Metode de educatie
Raspunsuri - Pagina 2
oanamada spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui anca_a [quote] Trecand peste faptul ca m-ai pus la distanta de un "si" de oanamada. Children's advocate |
Offtopic
Anca, sa stii ca virtual nu se "trasmite" nici macar o singura boala si oricum eu sunt cu analizele la zi... nu ai ce sa iei....asa ca nu iti inteleg problema!

Oana si
Cati mica (1 an si 6 luni)NOI-CRACIUN SI REVELION, CATINCA MICA 2, CATINCA DUPA 1 AN, CATI SI MAMI 2, CATI POZE NOI,
"Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti întreaga lume."
stefania_97 spune:
Luna
Eu procedez cam la fel ca tine. Ma bate si ma musca atunci cand nu ii convine ceva si ii este greu sa imi spuna.
Ii spun ca nu e bine si ca ma doare, ca nici ei nu i-ar place si ma plezneste din nou pt ca i se pare amuzant. Mai spun o data nu e frumos si incep sa o distrag. Bineinteles ca o las sa ''ma bata'' ce sa ii fac? '
Ii explic si trec mai departe. Nu consider ca are capacitatea sa inteleaga exact ceea ce face sau consecintele actiunilor sale. De aceea nu sunt de acord cu pedeapsa la varsta asta.
Cand are o criza de personalitate si se tavaleste intai ii explic ce e gresit cu cuvinte foarte simple (noi vorbim 3 limbi zilnic) apoi ma indepartez usor cativa metri si ii spun ca o astept cand vrea pupici. Dupa 2-3 secunde vine si ma imbratiseaza. Si asta e indiferent unde ne aflam. Nu ma intereseaza daca se uita lumea la noi.
Luna nu mi se pare ca esti prea permisiva, consider ca esti o mamica iubitoare. Mi se pare umilitor sa pui un copil la colt. Pe noi cine ne pune la colt cand gresim?
Stefania mamica Buburuzei Catarina
www.flickr.com/photos/balexandre/" target="_blank">Poze Catarina
O romanca in Danemarca
sirimie spune:
Eu cred ca e gresit sa nu pedepsesti deloc copiii mici, dar in acelasi timp eu nu mi-am pedepsit niciodata copilul punindu-l la colt. Al meu e cuminte, nu a facut niciodata crize de isterie si cred sincer ca e si din cauza in care ne "intelegem" noi.
Cind face ceva rau ii spun ca ma supar, si il pedepsesc cu lucruri de genul - nu il mai las la desene animate, nu mai mergem in parc, nu mai primeste ciocolata. Ma tin intotdeauna de cuvint daca i-am promis ca il pedepsesc, in felul asta el stie. Si mai functioneaza urmatoarea regula: daca el nu face ce il rog eu, nici eu nu voi face ce ma roaga el cind ma roaga ceva. Nu tip la el, il ascult, vorbim cit de mult se poate.
Cred ca nu e bine sa nu il pedepsesti daca da in tine, trebuie sa ii spui ca e un lucru foarte urit si ca il pedepsesti daca mai face. Pentru ca altfel va crede ca poate da in oricine oricind.
Va dorim sa cresteti mari si frumosi! ![]()
Simona & Vladut (27 februarie 2005)
Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn
Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei
Sa ne rugam pentru Emma, zilnic orele 13
Alexia27 spune:
| citat din mesajul lui sirimie [ Cred ca nu e bine sa nu il pedepsesti daca da in tine, trebuie sa ii spui ca e un lucru foarte urit si ca il pedepsesti daca mai face. Pentru ca altfel va crede ca poate da in oricine oricind. Va dorim sa cresteti mari si frumosi! Simona & Vladut (27 februarie 2005) Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro Despre Andrei Sa ne rugam pentru Emma, zilnic orele 13 |
Eu cred ca depinde foarte mult de varsta copilului. Daca e unu mic care abia leaga 5 cuvinte, pedeapsa nu are rost. Si daca el nu e batut (si aici ma refer chiar si la palmuta peste pampers) sunt slabe sanse ca el sa dea in "oricune" cand mai creste. Am mai spus, la varsta asta lovitul este o consecinta a unei frustrari. Adreseaza frustrarea si dispare si lovitul. Si cand creste, daca de mic i s-a explicat si i s-a raspuns nu va reactiona la conflicte si nemultumiri prin bataie (ca nu are modelul asta), ci tot prin explicatii si toleranta.
Fii TU disponibil cand vrea copilul, nu-l fa pe el disponibil cand vrei tu!
sorana spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui Alexia27
Eu cred ca depinde foarte mult de varsta copilului. Daca e unu mic care abia leaga 5 cuvinte, pedeapsa nu are rost. Si daca el nu e batut (si aici ma refer chiar si la palmuta peste pampers) sunt slabe sanse ca el sa dea in "oricune" cand mai creste. Am mai spus, la varsta asta lovitul este o consecinta a unei frustrari. Adreseaza frustrarea si dispare si lovitul. Si cand creste, daca de mic i s-a explicat si i s-a raspuns nu va reactiona la conflicte si nemultumiri prin bataie (ca nu are modelul asta), ci tot prin explicatii si toleranta. Fii TU disponibil cand vrea copilul, nu-l fa pe el disponibil cand vrei tu! |
Da si apoi mai creste un pic, te duci cu el in parc si il bat ceilalti. Al tau se uita nedumerit, nu reactioneaza, nici nu intelege ce i s-a intamplat. Drept care isi mai ia una de la celalalt copil, mult mai adaptat .... junglei.
Si cand incearca sa se urce pe tobogan e tras de tricou si practic aruncat de pe scari de un copil cu 3 ani mai mare.
Si uite asa am devenit eu din pacifista adepta teoriei "decat sa planga mama ...."
Incepand cu 3 ani eu i-am tot zis fica-mii "da si tu". In cca 1 an a priceput si sa nu dea prima, dar daca o impinge sau loveste cineva da si ea.
Probabil o sa-mi iau ceva rosii pe faza asta dar ... nu-mi place deloc sa fie fi-mea lovita de ceilalti, trebuie sa se apere singura.
Sorana si Monica (6 ani)
"Daca oamenii sunt buni doar pentru ca se tem de o pedeapsa sii spera într-o rasplata, atunci chiar ca suntem o adunatura jalnica" - Albert Einstein
anca_a spune:
Sorana, aveam la bloc un vecin care isi incuraja de la balcon copilul sa se "apere" singur. S-a intamplat odata ca asta micu' sa o ia destul de tare pe cocoasa, moment in care taticul, adept al teoriei tale, infierbantat cum era, a luat un scaun si l-a aruncat de la balcon inspre "adversar", insotit de apelativele (foarte colorate) de rigoare.
Nu l-a nimerit, pustiul speriat a luat-o la fuga, in timp ce taticul isi lauda odrasla pentru ca rezistase eroic.
Intamplator sau nu, copilul a ajuns un adolescent foarte violent, cu multe dosare la politie, a si stat dupa gratii o vreme. Eu il privesc cu mila, vad in el o victima a neputintei parintilor de a-l creste. Si cred ca in cazul de fata parintii sunt cei care ar trebui sa stea dupa gratii. Ca pedeapsa si-o ispasesc de fiecare data cand politia le bate la usa...
Children's advocate
Alexia27 spune:
Sorana, vorbim de doua lucruri diferite: una e sa invete copilul sa se apere si sa nu ii lase pe ceilalti sa se urce cu picioarele pe el si cu totul altceva e sa initieze el conflictul. Una e apararea, alta e atacul.
sirimie spune:
Daca parintii il lasa sa dea in ei fara sa il pedepseasca, el va da si in alti copii. Nu il inveti sa se apere ci sa fie agresiv.
Ca idee, nu e bine sa il inveti bataus, pentru ca daca da in altii la un moment dat si altii vor da in el destul de rau. Invata-l tu sa se poarte frumos si fii sigura ca va sti sa se apere si sa fie apreciat oriunde merge.
Nu tine de virsta, si cind e mic copilul intelege cind dezaprobi purtarea lui.
Va dorim sa cresteti mari si frumosi! ![]()
Simona & Vladut (27 februarie 2005)
Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn
Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei
Sa ne rugam pentru Emma, zilnic orele 13
anca_a spune:
| citat din mesajul lui Alexia27 Sorana, vorbim de doua lucruri diferite: una e sa invete copilul sa se apere si sa nu ii lase pe ceilalti sa se urce cu picioarele pe el si cu totul altceva e sa initieze el conflictul. Una e apararea, alta e atacul. Fii TU disponibil cand vrea copilul, nu-l fa pe el disponibil cand vrei tu! |
Alexia, de data asta nu sunt de acord cu tine.
Violenta este violenta, indiferent de cine este initiatorul!
Daca tu nu il lovesti (sau pedepsesti, pentru ca stiu ca nu o faci
Children's advocate
Alexia27 spune:
Adevarul e ca nu a fost prea explicita, aveam una bucata de copil de trecut prin dus si m-am grabit. Cand ma gandeam la aparare, aveam in minte genul de raspuns de la artele martiale. gen blocat lovitura, evitat lovitura, si vorbit cu micul bataus.
Uite, la fie-mea la gradi, trecand o data pe langa locul de joaca in drum spre pisoiul meu, am asistat la o bucatica de scena: un copil probabil facuse ceva neagreat de altul, iar acesta din urma probabil ca il bruscase pe primul. Educatoarea era la nivelul copilului agresor si ii spunea ceva de genul " data viitoare ii spui "nu-mi place cand faci lucrul asta" ....pacat ca am pierdut continuarea, dar nu aveau nevoie piticii de spectatori