Bobocei de septembrie-octombrie 2008 (77)
Raspunsuri - Pagina 4
claudinna spune:
somn usor, piolica!
ma culc si eu, nu inainte de a-i spune Adei ca-mi pare rau de situatie si ca o admir pt felul in care se descurca cu 2 bebei (ca Teo nu e departe de bebe)...dar cred ca are 3 bebelusi si la al treilea are mai mult de lucru multa bafta si intelepciune!
blog in scutec,poze noi cu bebelushul
Razvan
mamica de Florin Razvan (14.08.2008)
sabinel spune:
salutam si noi cucuvelele cu un zambet strengaresc.
amalia mea se agita in patut dupa ce toate metodele mele de adormit au dat kix. de adormit trebuie sa adoarma intr-un final. eu sunt moarta de oboseala, azi a dormit jumate de ora cumulat, desi am scos-o si afara. da sa iasa al doilea incisiv, cred ca asta e cauza.
nasterea strumfitei mele
piticania creste
_
„Mamelor, în mâinile voastre tineti salvarea lumii”. Lev Tolstoi.
gaia.nevia spune:
Buna seara spre dimineata si de la noi. Pe baricade, cum altfel?
Sunt rupta. Dupa parc, in care au chirait amandoi bebeii si am carat cupil 12kg in brate, apoi am impins la deal carucior 13kg cu cupil 12kg pe maner si cupil 9kg inauntru, plus rucsac, castroane si alte atarnatori... ma doare spatele de tremur; si urechile; si capul.
Radu a plans tot timpul si a cerut mult mai des de papa. La 7 mancase deja a 4a masa. DAR... dupa asta a adormit si nu s-a trezit inca.
I-am dat Eurespalul si inca putin lapte asa adormit
Si lui Teo i-a facut aerul curat foame si mancat de-a rupt, si i-a mai facut si LIMBARITA.
Povesteste intr-una cum l-a aruncat pe Roary in cap si s-a stricat...DA!...
Babymom, imi pare tare rau
Si noi am patit, sa zic, ceva suparator cu mutatul asta. In primul rand, stam in Berceni, in 2 garsoniere, din "talentul" soacra-mii.
Soacra statea la 3 camere. Fiul ratacitor i-a tot batut obrazul cand era el student mic sa il ajute sa se mute singur. Atata a terorizat-o (ce-i drept, asa merita, daca nu si-a invatat copilul sa munceasca si sa plateasca chirie, ci sa primeasca totul de-a gata de la mami. Si prezervative ii cumpara ea, cand a crezut ea ca si-a inceput puiul viata sexuala. Ca sa nu mai zic ca incerca sa le recicleze. ). Pana la urma n-a mai rezistat femeia si a acceptat sa caute la schimb cumva, ca sa fie fiul independent. Fiul a cautat si a gasit mai multe variante, la distante cat mai mare una de cealalta... incerca si el sa isi castige independenta. Ei bine, nu. Ea a gasit si a ales cea mai dezavantajoasa varinata de schimb, 2 garsoniere in cartierul nenorocit in care nici vantul nu batea, in acelasi bloc, aceeasi scara, acelasi etaj... LIPITE una de alta si cu hol comun.
Cand ne-am casatorit, nu a vrut (el, sotul) sa ne mutam in chirie. Stateam deci usa in usa cu mama soacra, care intra peste noi si daca ii strigam ca suntem sub plapuma ("numai putin, mamica, va bag ceva in frigider, iete, nici nu m-ati simtit"). Incuiam usa si ea tot intra. Broastele erau din alea cu blocaj pe interior si cheie doar pe exterior, deci putea sa descuie cu cheia ei oricand.
Garsonierele erau oribile. Nezugravite, fara balcoane, linoleum pe jos, ciment in bai si bucatarii, dependintele minuscule (asta a ramas si acu, ca doar nu au crescut!).
Cand am intrat in cea locuita de soacra la vremea respectiva, am simtit ca ma sugruma ceva. Mi-a fost frica de camera aia de tremurau chilotii pe mine. Cosmaruri ani de zile. Pana n-am ras tot si inlocui tot in ea... si tot nu pot sa spun ca ma simt acasa. Cealalta, pe care si-o alesese sotul era "suportabila" sa zic, din punct de vedere "spiritual".
In fine. La un moment dat nu a mai mers treaba intre noi deloc. Soacra care era motz la toate... o uram din tot sufletul. Si i-am zis sotului, hai sa ne mutam in chirie, ne permitem, o sa vedem si noi care sunt problemele noastre si care ale maica-tii. NU. Cat am casa mea eu nu concep sa dau chirie, nici daca castigi de 1000 de ori pe atata.
A doua zi nu m-a mai gasit in casa. Nici lucrurile mele. Am plecat frumos in apartamentul pe care il inchiriasem pentru "impacarea" noastra, si am stat singura 10 luni.
Buuun. Pana la urma, ne hotaram sa ne cumparam casa noastra. Am facut imprumut, am gasit apt. totul era pregatit. Mai aveam nevoie de 1000 de dolari, care reprezentau avansul la credit. Nu i-am avut. Soacra nu a vrut sub nicio forma sa isi mai ajute copilul cu vreun ban.
A acceptat in schimb, dupa indelungi rugaminti si presiuni, sa ii cumparam ei inca o garsoniera, la o strada distanta. Si noi sa facem acte cu ea pentru garsoniera in care deja stateam, ea urmand sa o eibereze pe cealalta si sa o treaca pe numele nostru cat de curand.
Cat de curand a fost peste 10 ani, iar eliberatul imediat a fost peste jumatate de an. De 3 ori am plecat la munte sa ii lasam sa elibereze, si ii gaseam tot acolo cu tot felul de pretexte.
Apoi, in sfarsit singuri, ne-am apucat de renovat.
Ca la tine, tevi explodate, muncitori care ne-au parasit, am terminat singuri de pus gresie, am pus singuri faianta, tevile le-a facut sotul, si wc-urile, ca sa nu mai avem surprize. Asta, intr-o garsoniera. In cealalta nu am mai avut bani si a durat pana in 2008 s-o terminam... din 99 pana in 2008
A, si bomba celor 1000 de dolari de care am avut nevoie. Dupa ce ne-am asezat in garsoniere, cu soacra la 2 min care venea peste noi la fel de des doar ca batea la usi ca aveam alta broasca la care daca erau cheile in usa nu puteai descuia... i-a dat sotului aproape 2000 de dolari sa puna termopane (la garsoniera in care statuse ea, nu la cealalta). Apoi, mi-a dat mie 2500 de dolari sa ii dau avans la Matiz. Orice, doar sa nu iesim de sub papucul ei.
Cand eram gravida cu Teo am incercat de 6 ori sa ne mutam la casa. Nu am putut din cauza avansului. Si nu vroia sub nicio forma sa ne dea vreun ban sau sa ne treaca garsoniera promisa pe nume. Clar, ca sa nu ne mutam. Simteam ca inebunesc, mai ales ca banii ceruti veneau intotdeauna sub alte forme....
Dupa ce s-a nascut Teo ne-a trecut casa pe nume. Am sarit imediat la lucru, ipoteci, cautat alta casa, gasit cu curte, eram in faza de a semna contractul peste cateva ore. Ne-a dat SMS proprietarul, inainte sa ne ducem la notar sa facem precontractul, ca el s-a razgandit.
Am plans o saptamana. Apoi... am ramas gravi din nou. Apoi a venit criza. Acum sunt in CIC. Tot raul spre bine?! Am ramas prizoniera in berceni in doua garsoniere pe care le-am urat din tot sufletul. Blestemul soacrei? Mana lui Dumnezeu care ne-a ferit sa ne bagam in datorii prea mari tocmai acuma?! Amandoua?! Nu voi sti niciodata.
So... babymom... curaj si sa fie cum simti tu pe sufletul tau. Daca e sa va mutati, o sa va mutati, exact in momentul bun. Daca nu, sa nu plangi, vinde, faceti alta... voi sa fiti sanatosi si sa nu va agatati de lucruri.
Io am vrut sa te incurajez. Nu stiu ce a iesit... scuzati cearceaful de post off-topic.
EDIT: am chemat si eu preotul, sa sfinteasca, de mai multe ori. Intr-adevar m-am simtit mai bine dupa!
Ada, mama de baieti:
Teo (10 aprilie 2007) si Radu (22 octombrie 2008)
povestea nasterii ; my blog
Topic: mama... de mai multe ori! ; Topic: nu renunta! Informeaza-te!
EvaF spune:
Babymom, imi pare rau de situatia cu casa. Si la noi e albastra, de cand suntem impreuna de 4 ani ne tot mutam, ba in Ro, ba in Fr, anul trecut, cand ne-am intors in Ro, ne-am mutat de 4 ori intr-un an (in 4 apartamente diferite in Bucuresti), ma simteam ca tiganul cu cortul. Toata ziua chemam Mobexpertul sa ne desfaca dressingul, patul, toate cele si sa le luam in spinare la mutat. E cam aiurea. Si acum suntem cam pe creanga si nu stim unde sa ne stabilim cu locuinta. Cum zicea si Nerantula e fff important acel "acasa" stabil, numai al tau, unde investesti toata fiinta ta. Voi aveti acel "acasa", cuibusor, norocosilor!!! indiferent ca acum e mai greut pana amenajati maine poimaine va mutati si totul va fi bine. O sa vezi...
Ma bag si eu la nani, puii dorm de o ora deja.
Va pup si ma iertati ca am aberat cu baveta, recitindu-ma ma gandesc ca poate am suparat pe cineva. Sper sa nu fie cazul, nu asta a fost intentia mea. Am dat un raspuns la o intrebare (poate retorica) si atat. Imi sunteti tare dragi.
Va pup.
Eva, mami de Luca Noah (08.09.2008)
Sunt cel mai frumos din Universul acesta
-----------------------------------------------------------------------
gaia.nevia spune:
Babytza, am tot vrut sa iti zic: cred ca se incepe cu carne de vita (matura) la bebe, nu cu vitel de lapte, sau manzat. Nu stiu de ce, dar mi-a repetat pediatra de nu stiu cate ori...
Ada, mama de baieti:
Ankussa spune:
Claudinna nu stiu daca am zis sarumana de reteta, am sa
urmez sfatul lui Babymom si o sa am incredere de data asta in dr.
Am vazut ca dupa 2 zile de utilizat hydrocortizonul, pata s-a mai estompat.
Sabinel ce strengarita frumoasa ai tu acolo, ce sa-ti fac mamico daca
i-ai dat body-ul ala cu alarma, te tine treaza :-p
Gata, il pandesc si eu pe Mos Ene...
xoxo
babytza spune:
Ada sar'na
Eva ce ai mamica ? De ce crezi ca ai suparat pe cineva ????NU reiese asta din postul nimanui....
La multe lunite Elsa de Piolica, Crina de Angelyna, Amalia de Klemi !
Si un pupic dulce pentru MAYA
Ma gandeam la tine Maya si am vrut sa iti cant de ziua ta, dar nu stiu inca sa fac asta, asa ca iti transmit prin semne un sincer La multi ani !!!
Printesa mea iubita Valentina Soricelul meu iubit
danadumitru spune:
Buna seara !!! speram ca nu ne-ati uitat ca noi intram mai rar asa, dar va citim din umbra.
Pe data de 5 am facut si noi 5 lunite si avem 7,400 kg si 69 cm.
In rest am vazut ca discutati despre diversificare, offff.... speram ca ne vom descurca si noi ca tare ne este teama( mai mult lui mami decat lui bebe) dar tare bine si comod e cu tzitzi.
Stiu ca s-a mai discutat si sper ca nu va suparati pe mine , dar as avea si eu cateva intrebai legate de acest subiect...
1. cu ce cantitate se incepe atat la suc cat si piure,cum si cat sa ii dau?
2.despre cereale... mie dr. mi-a zis sa nu ii dau Rianei ca este peste greutate si nu ii trebuie
3.de unde achizitionati produse bio ca in C-ta nu prea gasesc eu
Astazi pe zi aveam atat de multe intrebari sa va pun dar acus la ora asta .... nimik daca imi aduc aminte, revin.
tuturor si multumim anticipat
sabinel spune:
off, ada, mi se rupe inima cand vad cata tristete e in postarea ta.
babymom, o sa fie bine pana la urma.
noi nici macar n-avem o casa a noastra, stam in casa alor mei, care sunt plecati. au divortat inainte sa implinesc eu 18 ani, iar acum se ameninta unul pe altul cu partajul. o camera e ocupata de fratele meu, in cealalta stam noi trei inghesuiti. soacra-mea nu e dispusa sa cedeze si sa plece la tara, desi are casa acolo, barbata-miu face naveta zilnic 50 km dus intors, iar eu tot ce imi doresc e sa avem si noi casa noastra, fara frati si soacra in ea. si mi-am jurat ca soacra-mea nu va calca la mine in casa. nu am nimic cu ea, dar a facut prea putine pt barbata-miu, iar el e cu mama in sus, mama in jos! m-am mai dus si la ea si a sarit repede sa-mi imbrobodeasca copilul. ca daca ar sta la ea nu ar lasa copilul fara caciula in cap! sa viseze in continuare, copilul meu va fi crescut de mine si de tac-su, nu de ea! ma scuzati, dar simteam nevoia sa ma racoresc, ca tin de mult prea mult timp in mine...
nasterea strumfitei mele
piticania creste
_
„Mamelor, în mâinile voastre tineti salvarea lumii”. Lev Tolstoi.
gaia.nevia spune:
Nu mai sunt trista.
Nici pe subiectul cu garsonierele, pentru ca pana la urma m-am convins pe mine insami ca mai bine asa.... decat sa ne fi bagat in datorii imense si sa nu ne mai putem permite nici apa plata cu lamaie pana la pensie... (nu cred ca baietii ar aprecia asa ceva...)
si nici altfel, caci azi am izbandit!!!!
Tati a fost de acord cu caruciorul de gemeni!!!! L-am sunat din parc, si i l-am dat pe Teo urland la telefon. "batze...batzeeee, batzeeeee"...
Cand a venit acasa mi-a zis, mami, ai batut copilul? Nu, de ce? L-ai certat rau? Nu, de ce???
Pai io il mancam cu fulgi cu tot daca imi facea mie asa in parc... sa te ajut sa alegi un carucior?
In plus, desi obosit, a fost amabil. A facut conversatie 5 minute, inainte de a cadea lat... si l-a reparat pe Roary (adica i-a luat mau' ca facea urat de tot dupa ce cazuse in cap).
Ada, mama de baieti: