Cauzele opririi din ev.a sarcinii -3
Raspunsuri - Pagina 14
Ioanatugs spune:
Miki-Miki acum am inteles, multumesc pentru explicatii si link-uri. O sa fac restul la Synevo, oricum e tare comod sa le fac acolo, pentru ca e la doi pasi de mine si nu ma mai trezesc cu noaptea in cap sa donez sange dimineata la spital. Am facut si hemoleucograma completa si Sideremia care spre surprinderea mea au iesit perfecte, iar Fierul e la limita superioara, cum nu l-am mai avut de cel putin doi ani incoace. Intr-un fel m-am linistit ca nu am gasit o cauza clara, insa daca tot nu gasesc nimic nici la restul de analize, atunci la urmatoarea sarcina cred ca voi sta cu o mare frica in san...
"Mama este numele lui Dumnezeu pe buzele si in inimile copiilor" W. Makepeace Thackeray
miki-miki spune:
Citat: |
citat din mesajul lui danny1 ca sa priceapa capu meu in ceata azi:pe langa MTHFR se poate testa homocisteina?ca as face-o.....miki, recunoascatoare pe veci pt articole. fetelor, de cand iau acid folic nu ma simt bine.mi-e somn, am ameteli.cred ca m-am obisnuit cu homocisteina mare..acu n-oi mai putea trai fara ea. |
Cat acid folic iei? 10 mg? Eu nu am vazut nicaieri sa se dea mai mult de 5 mg, poate de aceea nu te simti bine.
Poti face si acum homocisteina dar importanta ac analize este in sarcina cum ti-am scris la mesajul anterior.
Ioana ai incredere in cei de la Coltea? Cred dc nu ar strica sa le repeti pe toate la Synevo. Am citit ca o trombofilie afecteaza si implantarea.
Mcrissa unde esti?
Luca cand ai dat sange pt analize? Imediat dupa avort?
Miki Anul asta pun de-un pui ( sau doi )
Ioanatugs spune:
Miki-Miki pai o parte din cele de trombofilie, mi le-a recoltat si la Gynera si le-au trimis la Bios Diagnostic si mi-au iesit la fel. Acum insa cand am fost la sp. Coltea le-am repetat si au iesit tot in limite si cred ca e deajuns sa fac restul, pentru moment la Synevo. Eu o sa incerc sa ma linstesc o perioada, dupa ce le am pe toate facute, sa ma odihnesc mai mult si iau o pauza mai lunga. Voi reveni cand ma voi simti in stare sa o iau de la capat.
"Mama este numele lui Dumnezeu pe buzele si in inimile copiilor" W. Makepeace Thackeray
miki-miki spune:
Ioana
Danny gasii blogul unei moase/asistente unde spune ca poti lua pt greata 50mg B6
Aici : http://the-midlife-midwife.blogspot.com/2008/11/nausea-and-vomiting-of-pregnancy.html
Am mai gasit asta
"Management of Homozygous C677T Mutations
No history of adverse pregnancy outcome:
Folic acid % 4 mg/day
Vitamin B6 % 50 mg/day
Vitamin B12 % 0.5 mg/day
History of a DVT or poor pregnancyoutcome:
Vitamins and Antenatal and postpartum prophylactic
heparin therapy"
Pe pag 10 aici: http://www.perinatologist.com/Richmond/Thrombophilia%202007.pdf
Deci se poate da 50mg B6 in sarcina.
Fetelor mai citii ca 50mg/zi de B6 e bun dc ai faza luteala scurta
Miki Anul asta pun de-un pui ( sau doi )
danny1 spune:
tulaiiiiii,miki,harnica ai fost.mno,tre sa recuperez.nu-i bai.doct se uita in carte ca eu eram mai documentata decat se astepta.prea multe intrebari.si ca sa verifice inf de pe net.si ca sa-mi arate negru pe alb ca am sanse(desi nu stiu cat mai rabda nervii).iar eu fara dovezi....pas.oricum e mai bine decat nebuna care spusese ca n-am nici o sansa.mnoooo.acu din ce am inteles eu.sunt testate 2 "treburi" pt MTHFR:677 si 1298.daca primu iese homo, se asociaza si trombo.daca iese hetero, e putin mai bine.daca 1298 iese homo, deficienta(problema)cu acid folic e mareee.de aia mi-a dat 10 mg.ca la mine acolo e o buba mai mare.si-a copiat an mele sa se mai documenteze. unicatul de mine... oricum am primit tratament usor de trombo:trombo ass si curantil.
eu nu inteleg un lucru, desi asa o fi.am balaria dar am pierdut sarcinile la 5-6 sapt. o fi atat de mare deficienta de B si homocisteina si ea mare, incat bebele nu a avut nici o sansa.mai ales ca am citit ca tot ce tine de nervi e proiectat gata in primele 28 de zile de la fecundare.deci pe cand descoperim sarcina....si daca hormonii cresc homocisteina, e clar.am luat progesteron la greu.of, mai tre sa iau si prednison.in sarcina...
mami de
liliana_28 spune:
Buna,
Ma inscriu si eu in clubul vostru. In Februarie am pierdut o sarcina. este cumplit.
As vrea sa va intreb cand ar trebui sa vina urmatoare menstruatie in situatia in care pe 24 februarie a inceput sangerarea in urma careia am eliminat sarcina. Sangerarea a durat 7 zile. Astazi suntem in 27 si nu mi-a venit CM-ul.
Cam dupa cate zile ar trebui sa vina?
O zi usoara si scuze ca poate sunt pe langa subiect dar ati trecut si voi prin ce am trecut eu si ma gandesc ca ma puteti lamuri.
Nunta-graviduta cu Calinut + Poze Calinut la 1 anisor si 4 lunici
www.dropshots.com/liliana_28" target="_blank">Calinut
danny1 spune:
voi lua toata schema de tratament.gata.him, o sa caut si un medic hematolog.
liliana, imi pare f rau.stiu prin ca treci.
criss_85 spune:
buna liliana!
imi pare tare rau de sarcina pierduta!
referitor la menstruatie,ar trebui sa apara,se instaleaza cam la 5-6 saptamani.acum ,depinde de organism...
oricum,daca nu apare pana la 6 saptamani ar trebui sa-ti suni medicul.
criss_85 spune:
fetelor,voi la cat timp dupa ce ati pierdut sarcina ati inceput sa faceti analizele pt trombofilie?
mie doctora mi-a zis sa astept 3 luni,ca acum daca le fac ies modifiocate...asa o fi?
si in astea 3 luni mi-a prescris pilule contraceptive si stau in dubiu, sa le iau...sa nu le iau...
ma gandesc ca daca am sindromul antifosfolipidic nu e recomandat sa iei contraceptive orale,si ele au un efect coagulant al sangelui.
eu am uitat sa-i spun doctorei ca am probleme si cu varicele,si am observat ca s-au accentuat de acum vreo 5 ani cand am luat timp de vreo 3 ani neintrerupt pilule.la inceput le-am luat pt chisturi ,apoi pt contraceptie.acum mi-e cam teama sa mai iau.eu i-am zis dr ca nu as mai lua,pt 3 luni si ramasese sa nu iau,dar dupa ce mi-a facut eco si s-a uitat la ovare a zis ca totusi ar fi bine sa iau.nu stiu ce sa fac...
ma tot gandesc ca am probleme cu coagularea sangelui.nu-mi pot scoate din cap analiza acea vazuta la spital dupa ce am nascut in care aveam fibrinogenul 770,iar limita maxima era de 400.
incerc sa fac rost de o adresa de mail a doctorei Uscatescu,in speranta ca ma v-a lamuri ea,sa vedem cand imi recomanda sa merg la dumneaei.
liliana_28 spune:
Pai asat ma gandeam. Inainte de a pierde sarcina imi venea ceas, fix cu 2 zile inainte decat luna trecuta si fix cu 14 zile inainte de CM incepeau durerile de sani si altele. Acum...nimic.
Nunta-graviduta cu Calinut + Poze Calinut la 1 anisor si 4 lunici
www.dropshots.com/liliana_28" target="_blank">Calinut