FIV sau inseminare cu donatoare/donator(16)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bytzi spune:

poti,imi cer scuze era vorba de MED NEW LIFE,acolo a facut Raluca 2 iad ,am modificat,scuze inca odata
eva,am modificat si la tine a 2a IA la Sibiu

doamne ajuta-ma sa am si eu un bebe

"Speranta,ca si credinta,nu inseamna mai nimic daca ii lipseste curajul;
nu inseamna nimic daca ii lipseste riscul."
(Thornton Wilder)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rodicuta32 spune:

Buna seara dragele mele!
N-am mai scris de ceva timp, insa am intrat aproape zilnic sa citesc noutati despre voi.
Dodo,sincer imi pare rau,nu stiu ce sa-ti spun,doar tu simti daca poti merge mai departe,nu vreau sa te influentez ,dar poate ca ar fi mai bine sa te opresti..Iarta-ma, asta simt eu sa-ti spun,poate nu e asta calea pe care trebuie s-o urmezi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rodicuta32 spune:

Evanescence-ma bucur pt. voi, sa dea Dumnezeu sa fi reusit!
Cip,simonete,bytzi!
Noi ne gandim sa mergem la Sibiu in mai,dupa Pasti.
Intretimp ieri mi-am refacut analizele hormonale ieri, in ziua a 3-a a CM,sa vad cum stau,celelalte erau de un an si ceva si...iata-le:
FSH: 7,1 U/l (Valori normale: 4-13U/l), LH:4,84 (normal 1-18),estradiol 39,00 pg/ml( normal 39-189 pg/ml).
Deci, eu zic ca e OK, doar estradiolul e la limita inferioara,data trecuta nici n-am facut decat FSH si LH;
Voi ce stiti ,cum e mai bine sa fie, mai mic sau mai mare si ce semnificatie are exact?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana23ct spune:

poti si eu am sunat la medlife si nu au banca de sperma. Cei de la Gulesti au banca de sperma si parca SABYC si urma Cabinet Gynera in Buc, iar in Sibiu este Polisano, la care mergem noi. Poate te mai ajuta fetele.

Mergi la inceput

bytzi la mine cm este foarte neregulat si luna asta este a 5 a luna de duphaston si o singura luna mi-a venit la 28 zile, restu peste 30, dar o medie este ziua 34-35.... Iti dai seama ce dereglata sunt. Eu ieri am fost la medicul de familie si am umblat toata ziua si ieri si azi sa imi cumpar gonal-ul. SUnt de-a dreptul revoltata pt ceea ce se intampla in rom cu privire la sistemul medical. Legal avem dreptul la 50% reducere la gonal, este pe lista B de compensari, medicul de familie mi-a scris reteta si am intrat in peste 30 farmacii, azi in sfarsit gasisem jumatate din injectii (5 buc) intr-o farmacie care sa aiba contract si cu casa de sanatate OPSAJ si ce credeti, nu mi-am putut lua injectiile pt simplu motiv ca am nevoie de aprobare de la casa de adigurare. Ma intreb pt ce dumnezeu mai sunt trecute pe lista de compensare si la ce ne mai elibereaza retete compensate daca nu este nici macar o farmacie care sa dea medicamentele. !!!! Suntem o tare de..... Sateam azi si ma gandeam la cuplurile care isi doresc un bebe la fel de mult ca si noi si care nu au nici o sansa sa isi cumpere injectiile la pret intreeg. Noi pana la urma facem un sacrificiu si le cumparam, dar mi se pare o mare mizerie, platim luna de luna asigurare medicala si nu beneficiem de nimic.
Va pupci fetelor si spor la treburile pt sarbatori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonete spune:

Bytzi iti dai seama ce curioasa sunt eu sa vad "rezultatele" , in acelasi timp mi-e f. frica si ma gandesc cu groaza sa nu-mi spuna iar ca n-am foliculi . Sigur ca o sa va povestesc ! Rodicuta ai analize bune , era bine daca faceai si prolactina sau poate ai stiut ca nu ai probleme cu ea .... Diana imi pare rau ca ai alergat degeaba , eu stiam ca trebuie aprobare de la CAS , au spus la Tv., scuza-ma daca cumva ai intrebat de aprobare si n-am fost pe faza .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns poti spune:

diana23ct cu e la Polisano? Pana acum am cautat mai multe clinici si Polisano este printre cele care le luam in calcule.
Tu faci cu donor?

Cine a facut VIF cu donor? Pentru ca trebuie sa luam si asta in calcule in cazul in care in urma biopsiei nu se gaseste nimic.

va multumesc mult

Mergi la inceput

poti,hai ca-ti raspund eu sa ma revansez
Despre Polisano avem mai multe date pe prima pagina,chiar si despre banca de sperma cu care lucreaza ei Cryos din Danemarca si analizele care se fac la donatori
Am vazut ca ai postat si la celalalt sub cu aceeasi tema
Si la mine a fost aceeasi problema,FSH sotuli f mare 35 la limita de 12,am facut 6 luni tratamente naturiste crezind ca vom putea schimba ceva,ca vom putea scade FSH si atunci poate spermatogeneza va avea loc,dar acesta nu scade e oglinda infertilitatii ,nu exista tratament
Noi am fost la dr Damian la Gynera si acesta cind a vazut anal nu nea dat nici o sansa si atunci sotul nu a vrut sa mai continuam cu o biopsie,dr ne-a zis ca ne face pt linistea noastra sufleteasca dar este sigur ca nu vom gasi nimic
Noi am renuntat si asa am facut 5 IAD si fara succes

Acum sfatul meu care am trecut prin atitea esecuri ,numerosi dr ,clinici ,analize,drumuri,bani.....as zice asa
V-as recomanda cu caldura clinica Polisano,acolo fac si punctii/biopsii (costa 10 mil biopsia +ICSI care costa 87 mil la faza de blastocist) dar daca sinteti impacati sufleteste si cu donatorul sa mergeti in concomitent cu stimularea pt Fiv ,adik sa faceti in aceeasi zi biopsia si punctia la sotia ta si daca doamne fereste nu veti gasi nimik sa apelati la banca de sperma de acolo...sint niste dr f rabdatori si cu multa atentie...
eu daca as fi acum la inceput nu as mai merge pe inseminari ,fiv e mai sigur si asa vei putea face si tu biopsia

Alta varianta ar fi Gynera,am inteles ca in curind vor lucra si ei cu Cryos Bank Danemarca,acolo lucreaza dr Damian un urolog f bun si face biopsii de f mult timp,e un dr deosebit si veti putea face FIV acolo cu dr Dracea,au f multe succese (aici biopsia costa 600e +ICSI 2800e)

dar daca tot ti-ai pus in gind sa mergi la un endocrinolog ,cred ca merita sa incerci poate iti v-a da un tratament ,desi noua dr Damian ne-a zis ca pt FSH nu exista tratament
daca mai ai nelamuriri noi sintem aici si iti vom raspunde
mult succes in luarea deciziei

(Thornton Wilder)

Mergi la inceput

poti, ceea ce ti-a scris bytzi legat de FSH-ul marit este foarte adevarat. Sotul meu este in aceasi situatie si crede-ma ca am umblat de ne-au iesit ochii. Toti medicii la care am fost ne-au spus acelasi lucru, FSh-ul marit nu se trareaza. Amca Moisa de la Giulesti cand a vazut spermogramele sotului si FSh-ul ne-a zis ca cine ii recomanda punctia e nebun, ca il taie de pomana.
Legat de inseminare eu nu sunt de aceasi parere cu bytzi, totul depinde de la organism la organis, parerea mea este daca sotia este sanatoasa sa incercati macar o inseminare la polisano in sibiu. NU se stie niciodata cum reactioneaza fiecare femeie si poate aveti norocul si prinde din prima. Eu sunt foarte increzatoare, chiar daca sansele sunt mai reduse decat la FIV. SI FIv-urile dau rateuri asa ca totul tine de sansele fiecaruia.
La polisano medicii sunt foarte de treaba, nu regret ca am ales sa merg acolo, ma bucur nespus ca am aflat de clinica de la fete si tinand cont de cele aflate despre giulesti am facut cea mai buna alegere mergand la polisano. Noi tot pe donator mergem, sotul meu are tot azoospermie.
Mult succes in continuare si va asteteptam sa ne spuneti ce ati hotarat.

Mergi la inceput

diana,eu ii ziceam lui poti sa mearga pe FIV daca sint hotariti pt o biopsie,deoarece noua si dr Damian si Prof Sthromer ne-a zis ca daca vrem sa incercam o biopsie sa fie concomitent cu FIV altfel daca se face intii o biopsie de diagnostic pt FIV v-a trebui o noua biopsie deoarece spermatozoizii obtinuti prin biopsie nu prea rezista la decongelare si asta sa dovedit si la fetele de la sub Azoospermie....
daca v-a hotariti direct donator atunci se merita citeva incercari cu inseminare
sau daca esti pregatit pt o noua biopsie la FIV si proba ramine rezeva in caz de a2a oara nu se mai gaseste nimic

noua Prof Sthromer din Austria care vine la Polisano ne-a zis ca au avut si cazuri cu FSH mare si au gasit sperm la biopsie ,ne-a mai zis ca nimic si nici o analiza nu arata exact pina nu se face biopsia ,dar la noi a fost prea tirziu caci dr Damian ii bagase deja in cap ca nu avem nici o sansa

eu oricum te felicit pt curajul tau de a intra pe forum si de a cauta raspunsuri la problema ta,iti urez succes si sa reusesti sa devii tatic

(Thornton Wilder)

Mergi la inceput