Cauzele opririi din ev.a sarcinii -3
Raspunsuri - Pagina 16
miki-miki spune:
Luca dc le-ai facut la 3 luni dupa... at e bine. Sa repeti anal vit B12, B9 si B6 .
Cris81 nu sunt din Buc si ac anal la mine in oras nu se fac decat la Synevo de aceea m-au costat atat. Nu regret pt ca am descoperit cauza.
Miki Anul asta pun de-un pui ( sau doi )
irinabobe spune:
buna fetelor. am tot citit subiectul . am si eu ceva probleme cu trombofiliile insa nu m-am agitat pentru ca in urma chiuretajelor m-am ales si cu o sinechie uterina.
asa ca istoric gemelara oprita in evolutie la 11 sapt si 2 avorturi menstruale la 5-6 saptamani insa av menstruale tind sa cred ca au fost din cauza sinechiei.
eu am facut analizele si la fundeni si la coltea si rezultatele sunt urmatoarele
la fundeni au iesit aiurea urmatoarele-
LA-pozitiv
APCR 11o fata de 120-300 limite normale
PT1INR 0,84 fata de 0,90-1.20 limite normale
aPTT 40.10 fata de 26-36 limite normale
LA 62.10 fata de 30-51 limite normale
la coltea a iesit aiurea doar aPTT
asa ca spuneti-mi si mie eu cam ce as avea si ce analize ar trebui sa mai fac?
miki am vazut ca pt chisturi tu zici nu AC. spune-mi si mie ce sa iau si cum ca dr imi recomanda diane pt ovare micropolichistice.
profa spune:
la toata lumea!Sper sa pot sa postez!nu stiu ce naiba e cu net-ul sau cu calculatorul meu,ca de 2 zile n-am putut sa scriu nimic,si imi afisa doar pana la pag. 13,azi am fost sa-l platesc,am crezut ca mil-au taiat,dar nu era netul taiat,nu stiu ce e.
miki,mama,ce harnica esti,am vazut cate-ai mai gasit!!!!
Eu am fost astazi iar la Synevo si mi-am facut homocisteina,B12 ,folatii si proteina S,vor fi gata in 8 aprilie.Sunt curioasa cum vor iesi.Acum am vazut ca miki a postat undeva ca se poate face si vitamina B6,n-am stiut,ca o faceam si pe aia...
Daca vreuna dintre voi ia legatura cu dr.Uscatescu,sunt curioasa ce va spune.Am cautat printre hartiile de la Fundeni,am gasit tel.ei si al asistentei(Viorica Taru_daca o mai fi pe-acolo,ca era cam in varsta acum 2 ani),si imi amintesc ca asistanta mi-a spus ca ei colaboreaza cu un ginecolog care se pricepe la gravidute cu trombofilii,ginecologul se numeste Ene,dar,din pacate,i-am pierdut nr. de tel.eu nu am fost atunci la el,si nici nu l-m sunat,pt.ca dr.meu mi-a recomandat imediat heparina si n-au fost probleme.
Totusi,cred ca si daca voi avea val. de la prot.S bune,voi face heparina la urmatoarea sarcina,chiar daca nu se recomanda in mod special heparina la MTHFR hetero.Doar ca asta nu inteleg,ce o fi fost de s-a oprit in evolutie in a 5-a saptamana?
Nu stiu in ce masura vor fi influentate valorile de la folati,homocisteina si B12 de faptul ca iau acid folic de cateva luni,si de vreo saptamana iau si 1 mg de B12?!
Aseara am fost si la ginecolog,sa-l intreb daca pot sa iau mai multe zile Duphaston,ca sa-mi aman ciclul de luna viitoare,sa nu mi se suprapuna zilele d monitorizari ecografice peste zilele de Pasti.Mi-a zis ca pot sa iau di ziua 16,si nu pana in ziua 25,ci inca o saapt, in plus,dar a zis ca nu e 100%ca chiar il voi putea amana.era o fata careia i s-a facut chiuretaj,avea sarcina oprita in evolutie,obtinuta prin FIV in Ungaria...ea plangea,erau necajite si asistentele,si dr,mi s-a rupt sufletul...ma vedeam pe mine,dupa 4 experiente de-astea...
Sunt curioasa daca Sicuta 13 a reusit sa ia legatura cu clinica de hematologie din Franta,sa vedem ce i-au spus cei de acolo.Sicuta,esti acasa?Mai da-ne vreo veste!
la toate fetele!
criss_85 spune:
In sfarsit azi am reusit sa fac rost de adresa de mail a dr Uscatescu.I-am scris un mail si acum asteptam raspuns.Eu oricum trebuia sa ajung la dumneaei peste vreo 2 -3 luni, dupa cum mi-a recomandat medicul ginecolog,dar mie mi se pare totusi ca astept prea mult in sensul ca deja au trecut 2 luni de cand am pierdut sarcina ,plus inca 2-3 luni ,ar fi vorba de 5 luni si nu as vrea sa astept atat.I-am scris care ar fi problema mea si sa vedem ce raspuns imi da si cam cand considera dumneaei ca trebuie sa-i fac o vizita.Eu sper sa ma cheme mai devreme,asta in cazul in care se dovedeste ca am sindromul antifosfolipidic sa actionez cu tratament si inainte de a ramane din nou insarcinata.
miki-miki spune:
Irinabobe ar tb sa faci mutatia V Leiden pt ca dc ti-a iesit APCR proasta at posibil sa ai si ac mutatie. Sunt prea multe anal proaste si un sambure de adevar tb sa fie undeva. Mutatia o poti face la Synevo sau la Genetic Lab. (200 roni la Synevo) Dc dispui de banuti ar fi bine sa faci si MTHFR pt ca, dc ai ac mutatie pt sa iei cantitati mai mari din B6 si B12.
Profa, nici cand dai refresh la pagina nu-ti arata ultimele postari? Esa am patit si eu odata dar dc dadeam F5 vedeam .
Ac trombofii se agraveaza in timp, dc acum cativa ani nu am avut nimic acum de gasim o buba iar peste 1-2 ani mai gasim ceva. La tine e clar ca tb sa iei clexan din prima si bineanteles sa iei si vitaminele acelea. Degeaba ai dat sange acum pt vitamine pt ca eu am inteles ca MTHFR se declanseaza in sarcina sub efectul hormonilor . App tu ai facut inseminare, ai facut Pregnyl, nu? Pai pregnylul ala coaguleaza sangele(scrie si in prospect) si cred ca tb sa faci clexan imediat dupa inseminare. Dc ai facut si tratam de stimulare at coagularea a fost si mai mare. si de aceea bb nu a trecut de 5 sapt. Am citit ca , coagularea afecteaza si implantarea.
Criss sa ne spui si noua ce ti-a zis d-na dr .
Miki Anul asta pun de-un pui ( sau doi )
criss_85 spune:
miki,sigur ca va spun ! deocamdata mi-a trimis un replay la mailul trimis de mine,ca atunci cand are putin timp liber imi v-a raspunde.
acum asteptam cu interes.pupici
profa spune:
la toata lumea!Se pare ca acum s-a rezolvat pb. cu forumul,pot sa vad toate postarile.
miki,nu am facut inseminare,am facut doar stimulare.Da,am citit ca puregonul poate da tromboze,dar...ce sa fac?Am luat aspenter,dar se pare ca nu a fost suficient.Insa si la sarcina de dinainte,in octombrie,nu am luat nici puregon,nici altceva,nici nu ma asteptam sa am sarcina,si a fost la fel,asa ca nu stiu daca Puregonul a fost de vina.Probabil ca data viitoare o sa-l intreb pe dr.daca pot sa iau heparina imediat dupa Pregnyl,oricum,sunt hotarata sa fac absolut tot ce trebuie.Ma gandesc ca Proteina S probabil ca a scazut in sarcina,ca doar in sarcina am avut o val.mai mica,in rest a fost buna.Sunt curioasa cum va iesi de data asta,dar am citit ca deficit dobandit de prot.S poate exista in sarcina,interventii chirurgicale,etc.Offf!De-abia astept sa incep din nou sa iau pregnyl,poate o fi bine de data asta!
Tocmai am intrat inainte la Fiv in Ungaria,si am citit ca o fata,care astepta ziua 1 ca sa mearga la fiv,ca avea sotul oligoasteno,a ramas pur si simplu,fara nici o stimulare,fara inseminare...se mai intampla si minuni!
pe toate fetele!
sicuta13 spune:
Profa nu am mai reusit sa intru pe aici, am fost stresata cu invatatul, am avut examen pentru post. Pot sa ma laud ca am reusit
Deocamdata nu am nici o veste noua privind clinica din Franta.
Va pup, ma pun sa citesc din urma ca am de recuperat
Cris
mcrissa spune:
Va invit la o bucatica de tort si un pahar de sampanieca azi schimb pefixul.
Cea mai arzatoare dorinta
Cristina, mamica de doi ingerasi in ceruri
Fericiti cei ce plâng, caci aceia se vor mângâia
galliciana spune:
mcrissa, LA MULTI ANI!!!!tot ce iti doresti tu sa ti se implineasca!!!!!pupici la gagici!!!
astept inca o minune in viata mea!!!