Bobocei de septembrie-octombrie 2008 (77)
Raspunsuri - Pagina 9
babymom75 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui LUCUTTA Off ca nu-i mai trece la Sergiu tusea asta urata cu expectoratie si pieptul se aude in continuare.Dr a zis ca ar trebui sa-i treaca cu antibiotic dar nu vad prea mare schimbare...o sa merg iar cu el. Baybymom ce zici de sfaraiala asta din piept la bebelusi se poate complica si daca face tratament cu antibiotic? In ce zona faceti casa? |
LUCUTTA, daca sunetul care se aude in toracele lui Sergiu e ca un tors de pisica, nu e grav - sunt secretiile nazale si traheo-bronsice care curg prin caile respiratorii superioare si prin care barboteaza aerul. Secretiile, si implicit sunetul asta de tors, pot persista si dupa ce a trecut faza acuta a bolii, chiar si sub tratament antibiotic, pt. ca dureaza mai mult timp pana ce epiteliul respirator se reface complet si inceteaza sa mai hipersecrete mucus.
Daca sunetul toracic e ca un suierat, ca respiratia astmaticilor, insotit eventual si de dificultati respiratorii - trage si da aerul afara cu dificultate, atunci e mai grav; poate fi vorba de o bronsiolita care la sugar poate imbraca forme foarte severe.
Antibioticul - stii si tu, nu se da pt. reducerea secretiilor, ci pt. stoparea infectiei bacteriene; daca e viroza nu are niciun efect. Sub antibiotic, daca e dat corect, nu ar trebui sa apara complicatii. Continua tratamentul si cu secretolitice si expectorante.
Sanatate multa puiului si putere mamei!
Casa o facem undeva intre zona Nufarul si Grigorescu, mai exact intre centura si blocurile din Nufarul, destul de aproape de "lumea civilizata", dar suficient de departe de blocuri, cat sa avem intimitate in curte. Pe strada noastra se intra de pe Apateului, daca stii zona.
Mama lui Dragos (04.10.2008) si a lui Victor (12.09.2003)
babymom75 spune:
Eva, vad ca se dezbate intens pe tema limbii romane. Sa sti ca si eu fac eforturi mari sa ma "aliniez" la noile reguli ale limbii. Adica eu am invatat intr-un fel la scoala si acum e tare greu sa ma dezobisnuiesc. De ex., nu pot scrie intr-un, intr-o legat nici sa ma tai, chiar daca, cu greu, m-am obisnuit sa scriu nicio, niciun sau sunt.
E oare chiar asa mare greseala?
Andy.p
Cosmy . Sa stii ca nu am " invadat-o" pe finuta mea, ba chiar m-am aratat mai retinuta, tocmai ca s-o incurajez pe ea sa-si ia in serios rolul de proaspata mamica, dar ea saraca a insistat sa o ajut in felul asta, cu alaptatul adica . Azi le lasa acasa de la spital si sunt "invitata" sa fac prima baie, ca parintii si bunicii sunt prea speriati. Hi-hi!
Mama lui Dragos (04.10.2008) si a lui Victor (12.09.2003)
claudinna spune:
neata!
La multi ani pentru toti boboceii nascuti intr-o zi de 12 si in special pentru Crina, nora mea!! sa cresteti mari si sanatosi!!
Anca, mamaliga o fac la fel ca pt noi, numai ca nu-i pun sare si am grija sa fie bine fiarta (o mai tin pe foc cam 20 de min dupa ce incepe sa fiarba...unoeri chiar mai mult, mestecand mereu)
mai nou, face socru-meu si pt noi fara sare si cand facem pt noi, ii dau si lui.
ii dau cam o data la o saptamana-doua si papa cam 2 lingurite normale, amestecata cu branzica si un pic de iaurt, sa fie mai cremoasa.
andy.p, suntem mari, ce sa mai...peste 2 zile face 7 luni! nu prea-mi vine a crede, dar asta e!
vad ca in ultimul timp stam bine cu mancatul, dar vrea sa manance el, ma apuca de mana sa bage el lingurita in gura, baga mana in castron, daca nu-s atenta (uneori il mai las, daca suntem la bucatarie), manjeste tot in jur...
azi dimineata l-am dus in bucatarie sa-i dau sa manance si l-am pus in scoica, sa nu stea baiatul prea mult in fund, pana ii fac eu papa. ti-ai gasit! numai in fund statea si incerca sa ia ceva de pe masa (l-am pus pe coltar)
cand sa-i dau sa pape l-am mutat in scaunul de masa si de acolo lumea parea f interesanta: numai cu ochii pe fereastra, se apleca in lateral sa se uite la pardoseala...eu ii dadeam sa manance si el apoi se intorcea si lingea marginea scaunului...cu gura plina de mancare - l-a facut varza (noroc ca m-am experimentat in demontat si spalat)!
deci avem aventuri la masa si cred ca asta este doar inceputul, dar ma bucur ca mananca, deschide gurita, mesteca, e ok!
blog in scutec,poze noi cu bebelushul
Razvan
mamica de Florin Razvan (14.08.2008)
anamona spune:
intru fuga fugutza sa va spun ca m-am delectat cu poze si filmulete
vazut activitati la spa (Paula Laura) si copii voiosi in jumper (Nerantula si Joy).
Joy fetita ta e extrem de dragalasa imi place ca are parul maricel, in crand faci codite :) abia astept si eu :)
Evaf nu stiu daca am apucat sa spun ca am vazut ultimele poze - sunteti o familie foarte frumoasa
andreea_ada - super nasol- numai nenorociti in tara asta.
Sanatate multa micutei Maia
Anca - daca ai nevoie de ajutor/inspiratie la termenii specifici - striga
Si nu in ultimul rand La multi ani tuturor puiutilor si puisoarelor nascute intr-o zi de 12 :)
babytza spune:
citat din mesajul lui babymom75 De ex., nu pot scrie intr-un, intr-o legat nici sa ma tai, chiar daca, cu greu, m-am obisnuit sa scriu nicio, niciun sau sunt |
Aoleu si asta se schimba ???? Au luat-o razna de tot ??? Eu cred ca stiu ce urmaresc, sa scoata cratima de tot
Printesa mea iubita Valentina Soricelul meu iubit
claudinna spune:
moni, felicitari!! abia astept sa vedem culoarea caruciorului!!
blog in scutec,poze noi cu bebelushul
Razvan
mamica de Florin Razvan (14.08.2008)
EvaF spune:
citat din mesajul lui tzitziri Eva, nici David nu doarme deloc singur.Doar in carut afara adoarme fara interventii.In rest doar la san sau in brate |
Copiii astia s-au vorbit, clar. parca sunt gemeni
Ancule, maine faci chef!!! E fain ca e si week-end
Moni, felicitari
Eva, mami de Luca Noah (08.09.2008)
Sunt cel mai frumos din Universul acesta
-----------------------------------------------------------------------
monica_dicut spune:
NErantula, babytza
babytza, iti dau cu siguranta mesaj maine
POZNICI CU NOI
POZICI CU BEBE
Toate se intampla in viata cu un scop. Nu trebuie sa intrebam "de ce", trebuie doar sa ridicam capul si sa mergem inainte
Monica 13+
Mamica de INGERAS in ceruri
Si minunea bebe 2 din burtica
Doamne ajuta sa ne nastem sanatosi
O noua viata
EvaF spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui babytza
Aoleu si asta se schimba ???? Au luat-o razna de tot ??? Eu cred ca stiu ce urmaresc, sa scoata cratima de tot Printesa mea iubita Valentina Soricelul meu iubit |
Babytza, pai acolo o sa ajungem, din pacate. Sau incepem sa scriem in limbaj internet si gata. Ne aliniem definitiv.
Eva, mami de Luca Noah (08.09.2008)
Sunt cel mai frumos din Universul acesta
-----------------------------------------------------------------------
anca81 spune:
Uitati-va cum papa Carla banana & para. E o faza bestiala spre sfarsit
Edit: mi-e atat de draga, imi vine sa o manac.
Mamica fericita de Carla Alexandra (13.08.2008)
Piti mic se face mare