Bobocei de septembrie - octombrie 2008 (78)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns babymom75 spune:

Ada, dulce foc TEO si isteeetz nevoie-mare! Imi amintesc perioada aceea de cand era Victor asa de mic si ca ii sunam zilnic pe ai mei sa le spun cu ce m-a mai uimit copilul. Tata mi-a spus o data: " Sa vezi ce-o sa te uimeasac cand o mai creste, cu... prostiile"

bine ca macar tu notezi toate dragalaseniile pe care le spune ca eu nu am facut-o crezand ca mi-oi aminti vesnic si nu e asa... acum din cate cuvinte stalcea imi mai amintesc doar "giumbangia", care e... surubelnita

LE: sunt dusa rau cu capul , cred ca de la somnul putin mi se trage: nu stiu ce am in ultima vreme ca ii tot incurc pe Teo cu Radu. Mai, mai..

Mama lui Dragos (04.10.2008) si a lui Victor (12.09.2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzitziri spune:

andy_galro, mie nu mi se pare deloc micut comparat cu cat a avut la nastere (7150 fata de 2400 e o crestere chiar buna!).Eu il cantaresc pa David zilnic, ceea ce stiu ca e o greseala, dar am impresia ca dupa 3 saptamani de stagnare incepe sa ia .O sa vad la bilantul de 6 luni, dar cu putin noroc o sa facem putin mai mult de 200 grame.Recuperate pe ultima suta de metri...adica in ultimele vreo 10 zile.
Mie mi s-a explicat ca la varsta asta cauzele stagnarii pot fi:anemie (ceea ce nu are), infectie urinara (ceea ce nu stiu de ce dar s-a exclus din start) sau otita(la care mi s-a spus ca ar trebui sa nu fi dormit noptile, sa planga mereu).Deci se poate sa fie doar o faza cum se poate (sper) sa fi fost si la noi.

Babytza, eu il banuiesc de puseu de 6 luni fara o saptamana..acum fara 3 zile.Dar de vreo 3 nopti se trezeste sa manance si noaptea si parca si in timpul zilei sta mai mult la san....o fi ceva

Lidia, si eu sunt categoric de acord ca nici o schema nu e perfecta.Ca si eu jonglez acum cu vreo 3 de la doctori si cu inca altele de la voi

Felicic,voi mai aveti putin si va dati pe friptane cu mujdei si mamaliguta

Laura, aveti activitate de noapte, nu gluma

Oana,mamica implinita de David Paul (17.09.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaia.nevia spune:

Babymom, no problemo.... si io ii incurc
I-am zis lui Teo bai Oadule de vreo 2 ori de s-a uitat asa urat la mine, sa-l tin minte.

Ada, mama de baieti:
Teo (10 aprilie 2007) si Radu (22 octombrie 2008)
povestea nasterii ; my blog
Topic: mama... de mai multe ori! ; Topic: nu renunta! Informeaza-te!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EvaF spune:

Anamona, Ankussa, multumim de complimente

Legat de zemurile cu care recomanda unii medici sa incepem diversificarea, au si ele, unele rolul lor. Dar nu zemuri fierte ca alea nu au nicio valoare nutritiva. Niciuna. Mai e o treba. Va zic pe scurt. Morcovul, de exemplu, e plin de nitrati care prin fierbere se transforma in nitriti. Eu il fac la steamer si apa aia nu o pun neam, doar leguma, care ramane cu vitamine (care se conserva fff putin, intzeleg, maxim o ora, ma rog) si este cat de cat liber de agentii nocivi. Daca ii pun si apa aia fleashk, n-am facut nicio smecherie. Degeaba il fac la steamer.
Iar in supa zeama aia chioara nu are nicio valoare nutritiva. De ce sa il obisnuiesc cu lingurita dandu-ii zeama de supa cand pot sa ii dau aqua chiara cu lingurita sa il obisnuiesc? Barem apica e mai "pura" (sunt cam directa in exprimare, aduceti voi din condei fraza)

Cu sucul prospat de fructe e alta treaba. Suculet proaspat de mar, da, sau de alt fruct, e plin de vitamina C si altele. Sau, nu s-a zis pe aici, fiti atente ca fierul nu se asimileaza asa, iau fier si gata. Eu am luat vitamine in sarcina si iau si acum, ca sa asimilez Fe beau suc proaspat de portocala, cu portocala, respectiv vit C se asimileaza Fe. Stiu si eu de la medic. Nu toti o zic. Deci suculetzul proaspat de fructe e

Unii medici nu sunt updatati delok. Eu, cand eram bebe, am inceput sa pap diversificat la 2 luni. Supica, nene, cu de toate, strecurata, si la un moment dat, tot asa la varsta frageda, mama a aruncat si ficatzel in supa aia, mi-a dar strecurat dar cica gustul de ficat imi placea tare. Papam biscuite pisat cu mar ras, adica "grele". Dar:
-mami meu nu a avut laptik, eu m-am nascut pe 17 martie '77 si stiti si voi ce shok a bulversat Ro pe 4 martie '77, mami meu era gravi in 9 luni. Nu m-am nascut in noaptea aia, desi eram aproape de termen, m-am nascut peste 2 saptamani cand trebuia(de mica eram capoasa) dar...mama a pierdut laptikul. A cazut si s-a lovit in calorifer urat de tot, ma rog, spaima mare, asa ca era stresata ca daca nu are laptik sa pape cupilu' papa bun. Ani comunisti, mami la job cand eram eu de 4 luni, nema laptik de san, plus ca ficatul si legumele din anii aia banuiti ce caliate aveau ( fara nitrati, hormoni, etc). Asa ca acesti medici sa updateze lista aia cumva tinand cont de: mamica care sta cu bebe acasa pana la 6 luni/ 1 an/ chiar 2 ani, mamica care alapteaza, fructe legume vai mama lor in zilele noastre si ca atare alt mod de preparare...etc
Sper ca m-am facut intzeleasa.

Si mamicile, in spetza je, trebuie sa updatez ce aud, respectiv citesc, la ce copil am eu. Adica, cum e turcul si pistolul. Daca fi-miu nu vrea neam morcov+pastarnac, nu il fortzez ca mai rau fa. Copilul plange cu sughituri, ieri tzipa si a scuipat si m-a tras de par (clar ma certa) cum sa conntinuu eu ca asa se incepe? Nu, nu, eu zic ca mai rau fac si fortzandu-l chiar nu mai deschide guritza neam. Deci...modificam din mers...ce ziceti? face sens ce aberez?

Pup

Eva, mami de Luca Noah (08.09.2008)

Sunt cel mai frumos din Universul acesta

-----------------------------------------------------------------------

Fara criza nu exista duel, fara duel viata este o rutina, o agonie lenta. Fara criza nu exista valoare. În perioada crizei înfloreste ce-i mai bun în fiecare, pentru ca fara criza orice vant este o mangaiere. (Albert Einstein)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamidestefan spune:

Citat:
citat din mesajul lui luminita2008

Neatza, neata!! Sar'na de cafea, fetele!

Lidia, eu vreau sa ne vedem, dar nush cand mai ajung in IOR, ca depind de altii mereu . Da-mi nr tau de tel pe PM, sa ne anuntam, daca esti de acord. Multumesc!

Despre schema dnei. Culcer... nici mie nu imi plac multe de pe acolo. E exact schema de diversificare adoptata de mama ptr mine si fratele meu. Adica o schema de acum 20-30 de ani, de pe cand copiii se diversificau de la 2-3 luni. Nu e rea, dar nu e in totalitate ok.... s-au mai schimbat multe de atunci.... eu am ales sa incep cu cerealele, chiar daca hunii mei sunt pufosi, cred ca peste medie, tot n-am reusit sa ma uit peste grafice.... dar cerealele sunt fff usor de digerat de stomacul bebelusului mic, asa cum bine spunea Babymom mai deunazi. CosmyB, nu e cazul sa ii dai cereale la toate mesele, la fel cum nu e cazul sa ramai o vesnicie pe cereale, deci nu cred ca trebuie sa te ingrijorezi ca daca ii dai cereale se va ingrasa.... poti alege cerealele doar ca aliment de inceput, sa ii dai o saptamana si apoi sa treci la altceva... treptat, mai poti adauga cereale in lapte, piureuri.... nu sa ii dai neaparat doar cereale.... parerea mea...

Luminita de Eduard Mihai si Robert Gabriel - 26.09.2008
_
Am facut mereu doar dupa capul meu si mi-e teama de ziua in care n-am sa mai fiu eu…
poze cu gemenei dulci povestea noastra
GHIDUL MAMEI
Creste bobocelul Edi Creste bobocelul Robi

TI-AM TRIMIS PM

Sa stii ca si eu gindeam la fel ...vizavi de cereale ..acum 2 ani ..cind l-am diversificat pe Stefan

acum mi-am mai schimbat perspectivele...ma intereseaza mai mult "vitaminizarea" lui bebe...decit cresterea in greutate...
mai ales ca noi ne confruntam cu ceva probleme la capitolul asimilare CALCIU..asa ca desi eram hotarita sa ii dau cereale am schimbat putin ordinea..pe principiul "fainoasele agraveaza problemele de asimilare de calciu"..cel putin asa stiu eu.

..si ne auzim

LIDIA de Izabella-Cleopatra (20.09.2008) si Stefan-Eduard (21.08.2006)

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=2badf071b77356f846bd48" target="_blank">Voinicelul meu de la nastere pina la 1 an
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=6ca8c6ea1e4392fcb4bee7&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Aniversare Stefan - 2 anisori!
www.flickr.com/photos/7342832@N03/sets/72157607916419749/show/" target="_blank">Pozici cu printzesa mea -Izabella

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamidestefan spune:

Citat:
citat din mesajul lui EvaF

Anamona, Ankussa, multumim de complimente

Legat de zemurile cu care recomanda unii medici sa incepem diversificarea, au si ele, unele rolul lor. Dar nu zemuri fierte ca alea nu au nicio valoare nutritiva. Niciuna. Mai e o treba. Va zic pe scurt. Morcovul, de exemplu, e plin de nitrati care prin fierbere se transforma in nitriti. Eu il fac la steamer si apa aia nu o pun neam, doar leguma, care ramane cu vitamine (care se conserva fff putin, intzeleg, maxim o ora, ma rog) si este cat de cat liber de agentii nocivi. Daca ii pun si apa aia fleashk, n-am facut nicio smecherie. Degeaba il fac la steamer.
Iar in supa zeama aia chioara nu are nicio valoare nutritiva. De ce sa il obisnuiesc cu lingurita dandu-ii zeama de supa cand pot sa ii dau aqua chiara cu lingurita sa il obisnuiesc? Barem apica e mai "pura" (sunt cam directa in exprimare, aduceti voi din condei fraza)

Cu sucul prospat de fructe e alta treaba. Suculet proaspat de mar, da, sau de alt fruct, e plin de vitamina C si altele. Sau, nu s-a zis pe aici, fiti atente ca fierul nu se asimileaza asa, iau fier si gata. Eu am luat vitamine in sarcina si iau si acum, ca sa asimilez Fe beau suc proaspat de portocala, cu portocala, respectiv vit C se asimileaza Fe. Stiu si eu de la medic. Nu toti o zic. Deci suculetzul proaspat de fructe e

Unii medici nu sunt updatati delok. Eu, cand eram bebe, am inceput sa pap diversificat la 2 luni. Supica, nene, cu de toate, strecurata, si la un moment dat, tot asa la varsta frageda, mama a aruncat si ficatzel in supa aia, mi-a dar strecurat dar cica gustul de ficat imi placea tare. Papam biscuite pisat cu mar ras, adica "grele". Dar:
-mami meu nu a avut laptik, eu m-am nascut pe 17 martie '77 si stiti si voi ce shok a bulversat Ro pe 4 martie '77, mami meu era gravi in 9 luni. Nu m-am nascut in noaptea aia, desi eram aproape de termen, m-am nascut peste 2 saptamani cand trebuia(de mica eram capoasa) dar...mama a pierdut laptikul. A cazut si s-a lovit in calorifer urat de tot, ma rog, spaima mare, asa ca era stresata ca daca nu are laptik sa pape cupilu' papa bun. Ani comunisti, mami la job cand eram eu de 4 luni, nema laptik de san, plus ca ficatul si legumele din anii aia banuiti ce caliate aveau ( fara nitrati, hormoni, etc). Asa ca acesti medici sa updateze lista aia cumva tinand cont de: mamica care sta cu bebe acasa pana la 6 luni/ 1 an/ chiar 2 ani, mamica care alapteaza, fructe legume vai mama lor in zilele noastre si ca atare alt mod de preparare...etc
Sper ca m-am facut intzeleasa.

Si mamicile, in spetza je, trebuie sa updatez ce aud, respectiv citesc, la ce copil am eu. Adica, cum e turcul si pistolul. Daca fi-miu nu vrea neam morcov+pastarnac, nu il fortzez ca mai rau fa. Copilul plange cu sughituri, ieri tzipa si a scuipat si m-a tras de par (clar ma certa) cum sa conntinuu eu ca asa se incepe? Nu, nu, eu zic ca mai rau fac si fortzandu-l chiar nu mai deschide guritza neam. Deci...modificam din mers...ce ziceti? face sens ce aberez?

Pup

Eva, mami de Luca Noah (08.09.2008)

Sunt cel mai frumos din Universul acesta

-----------------------------------------------------------------------

Fara criza nu exista duel, fara duel viata este o rutina, o agonie lenta. Fara criza nu exista valoare. În perioada crizei înfloreste ce-i mai bun în fiecare, pentru ca fara criza orice vant este o mangaiere. (Albert Einstein)

Cam "spumos" postul tau ...ca sa nu zic ACID

Eu asta cu zemurile valoare nutritiva zero ..nu o cred ..pina nu iau mostra din supa de legume ..o pun la un aparat sofisticat ..si vad :VALOARE NUTRITIVA = 0 .
Sorry ...dar parerea mea e ca daca bebe are suculete proaspete de fructe ..isi ia suficente din vitaminele care se distrug prin fierbere..restul le primeste din supica..PAREREA MEA

LIDIA de Izabella-Cleopatra (20.09.2008) si Stefan-Eduard (21.08.2006)

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=2badf071b77356f846bd48" target="_blank">Voinicelul meu de la nastere pina la 1 an
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=6ca8c6ea1e4392fcb4bee7&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Aniversare Stefan - 2 anisori!
www.flickr.com/photos/7342832@N03/sets/72157607916419749/show/" target="_blank">Pozici cu printzesa mea -Izabella

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amik spune:

la primul copil am crezut ca nu voi uita niciodata - niciodata evolutia sa... iata ca am uitat! mi se par atat de indepartate vremurile cand stalcea cuvintele(spunea mamui=pantofi, tui=ruj, balambalam=portocaliu, muiab=murdar, papaie=picioare) si avea inca fata de bebelus... acum ma uit la ea si e ditamai domnisoara!

nu ma simt "batrana", fetelor...simt numai ca au trecut ATAT de repede anii astia de cand m-am maritat si am avut-o pe alexandra... daca ma iei repede inca ma consider de vreo 20 ani... si eu de fapt fac acusica 7 ani de casatorie.

cu diversificarea mi se pare ca din ce citesc, mai rau ma prostesc/ emotionez/ innebunesc de creier. i-am zis si doctorului chestia asta! a zis ca e foarte bine, inseamna ca il cresc si pe al doilea copil al meu cu la fel de multa atentie ca si pe primul.

compiland informatiile am decis ca prima masa inlocuita sa fie cea de la 10 dimineata. acum am trecut deja prin sucul de morcov - care i-a placut foarte mult, mult mai mult decat combinatia de morcov+mar. acum am bagat si piersica. tot piure de la hipp. in fiecare portie pun o masurica de cereale.
vad ca vladimir este in continuare incantat de mancare. baloseste de cate ori ne vede mancand, i-am dat sa guste suc de portocala proaspat stors, sa suga morcov si ardei gras- era in extaz.

ies cu puii afara!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Boo spune:

LA MULTI ANI Carla !!!

Am vazut filmulete adorabile cu Sofia, Carla si Soricelul

Si pana sa termin de citit l-a apucat isteria pe Alex asa ca trebuie sa scriu repede.

Puseu sau ceva in aer suspectez si eu, cu toate ca noi avem 6 luni jumate. Ieri si alaltaieri a mancat muuult. Piureul de legume va spuneam ca il bea direct din borcanelul Avent in care il pun Nu stiu cum reuseste, eu ma tot uit sa nu curga prin spate pe undeva si eu sa nu vad ca borcanelul se tot goleste Ieri am incercat si noi cu sweet potato si morcov. Dupa ce a dat pe gat 160 ml a mai mancat si jumate de borcanel de morcov simplu de la Hipp. Noroc ca s-a terminat ala ca altfel mai manca. Dar nu mai aveam ce sa-i dau.

Intrebare: am primit acasa o instiintare de la Agentia pentru prestari sociale in care ma anunta ca mi se aproba sa primesc indemnizatia de 6 milioane. Voi ati primit asa ceva ??? Sa ma agit sa sun sa vad despre ce e vorba ? Sau mi-or fi aprobat ca am depus intai pentru astia 6 si pe urma pt recalculare ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikolici spune:

CARLApt tine Anca.

boo si eu am primt decizia lucru.Acum o astept pe cea cu 85%...ca dc nu ii sparg la babaroase

Nikole mami de Karinutza(14.10.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns baby_boy spune:

Multumim de cafea Ada

Carla de Anca are 7 lunite!!!!

Tudor de Simo

Mario de MaryB

Radu de Onutzu

Legat de bani, eu nu am primit decizie..insa pe 11 au intrat banii

CRISTINA , mamica lui Raducu (7.10.2008)

in asteptarea lui Radu

Radu Gabriel

Mergi la inceput