Cauzele opririi din ev.a sarcinii -3

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danny1 spune:

miki, eu dau numai de trombo.multum pt informatii.de stiam...postam ce am gasit.dar am crezut ca le-ai gasit si tu.
profa, nu am avut probl cu postarile.ale mele sunt aproape in fiecare zi.asta e dependenta.dar ce sa facem cand tre sa le dam de capat singure.
gata, de azi eu o voi numi pe doctorita care a zis ca n-am sanse Nebuna.
azi am fost la cea care a intuit problema si m-a trimis la analize.exista sanse, fetelor.mi-a aratat o carte cu studii numai despre avorturi.erau si problemele noastre acolo.cu scheme de tratament.rezultate, analize, studii.nimeni nu garanteaza.dar exista fete care au reusit.
pt trombo a zis clexane sau flexamina, (asa ceva) .
pt MTHFR mi-a dat:aspenter sau trombo ass(baby aspirin), ferro-folgamina-are acid folic si B 12, curantil si wobenzim.
despre B6 si Omega 3, nu a le-a recomandat, neaparand in acele studii ca fiind capiatle.acum, ce sa zic.maine studiez si s-ar putea sa le iau si pe alea.problema e procurarea medicamentelor.m-a atentionat ca apar crize temporae pe piata.deci e bine sa iau si rezerve.

mami de

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns profa spune:

danny1,la ce fel de doctorita ai fost,hematolog,genetician sau ginecolog?Stii cumva cum se numea cartea pe care ti-a aratat-o?(offff,uite ce paranoica am devenit!!!).Ti-a zis cumva,in cazul in care o sa fii insarcinata,tot tratamentul ala ti-l da sau iti da si heparina?

Mergi la inceput

danny1,pt.trombofilie cred ca ti-a zis de clexane si fraxiparina,din aia am luat eu,cu denumirea comerciala e Fragmin,e o heparina cu masa moleculara mica,usor de administrat,si mai ieftina decat Clexane(cum 2 ani era cam 100.000 bucata),doar ca nu se da compensat.

Mergi la inceput

profa, aseara am fost la gine.la cea acre m-a trimis la analize si a intuit problema.da, de clexane si fraxiparina(nu stiu daca am retinut corect numele.e cel spus de tine, dar mereu imi scapa) a zis pt trombo.cartea e in rusa.daca vrei, o intreb, dar nu este tradusa.

mami de

Mergi la inceput

profa, cred ca se mentine traratmentul.trombo ass/aspenter e pt circulatie, se da si in trombo, desi acolo cred ca dozele sunt mai mari.curanti, e tot pt circulatie.desi eu nu am probleme cu trombo.exista un istoric in fam de infarturi, atac cerebral.nu i-am zis.oricum, chiar si cand analizele ies toat eok, in anglia se da la cea mai mica suspiciune o doza minima de heparina, acid folic si baby aspirin.
mi-a schimbat si dozele ce le luam:2 tabl de ferro-folgama, aspenter/trombo ass 100mg, nu 50-75 cum se da de obicei, curantil chiar 2/zi.si toate cel putin cu 3 luni inainte de sarcina.acu ce sa zic?
fetelor, de bai cel putin la mine(adica la MTHFR), e o enzima care se deregleaza.asta e mutatia.enzima o ia pe razor.pt asta mi-a recomadat, tot cu 3 luni un med nat care stimuleaza enzimele in org, il purifica, etc.se numeste wobenzim.cate 2 tab de 3/zi.aceasta problema enzimatica pleaca de la nivelul digestiv.medic asta incepe reglarea de acolo.la mine e clar e dereglare pe fond nervos, pt ca se leaga de tiroida mea auto-imuna ca 2 surorele.
sper sa nu fi uitat cev asa va spun.

mami de

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki-miki spune:

Danny , MTHFR da tot trombofilie, eu asa am inteles din ce am citit. Si e f imp sa iei B12 1000mcg pt ca ac scade homocisteina. Nu am vazut ac cantitate bagata in tratam tau. Iar despre enzima despre care vb e pt prima data cand aud de ea. Intreab-o cum ii zice la enzima aia sa vedem dc exista ceva pe net legat de MTHFR.
Profa credeam ca ne-ai parasit, bine ca ti-ai reparat calc. Maine am program la gine , un gine nou de la mine din oras si deabia astept sa vad ce zice. O sa dau probe pt anal din col pt ca sunt f vechi la mine, sper sa nu am vre-un brontozaur care sa-mi incurce planurile.
Uf, mai e o gramada de timp pana la rez analizei mele, mai nou am dat peste o alta statistica, cica 95% din cei cu APCR au mutatia V Leiden. Oricum, tb sa fac clexan indif dc am sau nu V Leiden. Analiza mutatia V Leiden imi spune dc sunt homozigota sau heterozigota si in fct de asta mi se va stab tratam. Dc am mutatia at am o trombofilie ereditara, dc nu o am at am o trombofilie dobandita. O sa-mi intap burtica la greu.
Am dat peste povestea unei americance, m-a speriat rau

Catalina pt tine : www.topsanatate.ro/print.php?id=28253" target="_blank"> kisspeptin

Miki Anul asta pun de-un pui ( sau doi )

Mergi la inceput

miki, trombo, am inteles eu, e data de mutatia hetero/homo aparuta la una din cele 2 analize MTHFR.acolo la mine apare mutatia aia care nu da.acu, nu mai stiu exact care.parca asa am citit odata.ferro-folgama are acid folic si B12.mi-a dat asa ca e mai usor de luat.sa nu am 1000 de tablete la mine.nu mi-a zis denumirea enzimei.sau am uitat-o?ceea ce ma bucura e ca pe net am gasit lucruri adevarate.acel tratament cu complexul B, baby aspirin, heparina si Omega 3 e verificat in cartea ei 75%.
, imi povestea despre o tipa, cu ceva MTHFR, dar mai grav decat al meu.avusese 2 sarcini, una cu hidrofilie, alta cu hidrofilie partiala.descoperite la 14 sapt, cam asa.dupa numai o luna de tratament cu acid folic a ramas din nou.si bebele e ok........doar cu acid folic.deci e testat.ne poate ajuta.

mami de

Mergi la inceput

miki, ce poveste?vreau si eu.tre sa evauez bine risc-avantaje.

mami de

Mergi la inceput

danny,miki,si toata lumea,!
miki,mama,cum sa va parasesc,cum,cand noi suntem pe cale sa descoperim America?
Stii,danny,eu,cu MTHFR-ul meu,fara sa stiu ca am mutatia,am luat de cateva luni acid folic,si tot am pierdut sarcina...acu,sa vad,ca iau si B12 1000 micrograme...
Stiti ce m-am gandit?Voi merge sa-mi fac din nou la Synevo MTHFR si proteina S,maine sau poimaine,dar o sa le fac cu un alt nume,al unei prietene,si chiar sunt curioasa daca voi avea acelasi rezultat sau nu.Atunci cand am facut analizele,am luat aspirina,si am citit acum pe informatiile de la Synevo ca anal.pt.trombofilie se fac la min.2 saptamani dupa un tratament cu anticoagulante orale,ori aspirina cred ca se considera un anticoagulant oral.Val.proteinei S ar puteasa difere,dar MTHFR-ul trebuie sa fie la fel.
miki,sunt curioasa ce-ti va spune ginecologul cel nou.
danny,daca e in lb. rusa cartea aia...nu sunt curioasa...si cred ca o sa iau si eu chestiile alea pe care ti le-a prescris tie.Se gasesc in farmacie enzimele alea si restul?M-am uitat pe net sa vad despre ce e vorba,le-am gasit prospectele,mi se par ok,rau oricum nu pot sa faca.
la toata lumea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki-miki spune:

Danny, Ferro-Folgamma are f putina vit B12, are 0,01 mg cand tie iti tb 1mg (adica 1000mcg). Iar B6 nu am vazut deloc in tratam tau cand se scrie clar ca iti tb 50mg B6 si 1mg B12. Ferr-Folgamma mai are pe langa B12 0.01mg fier 37 mg, acid folic 5 mg (OK) si vit C 100 mg.
Tb sa studiezi bine prospectele sa iei exact cantit necesara de vitamine. Este un acid folic cu B-ri de la Dopel Hertz care are cantit mult mai mari decat ferro Folgamma dar cel mai bine inghiti 3 pastile care stii sigur ca au cantit necesare decat 1 si care nu te ajuta. Am dat eu in pag anterioare link catre B6 si B12 care au cant exacte.
Povestea care m-a speriat este despre o americanca care avea V Leiden si se plangea de dureri in piept ca si mine si a depistatat f f tarziu ca avea ac mutatie. o sa dau linck catre povestea ei .
Profa si eu sunt curioasa ce-mi va zice gine.
Mcrissa unde esti?

Miki Anul asta pun de-un pui ( sau doi )

Mergi la inceput