Bobocei de septembrie - octombrie 2008 (78)
Raspunsuri - Pagina 9
anca81 spune:
Multumim gacici pentru urari
Eva, si noi avem gusturi si gusturi. De exemplu, acum nu ii mai plac cerealele pe care la inceput le savura. Am incercat sa-i dau dimineata, nu a inghitit absolut nimic, se uita la mine senina si calma si ii curgea tot din gurita. Am facut rapid o para piure si i-am dat, a facut o gura maaaare si a papat rapid 130 g. Are gusturile foarte clar conturate deja si e clar ca-i plac fructele. Legumele si cerealele neam. Trebuie sa gasesc totusi ceva ce-i place, am sa-i iau niste cereale cu fructe iar la legume ... aici nu prea am idei...
Ada, ce frumos vorbeste Teo, scumpul de el. De abia astept primele cuvinte ale Carlei.
Mamica fericita de Carla Alexandra (13.08.2008)
Piti mic se face mare
EvaF spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Boo Intrebare: am primit acasa o instiintare de la Agentia pentru prestari sociale in care ma anunta ca mi se aproba sa primesc indemnizatia de 6 milioane. Voi ati primit asa ceva ??? Sa ma agit sa sun sa vad despre ce e vorba ? Sau mi-or fi aprobat ca am depus intai pentru astia 6 si pe urma pt recalculare ? |
Boo, eu asteptam de zor scrisoarea asta care nu mai vine. In schimb au virat direct in cont indemnizatia, pe muteste asa.
F bine ca ti-au trimis confirmare, asa trebuie.
Si daca refuza, trebuie sa trimita infirmare.
Am citit un link trimis de cineva ieri, nu mai stiu cu ce era dar spuneau acolo, printre altele, de mortalitatea mamelor la nastere, fff mare in lume.
Si ziceau ca, in acest caz, tragic, mortalitatea infantila este de 10 ori mai mare in cazul bebelusilor orfani de mama. De 10 ori!!!Wow!!! Cat de importanta poate fi o mama. M-a impresionat!!!
Eva, mami de Luca Noah (08.09.2008)
Sunt cel mai frumos din Universul acesta
-----------------------------------------------------------------------
babymom75 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui andy_galro babymom ma bucur sa vad ca esti optimista! bravo! am si eu o intrebare daca se poate: este ok daca Andrei inca nu si-a inlocuit o masa de lapte cu alta de legume (sau fructe) el nu papa mult si eu nu insist , nu vreau sa-l fortez si apoi cam la ora cere tzitzi....dar nu prea a luat in greutate...ce ma sfatuiesti? sa insist mai mult cu masa de legume(legume+carnita....la noi) |
Andreea, .
Faptul ca inca nu ati inlocuit complet o masa de lapte si a el mai suge inca, e chiar foarte bine - lasa-l in ritmul lui. Ca nu a luat in greutate, iar nu e motiv de stres. M-am tot uitat in pozele voastre si Andrei arata chiar foarte bine, nu e slab deloc. Nu insista mai mult cu legumele ( stii ca eu sunt fan tzitzi ), dar daca vrei sa fie mai caloric piureul adauga ( daca nu o faci deja ) la fiecare portie: ulei de masline - pana la 2 lingurite si cateva masuri de cereale simple, fara lapte. Si la piureul de fructe poti sa adaugi ce am spus, chiar daca noua ne pare ca nu merge combinatia, dar bebe accepta .
Si inca ceva, in primele voastre poze, cele de la mat., am recunoscut sectia de neonatologie de la sitalul nou dun Tg.-Mures, ma insel? Eu acolo mi-am facut primii 2 ani de rezidentiat, pe sectia dr. Cucerea; am lucrat cu dr. Tatar. E o suuper echipa de neonatologi (neonatoloage ) la Tg.-Mures, dupa parerea mea cele mai faine dr. din tara! - tinere, destepte si dedicate! Cea mai multa neonatologie de la ele am invatat-o!
Mama lui Dragos (04.10.2008) si a lui Victor (12.09.2003)
tzitziri spune:
Am si eu o dilema...
Scheme de diversificare e evident ca o sa tot gasim si ca parerile sunt impartite, dar fiecare face cum considera ca e mai bine pentru copil.Regulile le cam stim toate cred.
Dilema mea e legata de 'conduita' in timpul diversificarii.
Adica: e de preferat sa insisti cu un anumit aliment pe ideea "Repetitia e mama invatarii" sau il lasi balta si incepi cu altceva pe ideea ca trebuie sa gasesti ceva ce ii place.
Adica ma uit la Boo care acum vreo saptamana cauta borcanele Hipp in speranta ca ii vor placea mai mult decat morcovul facut in casa.Si a ajuns acum la performanta de a ii da 160 ml morcov cu cartof dulce.
Scuze Booca m-am folosit de exemplu, dar cred ca se va intelege mai bine ideea asa.Si felicitari!
Deci cam care trebuie sa fie conduita de diversificare?Incercam legume pana gasim ceva care ii place pentru ca am inceput de exemplu cu masa de la ora 14.00?Sau daca vedem ca nu avem succes incercam sa incepem cu o alta masa (cereale sau fructe)?
La noi vad oarece progrese de la o zi la alta.Ne trebuie cred destul inainte ca sa ajungem sa mancam peste 100 ml ,dar macar pare interesat.E clar ca atunci cand incepe sa se agite si apoi sa planga adio masa.Am incercat initial sa ma prostesc, sa ii arat jucarii, dar singura reactie a fost sa se uite la mine mirat si sa nu mai inghita nimic.Desi tinea gurita deschisa si eu tot bagam.Asa ca singurul efect a fost ca a dat afara tot ce am dat sa manance cand nu a mai participat el cu tot 'sufletul'.
Deci cam are ar fi conduita de diversificare?Cand renuntam?Incercam cu altceva din aceeasi gama (legume, fructe, cereale) daca nu e tolerat un anumit aliment sau trecem la ceva total nou?
Oana,mamica implinita de David Paul (17.09.2008)
babymom75 spune:
tzitziri, eu cred ca la dilema ta nu vei gasi in mare graba un raspuns clar. Se tatoneaza terenul... fiecare cu bebelusul ei, nu exista o regula universala care sa mearga la toti/toate, la fel cum nu exista schema perfecta de diversificare.
De fapt, cred ca de aceea exista atatea variante pt. ca nu toti copiii sunt la fel si sa poti adapta, din mers, fara sa incalci regulile.
Trebuie sa ne bazam mai mult pe ce ne transmit copiii nostrii - AP, nu??
Nocom spune:
MESAJ DE LA MONICA DICUT
SUNTEM FERICITII POSESORI AI UNUI CUC DE 7,15 CM SI 78 DE GR. SANATOS TUN
Felicitari mami si tati!!!!! Deci caruciorul va fi albastru!!!!! Sa dea DD sa fie sanatos si sa-l aduci pe lume la termen!!!!! Milioane de pupici pentru voi toti!!!!
mami de Daria Anastasia (24.09.2008) si Matei (11.07.2004)
poze cu noi
poze DARIA
babytza spune:
Mesaj de la Monica :
"Suntem fericitii posesori ai unui cuc de 7,15 cm si 78g sanatos tun !"
Felicitari Moniiiiii !!!!!!
Printesa mea iubita Valentina Soricelul meu iubit
babymom75 spune:
Hi-Hi! am stiut eu ca vad "cucu'"!
Felicitari Monicule-cucule!
andreea_ada spune:
boo si eu am primit instiintarea ieri , banii i-am luat de luna trecuta , cea de 85 inca nu am primit-o , dar stiu de la o prietena ca in Iasi au venit amandoua odata
mamica fericita de Maia Sofia - 23.09.2008
poze cu pitica
baby_boy spune:
tzitziri foarte bune intrebarile tale. nici eu nu stiu ce sa fac. al meu nu deschide singur gurita la suul de mar sau morcov. sa perseverez? sau sa ma opresc? sa-i dau altceva? Si Radu nu-mi da nici un indiciu
CRISTINA , mamica lui Raducu (7.10.2008)
in asteptarea lui Radu
Radu Gabriel