Pepenasi iulie-august 2008 (98)
Raspunsuri - Pagina 12
diarux spune:
am comentat poze in albumele noi...la subsol...mai am, dar vad ca nu ma mai lasa...incerc din nou...
mami Ruxandra, in plina formapentru Andrei Tudor,cel mai nazdravan
poezici pentru mamici si pepenasi
www.agonia.ro/index.php/author/0010820/index.html" target="_blank">poezii mai serioase
Andrei Tudor- minunea noastra -The Story
...inseamna
ca infinitul si-a gasit limite
ii zarisem grimasa
zvarcolindu-se-n catuse de fier
aripile sunt inutile acum
chiar si cenusa...
anaxena spune:
Citat: |
citat din mesajul lui boticelina Salut pepenime, pupam apasat toata bostana! Io am cam absentat din lipsa acuta de timp, iertare, v-am citit asa mai printre picaturi, mai pe diagonala... ufff, sapatamana asta am fost singura acasa doar cu garga si sunt cam franta. Didi foarte fain costumul, sa-l porti cu placere, uite io ce www.quelle.ro/ro/q4r/aktuelles/sportamdwellnes/sportfursie/badeanzuge/FH_bmZoX3BhZ2V0eXBlPWRldGFpbCZmaF9lZHM9JWMzJTlmJmZoX3ZpZXdfc2l6ZT01JiZmaF9zdGFydF9pbmRleD00MCZmaF9zZWNvbmRpZD1yb18xMzg3OTMmZmhfbGlzdGVyX3Bvcz00MyZmaF9sb2NhdGlvbj0lMmYlMmZxdWVsbGVfcm8lMmZyb19STyUyZmNhdGVnb3JpZXMlM2MlN2JxdWVsbGVfcm9fcm9fMTYlN2QlMmZjYXRlZ29yaWVzJTNjJTdicXVlbGxlX3JvX3JvXzE2X3JvXzQ0MzElN2QlMmZjYXRlZ29yaWVzJTNjJTdicXVlbGxlX3JvX3JvXzE2X3JvXzQ0MzFfcm9fNDQzMiU3ZCUyZmNhdGVnb3JpZXMlM2MlN2JxdWVsbGVfcm9fcm9fMTZfcm9fNDQzMV9yb180NDMyX3JvXzQ0NDMlN2QmZmhfcmVmdmlldz1saXN0ZXI=/m-138793/index.html" target="_blank">costum mi-am luat de la ei, deja mi-a sosit... Daca ai gresit marimea e cam nasol, trebuie sa faci retur, ei iti trimit banii inapoi prin mandat postal si tu comanzi inca o data marimea corecta. Evident suportand din nou costul de expeditie. Vezi ca marimile germane nu corespund cu marimile noastre, sunt cu 2 masuri mai mari, deci daca porti 40 in mod normal tre sa comazi 36 la Quelle. biscuiti am dat si io la galusca, si de la nestle si de la hipp, ii molfaie cu bucurie dar apoi tre sa merg in urma ei sa culeg cocoloasele care-i cad din bot. Nu s-a inecat niciodata cu biscu... Garga a reusit acum trei zile sa molfaie si banana din care a muscat ea. Io-i dadusem banana pe la bot sa linga si ea, ca dintzani n-avem, gagica a facut botu mare, a dat cu limbuta si apoi harrrrrsht, a luat o mushca de banana. Pe care a dat s-o inghita, a vazut ca nu mere si a trecut la molfait pe jinjie. Si i-a iesit a bobinat un sfert de bananeta muscand din ea... Prevenarul eu am decis, la sfatul cald al pediatrei sa-l fac intr-o singura doza la un an. E si mai economic si mai safe (zise doc) In rest io am pus mina si mi-am tras un excel de mor(i) cu cheltuielile casei, fir-ar mama ei de criza, am inceput sa ma uit in buzunar inainte sa arunc cu banii in rafturile magazinelor, sper sa se si cunoasca ca deja simt cum imi creste nivelul de frustrare Si tot din cauza de criza, am resuscitat scaunul ala de masina Chicco Zenith pe care-l aveam de la frate-meu si caruia ii lipseau centurile, am luat centurile de la scoica si le-am montat pe asta, cu mare succes, doar ca va fi cu inchidere in 3 puncte nu in cinci ca imi fu lene sa escogitez un sistem pentru 5 puncte. Si uite-asa am mai economisit 5 bulioane desi tare mi-ar fi placut un scaun din ala ca al lui Didi, era cat pe ce sa il iau, noroc ca nu a intrat stimulentu retroactiv ca o comiteam... Care va pricepeti la Excel, nu stiti, in el pot sa fac un spreadsheet care sa cumuleze date din alte sheet-uri (din acelasi document)? Adica ce vreau sa fac: vreau sa fac 12 spreadsheet-uri cu cheltuielile detaliate din fiecare luna si in al 13-lea sa fac un doc cumulativ cu date din cele 12. Pot sa fac asa ceva? fetele care vreti sa intarcati, sa stiti ca bebe se obisnuieste cu bibe daca n-are de ales. Prietena mea care alapteaza inca a fost nevoita sa-si ia un mic job (tot din motive de criza) si ii lasa lu bebe lapte muls in bibe. Ei bine, de unde acum o sapt bebe molfaia tetina, acuma e campion la bobinat cu bibe... Capri multa sanatate Ilincutei, nu te mai amari cu diversificarea ca tot va minca ea odata si-odata. Eu am inceput sa trec incet-incet cupilul pe mincare de oameni, ieri a bobinat fidea cu lapte si stafide (nu cu foarte mare placere, spre bucuria mea care am ras restu') dar azi a bagat 200 gr de tocanita de cartofi cu pulpita de pui. A facut buni tocanita ca pentru noi si i-a scos ei o portiuta inainte sa puna sare, piper si usturoi, moaaama, s-au batut turcii la gura ei... Pentru maine i-am oprit piure de cartofi de la noi si o sa-i fac melanj cu ficatel, sper sa-i placa. Si-a marit si vocabularul, m-a albit de cat mi-a zis "mambo, mambo, mamba...", ghiii, brr si alte de-astea de care nu servea pina acum. Si nu mai stiu ce sa mai zic, dar o salut pe Biri si-o invidiez pentru plimbarea cu labele prin ocean. ahhh, stiu, Iriss iertaaaare ca nu raspunsei mai devreme, cheagul l-am luat de la un mag cu produse veterinare si pot sa-ti iau si tie si sa-ti trimit daca vrei, oricum io m-am transformat in fabrica de branza ca ai mei nu mai vor sa bobineze decat telemea facuta de mine, tot timpul imi rascolesc cutiile in care le tin la maturat sa vada care s-a mai "ajuns" Monica si gargaritza Nancy blogul branzarului vesel "If you are unware of your choices, then you have none" |
potzi sa faci in excel asha ceva...e simplu,e ca si cum ai face in aceeasi foaie,doar ca casutele sunt din foi diferite
Ana-Maria de Maria 19.06.2008
www.flickr.com/photos/12649238@N02/?saved=1" target="_blank">diferenta dintre poza si fotografie+poze test+poze bb+poze burtica
www.dailymotion.com/anaxena/video/x5bzzp_maria_lifestyle" target="_blank">filmuletze bebe 20s+33s new de new!!
Maria,povestea nashterii
anaxena spune:
Camy eu exceptand somnul si pofta de mancare nu am avut nimik,nimik..ma mai balonam ce-i drept,dar in rest nimik nimik...dupa ce a crescut burta am simtzit ca sunt gravida si am simtzit klumea!!
Ana-Maria de Maria 19.06.2008
www.flickr.com/photos/12649238@N02/?saved=1" target="_blank">diferenta dintre poza si fotografie+poze test+poze bb+poze burtica
www.dailymotion.com/anaxena/video/x5bzzp_maria_lifestyle" target="_blank">filmuletze bebe 20s+33s new de new!!
Maria,povestea nashterii
iriss27 spune:
Am gasit un site unde arata f misto reteta, plus poti sa dw un pdf cu toti pasii (daca iti faci cont). Sunt si niste jocuri pt copii.
Uitati www.instructables.com/kids" target="_blank">aici si www.instructables.com/id/Great-Mozzarella-Cheese/" target="_blank">aici
Iriss mami de Yvonne-Maria (05.02.2007) si David-Alexandru (08.08.2008)
www.dropshots.com/iriss277" target="_blank">Poze
Aventurile strengaritei Yvonne
BLOG
Bazar pt Sonia si Andrei
ariadnabr spune:
Buna fetili,
Nu prea am timp de stat pe net, e mama la mine si.... anyway, astea-s noutatile noastre...
Revin dupa ce pleaca mama cu povesti...
Va pupam dulce
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Madalina mamica fericita de Sonia si bebe Julia
Un vot va rugam www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202008&page=0" target="_blank">Sonia si www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202008&page=1" target="_blank">Julia
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=73416c45ab38350f329596" target="_blank">Slideshow Sonia www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=733e6ffec10c82874e8219" target="_blank">Slideshow Julia
ankalaura spune:
BOTI _ apesi SHIFT mama!
Adica: Te duci in celula unde vrei sa totalizezi. Incepi formula. SDe ex EGAL (=) Muti spreadsheetu. apasi shift si celula de adunat. Si tot asa. Pui apoi PLUS sau ce vrei tu.
Deci daca vrei sa aduni celule din alte sheeturi, le iei cu SHIFT.
Sfatul meu este sa nu procedezi asa decat daca vrei sa creasca si mai mult nivelul de frustrare!
Cum fac eu:
- am un tabelas cu cheltuielile inevitabile, lunare - intretinere, curent, rate... Sumele sunt cam aceleasi, deci le am acolo.
- la inceput, ce intra.
- urmatoarea coloana, cheltuielile, deci ce iese...
Pe masura ce le platesc, le colorez (cand am bani, platesc totul in aceeasi zi. Exceptie fac platil;e foarte decalate - ex: intretinerea la 1 ale lunii, creditul cutarica la 20 ale lunii...)
Le coloresc ca sa nu uit sa le platesc, am mai patit.
- NU CUMPAR NIMIC pana nu platesc rahaturile astea. Am mai patit sa ma duc la aprovizionare si apoi sa nu mai am bani de curent sau mai stiu eu ce...
- cand se termina luna, DEZ_colorez celulele, si o iau tot de acolo.
- sub cheltuielile obligatorii, am suplimentarele... - dentist, asigurare la masina, naiba sa le ia...
Am renuntat la sheetu-rile separate dim mai multe motive.
O observatie: desi pe hartie rezulta ca tre sa mai ai bani, in buzunar bate vantul...
INTOTDEAUNA vei avea multe treburi in plus... medicamente, un control platit la dr, o analiza, un dentist, o taxa nu stiu unde...
Dar initiativa e buna, iar ca practica, eu folosesc excelul pentru contabilitaturile casei de vreo 3 ani. E intr-un mare fel
BIRI - Ileana s-a mutat la casa noua si n-are net. N-are nici lift
ankalaura spune:
BOTI - o chestie pe care am uitat-o si cu siguranta se intampla si la tine.
Pana acum nu ma prea uitam ce cumparam. Nu cumpar niciodata chestii de fite, ci normale, dar nu ma uitam. Iata ca acum MA UIT la pret. Am observat ca
- banalul unt normal poate sa fie de la 4.2 la 6.5... (la fite e 8-10 lei sau mai mult)
- Laptele banal si normal poate fi de la 4.5 la 6.5 (la fite... 8, 10...)
- Ouale normale pot fi de la 0.5 pana la 0.7...
- Cascavalul... 20-45...
- telemeaua... 17 - 35...
Si repet... VORBESC de cele NORMALE!
De cand MA UIT, le iau pe cele mai ieftine dintre alea NORMALE. Nu raman mai bogata, dar se simte.
BIRI - n-am incercat nimic inca maica, vai steaua mea, vorba lu' Cami... Da' urmeaza
FLO - si fi-mea si-a luat un ceas de la o vreme... La ea suna la 7.... Uneori sambata si duminica suna ceva mai devreme..
GINI - pe Er o incalt acuma cu nr 18. Pe Eliza am incaltat-o cu 19 la un an si a ajuns la 20 pana la un an jumate. Ea are piciorul micut, Eliza. Erikai i-am luat sandale 19 si pantofi 20. Dupa calculul meu, pantofii ii va purta la toamna binisor...
MADA de IRL - ce umblareata e fie-ta! Bravo!
mcoca spune:
biberon si intarcare : mai fetelor de ce vreti voi sa-i dati bibe la un copil "mare"? Eu vreau sa termin cu alaptatul prin mai, inainte de inceputul caldurilor, DAR no bibe. Va bea din pahar. Ea bea foarte bine din pahar normal iaurt, apa, deci nu vad de ce laptele i l-as pune in bibe. In plus peste tot se zice ca de la 6 luni sa se renuntze la bibe ca alea alea carii & stuff. Am am si pitic perso, nu suport copil de 3 ani su biberonu Giiiz.
Ieri in parc, i-am dat la Maya apa cu sticla . Yep, desi aveam la mine pahar am zis ia sa incerc :). Si a mers.
Anka, Boti, basca jos pentru contabilitatea casei. Nu am facut deocamdata. O data se apucase Andrei sa pune cheltuielile de pe cont, in Excel (se face direct) si sa vada intr-o luna pe ce se duc banii : mancare, haine, cheltuili fixe. A facut asta cateva luni apoi s-a lasat pagubas, desi ne-am dat seama ca muulti se duc pe prostii .
Vicky si Maya (27.06.2008)
mcoca spune:
Mada, felicitari pentru mersul in 4 labe. Si MAya a inceput sportul asta de joi :), si dintr-o data i-a disparut frustrarea care o avea de vre-o 2 luni.
Vicky si Maya (27.06.2008)
Didi81 spune:
Gini, la clinica aia eu ma duc la Cristina Almasan.
Boti, cu 2 nr mai mari? Pot sa anulez comanda si sa fac alta?
Didi de Aida Maria (03.07.2008)
Jos kg