Cauzele opririi din ev.a sarcinii -3
Raspunsuri - Pagina 20
criss_85 spune:
danny,nu am descoperit nimic. prima sarcina s-a oprit in evolutie la 9 sapt si atunci la analize mi-a iesit citomegalovirus igM pozitiv.am luat drept cauza acest virus,desi cand am sangerat la eco s-a vazut un hematom care dezlipise placenta.
a doaua oara,am dus sarcina pana la 29 de saptamani.in aceeasi zi ca si la prima sarcina(7 sapt si 2 zile) am sangerat.la eco s-a vazut ditamai hematomul 4cm, plus un uter bicorn.in analizele de sange timpul de coagulare a sangelui 5 min,iar intervalul 6-10 min.deci sangele se coagula mai repede dar toti medicii mi-au zis ca e normal in sarcina ...
Tind sa cred ca am probleme de trombofilie fiindca in spital dupa ce am nascut fetita fara viata,doctora mi-a facut o coagulograma din care reiesea fibrinogenul mare 770,iar limita maxima era 400.
Doctora a decis ca peste cateva luni,2-3, sa merg la dr Uscatescu pt investigatii legate de trombofilie si sindrom antifosfolipidic.
Asta a mai ramas de facut,fiindca din necropsia copilului nu am aflat nimic,cauzele decesului sunt necunoscute.
Cam asta despre mine...eu chiar sper sa gasesc buba la dr Uscatescu,fiindca sincer,mi-e teama sa incerc din nou gandindu-ma ca e posibil sa se intample iar acelasi lucru,mai ales intr-o luna de sarcina atat de mare(luna 7).
sicuta13 spune:
Mcrissa La multi ani!, cu un pic de intarziere
Am lasat-o moale cu analize si tot, acum imi canalizez energia spre noul job dar va citesc sa aflu noutatile.
Referitor la B-uri si mie mi-a dat doctorul inainte de a II-a sarcina tratament injectabil B1, B6 si B12 (atunci nu am intrebat de ce mi le da, am respectat tratamentul dar in momentul cand am ramas insarcinata am schimbat medicul)
Va pup
Cris
miki-miki spune:
Am Mutatia Fact V Leiden genotip heterozigot. Ma dusai sa dau sange pt MTHFR si era rez gata la V Leiden. Sunt intoarsa pe dos, eram convinsa ca am ac mutatie dar una e sa crezi si alta e sa vezi negru pe alb.
Voi stiti ca ma plangeam de dureri in piept, cred ca mi se pusese un cheag la plamani si eram gata sa fac o embolie pulmonara. Aspenterul mi-a facut bine pt ca mi-am revenit de cand il iau. De ieri iau 3 Thrombo Ass la recomandarea unui hematolog.
Eu tin post acum si simt ca parca e mana lui DD aici, m-a ajutat sa aflu printr-o intamplare de ac mutatie a Factorului V Leiden, v-am spus ca am facut APCR pt ca era inclus in ac pachet de trombofilie de la Synevo nu ca mi s-ar fi cerut sa-l fac. Dc nu il depistam cine stie cate sarcini mai pierdeam sau mai grav sa patesc ceva.
Fetelor dc aveti in familie persoane cu accidente vasculare cerebrale, embolie pulmonara sau trombofilie venoasa profunda faceti-va mutatia Fact V Leiden.
Ioana dc te sustectezi de lipsa de B12 sa faci mutatia MTHFR. Dc o ai organismul tau nu poate sintetiza vit B12 , b6 si acidul folic. Tb sa faci tratam cu cantit mult mai mari din ac vitamine decat se gasesc in suplimente. Analiza lui B12 e 150 ron la Synevo dar cum scrie in art dat de mine dc iei acid folic ac poate masca lipsa lui B12. Ideal e sa le faci pe toate in ac timp (B6 B12 si B9) sau sa faci mutatia MTHFR.
Miki Anul asta pun de-un pui ( sau doi )
mcrissa spune:
va multumesc mult pentru urari
si sa stiti ca doar voi ati mancat tort de ziua mea.am fost asa prinsa cu analize, investigatii ca am uitat sa cumpar tort chiar acum cand am schimbat prefixul
miki imi pare rau de rezultatul analizei, dar macar acum sti ca va trebui sa faci clexane in sarcina de la inceput.vineri dimineata ma duc sa fac si eu factorul V ca sa stiu o treaba.
saptamana trecuta imi vine si Medyn Forte din Germania ca sa ma apuc si de B-uri.
Cea mai arzatoare dorinta
Cristina, mamica de doi ingerasi in ceruri
Fericiti cei ce plâng, caci aceia se vor mângâia
miki-miki spune:
Mcrissa sper sa nu ai si balaria mea. E mult mai rea decat MTHFR
Capitol nou aici , am modificat putin titlul pt ca in ultimul timp se scrie numai despre trombofilie aici.
Miki Anul asta pun de-un pui ( sau doi )