare, piper si usturoi, moaaama, s-au batut turcii la gura ei... Pentru maine i-am oprit piure de cartofi de la noi si o sa-i fac melanj cu ficatel, sper sa-i placa.
Si-a marit si vocabularul, m-a albit de cat mi-a zis "mambo, mambo, mamba...", ghiii, brr si alte de-astea de care nu servea pina acum.
Si nu mai stiu ce sa mai zic, dar o salut pe Biri si-o invidiez pentru plimbarea cu labele prin ocean.
ahhh, stiu, Iriss iertaaaare ca nu raspunsei mai devreme, cheagul l-am luat de la un mag cu produse veterinare si pot sa-ti iau si tie si sa-ti trimit daca vrei, oricum io m-am transformat in fabrica de branza ca ai mei nu mai vor sa bobineze decat telemea facuta de mine, tot timpul imi rascolesc cutiile in care le tin la maturat sa vada care s-a mai "ajuns"
Monica si gargaritza Nancy
blogul branzarului vesel
"If you are unware of your choices, then you have none"
iriss27 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui boticelina Salut pepenime, pupam apasat toata bostana! In rest io am pus mina si mi-am tras un excel de mor(i) cu cheltuielile casei, fir-ar mama ei de criza, am inceput sa ma uit in buzunar inainte sa arunc cu banii in rafturile magazinelor, sper sa se si cunoasca ca deja simt cum imi creste nivelul de frustrare Care va pricepeti la Excel, nu stiti, in el pot sa fac un spreadsheet care sa cumuleze date din alte sheet-uri (din acelasi document)? Adica ce vreau sa fac: vreau sa fac 12 spreadsheet-uri cu cheltuielile detaliate din fiecare luna si in al 13-lea sa fac un doc cumulativ cu date din cele 12. Pot sa fac asa ceva? fetele care vreti sa intarcati, sa stiti ca bebe se obisnuieste cu bibe daca n-are de ales. Prietena mea care alapteaza inca a fost nevoita sa-si ia un mic job (tot din motive de criza) si ii lasa lu bebe lapte muls in bibe. Ei bine, de unde acum o sapt bebe molfaia tetina, acuma e campion la bobinat cu bibe... Eu am inceput sa trec incet-incet cupilul pe mincare de oameni, ieri a bobinat fidea cu lapte si stafide (nu cu foarte mare placere, spre bucuria mea care am ras restu') dar azi a bagat 200 gr de tocanita de cartofi cu pulpita de pui. A facut buni tocanita ca pentru noi si i-a scos ei o portiuta inainte sa puna sare, piper si usturoi, moaaama, s-au batut turcii la gura ei... Pentru maine i-am oprit piure de cartofi de la noi si o sa-i fac melanj cu ficatel, sper sa-i placa. Si-a marit si vocabularul, m-a albit de cat mi-a zis "mambo, mambo, mamba...", ghiii, brr si alte de-astea de care nu servea pina acum. Si nu mai stiu ce sa mai zic, dar o salut pe Biri si-o invidiez pentru plimbarea cu labele prin ocean. ahhh, stiu, Iriss iertaaaare ca nu raspunsei mai devreme, cheagul l-am luat de la un mag cu produse veterinare si pot sa-ti iau si tie si sa-ti trimit daca vrei, oricum io m-am transformat in fabrica de branza ca ai mei nu mai vor sa bobineze decat telemea facuta de mine, tot timpul imi rascolesc cutiile in care le tin la maturat sa vada care s-a mai "ajuns" Monica si gargaritza Nancy blogul branzarului vesel "If you are unware of your choices, then you have none" |
Se poate sa mesteresti in excel ce vrei, baga id-ul meu pe mess si te consiliez (mi-s consultant it sau eram inainte sa ma apuc sa fac copii si sa imi fuga neuronii, te scot io la capat cumva).
Si eu i-am dat maimutoiului mancarea de-a noastra, de ex, pilaf cu legume, s-a lins pe bot. Azi i-am dat putin piure de la mama, desi pt el cartoful e kk, a mancat vreo 2 lingurite, nu am vrut sa ii dau mai mult pt ca avea lapte de vaca. I-am mai facut o data mamaliga cu branza de vaci, unt si smantana, dar era in perioada de negare, din cauza de dinti, si mi-a dat cu un mare flit, dar am amestecat-o pt masa urmatoare si cu carne, ardei copt si a mai luat vreo cateva lingurite.
Si i-am mai dat o data spaghete cu carne de vita, i-au placut extraordinar de tare.
Toate fara sare, in afara de pilaf care era facut de soacra-mea si nu credeam sa manance, ca o rugam sa ii faca separat.
Iriss mami de Yvonne-Maria (05.02.2007) si David-Alexandru (08.08.2008)
www.dropshots.com/iriss277" target="_blank">Poze
Aventurile strengaritei Yvonne
BLOG
Bazar pt Sonia si Andrei
iriss27 spune:
Si am uitat ce e mai important, boti, vreau cheag si reteta la branza
EU vreau sa fac mozzarella, sa vad daca imi reuseste.
Daca omu nu are ce face, isi face de lucru. Vreau sa incerc si telemea. Tu ce branzuri faci?
Ce inseamna magazin cu produse veterinare? Pet shop, de unde iau mancare pt caine?
Sper sa reusesc sa ii dau si eu lui Dav lapte, incerc in noaptea asta ...poate, poate. Eu vreau sa ii introduc formula, pt ca nu cred ca mai am lapte suficient si pt ca nu mai vreau sa se scoale noaptea (sper eu sa se rezolve asa).
BLOG
Bazar pt Sonia si Andrei
Biribu spune:
s-a sculat careva deja?
domne da unde-i sociopata, nu stie nimeni???
Ileano mi-e dor de tine, ia baga-ti nasul macar de-o fraza doua...
Boti te pupa mama, ti-as trimite ceva apa de-aia da era cam rece
Iriss la fel vroiam sa-ti zic si eu, cind nu mai are de ales o sa suga fara probleme. al meu a facut si el multe figuri, da cind s-a ingrosat gluma... si e drept ca initial acepta bibe mai usor de la ta-su. si tot drept e ca nu a vrut decit tetine de latex, probabil ca-s mai moi. am incercat vreo 6 feluri...
in alta ordine de idei ma complexati de numa cu brinzeturile si piinile voastre. rusinica! acu ma bag in bucatarie si trag si eu un tort ceva. da mai bine nu ca am slabit la 64 si nu vreau sa iau la loc. Anka incercasi atkinsul? merge f bine daca te tii.
sa va zic de pitic: nu mai vrea piureuri! bei astia s-au vorbit sa ma terorizeze saptamina asta asa ca am incercat bucatele de legume fierte bine si se bateau turcii la gura lui. ii pun pe tava de la scaun bucatele de morcov, cartof dulce si dovleac si il distreaza sa apuce singur si sa le bage in gura. de fapt la fel de independenta a fost si anna care nu minca nimic daca nu era bagat de propria ei mina in gura ei personala. si nu se inneaca. o sa incerc si cu fructele, poate asa le-o vrea.
pt cine vrea sa ne vada, in sfirsit am pus si eu ceva poze.
pupici
Mami de Anna (5.02.2007) si Anthony (27.06.2008)
flo1980 spune:
Neatza!
Fimiu' are ceas la 6.30 domne' se trezeste
Miruna de dia_filipas, Alex de laremi, Eevi Klaara de Yael, LeiaMaria de mihamiha, Andreea Maria de dma2007
Darius un loc special in inimile noastre!
Camy eu am avut greturi cam dupa 2 luni la Alex iar la David mi-a fost foarte rau dupa o luna. Sarcina usoara fara greturi
Ma duc sa fac o ...fac cinste azi
Duminica placuta!
_
Mamy for 2 boys: un fulguletz si un pepenash!
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202008&page=10" target="_blank">"Clipe de viata 2008" - daca va place de noi, ne gasiti la fl1 , fl2
flo1980 spune:
Fetele cu bibele neacceptat....
Dav nu vroia in ruptul capului sa-l ia. Il lasam cateva minute dupa ce datea semne de foame si ii faceam laptele mai cald, cam ca cel de la san, in jur de 37-38 grade, (sa fie putin mai cald cand il pui pe buze) si acum bem cu mare succes
Multa bafta!
_
Mamy for 2 boys: un fulguletz si un pepenash!
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202008&page=10" target="_blank">"Clipe de viata 2008" - daca va place de noi, ne gasiti la fl1 , fl2
vias spune:
Buna dimineata...multumesc de , dar eu o refuz ...pana mai tarziu, cand bb va fi deja format...ca sa stau eu impacata!
Asa e mai fetelor, eu ar trebui sa ma bucur ca mogaldeata sta cuminte...desi sa vedem cat...ca e scorpie (scorpion) si cica o sa am de furca cu ea...abia astept!
Sper ca de data asta sa fie bine...pt ca de sarcini, pana in acest moment sunt diferite...La Darius mi-a fost foarte rau, m-am balonat imediat...acum nu am nimic (doar somn...ceea ce la Darius nu s-a intamplat) si am slabit 2 Kg...da Doamne sa slabesc sa ajung TIP TOP pana la sfarsitul sarcinii..
Acum ma pregatesc, sa merg si eu la cimitir si la biserica!
Ieri am fost la cimitir cu mama mea si ea i-a luat foarte multe garofite albe si roz...tot ieri i-am cumparat si eu flori sa-i ducem azi un bucget mare frumos cu Iris, frezii, lalele, garofite si inca unele care nu stiu cum se numesc ce seamana cu margaretele..sunt ceva mai mari...si frumoase.
Mereu ii duc flori frumoase...ieri nu am mai plans la mormant, l-am rugat sa aibe grija de fratiorul sau de surioara lui.
Va pup acum!
Vb mai tz!
Cami,mamica ingerasului Darius-Andrei
n: 15.07.2008
d: 16.08.2008
ingerasul Darius-Andrei
5+ Darius mi-a trimis de ziua mamei cel mai frumos cadou, un bebe!
bebe pe care mami l-a visat ca e
iriss27 spune:
camy, cat iti este de greu! Uneori cand ma enervez pe ai mei, ca nu mananca, ca fac prostute, ma gandesc la tine, cat de greu trrbuie sa-ti fie sa iti fi pierdut ingerasul! Sa te binecuvanteze Dumnezeu cu copil sanatos care sa te implineasca!
Ai grija de tine, sa fii sanatoasa si sa duci sarcina la bun sfarsit.
Eu in prima sarcina am luat 18 kg, in a 2-a, la 20 sap luasem doar 1 kg, iar la sfarsit aveam doar 9 kg in plus, care s-au dus destul de repede (au mai ramas de la prima sarcina). PS: eu de la maternitate am venit fara fix 4 kg, in conditiile in care copilul a avut 3550g, la fel a fost si la prima sarcina ...restul au ramas sub forma de colacei.
Episodul biberonul, nr 1: am scos aseara artileria grea in materie de suzete. Se scoala copilul la 2:30, ii fac bibele, cu tetina de latex de la nuk, gusta o data, il scuipa afara, mai reusesc intre urlete sa ii mai bag o data, iar il scuipa. In final, l-am pus la san si a supt de ma plictisisem, din amandoi sanii. Deci, episod esuat.
Episodul biberonul, nr 2: azi dimineata, a supt putin si zic sa mai inacerc cu laptele. Mai aveam un milumil 1, de pevremea cand vroiam sa ii bag lapte praf si mi l-a refuzat. Zic sa incerc cu asta, minune, a baut 20 ml ... eu am facut 170, in visele mele era ca il bea . Deci, episodul 2, o mica batalie castigata, vedem la noapte daca mi-l accepta, sunt fericita si ii iau milumil :
Mai am pe lista incercarile: schimbat tetina cu latex tesita sau normala, adaugat cereale in lapte (le site gustul si ii plac), tesat azi Humana (imi da anka cateva masuri).
Si mai am o varianta, sa ma mulg eu, sa ii pun in bibe, macar sa se imprieteneasca cu el (zic si io).
Ce naiba o fi asa de greu sa bea dintr-un bibe, mama lui de bibe, ca ma apuca toate alea La san suge, suzeta a mancat si pun pariu ca daca i-o mai dau, nu mai scapam de ea.
BLOG
Bazar pt Sonia si Andrei
iriss27 spune:
Bine mah boti, pe super blogul branzarului vesel gasesc o reteta esuata de mozzarella (si branzarul numai vesel nu e) si un iaurt de cupii??? Unde ie retetili de branzuri adevarate?? Pune si tu ratetile sa vaza si ochim meu cum faci
BLOG
Bazar pt Sonia si Andrei
Gini75 spune:
Neata.
Multumim de complimente la adresa piticului cu ochi albastrii. Adriana de Cluj, Violeta, flo, cu tati seamana, dar nu la ochi. Nu stiu cum de-a iesit fiica-mea cu ochi albastrii, probabil de la bunici.
Fetelor, eu vad toate pozele, admir bebeii, dar iertare ca nu apuc sa scriu.
Am votat gagicile de la concurs.
Marina, Didi, multumesc cu privire la recomandarile de dentist.
Marina, ai cumva numarul de telefon de la cabinet?
Didi, am vazut ca la clinica unde te duci sunt mai multi doctori. Tu te programezi la unul anume sau te repartizeaza ei? Intreb asta ca eu inainte mergeam la o clinica cu mai multi medici, dar nu in toti aveam incredere, unii erau incepatori.
Tecky, cu privire la indemnizatie, eu nu am primit nici o decizie, am primit direct banii. Ce observ: cred ca au lucrat intai dosarele celor care au depus prima data, in ianuarie si nu au apucat sa lucreze si dosarele mai vechi, pentru care s-au depus cereri de recalculare.
ioana, si eu fac niste combinatii de mancare... I-am dat si mamaliga un pic.
Irda, asa de mult imi place si mie Tatiana Stepa, dar uite ca demult n-o mai ascultasem. Multumesc.
anka, am fost si eu la crido kids si i-am luat Irinei sandalute de piele cu 29 lei. Am luat marimea 20, sper sa-i vina la vara.
iriss, si pe mine ma tenteaza Turcia, tot ma uit la oferte, dar cred ca astept sa iau ceva last minute.
Mada, voi ce faceti?
Pup fetele