Cauzele opririi din ev.a sarcinii -3

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miki-miki spune:

Cris81 eu am gasit doar 5 analize,pe restul nu le-am putut identifica pt ca nu cunosc prescurtarile de la Fundeni. Ti s-a spus sa repeti anal peste cateva sapt pt ca dc ac iese buna at nu tb sa faci tratam. Prot S am citit ca se poate pozitiva de la o infectie sau ceva pastilute care le-ai luat... Dar dc iese proasta si peste cateva sapt at tb sa faci tratam .
Mcrissa mi-am adus aminte ce a zis Liliana Fi, ca in sarcina tb sa-si monitorizeze homocisteina si dc ac e mare tb sa faca heparina. Deci si dr italieni zic ca nu tb sa faci heparina decat dc creste homocisteina. Din ce am citit homocisteia poate fi tinuta sub control cu acid folic+B6+B12 . Nu tb sa fii speriata, repeti saptamanal homocisteina, cum creste faci clexan. Pt homocisteina mare sigur iti dau clexan.




Miki Anul asta pun de-un pui ( sau doi )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danny1 spune:

fetelor, eu maine voi scrie unei clinici din austria.ca-i mai aproape decat altele.m-am saturat de raspunsurile ambigue ale medicilor de la noi.desi, adevarul e ca am citi despre un caz din america, al unei tipe pe care nici aia nu stiau sa o trateze de MTHFR.in final a gasit un medic care i-a supravegheat si sarcina si era ok..si mult aputere de a lupta.


mami de

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki-miki spune:

Mcrissa, uite ce am gasit:
http://www.vitamix.ro/Vitamine-si-minerale/Vitamina-B/Vitamina-B12-500-mcg.html
http://www.vitamix.ro/Vitamine-si-minerale/Vitamina-B/Vitamina-B6-100mg.html
Se poate lua 1 de B6 si 2 de B12, sunt si ieftine.
Fetelor dar acid folic+B6+B12 e recomandat doar pt MTHFR sau si pt balaria mea




Miki Anul asta pun de-un pui ( sau doi )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki-miki spune:

Aici www.gyncph.dk/secher/proc/thrombophili.htm" target="_blank">Trombofilia in timpul sarcinii
E trecut si APCR-ul meu in tabel cu risc de avort mare chiar dc nu o sa am mutatia V Leiden




Miki Anul asta pun de-un pui ( sau doi )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki-miki spune:


Aici www.sanatateatv.ro/stiri-medicale/lipsa-vitaminei-b12--cauza-malformatiilor-la-copii/" target="_blank"> Lipsa vitaminei B12 – cauza malformatiilor la copii





Miki Anul asta pun de-un pui ( sau doi )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki-miki spune:

Paciente cu trombofilii - prezentare de cazuri In Clinica de Obstetrica-Ginecologie a Spitalului "Sf. Pantelimon" Bucuresti, in perioada 2004-2006, au fost internate 11 cazuri de gravide cu trombofilie, din care 5 cazuri aveau deficit de proteina C, 3 cazuri - deficit de proteina S si 3 gravide - cu factor V Leiden. Diagnosticul acestora a fost stabilit preconceptional plecand de la antecedentele obstetricale si trombotice. Au fost excluse alte cauze ale avorturilor recurente (infectioase, genetice, malformative sau sindrom antifosfolipidic). In afara acestor cazuri descrise, investigatiile efectuate la pacientele cu patologie obstetricala - sarcini oprite in evolutie, preeclampsie, moartea fatului in uter, hipotrofie fetala - au reliefat un numar mult mai mare de cazuri de trombofilie decat se banuia. Antecedente personale - zece paciente au avut in antecedente avorturi spontane (minimum 2), dintre acestea, 2 au avut si nasteri de feti hipotrofici in antecedente, 3 - tromboflebite venoase profunde (1 intrapartum si 2 postpartum), iar intr-un caz - preeclampsie. O pacienta a fost fara antecedente obstetricale patologice sau trombotice, fiind la prima sarcina, dar cu antecedente heredocolaterale (sora - Factor V Leiden), ceea ce a determinat investigarea ei inainte de a ramane insarcinata.
Atitudine terapeutica: Terapie anticoagulanta si antiagreganta In 10 cazuri - acid acetilsalicilic (Aspenter - 75 mg/zi) preconceptional si pe parcursul sarcinii + Enoxaparina (Clexane 20-40 mg s.c./zi din momentul in care a fost demonstrata viabilitatea sarcinii ecografic (6 sapt.), iar intr-un singur caz, doar administrare de Aspenter - 75 mg/zi. Evolutia sarcinii In 9 cazuri s-a reusit obtinerea unui fat viabil, nasterea producandu-se la termen la 8 paciente, dar 3 dintre feti au fost hipotrofici. Intr-un caz, nasterea a fost prematura, iar in doua s-a produs avortul in ciuda terapiei administrate.
Modalitatea de nastere Operatia cezariana a fost efectuata in 6 cazuri din 9 (principala indicatie fiind suferinta fetala si retardul de crestere intrauterina). Esentiala este monitorizarea Doppler pe artera uterina, ombilicala, ductul Arantius, artera cerebrala medie, pentru a surprinde momentul in care este necesara extractia fatului. Administrarea de aspenter trebuie intrerupta cu 10-14 zile inainte de nastere, iar cea de clexan, cu 48-72 de ore, pentru ca postpartum sa fie reintrodusa terapia anticoagulanta ce se continua si pe perioada lauziei (6 saptamani).
Aspecte histopatologice placentare la pacientele cu trombofilie Infarct placentar, nu se evidentiaza nuclei, celule cu aspect de "umbre nucleare", masa amorfa de necroza de coagulare Artera din placa bazala in care se observa organizarea trombusului
Leziunile placentare evidentiate la gravidele cu trombofilie Infarctele placentare au fost evidentiate in proportie de 70-90% la aceste paciente, existand o relatie directa intre procesele de infarctizare si intensitatea expresiei procesului de trombofilie. Aceste aspecte histopatologice nu reprezinta un marker al starii de trombofilie, caracteristica fiind intensitatea lor. Tromboza vasculara placentara se poate produce atat in sectorul circulatiei utero-placentare, cat si in sectorul circulatiei fetale intracotiledonare (trombofilia paterna creste riscul trombozei fetale in special in situatia in care fatul a mostenit un defect homozigot sau combinat).
Complicatii ale sarcinii cauzate de trombofilie
1.Esecul implantarii (sterilitate)
2. Avorturi 3. Preeclampsie
4. Retard de crestere intrauterina
5. Oligoamnios
6. Apoplexie placentara
7. Nastere prematura
8. Moartea inexplicabila a fatului in uter
9. Tromboflebite arteriale sau venoase materne
Concluzii Trombofilia este o afectiune comun intalnita la pacientele cu avorturi recurente de cauza „necunoscuta" (65%). Ea este responsabila si de alte complicatii ale sarcinii: preeclampsie, retard de crestere intrauterina, apoplexie uteroplacentara, moartea fatului in uter, nastere prematura, tromboze venoase sau arteriale. Este recomandata testarea tuturor femeilor care au avut una din complicatiile amintite mai sus, iar rudele acestora ar trebui investigate inainte de initierea unei sarcini. Substratul histopatologic este reprezentat de tromboza vasculara generatoare a infarctului placentar si care duce in ultima instanta la insuficienta vasculara placentara. Tratamentul anticoagulant duce la mentinerea sarcinii, dar ele reprezinta in continuare un grup de gravide cu risc obstetrical crescut, patologia obstetricala de trimestru III (preeclampsia, hipotrofia) fiind mult mai frecventa.

Sunt trista





Miki Anul asta pun de-un pui ( sau doi )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danny1 spune:

miki,nu fi supa.vezi, sunt sanse.hai, te rog,ca si eu is cam demoralizata din cauza nebunei aleia.dar nu putem abandona lupta.macar tu ai gasit o statistica despre reusita in boala asta.dar eu nu stiu nimic despre a mea.unde ai gasit inf astea?oare nu scrie si despre MTHFR?si multumesc pt datele despre B12.se pare ca e ok indicatia sa luam complex de vit B.



mami de

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns profa spune:

mi se pare mie sau sunt ceva probleme cu postarea pe forum?Ca nu reusesc sa postez,iar ultimele mesaje sunt de acum 5 zile,nu-mi vine sa cred ca nimeni n-a mai scris nimic...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki-miki spune:

Profa, intradevar se scrie greu. Eu mai dau refresh (F5) sa vad ultimele mesaje.
Danny, culmea este ca eu dau numai peste info despre MTHFR si nu prea gasesc despre V Leiden. Din ce am citit am ajuns la concluzia ca "balaria" mea e mult mai periculoasa decat a voastra. Cele cu MTHFR tb sa-si analizeze homocisteina regulat si cum creste se face Clexane. Homocisteina poate fi tinuta mica cu tratam Acid folic+B6+B12. La mine cu V Leiden se pleaca din start cu clexane si se monitorizeaza INR-ul , care arata dc tb sa scad sau sa cresc doza de clexane. Exista un aparat cu care iti poti verifica INR-ul acasa , e f util pe per tratam cu heparina si ma cam bate gandul sa mi-l iau pt ca e posibil sa-mi fie de folos toata viata.
Trombofilia mea (nu mai stiu dc si a voastra) se agraveaza de la AC , tratam hormonal, fumat... Eu ca sa raman tb sa fac tratam hormonal, deci din start pornesc cu stangul.




Miki Anul asta pun de-un pui ( sau doi )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns profa spune:

la tota lumea!Nu stiu ce a avut computerul meu,ca n-am putut sa postez si nici sa citesc nimic din 19 martie!
miki,la synevo am facut anal.ultima data,comentariile ei le-au pus,sigur iti vor scrie si tie.
Eu mi-am cumparat de pe net vitamina B12 de 1000micrograme,de la Organika,iau si acid folic 5 mg,dar nu gasesc vit.B6 de 100-200 mg,decat injectii.Acum am vazut postarea pe care ati gasit-o voi,si o sa-mi comand.
la sfarsitul saptamanii imi voi face din nou proteina S,voi astepta,si...cu Dumnezeu inainte.Si eu am impresia ca dr.astia nu prea stiu cu ce se mananca MTHFR,dar ma bucur ca,noi intre noi suntem solidare si ne ajutam.
Nu mai stiu cine a scris ca are un deficit de proteina S(ca acum am citit repede toate postarile dein ultimele 5 zile),si mie mi-a zis prima data ca am usor deficit,la Fundeni,si imediat am luat,nu Clexane,ci Fragmin,dar v-am zis ca eu am rezerva vis-a vis de Fundeni.
Si iarasi punea cineva o intrebare despre cum s-au oprit in evolutie sarcinile noastre,la mine s-a constatat doar la eco,niciodata nu am avut nici cel mai mic simptom,nici macar la sarcina de 18 -19 saptamani,daca nu faceam eco,habar n-aveam!Si mi s-a parut curios ca multora dintre noi ne-a curs sange din nas cand s-au oprit sarcinile in evolutie.Si mie,dar numai la sarcina asta de acum,mi-a curs sange,nu mult,doar cand suflam nasul observam,dar a fost cam o saptamana.Oare de ce?Nici mie nu-mi curge in rest,niciodata!
La mine cred ca a fost o suma de factori,pe langa problemele de coagulare,a fost si valoarea scazuta a progesteronului,am gresit ca nu l-am dozat in ziua 21,poate ca daca as fi intervenit cu progesteron injectabil,as mai fi salvat ceva!Ma intriga,pt.ca sarcina mea cea mai lunga a fost cnfirmata la 5 sapt,ca era perioada de Craciun si revelion,am mers la dr.doar dupa sarbatori,iar heprina am luat din sapt. a 7-a,si a mers bine pana atunci,pe cand ultimele 2 sarcini,in sapt. 5 -6 erau deja duse!
astazi am fost la coafor,si-i povesteam coafezei ca iar am pierdut sarcina,si o fata de langa mine mi-a zis ca mama ei a pierdut 7 sarcini inainte sa o aiba pe ea,si ca nu a avut nicio explicatie,dar ca dupa aceea a avut 3 copii!Si imi amintesc ca am citit undeva ,povestea Roxana Ciuhulescu (de la Pro-motor),ca a pierdut 6 sarcini,intre 6 si 12 saptamani,fara ca nimeni sa-i poata spune de ce,iar a 7-a a fost ok.(sa fie oara cifra 7 magica?)
Offfff!!!Sper sa avem doar putere sa trecem peste astea,sa o luam de la capat,sa reusim,si cu odata cu framantarile noastre sa le putem ajuta si pe alte fete cu aceleasi problema ca si noi...

Mergi la inceput