Metode de educatie

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alexia27 spune:

Aikido, ca si restul artelor martiale nu propovaduieste bataia, dimpotriva. Inainte de toate aceste arte sunt de autoaparare. Daca senseiul le spune altceva copiilor, schimba-l, inseamna ca nu s-a prins nimic de el din filosofia artelor pe care le preda

Fii TU disponibil cand vrea copilul, nu-l fa pe el disponibil cand vrei tu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Fie`mea nu a fost un copil agresiv niciodata ... pana acu` vreo doua luni cand a sarit la harta la gradi si a lovit direct in fatza un baietel, cu o masina. Horror, m-am bucurat tare mult ca baiatul nu a patit nimic, cica nu a lasat-o in pace si ea asa a reactionat, pana la urma. Sincer am avut un soc sa aflu, dupa 2 zile ... eu i-am tinut morala si i-am explicat ca nu asa se rezolva problemele, ea mi-a explicat cum s-au intamplat lucrurile. Dar va spun sincer ca educatoarea a pedepsit-o ... a pus-o in fata clasei , dar dupa un minut a lasat-o la locul ei pentru ca Giulia nu a ripostst. Nu m-am suparat deloc pe educatoare. In unele cazuri trebuie luata atitudine. Si acest caz, al nostru, mi s-a parut extrem de grav.

Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisaelisa spune:

Citat:
citat din mesajul lui mamagiuliei

Fie`mea nu a fost un copil agresiv niciodata ... pana acu` vreo doua luni cand a sarit la harta la gradi si a lovit direct in fatza un baietel, cu o masina. Horror, m-am bucurat tare mult ca baiatul nu a patit nimic, cica nu a lasat-o in pace si ea asa a reactionat, pana la urma. Sincer am avut un soc sa aflu, dupa 2 zile ... eu i-am tinut morala si i-am explicat ca nu asa se rezolva problemele, ea mi-a explicat cum s-au intamplat lucrurile. Dar va spun sincer ca educatoarea a pedepsit-o ... a pus-o in fata clasei , dar dupa un minut a lasat-o la locul ei pentru ca Giulia nu a ripostst. Nu m-am suparat deloc pe educatoare. In unele cazuri trebuie luata atitudine. Si acest caz, al nostru, mi s-a parut extrem de grav.

Si fetita mea, cand era la grupa mica, a lovit in cap un baietel din grupa cu o masina destul de mare.

Am fost ingrozita ca a fost atat de agresiva. M-am bucurat ca nu i-a spart capul bietului copil.

Am pedepsit-o nelasand-o o zi la desene si fara vizite la tataie, pe care il iubeste tare mult.
De atunci, nu a mai lovit copii decat cand ea a fost lovita. Ea nu loveste copii, ii impinge. Dar incerc s-o dezvat si de asta.

lisaelisa

mami de ingeras dragalas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns greieras spune:

Luna1 eu cred ca fetita trebuia pedepsita. Nu, nu este prea mica sa inteleaga. Din cate am inteles fetita nu era la prima abatere de genul asta, si sunt de acord ca trebuie sa le oferi har pana invata. Problema nu este ca i-a ti-a luat pentru a nu stiu cata oara portofelul (desi nici asta nu ar fi trebuit sa ii permiti daca stia ca nu are voie) ci faptul ca s-a razvratit impotriva autoritatii tale. Sub nici o forma nu ar trebui sa aiba voie sa dea in tine la varsta ei, decat in joaca, sau din gresala. Am mai spus cred o data la un alt subiect. Nu ne disciplinam copiii pentru ca ne place ci pentru ca este modul in care ii protejam de lucruri mai grave. Ce te faci daca Doamne fereste iti scapa din mana o data si fuge inspre masini. Strigi "stai" dar copilul nu e educat sa asculte si nu se opreste. Copiii trebuie sa se supuna autoritatii parintilor chiar cand nu inteleg sau nu le place. Este pentru binele lor.

Ca sa nu par buna numai la teorie o sa va spun ca ne-am mutat sa locuim pentru o perioada cu fam. sorei mele, fetita noastra avand 1 an jumate. Casa sorei mele nu era "child proofed" si deci se gaseau o gramada de lucruri foarte interesante la nivelul ei (nu periculoase). Ce credeti ca m-am apucat sa le spun tuturor din casa sa se apuce sa-si mute lucrurile ca a venit copilul meu? Nu, m-am apucat de educat copilul. De cate ori incerca sa puna manuta unde nu avea voie ii explicam ca nu are voie pentru ca nu sunt ale ei si ii spuneam ca trebuie sa ceara voie. Apropo, fimea abea rupea cateva cuvinte. Cand mi-am dat seama ca a inteles ce i se cere, la abateri ii faceam observatie si o pedepseam.

Nu zic ca am reusit perfect in tot ce tine de educatie, dar asta nu inseamna ca nu continuam.

Personal nu sunt de acord cu copilul pus sa stea singur in camera la varsta asa frageda. Dar sunt o multime de alte moduri de a-ti pedepsi copilul. Oricum nu toti copiii raspund la fel la aceleasi pedepse.

Pentru cei care cred ca au copiii frustrati datorita faptului ca nu pot comunica pot sa incerce sa ii invete "sign language". Fetita prieteni mele de la 1 an stia sa spuna "te rog" cand vroia ceva. Semnele poti sa le inventezi chiar tu.

Gloria si Eva (22 dec. 2004)

Craciun 2008

Mergi la inceput

Nu. Nu pot sa raspund acum la o asemenea postare, ca sigur mi-as lua un avertisment si nu merita. Revin dupa ce ma linistesc.

Mergi la inceput

Greieras, desi in postarea ta nu am vazut nici o urma de indoiala asupra metodelor tale de educatie si asupra convimgerii a cine si ce este copilul, te rog mult, cauta la o librarie sau la o biblioteca urmatoarea carte:

http://www.amazon.com/Your-Own-Good-Child-Rearing-Violence/dp/0374522693/ref=sr_1_7?ie=UTF8&s=books&qid=1237004316&sr=1-7

Cat traim invatam. Daca exista dorinta de a fi un parinte bun si de a avea un copil intreg si liber o sa o cauti.
Dupa ce o citesti, sau macar o rasfoiesti, o sa-ti schimbi punctul de vedere. Mai vorbim dupa aceea

Mai sunt multe alte surse de documentare, inclusiv aici pe forum, daca esti interesata le caut si iti pun aici. Daca nu, nu are rost sa-mi pierd timpul acum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_a spune:

Citat:

Nu zic ca am reusit perfect in tot ce tine de educatie, dar asta nu inseamna ca nu continuam.

Un proverb romanesc care se termina cu "fudul" s-ar potrivi de minune in acest context.

Children's advocate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

greieras, am ramas pilaf.
Luna, prietena ta e in eroare, nu tu.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Sabina, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

Daca un copil merge in vizita cu parintii si e mic, sub 3 ani, intelege mai greu ca nu are voie sa puna mana pe una sau alta. Eu am fost cu fetitza si am stat langa ea mereu, i-am dat tot ce mi-a cerut (cu acordul gazdei) ca sa-si satisfaca nevoia de curiozitate. In niciun caz nu sunt de acord ca sa se apuca sa distruga sau sa sparga ceva, in timpul asta parintii sa stea pe canapea lejeri si sa rada. Am patit-o eu, o cunostinta in vizita cu baietelul de 2 ani, copilul mi-a trantit telefonul, iar maica-sa era lipita de fotoliu si radea, replica ei pe care nu pot s-o uit nici acum suna asa: lasa draga, ca si mie mi-a distrus telefonul acasa! Frumos, nu?
Eu mi-am lasat copilul sa puna mana pe tot ce vrea, timp in care i-am explicat ce e lucrul respectiv, lor interesul le dispare repede pentru ceva, stiam asta. Dar e in firea lor sa exploreze.
Tantrumuri a facut, dar niciodata in magazin, o data a plans (fara trantit pe jos) ca vrea ceva si i-am explicat ca ii iau data viitoare deoarece nu aveam bani. Pentru ca are incredere in mine, s-a oprit si m-am tinut de promisiune. Dar, nu are pretentii aproape niciodata, e linistita, cuminte, n-am avut probleme din astea cu ea la cumparaturi.
Nicodata n-am pedepsit-o cand a dat in mine, i-am spus ca nu e frumos si dupa un timp i-a trecut. Dar am pedepsit-o cand a lovit alti copii, cateva zile fara televizor. Pana la urma i-a trecut si agresivitatea. Cum cresc, se schimba foarte mult, mult mai intelegatori, eu vorbesc non-stop cu ea, ii povestesc de toate si cred ca o buna comunicare e baza relatiei cu copilul. A, si dragostea. Copilul trebuie sa simta ca e iubit.
Mi-a umblat si mie in portofel, avea pasiune pentru carduri si carti de vizita...i-a trecut si asta.
Fara pus la colt, fara pauza in camera singuri...se poate, credeti-ma.

Ingrid S si Diana
www.dropshots.com/Ingrid28_photo" target="_blank"> FILME 1
www.dropshots.com/Ingrid28photo" target="_blank"> FILME 2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns greieras spune:

Luna1 a pus o intrebare la care mi-am permis (cu acordul dvs. doamnelor) sa dau un raspuns. Imi pare rau daca am oripilat audienta cu filozofia mea, dar nici eu n-am dat ochii peste cap cand am citit raspunsurile celorlalte pers. pur si simplu pentru ca respect alegerea fiecaruia. Mai degraba eu percep ceva intoleranta la voi. Avem libertatea sa ne crestem copiii cum consideram noi mai bine. Metodele abunda.

Alexia27, apreciez grija ta si sa stii ca am si rasfoit cateva pagini deja din pura curiozitate, dar e clar ca noi gandim diferit. Chiar semnatura ta arata ca mergem la scoli diferite. Oricum, maxima ta nu se potriveste unei familii cu mai mult de 3-4 copii. Nu contest ca am citit cateva chestii interesante, dar in mare nu are legatura cu filozofia noastra care este bazata oricum pe muuuuuuuuulta dragoste.

Educatia unui copil este individualizata. Ce merge la unul nu merge la altul. Educatia implica disciplina. Sunt inseparabile. Disciplinarea se face si ea personalizat. Disciplinarea nu inseamna violenta, ci ajuta copilul sa invete de legea cauza-efect.

Oameni buni, oriunde in lumea asta exista principiul cauzei si a efectului. Daca nu ne ajutam noi copiii sa inteleaga asta vor suferi soc dupa soc, pentru ca lumea nu va face exceptii pentru ei si cand ii va educa ea puteti fi sigure ca nu o va face cu dragoste (ca parintii).

Gloria si Eva (22 dec. 2004)

Craciun 2008

Mergi la inceput