Cauzele opririi din ev.a sarcinii -3

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miki-miki spune:

Ma lamurii, BM33 e un cod al mutatiei, deci nu mi s-a cerut sa fac 2 mutatii. Culmea e ca il intrebai pe prof ce e BM33 dc e tot o mutatie si-mi zisa ca da. Eu mai am in vedere o alta dr din ac spital, mai tanara care mi-a recomandat-o un dc/profesor universitar prieten de fam (i-a fost eleva si o stie de dr buna), dar pt ca dr gine m-a trimis la prof, m-am dus la el. Cand o sa am mutatiile ma duc la gine si o intreb de dr tanara, ce parere are de ea. Cred ca dl prof nici nu ma mai recunoste dc ma vede prin spital.
Pe mine ma bombarda cu 300mg de thrombo ass/zi, doza de elefant tu?
Am citit si eu pe aici ca parerile sunt impartite, dr Tutunaru am auzit ca nu mai are timp ca pe vremuri sa te asculte , astepti cu orele sa intri chiar dc esti programata si-i scoti vb cu clestele din gura. De Uscatescu la fel , parerile impartite dar sunt fete care au fost foarte atent supravegheate pe timpul sarcinii de ea, am citit toate cap de la Clinica Virtuala ale sub "Trombofilia o pb care nu tb ignorata". Era o fata din Galati parca care avea pb mari si a facut un efort urias sa ajunga la Buc la dr Tutunaru, a stat ore in sir in sala de asteptare, cu picioarele umflate enorm si nu a fost deloc multumita de el, nu a obtinut nici o informatie importanta. S-a dus apoi la dr Uscatescu care a supravegheat-o f atent, au corespondat prin mail, i-a dat o scrisoare cu care sa se prezinte in spital at cand va tb sa nasca pt ca dr din Galati nu voiau sa se atinga de ea cand au auzit ca face Clexan. Pe de alta parte Mcrissa Ingeras 26 sunt f multumite de dr Tutunaru, deci ... depinde de acel lipici dc-pacient.

Miki Anul asta pun de-un pui ( sau doi )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danny1 spune:

fetelor, oare exista mamici de copii sanatosi cu mutatiile noastre?eu de maine iau taratmentul shoc:B-uri, Omega3, trombo ass, etc.si numaratoarea inversa de 3 luni, incepe.....

mami de Amira, medaliata cu argint la concursul de dans.

Mergi la inceput

miki, nu e doza de elefant cat ti-a dat trombo ass.uite, eu nu am trombofilie si mi-a dat 100 mh de trombo ass si 2 tabl/zi de curantil.ambele sunt pt circulatie.daca eu fara trombo iau atata....cine are, clar tre sa ia mai mult..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcrissa spune:

miki io nu sunt deloc multumita de dr Tutunaru.la el am fost cand am pierdut prima sarcina si stateam cu orele sa intru la consult, ii spuneam ca sangerez ca am tensiune si el imi raspundea flegamatic ca si el are tensiune si nu e gravid.m-a deranjat faorte tare ca a bagat urmatoarea pacienta in cabinet, insotita de sotul ei, in timp ce eu ma imbracam dupa paravn...as putea sa vorbesc pagini intregi...dar ma opresc aici.

Cea mai arzatoare dorinta

Cristina, mamica de doi ingerasi in ceruri

Fericiti cei ce plâng, caci aceia se vor mângâia

Mergi la inceput

mnoo, si eu care vroiam sa vin pana in buc numa pt el.him.se pare ca toti dupa ce ajung cunoscuti nu-si mai vad lungu nasului.asa ca o sa stau cuminte acasuca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns criss_85 spune:

danny, iti dai seama ca urmatoarea sarcina trebuie urmarita f atent si mai des decat la o gravida normala,ori pana ajungi la dr Tutunaru sau la alt medic super cunoscut iti trebuie 2 luni ca sa poti obtine o programare.
eu cand am ramas insarcinata a 2-a oara,(mai avand o sarcina pierduta cu un an in urma) am vrut sa merg la el fiindca auzisem ca este f bun.Dar cand am pus mana pe tel sa-mi fac o programare la el si am auzit ca pe la jumatatea lunii octombrie e loc si pt mine,am cautat imediat alt medic.Era luna august cand am sunat,iar mie mi se intampla sa sangerez si sa ajung la urgente si de 3 ori pe saptamana.El nu avea loc pt mine sa ma vada macar o data,dapai sa ajug la el si de 3 ori pe saptamana...
mai bine cu un medic bun si mai putin cunoscut,care are timp de tine la orice ora din zi si din noapte.am ajuns si eu pe mana multor medici pana sa ajung la cea care sunt acum si de care sunt f multumita .

Mergi la inceput

Mcrissa am uitat ca te duci la dr lui Nusy. Bine ai facut ca l-ai schimbat.
Maine ma duc sa dau sange pt MTHFR pt ca o sa-mi dea rez abia dupa Paste , trece timpul si stau pe loc.

Mergi la inceput

criss, exact asa si eu.tu ai descoperit ceva?la tine?de ce?scz daca ai spus, eu sunt cam uituca.vai, de cat eori am fost la urgente, la cabinet,sangerari.offfff.puii mamei.....

Mergi la inceput

"Lipsa de vitamina B-12 poate produce avorturi spontane

Desi lipsa de vitamina B-12 este rar intalnita, femeile care se afla in aceasta situatie au deseori avorturi spontate si sufera de sterilitate, conform unui studiu publicat in Journal of Reproductive Medicine. Dar totusi aceasta problema poate fi usor corectata prin administrarea acestei vitmaine pe cale bucala, vitmaina care ajuta la mentinerea sanatatii sistemului nervos si a globulelor rosii.

Michael Bennett, directorul departamentului de hematologie al centrului medical Ha'Emek din Afula, Israel a studiat 14 femei care aveau lipsa de vitamina B-12 si suferisera piederi de sarcina sau aveau probleme cu fertilitatea. Majoritatea acestora aveau deja cel putin un copil, dar incercasera sa ramana gravide din nou dupa cel putin 8 ani de la nasterea ultimului copil. Una dintre aceste femeie pierduse deja 7 sarcini, dar dupa inceperea tratamentului cu vitamine a reusit sa ramana imediat insarcinata si a nascut 3 copii. Noua dintre femei au ramas de asemenea insarcinate dupa inceperea tratamnetului. Pentru celelalte patru femei, acestea au hotarat sa nu mai incerce sa raman insarcinate fiindca aveau peste 40 de ani.

Astfel, Bennett a tras concluzia ca femeile care au lipsa de vitamina B-12 sunt supuse unui risc sporit de a suferi de tromboza, boala care poate duce la pierderea sarcinii si poate dce eventual la sterilitate si inhibarea ovulatiei sau a implantarii. Suplimentele de vitamina B-12 ajuta sangele sa circule normal, imbunatatind sansele femeilor de a ramane insarcinate.

Ce puteti face in cazul lipsei de vitamina B-12?

In general aceasta este intalnita foarte rar, dar riscul de asa ceva este mai crescut in cazul persoanelor vegetariene, pentru ca cele mai importante surse de vitamina B-12 sunt carnea de vita, pestele (ca somon, ton etc.), cerealele, ouale, laptele, branza si iaurtul. Semne ale deficitului de vitamina B-12 sunt oboseala, ameteli, stare de slabiciune, constipatie, gaze, lipsa poftei de mancare si pierderea in greutate.

Bennett sfatuieste toti doctorii sa-si testeze pacientele pentru depistarea lipsei de vitamina B-12, mai ales pe cele care au fost diagnosticate cu infertilitate sau au avut pierderi de sarcina repetate. Problema este uneori mai complicata, caci o cantitate suficienta de acid folic poate masca de fapt o lipsa de vitamina B-12." de www.incasa.ro/Suplimentele_de_vitamine_in_timpul_sarcinii_5051_817_1.html" target="_blank">aici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioanatugs spune:

Miki-Miki e foarte interesant articolul si cred ca si adevarat. Eu eram de felul meu o vegetariana, deaceea am avut mai mereu anemie. La cel de-al treilea FIV am dat foarte mare atentie alimentatiei si am luat supliment de B-uri: B1, B6, B12, pe langa carnita de curcan, oua, peste, iaurturi grase, smantana, unt si au rezultat 9 ovocite si 9 embrioni, fata de 3 ovocite in vara si 0 in aprilie, cand nu am luat nici un supliment. Deci exista un sambure de adevar si as vrea sa-mi fac si eu analiza aceasta.
Mcrissa la multi ani!

"Mama este numele lui Dumnezeu pe buzele si in inimile copiilor" W. Makepeace Thackeray

Mergi la inceput