Bobocei de septembrie-octombrie 2008 (77)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns EvaF spune:

Citat:
citat din mesajul lui anca81
Faza tare aseara: baita, masaj ca de obicei si urmeaza laptele. O pun in "pozitia" obisnuita, ii dau biberonul, nu-l vrea. OK, o pun in patutul ei sa se mai joace si o las singura. Pe cand ma intorc fata isi luase suzeta din coltul patului, pe Paco (ursuletul cu care doarme) sub brat si se culcase . Ce lapte, ce joaca, copilului ii era somn. Asa m-am distrat

Ce-mi place ca 90% din posturi sunt despre diversificare, acum o luna eram aproape singura care tzipa cu disperare pe-aici despre fierturi fade de morcovi, lingurite, fitze, mofturi si alte cele.

neatza,

Ada, muultzam de coffee. Eu beau Inka, de-asta nu dai?

Anca, asa da. Gineri-tau nu adoarme singur, decat la tzitzi, plimbat sau leganat. Fff fain la voi.

Eu am remarcat o treaba. fi-miu nu stie sa manance, acelasi morcovel sau mar daca sunt fff lichide, adica si pulpa dar fff lichida, asa le bea fara probleme, bag lingurita si aluneca pe gat, dar piureul mai grosut nu il "proceseaza" il scoate afara cu limba. E acelasi gust dar e clar acum, e o chestiune de textura. nu ii place sa simta piure gros in gura si nu stie ce sa faca cu el. Azi il fac fff lichid, morcov cu pastarnac.

Piolica, sotzul meu zice ca panais-ul lor n-are treaba cu pastarnacul Ro, nu o sa gasesti pastarnac la ei pt ca, putr si simplu, nu exista albitura mica, au si ei dar este mai mare, mai butucanos. Cam asa panais
Cat despre dovlecelul romanesc, zis si zucchini, la ei nu exista, decat www.tuinadvies.be/foto/courgette%20wok1.jpg" target="_blank">acesta, care se cheama courgette. Insa ei zic courgette si www.zucchini.bonduelle.ro/UserFiles/Image/discovering/cukini01.jpg " target="_blank">dovlecelului nostru, zic courgette intregii familii, de fapt. Nu se complica pe specii. Oricum, gustul e acelasi, sa stii.
Ai remarcat ca ei nici salata verde nu o au ca a noastra. La ei e din www.sendhen.com/images/couverts-salade-fresco.jpg" target="_blank">acesta, creatza si amara, ff amara. Mie nu imi prea place. Ii puneam o tona de otzet balsamique sa atenueze gustul.

Si cum asa? Nu iti place dovleacul? Yummy!!! Imi place rau de tot, copt sau asa cum face mama www.culinar.ro/images/recipes/placinta-cu-dovleac_1192272855.jpg" target="_blank">placinta de dovleac...te lingi pe botic

hai ca baloshesc calculatorul aici

Eva, mami de Luca Noah (08.09.2008)

Sunt cel mai frumos din Universul acesta

-----------------------------------------------------------------------

Fara criza nu exista duel, fara duel viata este o rutina, o agonie lenta. Fara criza nu exista valoare. Īn perioada crizei īnfloreste ce-i mai bun īn fiecare, pentru ca fara criza orice vant este o mangaiere. (Albert Einstein)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea_ada spune:

neata
scuzati absenta dar ieri a fost o zi groaznica
totul a inceput marti seara cand maia s-a trezit pe la 23 si nu a vrut sa se mai culce , a plans , a ras , a cantat pana la 6 dimineata , cand a adormit .... eu zombie
apoi cand s-a trezit haraia si m-am dus cu ea la dr , unde ne-au anuntat ca avem una bucata viroza si ne tratam ca atare
la dr cand am intrat mi-am lasat wrap-ul si geaca afara .. cand am iesit nu le-am mai gasit va dati seama ca am inebunit , nimeni nu vazuse nimic , noroc ca aveam actele si banii la mine in buzunar
am ajuns acasa am culcat una bucata copil marait , cand am dat drumul la Pc , nu aveam net , am uitat sa-l platesc si mi l-au intrerupt , l-am platit imediat , dar abia acum mi-au dat drumul
am recuperat tot ce ati vb
din pacate si eu detin o cumnata idioata care ma freaca la icre
si la noi sunt ceruti din ce in ce mai des
si regret ca am ratat iesirea in parc

mamica fericita de Maia Sofia - 23.09.2008
poze cu pitica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaia.nevia spune:

Citat:
citat din mesajul lui andreea_ada
la dr cand am intrat mi-am lasat wrap-ul si geaca afara .. cand am iesit nu le-am mai gasit va dati seama ca am inebunit , nimeni nu vazuse nimic , noroc ca aveam actele si banii la mine in buzunar

CE TARA DE KKT!!!!! Sau ce oameni traiesc in ea, ma rog...

Imi pare rau pt supararea ta si pupam fata sa isi revina repede din raceala. Important ca e vesela, asa o sa scapati mai repede!

Ada, mama de baieti:
Teo (10 aprilie 2007) si Radu (22 octombrie 2008)
povestea nasterii ; my blog
Topic: mama... de mai multe ori! ; Topic: nu renunta! Informeaza-te!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreutac spune:

Neata!
Ada, mai pune de-o cafea...cam slabuta cea dinainte (se vede si dupa activitatea de pe forum), iar eu am nevoie de una tare, tare. De ce? Pt. ca Eva mea e foarte agitata si a intrat in greva...nu vrea sa manance decat foarte putin. Posibil sa fie de la dintisorii care stau sa iasa si de la raceala pe care a luat-o de la tati.
super tare jumperul vostru (nerantula, joy, paula_laura). Am tot zis si eu ca ii iau Evei, insa n-am facut-o pana acum. Cam cat timp au voie sa stea in jumper si cam cat timp rezista ei acolo? mie mi-e un pic teama sa nu fie una din multele investitii neprofitabile pe care le-am facut pana acum (bouncer - unde sta max. 15 min dc stai langa ea, salteluta de joaca - max. 10 min in aceleasi conditii).

Andreea, cea mai fericita mamica de Eva - Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaia.nevia spune:

bouncerul nostru e de mare succes... cand era mic statea Teo in el cate jumatate de ora, de mai multe ori pe zi. Acum sta cam la fel, poate si mai mult de jumatate de ora, si sare ca nebunul.
E drept ca a facut tati niste modificari si l-a fixat in tavan, dar nu e mare lucru.
Chiar ma uitam la el ca s-a cam uzat si ma intrebam daca sa mai cumpar unul....

Edit: aceeasi experienta fericita o am cu salteluta de joaca a lui Teo, si cu scaunul de masa, care au fost folosite la greu si cu multa placere de Teo.
Mai mai mic succes au fost bouncerul cu vibratii... si tot felul de paturici si plapumici, Teo nu sta invelit zici ca-l arde.

Ada, mama de baieti:
Teo (10 aprilie 2007) si Radu (22 octombrie 2008)
povestea nasterii ; my blog
Topic: mama... de mai multe ori! ; Topic: nu renunta! Informeaza-te!

Mergi la inceput

ada stiu
andreea am crezut ca numai in cazul maiei investitiile mele(bouncer,leagan,salteluta de joaca) sunt ratate
am vazut ca ati mai discutat de telina , la maia nu a mers , nu-i place si in plus a balonat-o rau de tot

poze cu pitica

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui babymom75
Asadar, carnea de porumbel si de vanat, chiar daca e super bio, eu stiu ca nu e recomandata la copii, din cauza ca e foarte bogata in urati si incarca rinichii imaturi ai bebelusului si se depun in tesuturi ( cartilagii, muschi ). De aceea pe vremuri, nobilii faceau guta de la abundenta de carne de vanat.

Telina eu stiu ca se poate da de la 5-6 luni, dar fiind foarte aromata, ca si anasonul dealtfel, e putin acceptata de catre majoritatea bebelusilor.

Nu vad de ce ar trebui aruncata apa in care au fiert legumele, pt. ca in apa raman mineralele din legume, dupa fierbere. Daca aruncam apa atunci ce valoare mai are piureul, ca vitaminele se distrug oricum? Raman doar legumele cu fibrele lor care oricum nu se digera, ci doar fac material pt. bolul fecal.

Marul ras se da numai proaspat; odata oxidat el constipa. Din aceasta cauza e foarte bun si recomandat in diaree.

Subpunctele astea 4 exact asa le stiu si eu.

La cereale nu ma bag cu Noah pt ca incerc sa ii dau, pe cat posibil, ceea ce mancam noi si, mai ales, ce am mancat in sarcina.
Porumbul, de exemplu, nu e indicat nici adultilor, cand a fost adus in Europa a fost si continua sa fie folosit pe post de furaje animaliere, e folosit expres la ingrasarea animalelor. (foie gras asa se face, se baga un tub pe gatul ratei/gastei si ii baga porumb cu forta, in ultima luna de viata, pana cand ii mareste la maxim ficatul, face un fel de ciroza, apoi acest ficat este gras, foie gras. procedeul se cheama gavage)
Faptul ca a intrat de un secol si in alimentatia europeana e destul de ok, dar poate o mamaliga usoara asa m-as aventura sa ii dau, cereale sau bob am retinere deocamdata. Si cand ii voi da nu va fi zilnic. Oricum, cand citesc ce zic nutritionistii, pana si Sears, de "furajele" pe care le dam bebeilor(porumb, grau, cartoful la bebe asa mic) ma cam indoiesc ca au nevoie de asa ceva, nici macar nu alearga prin parc. Si au ajuns la concluzia ca de cand in alimentatia europeana a intrat cartoful, respectiv porumbul, a explodat si obezitatea. Ii voi da cereale dupa 1 an, vanat si ce mai ziceai tu clar interzise pana la 2 ani.

Fara criza nu exista duel, fara duel viata este o rutina, o agonie lenta. Fara criza nu exista valoare. Īn perioada crizei īnfloreste ce-i mai bun īn fiecare, pentru ca fara criza orice vant este o mangaiere. (Albert Einstein)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andy.p spune:

Buna dimineata si de la noi..o zi insorita sper sa stam cat mai mult pe afara.

Am facut iar o noapte alba..atata mi-a marait si foit ca pana la urma am luat-o in pat cu mine,da nici acolo n-a fost bine asa ca mai mult am stat treaza ...Ada multumim de cafea,chiar aveam nevoie..ma bucur ca s-au mai linistit lucrurile la voi

Andreea_ada cata nesimtire,extraordinar...cred ca ai avut o zi groaznica,mai sunt din astea din pacate

Anca noah asa ceva..felicitari Carla e ff cuminteAlexia adoarme doar batuta la fundic si pe sunet de foehn,care e folosit iar la maxim

Piolica deci te apuci de diversificat pitica?Sa ne spui cum s-a desfasurat prima masa

babymom imi pare rau ca iar a trebuit sa amanti mutatul,nu-ti pierde speranta ,va fi bine pana la urma

Roxanamamica si ginerele meu drag,drag si somnorici

Joy cat e de dragtza Anna..a adevarata balerina

Lumi cata dexteritate,eu nu ma descurc cu Alexia ca tot da din maini si vrea sa prinda linguritza si-si baga mainile si toate cele din jur in gura

Eva am vazut atatea ca mi se facu o ..spor la papat morcov si pastarnac

Claudinna da ce mari sunteti si cate mancati,super

Irina e super k Deea

laura, andy (07.04.2002) &alexia(14.09.2008)
Alexia
Andrei

Mergi la inceput

Fetelor, dar care e treaba cu : e ok vita dar nu vitzelul? Unii medici zic da manzat in diversificare, unii zic interzis vitzelul. O explicatie logica? Eu nu o am. O caut

Americanii sunt pro vitzel, inaintea puiului plin de hormoni. Dar nu stiu daca e ok, chiar nu am reusit sa triez treaba asta prin filtrul ratiunii.

Mergi la inceput

Elsa Maria pui de Piolica
Maya Mihaela pui de CosmyB
Amalia Andreea pui de klemmi
Crina Alexandra pui de Angelynna82
La multe lunite , sa cresteti mari

poze cu pitica

Mergi la inceput