Bobocei de septembrie - octombrie 2008 (78)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mamidestefan spune:

Citat:
citat din mesajul lui monica_dicut

Sar'na de urari. Eu una sunt tare fericita pentru ca vroiam baiat, sincer va spun. Si asta am simtit ca e din prima clipa da injineru nu si nu ca el zice ca e fata. El vazuse si crapatura si m-a innebunit de creieri. In fine, sunt happy da varza la capitolul nume

POZNICI CU NOI
POZICI CU BEBE

Toate se intampla in viata cu un scop. Nu trebuie sa intrebam "de ce", trebuie doar sa ridicam capul si sa mergem inainte

Monica 13+
Mamica de INGERAS in ceruri
Si minunea bebe 2 din burtica
Doamne ajuta sa ne nastem sanatosi
O noua viata

SA FIE SANATOS ...SI SA CREASCA FRUMOS ...

E putin molipsitoare bucuria ta ...si ne prinde tare bine
..tare frumos mai e sa fii gravidutza ...hai ca ma ia nostalgia

LIDIA de Izabella-Cleopatra (20.09.2008) si Stefan-Eduard (21.08.2006)

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=2badf071b77356f846bd48" target="_blank">Voinicelul meu de la nastere pina la 1 an
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=6ca8c6ea1e4392fcb4bee7&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Aniversare Stefan - 2 anisori!
www.flickr.com/photos/7342832@N03/sets/72157607916419749/show/" target="_blank">Pozici cu printzesa mea -Izabella

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca81 spune:

Legume - fructe, legume - fructe

So, noi am inceput cu legumele si eram super happy ca le accepta. Adica nu manca ea nu stiu ce pentru ca nu stia inca sa inghita dar le accepta, nu se stramba (prea tare), inghitea cate ceva etc. Bucurie mare.

Apoi i-am dat fructe, a invatat cupilu' sa inghita, am ajuns la 180 g, super, veselie mare. Eram ca la carte, legume fade la inceput, fructe dulci dupa

Dupa ce si-a format cat de cat gusturile Carla mea a refuzat legumele, normal, doar fructele sunt aromate, de ce sa inghita ea ceva fara gust

Asa ca ... schemele acestea de diversificare zic eu trebuie luate doar orientativ, daca faci un scop in a da copilului mancare dupa carte, 90% dai gres. Adica, daca cupilu' bea supa, da-i supa, chiar daca e apa chioara, face macar pishu si kk, daca ii plac fructele - da-i fructe, sunt doar niste omuleti de cateva luni care descopera gusturi noi si pentru care fiecare aliment nou - fie el fruct sau leguma - nu inseamna altceva decat gust sau dezgust. Bineinteles, respectate regulile de bun simt pe care le stim toate. Parerea mea

Acum pitica mea nu mananca decat fructe dimineata si cam 400 ml de lapte/zi. E insa vesela, jucausa, rade si zambeste non stop ... e sanatoasa, n-a racit niciodata pana acum. Ce pot sa-i fac? Ii dau in fiecare zi legume cate putin, in diverse combinatii, poate poate isi aminteste de "inceputuri". Le cresc valoarea nutritiva adaugand putina carnita sau galbenus de ou si asta e, mananca cat ii trebuie. A luat 300 g luna aceasta.

Pentru mine recunosc - a fost un cosmar inceputul diversificarii. Si asta pentru ca am facut un scop in sine, n-am ascultat semnalele copilului si mi-am consumat o gramada de nervi si neuroni intrebandu-ma de ce nu mananca si unde gresesc. Mi-a mai venit mintea la cap cat de cat (nu de tot) si m-am mai relaxat.

Mamica fericita de Carla Alexandra (13.08.2008)
Piti mic se face mare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babytza spune:

Lucutta imi pare rau ca nu puiul bine si trebuie sa luati medicamente , sper sa ii treaca cat mai repede Iar cu alimente noi eu cred ca e foarte bine sa nu ii dai nimik nou pana nu se face bine. MIe asa mi-a zis dr sa nu ii dau nimik nou daca nu e sanatos, ca daca vomita sau are o reactie e greu sa iti dai seama daca e de la papa sau de la boala pe care o are. Asa ca nu e nicio graba , poti sa mai astepti , mai ales daca nu e nici vreun mare fan al diversificarii...

Printesa mea iubita Valentina Soricelul meu iubit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamidestefan spune:

Citat:
citat din mesajul lui LUCUTTA

Am fost ieri la dr si din pacate ne-a dat Prednison pe langa tratamentul care il i-a deja.Nu era alta solutie pt a se face bine asa ca...decat sa se ajunga mai departe mai bine il luam.
Saracul cand vede ca ma apropii sa-i bag ceva in gurita plange imediat chiar daca este si laptic ,pana ii simte gustul riposteaza.S-a ingretosat de atatea medicamente .

A mancat la ora 7 laptic 150ml si am vrut sa-i dau mar ras pe la 10 dar isi face greata cu el ,ori nu il place ori din cauza medicamentelor refuza,in schimb suculet de morcovi a baut acum 60ml.
Deocamdata nu-i mai introduc altceva pana nu se face sanatos.Mergem tot pe morcov si pe mar .

Aseara s-a culcat pe la 9.30 si pe la 2.30 s-a trezit ,a papat si somnic pana la 7 cand s-a trezit iar la papa apoi iar somn pana la 8.
Deci de data asta am avut o noapte linistita fara foiala.

Apropo de foiala ,am ajuns la concluzia ca atunci cand se foieste el simte ca ii este foame dar nu se poate trezi si continua foiala pana la un punct cand chiar nu mai poate.Zic asta din proprie experienta .Oricat as fi vrut sa-i scot masa de noapte din cauza ca el este f grasut la varsta lui nu reusesc sa-l pacalesc si atunci decat sa nu doarma bine si sa se tot agite mai bine ii dau dar mai putin.

..si SANATATE MULTA PUIULUI..
Tare e greu pentru o mama sa isi vada puiul bolnavior..

inca o data ..sa treaca cit mai repede

LIDIA de Izabella-Cleopatra (20.09.2008) si Stefan-Eduard (21.08.2006)

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=2badf071b77356f846bd48" target="_blank">Voinicelul meu de la nastere pina la 1 an
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=6ca8c6ea1e4392fcb4bee7&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Aniversare Stefan - 2 anisori!
www.flickr.com/photos/7342832@N03/sets/72157607916419749/show/" target="_blank">Pozici cu printzesa mea -Izabella

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns musettepink spune:

Carla

Felicitari Moni si Cucul ei!

Ankussa am vazut un baietel superb!

Kristin m-am uitat iar la poze la voi si iar am ajuns la concluzi ca sunteti o familie tare frumoasa si implinita!

Andy si pe Alexia cumintica!

Babymom m-am spart de ras....cu finutza ta care nu stia ce sa faca daca face kk copilul

Tzitziri perseverati,bravo!

Noi ieri nu am avut apa calda asa ca nu am putut face fiertura la copil si a mancat baiatul meu 120 grame de morcov si pastranac de la Hipp....a fost un succes multumesc lui Dumnezeu!
Fug sa beau o cafea!

de Luca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EvaF spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ankussa

Gagics pe repede inainte ca n-am invoire

http://community.webshots.com/album/570503914FnqEfY

fii-miu la aproape 6 luni.
Pupam fetele

Ankussa

Ankussa
, ce dulce este, are niste ochi albastri superbi! Sa iti traiasca!!!

Eva, mami de Luca Noah (08.09.2008)

Sunt cel mai frumos din Universul acesta

-----------------------------------------------------------------------

Fara criza nu exista duel, fara duel viata este o rutina, o agonie lenta. Fara criza nu exista valoare. Īn perioada crizei īnfloreste ce-i mai bun īn fiecare, pentru ca fara criza orice vant este o mangaiere. (Albert Einstein)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzitziri spune:

Babymom, daca aplicam AP aici (ceea ce cred ca oricum facem - pentru ca nu ii obligam sa manance ci avem incredere cand nu vor ceva) inseamna doar ca acceptam ca mananca sau nu ceva.Corect?Adica tinem cont de dorintele lui.

Eu mai mult ma refer la conduita mamei -la cum se comporta ea.Adica bebelusul poate doar sa accept sau sa refuze si mama sa il asculte.
Dar mama poate sa continue pe aceeasi idee (de ex legumele) sau sa renunte.Adica daca nu ii place morcovul il ascult si nu ii mai dau.Dar renunt de tot la idee?Sau ii dau morcov cu cartof dulce in ideea ca o sa accepte?Asta deja nu mai tine de AP...nu stiu daca m-am facut inteleasa.

Oana,mamica implinita de David Paul (17.09.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns musettepink spune:

Tzitziri eu personal daca am vazut ca Luca nu mananca morcov gol l-am combinat cu ceva,din fericire acum il mananca cu pastranc dar daca nici asa nu-l accepta, il combinam cu cartof sau cu alte legume pana ma convingeam eu ca morcov nu vrea si pace.Sau renuntam la el pt o perioada si apoi iar incercam.Eu sunt mai insistenta de fel

de Luca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LUCUTTA spune:

Babytza,mamidestefan

Intr-adevar este greu sa-ti vezi puiul bolnav .Am plans si m-am consumat mult si toata lumea ma consoleaza ca e doar inceputul,ca vor mai fi , sunt constienta ca asa sunt copii se mai si imbolnavesc dar ma doare ca il vad ca sufera si se chinuie saracul.

De dimineata am vazut rezultatul prednisonului,a aruncat flegama afara cand a tusit si i-am aspirat o gramada de muci.

Monica ma bucur enorm pt tine si sunt convinsa ca de data asta va fi bine si cu siguranta va fi baietel ,stai linistita ca DD nu doarme.Vei vede ce bine va semana aproape identic cu Andrei.
Asa este si Sergiu aproape identic cu fratiorul lui Lucuta.
de o mie de ori.
Doamne ajuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babymom75 spune:

Citat:
citat din mesajul lui tzitziri

Babymom, daca aplicam AP aici (ceea ce cred ca oricum facem - pentru ca nu ii obligam sa manance ci avem incredere cand nu vor ceva) inseamna doar ca acceptam ca mananca sau nu ceva.Corect?Adica tinem cont de dorintele lui.

Eu mai mult ma refer la conduita mamei -la cum se comporta ea.Adica bebelusul poate doar sa accept sau sa refuze si mama sa il asculte.
Dar mama poate sa continue pe aceeasi idee (de ex legumele) sau sa renunte.Adica daca nu ii place morcovul il ascult si nu ii mai dau.Dar renunt de tot la idee?Sau ii dau morcov cu cartof dulce in ideea ca o sa accepte?Asta deja nu mai tine de AP...nu stiu daca m-am facut inteleasa.

tzitziri, te-am inteles perfect. Nu, nu trebuie renuntat de tot, pt. ca noi vrem sa le formam gusturi sanatoase si ast se incepe de acum. O solutie ar fi sa-i "pacalim" - nu-mi place deloc termenul, dar nu stiu cum sa ma exprim mai pe scurt ( bebe din wrap incepe sa-si piarda rabdarea ), adica asa cum spui tu sa incercam combinatii mai acceptabile. O alta solutie care imi vine acum in minte ar putea fi de ex. ca dupa ce s-a obisnuit cu gustul fructelor, sa adaugam treptat in piureul de fructe cate putin piure de legume, crescand progresiv cant. Stiu ca suna aiurea, dar asa am putea sa le educam gustul.

Gata, pauza de forum.

Mama lui Dragos (04.10.2008) si a lui Victor (12.09.2003)

Mergi la inceput