Cauzele opririi din ev.a sarcinii -3
Raspunsuri - Pagina 13
danny1 spune:
ca sa priceapa capu meu in ceata azi:pe langa MTHFR se poate testa homocisteina?ca as face-o.....miki, recunoascatoare pe veci pt articole.
fetelor, de cand iau acid folic nu ma simt bine.mi-e somn, am ameteli.cred ca m-am obisnuit cu homocisteina mare..acu n-oi mai putea trai fara ea.
Ioanatugs spune:
Buna fetelor,
Vad ca a-ti devenit deja experte in analize si tratamente, ceea ce e un lucru foarte bun pentru cele care au depistat vreo cauza.
Eu din pacate, sau din fericire nu am gasit inca nici o cauza, desi am facut aproape toate analizele de trombofilie si de sindrom antifosfolipidic. Am vorbit ieri si cu dr. hematolog de la sp. Coltea si a zis ca nu am de ce sa-mi fac griji, toate analizele sunt in limite normale. Asa ca a mai ramas doar sa-mi fac si eu aceasta mutatie de care vorbiti voi, MTHFR si Factorul III.
"Mama este numele lui Dumnezeu pe buzele si in inimile copiilor" W. Makepeace Thackeray
miki-miki spune:
Luca, pt noi cu pb de trombofilie se rec 5 mg de acid folic chiar cu o luna inainte de a ramane gravi. Moasa aceea stia ea ceva, si B12 e un folat. Tu cand ai facut acele analize?? Erai pe un regim strict vegetarian ? Sau poate erai pe un tratam medicamentos ? Repeta anal B12, dc iese proasta si acum urgent o programare la un hematolog, nu ginecolog. Dar atentie, sa nu ai in pastilutele care le inghiti acum si B12.
Danny, si tu fa-ti o programare la un hematolog, ginecologul tb sa-ti citeasca din carti rusesti sa te trateze? Pb ta e de hematologie!! si eu ma voi duce sapt viitoare la un hematolog dar mai intai vreau sa intreb pe gine dc imi recomanda pe cineva .
Despre MTHFR Dc ai ac mutatie, in sarcina sub efectul hormonilor crescuti poate duce la cresterea homocisteine. Dr iti dau preventiv tratam cu Acid folic 5mg+ B6 50 mg + B12 1mg. Se urmareste nivelul homocisteinei regulat , dc ac nu creste se ramane pe ac tratament, dc creste se trece pe clexane. Deci, pt MTHFR e f imp ac tratam cu ac dozaje (asa am citit pe multe site-ri americane). Du-te la hematolog si vezi ce-ti zice.
Omega 3 e f indicata in sarcina dc este obtinuta din pesti care sunt pescuiti din ape nepoluate (de ex somon), din ficat de rechin de ex e contraindicat deoarece exista riscul sa aiba mercur. Eu iau de la Dopell Hertz sau de la GNLD .
Ioana du-te si fa-ti APCR (reactia la proteina C activata) , dc ac iese proasta at ai sanse de 85-95% sa ai si mutatia fact V Leiden. APCR la Synevo este 70 lei. Mai poti sa-ti faci MTHFR dar ac da avort de prin sapt 11 ceea ce la tine nu a fost. Si mai e o mutatie de care nu-mi aduc acum aminte , ma uit deseara si-ti spun.
Pupici la gagici
Miki Anul asta pun de-un pui ( sau doi )
LucaLuca spune:
Aoleu, Miki, n-am fost vegetariana in viata mea, eu de-aia care considera ca cea mai buna leguma e vitelul. :) Sa vad, poate refac B12-le. Ai fost la medic?
---------------------------
New pics: http://villaprovence.wordpress.com/english/
miki-miki spune:
Gata, am venit de la gine. Ca de obicei plecai cu multe intrebari fara raspuns,chestia cu dat chiloteii jos, urcatul pe capra, reflectorul in pasarica, imbracatul repede ... imi produce amnezie, data viitoare ma duc cu lista de intrebari. Imi facu o impresie buna si-mi inspira incredere sa ma duc pe viitor la ea pt supravegherea sarcinii. O intrebai ce dr hematolog imi recomanda, imi spusa de unul cu care lucreaza la ac spital, ceea ce e bine. Uitai sa intreb dc e specializat in trombofilii la gravidute si dc ea a mai avut un caz ca al meu. Imi spusa sa fac si MTHFR ceea ce eu cred ca nu e necesar odata ce o sa fac clexan pt APCR, pt ce pisicei sa mai dau banii pt o mutatie care se sustine prin vitamine si dc nu face fata la ele se da clexan? Dar sa vad ce zice si dr hemato.
Imi facu tuseu vaginal si cica am salpingita si ca imi va da un tratam care se face din zi 1 a CM dar mai intai sa vedem ce iese la anal din col si PAP. Dupa ce-mi recolta din col sangerai si asta cica nu e bine, cred ca am vre-un brontozaur pt care tb sa fac tratam . Acid folic imi zisa sa iau si eu si sotul de acum si sa fie de 5mg, ii spusai ca iau deja. A... si ma intreba dc sunt dr
Toata distractia asta cu analize cu tot 265 roni, in curand ajung la sapa de lemn.
Tipa nu lucreaza cu CAS-ul ceea ce o sa fie f nasol dc o sa tb sa fac clexan !!!
LucaLuca spune:
Citat: |
citat din mesajul lui miki-miki A... si ma intreba dc sunt dr |
Hihi. Ti-am zis io.
Deci: cand faci fiv?
---------------------------
New pics: http://villaprovence.wordpress.com/english/
Ioanatugs spune:
Am facut si factorul Leiden si Fibrinogenul si mi-au iesit in limite normale.
APCR-V:R = 3.20 (V.N.=2.18 - 3.38)
FIB (Rec e) = 2.577 (V.N.=1.700 - 3.900)
LAC = 1.06 (V.N.= 0.8 - 1.2)
APTT SP = 23.8 s (V.N. 23.0 - 33.0)
=0.850 R (V.N. 0.810 - 1.190)
PT Rec Extendet=12.4 s (V.N. 10.9 - 13.8)
=1.146 INR (V.N. 1.000 - 1.280)
=83.0 % (V.N. 70.0 - 100)
A.A. Cardiolipina = 0.249 = negativ (Pozitiv> 0.539
Negativ< 0.537)
Miki-Miki si mie mi-a recoltat luni dr. mea pentru PAPS saptamana asta si m-a durut foarte tare si la fel am sangerat un pic. Nu stiu de ce doare acum mai mult decat inainte....
"Mama este numele lui Dumnezeu pe buzele si in inimile copiilor" W. Makepeace Thackeray
miki-miki spune:
Luca nu stiu inca cand fac, tb sa ma intalnesc si cu hematologul , sa vad cum imi ies anal din col , dc mai tb sa fac altele de trombofilie .... deci nu stiu.
Ioana vad ca nu ai facut homocisteina . Mutatia fact V Leiden nu ai facut-o ce ai tu acolo este altceva, tb sa ai un rezultat cu pozitiv sau negativ. Eu am citit ca unele trombofilii se declanseaz in sarcina, deci ar tb sa iti faci un pachet de analize at cand ramai gravi.
O investigatie a endometrului ar mai fi indicata, nu stiu cum ii spune ac analize.
Dc chiar nu gasesti pb ar tb sa o intrebi pe dr ta dc poti face clexan preventiv.
Ioanatugs spune:
Miki-Miki am intrebat-o pe dr. care din multitudinea de analize este Factorul Leiden si mi-a zis ca acest APCR - V :R este. Acum nu mai inteleg care e, oricum eu ti-am scris o mica parte aici, pentru ca am facut mult mai multe, pe sectia de hematologie, tot ce se face la sp. Coltea pentru piederea sarcinilor. Eu am insistat sa-mi scrie ce-ar mai trebui sa fac si mi-a scris pe spate Factorul II, AT III si Homocisteina sa le fac la Cantacuzino sau Synevo.
miki-miki spune:
Ioana eu zic sa le faci la Synevo. Am tot citit despre APCR care este o analiza de hematologie (rezultatul este in secunde la el) si am vazut ca unii ii mai spun si Factor V Leiden pt ca dc iti iese ac analiza proasta ai sanse de 85-95% sa ai si mutatia fact V Leiden. Iar analiza Mutatia Factor V Leiden este o anal de biologie moleculara si rezultatul care ti se da e una din ac variante:
- genotip salbatic homozigot (negativ pentru mutatia factorului V Leiden); ADICA NU AI MUTATIA
- genotip heterozigot (contine o alela salbatica si una mutanta pentru factorul V);
- genotip mutant homozigot (contine ambele alele mutante).
Citeste aici despre APCR:
http://www.synevo.ro/428,934,531,Profil-trombofilie,news.htm
Despe V Leiden aici
http://www.synevo.ro/429,795,532,Mutatia-factorului-V-Leiden,news.htm