Bobocei de septembrie-octombrie 2008 (77)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns babytza spune:

Ada felicitari ca ai convins una bucata tatic !!!!! sa ne pui poze cand il iei Si ma bucur sa te citesc mai vesela

Printesa mea iubita Valentina Soricelul meu iubit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babymom75 spune:

Am citit din urma, am ajuns cumintica la pag. 15 a capitolului anterior, si iaca cu ce am ramas:

Am vazut ca iar se discuta intens pe tema diversificare si sper ca n-oi supara pe nimeni daca mi-oi spune si io parerea in legatura cu una alta, dupa cum imi amintesc.

Asadar, carnea de porumbel si de vanat, chiar daca e super bio, eu stiu ca nu e recomandata la copii, din cauza ca e foarte bogata in urati si incarca rinichii imaturi ai bebelusului si se depun in tesuturi ( cartilagii, muschi ). De aceea pe vremuri, nobilii faceau guta de la abundenta de carne de vanat.

Legat de compozitia cerealelor, ele sunt foarte atent verificate sa nu contina produse daunatoare pt. bebe si firmele producatoare ( care, majoritatea nu sunt compani obscure) nu isi permit sa-si pericliteze statutul. Deci, cerealele sunt prelucrate, astfel incat sa fie mai usor digerabile ( ca altfel ar da flatulenta si dureri abdominale - vezi musli, in cazul nostru ), mai usor asimilabile si cu un gust mai acceptabil pt. un bebe.
Faptul ca pe cuite vedeti scrise tot felul de denumiri chimice, nu e de speriat, ca nu sunt chimicale de sinteza, ci produse care se gasesc in mod normal in alimente ( in fond, in jurul nostru totul e chimie, nu? )
Astfel, zaharoza e un glucid care se gaseste in mod natural in toate fructele. Maltodextrina si amidonul, la fel - glucide aflate din abundenta in cereale.
Restul - lactatul si carbonatul de Ca= adaos suplimentar de calciu ( adica nimic periculos), niacina, pantotenatul, ac. folic, biotina sunt vitamine, Fe si iodatul de kaliu=potasiu (care e deficitar in alimenatia tarii noastre si se adauga si in sarea de bucatraie, pt. a preveni gusa endemica ) - toate se adauga pt. a imbunatati calitativ cerealele, care asa simple nu ar fi nu stiu ce castig pt. organism, mai ales in cazul unui organism cu nevoi crescut cum e cel al bebelusului.

E important ca in compozitie sa nu apara zaharul, ca e din acela rafinat prin sinteza chimica, deci periculos si la adult, daramite la copilul mic. Gustul dulce al cerealelor pt. bebe rezulta din procedeele speciale de hidroliza a glucidelor naturale pe care le contin.

Zaharurile naturale, adica glucidele nu sunt de evitat, ele fiind principala sursa de energie a organismului. Copiii au mare nevoie de glucide, tocmai pt. ca sunt mari consumatori de energie . Atentie insa, sa nu fie glucide rafinate!

Telina eu stiu ca se poate da de la 5-6 luni, dar fiind foarte aromata, ca si anasonul dealtfel, e putin acceptata de catre majoritatea bebelusilor.

Nu vad de ce ar trebui aruncata apa in care au fiert legumele, pt. ca in apa raman mineralele din legume, dupa fierbere. Daca aruncam apa atunci ce valoare mai are piureul, ca vitaminele se distrug oricum? Raman doar legumele cu fibrele lor care oricum nu se digera, ci doar fac material pt. bolul fecal.

Marul ras se da numai proaspat; odata oxidat el constipa. Din aceasta cauza e foarte bun si recomandat in diaree.

Decongelarea piureului eu am facut-o si la temperatura camerei - adica am scos piureul dimineata si l-am dat la pranz. Nu s-a intamplat nimic. Nu zic ca e cel mai bine, dar se poate si asa. Important e sa nu stea mult afara din frigi, sa nu se contamineze cu bacterii care se multiplica la cald.

Mama lui Dragos (04.10.2008) si a lui Victor (12.09.2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babymom75 spune:

Fetelor, va multumesc pt. sustinere!
Am stiut eu ca sunteti niste prietene de nadejde!
Stiu ca se poate si mai rau si poate ca par ca nu stiu sa apreciez ce am. Dar azi mi-au cazut si mie steagurile. Simt ca nu mai pot sa stau mult in casa soacra-mi cu doi copii, toti 4 intr-o camera de 3,50/3,50 m, cu tot cu bagajele noastre in ea.
Vor veni ele si zilele senine...

Ada ma bucur ca la voi a iesit soarele!

Va pup pe toate si fug la culcare ca nu mai pot de oboseala.

Mama lui Dragos (04.10.2008) si a lui Victor (12.09.2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cocutica spune:

Salutare fetelor!

In sfarsit prind si eu momentulsa va scriu si sa va spun ca n-am dezertat...am luat doar o pauza de la calculator, televizor. Am ramas doar cu radio Magic FM(ca au foarte putine stiri).

Noi suntem bine. I-am facut vaccinul de 6 luni Mariei, si spre ghinionul nostru se pare ca intepatura nu a fost chiar bine facuta si a facut un nodul profund. Asa ca de duminica o dau cu Lioton si se pare ca e mai bine. De vreo saptamana i-a iesit primul dintisor, iar acum se pregateste al doilea. Seara se culca tot "dimineata" adica pe la 00-01
si dimineata se trezeste tarziu .

Nu am cum sa recuperez ce ati scris intre timp, dar incerc sa ma tin de voi

Toate cele bune tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _irina_ spune:

Pupici,
azi am facut vaccinul asa ca am una bucata duracell in pat, adica fica'mea care da din maini, picioare, tipa, canta, si din cand in cand se smiorcaie si dupa cum se vede nici nu cred ca o sa adoarma prea curand.

Avem 70cm si 7.200kg la 6 luni. Nu imi dau seama daca suntem grasunei sau slabuti, dar important e ca suntem sanatosi.

Va doresc o noapte linistita, eu ma pun sa veghez.

fericita de Andreea-Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns khristin spune:

Musette, sa-ti traiasca flacaul si sa te bucuri o mie de ani alaturi de el.

Piolica, e foarte frumusica Elsa norica . Sa-ti traiasca si o cresti tot asa si de-acum inainte. Noi mancam dovlecel , mai precis butternut squash, am vazut ca acel courgette de la voi se traduce prin zucchini ceea ce la noi e recomandat un pic mai tarziu. Daca vrei un succes garantat la o leguma, mergi cu sweet potato…nu da gres . Echivalentul pastarnacului in engleza e parsnip, in fr. cred ca e panais. Spor la cumparaturi bio, aici la noi gasim mai toate legumele si fructele la sectiunea organice.

Nerantula, loved the joke with the fire drill

CosmyB, asa e cu nostalgia fata de bebelusii nostri . Totusi eu ma bucur ca am ajuns si la diversificare, asta inseamna inca o etapa parcursa in dezvoltarea lor.

Nerantula, ce dragut e micutul tau in jumper zici ca omoara furnici scumpul de el.

Joy, Sophiei tale ii prezic o cariera de balerina in mod cert.

Ma bucur ca a trecut asthenia de primavara ce bantuia pe aici .

Cristina

le bébé Chris Anthony

noi, www.flickr.com/photos/khristin107/sets/" target="_blank">poze mai noi si AOB

“Arguing with a student is like mud wrestling with a pig – you both get dirty and the pig likes it".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaia.nevia spune:

si buna dimineata.
La 7.30 Raducu a dat trezirea, intorcandu-se de pe o parte pe cealalta si bombanind "uuu,ngu,ma,mmmm,ma,uuu,aaa,ngu..."
I-am dat sa pape si acum vad ca s-a trezit si Teo si povesteste din nou cum s-a stricat Roary, da! asa ca fug la el.
Va pup si o zi minunata!

Ada, mama de baieti:
Teo (10 aprilie 2007) si Radu (22 octombrie 2008)
povestea nasterii ; my blog
Topic: mama... de mai multe ori! ; Topic: nu renunta! Informeaza-te!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca81 spune:

Buna dimineata

Ce m-ati distrat cu "babetele" voastre

Babymom, regret ce vi s-a intamplat cu casa, sper din tot sufletul sa reusiti sa va mutati cat mai curand. Multi din partea noastra.

Joy, e o scumpa Anna cum tzopaie si canta ea in jumper.

Ada, mamica eroina.

Luminita, ai toata admiratia mea, m-am uitat la pozele in care alimentezi hunii, sunt super .

Eva, toate linguritele din silicon si tetinele s-au "portocalit" de la morcov. Pe cea de la Chicco chiar scrie ca se poate modifica culoarea insa nu-i afecteaza proprietatile. Arata oricum "muncite", de parca i-as fi dat ani intregi cu ele. Ma bucur ca lui Noah ii place marul, Carlei nu i-a placut deloc, se scutura cand simtea gustul. Acum insa s-a mai obisnuit, dar numai copt.

I-as da si eu mamaliguta cu branza, doar e faina de porumb care e permisa, dar exista vreun mod diferit de preparare, se fierbe mai mult decat cea pentru adulti? Claudinna

Anamona, m-am descurcat cu contractul, mi-au dat de la birou o varianta in RO si trebuie sa-l traduc in EN. Ma distrez azi . Multumesc mult

Irina, si Carla a avut la 6 luni 7.200 g, cica e in grafic.

Faza tare aseara: baita, masaj ca de obicei si urmeaza laptele. O pun in "pozitia" obisnuita, ii dau biberonul, nu-l vrea. OK, o pun in patutul ei sa se mai joace si o las singura. Pe cand ma intorc fata isi luase suzeta din coltul patului, pe Paco (ursuletul cu care doarme) sub brat si se culcase . Ce lapte, ce joaca, copilului ii era somn. Asa m-am distrat

Ce-mi place ca 90% din posturi sunt despre diversificare, acum o luna eram aproape singura care tzipa cu disperare pe-aici despre fierturi fade de morcovi, lingurite, fitze, mofturi si alte cele.

Mamica fericita de Carla Alexandra (13.08.2008)
Piti mic se face mare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JulyMorning spune:

Neata si multumesc de cafea virtuala, ca p-aia virtuala nu prea m-a lasat pitis-o beau!

babymom imi pare tare rau de problemele cu casa, stiu cam care e sentimentul. Noi doar am zugravit apartamentul inainte de nasterea Maiei si in loc sa stam cu ai mei 1 luna am ajuns sa stam 4.. ca deja imi venea sa bat pe toata lumea. Asa ca imi inchipui ce-o fi pe capul tau, mai ales ca stati si cu soacra.

CD sper ca nu te vei supara pe mine, dar aseara, in timp ce spalam vase ma gandeam la tine si problemele cu soacra si cumnata. Si comentam in sinea mea ca tu esti o persoana muuuuult prea finuta si delicata ca sa te iei vreodata serios de ele si sa scapi de o grija. In afara de o intrebare (retorica, daca nu vrei sa raspunzi: sotul tau nu-ti ia apararea, nu zice nimic?), ma gandeam ca poate le mai linistesti, daca incerci sa-ti pui singura cenusa in cap, sa faci pe "proasta" de tot. Ceva de genul: "serios? tre sa spal copilul cu sapun? hm... eu nu stiam, credeam ca se spala odata pe saptamana si in rest ii fac cruce in fiecare seara si se rezolva" si eventual sa o intrebi tot felul de aberatii, ca sa isi poata da cu parerea ei savanta (sau ele amandoua )
In alta ordine de idei, ieri a fost o zi superba de plimbare, am stat vreo 5 ore in parc si fetele au avut o discutie. In timp ce isi spuneau secrete, cineva le spiona cu nerusinare
Hihihihi..... Ramo, sper ca nu te superi ca le-am facut publice, da' prea ai facut niste poze faine. Multumim!

Sa aveti o zi frumoasa, e un soare super afara.

_
Our future determines our past

bobocica Maia
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaia.nevia spune:

beeey, ce-i linistea asta? am gresit cafeaua aia prea slaba??

Pupam Carla, domnisorica mare, maine face SAPTE lunite

si "ustensilele" mele sunt toate portocalii, de la Teo. Paharele Avent Gourmet, tetinele cu fanta (alea I, II, III de la Avent, imi plac de mor), linguritele de silicon, ceva parti ale robotului de bucatarie ... si acusica vine tura 2. Desi, tare imi plac mie morcovii bio de la Hipp, cu sau fara mar...

Ada, mama de baieti:
Teo (10 aprilie 2007) si Radu (22 octombrie 2008)
povestea nasterii ; my blog
Topic: mama... de mai multe ori! ; Topic: nu renunta! Informeaza-te!

Mergi la inceput