Ce ma sfatuiti sa fac?

Ce ma sfatuiti sa fac? | Autor: diana69

Link direct la acest mesaj

Fetita mea care are 2 ani,e bolnava de joia trecuta a capatat o viroza foarte urata, acum ii fac injectii cu Gentamicina, dar nu mai vrea sa manance deloc, si cand spun deloc insemna ca e deloc.
Spune numai nu si isi face greata si plange daca incerc sa ii dau mancare.
Nu stiu daca sa merg la spital sau nu. Mie frica sa nu pateasca ceva si sa se deshidrateze prea tare. Un pic de apa bea, dar atat.Ceai nu vrea.Si tuseste foarte tare.
De fiecare data cand am fost in spital cu ea a venit de acolo cu alte boli.Mi-e tare frica.A mai fost bolnava dar nici chiar asa.
Multumesc.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Cu mancarea nu o forta, insa insista cu hidratarea, fa-i suc de fructe, da-i apa, hidrateaz-o cat de mult poti.

Nici noi oamenii mari nu avem apetit cand suntem bolnavi. Fa o joaca din bautul lichidelor, cu paiul, din cani cu desene etc.

Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

incearca sa-i dai saruri de rehidratare orala, se gasesc in farmacii
este foarte important sa nu se deshidrateze
incearca sa-i lasi la indemana diverse chestii de rontait - grisine, biscuiti, cereale sau fructe deshidratate

nu vreau sa intri in panica, dar fetita cumnatei mele, care tot 2 ani are, a ajuns la urgente duminica trecuta, tot cu o viroza puternica, cu febra 40 si convulsii, bineinteles ca au internat-o de urgenta si i-au facut tratament cu antibiotic pe branula. nici ea nu a mancat mai nimic in cele 5 zile cat a stat in spital, a ajuns o umbra de copil, biata de ea...dar acum este mai bine, tot tuseste, insa a inceput sa manance putin mai bine...

eu zic macar la medicul pediatru sa ajungi cu ea, ii faci gentamicina la recomandarea medicului sau din proprie initiativa ?

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elara spune:

daca nici cu trucuri (ai prmit sfaturi foarte bune) nu merge, cheama medicul de familie sa ii puna o perfuzie.

deshidratarea le poate fi fatala la varsta asta.

numai bine. sanatate multa.

si asteptam vesi bune.

Elara, fericita mamica
a Mariei Roxana (20.03.2008)
Albumul printesei mele

www.sansalaviata.ro/implicare.php" target="_blank">Campania - Sansa la viatza!

"Ataseaza-te de cei care te pot face mai bun, primeste pe cei pe care, la randul tau, ii poti face mai buni." Seneca

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Luna1
Fa o joaca din bautul lichidelor, cu paiul, din cani cu desene etc.

faceti cu paiul balonase in cana si bolboroseli, intrecere: care bea tot din cana (dar nu o umpli, ii pui mereu cate putin)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Incearca sa ii dai alimente care ii plac: fructe, iaurt etc. Macar cate o lingurita sa ia din cand in cand. Nici baietelul meu nu mananca de 2 zile nimic ... ii dau de cate ori pot cate o lingura de una alta si apa.

Cum e starea ei generala ? Oricum cheama un medic acasa sa o consulte si iti va pune el ce sa faci, poate puteti scapa de spital.

Sibylle

www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">SONIA ARE NEVOIE DE AJUTOR! UN CONT PAYPAL VA STA LA DISPOZITIE

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui CorinaDani
incearca sa-i lasi la indemana diverse chestii de rontait - grisine, biscuiti, cereale sau fructe deshidratate

faceti o joaca in care hraniti papusile, le faceti injectii cum face si ea, le puneti termometrul....ii spui ce imp e sa manance si sa bea...
si rontaiti pe langa ea ca si cum nu o vedeti, fa-i pofta, lauda ce mananci..eventual taticul iti aduce ceva sa gusti chiar langa ea si ei sa nu ii ofere iar tu spui "mmmmce gustos eeeeeee"....poate cere ea...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonadinca spune:

Cere inca o opinie medicala!
Are secretii nazale? Rosul in gat? Temperatura? Scaune moi? Varsa? Tusea este prezenta tot timpul sau doar cand sta culcata si dupa somn?
Poate ca tratamentul (gentamicina) ii oboseste doar ficatul... Incearca sa o mai vada cineva si nu tb sa stai neaparat in spital...dai cu semnatura si faci trat. acasica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eunice78 spune:

La mine, cand nu vrea sa manance pot sa inventez orice joc. Nu vrea si pace. Singura chestie care pot sa o fac e sa ii adminsitrez diverse lichide (inclusiv supa) cu seringa de la Panadol sau Nurofen. Daca ma vede insa cu farfuria..jale.

Eni, mama de baietzi - Petru (14.08.2003) si Toma (29.09.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NICOLETAV spune:

sa sti ca si fetita mea e la fel are 1 si 4 luni eu iam dat augmentin nurofen si de tuse prospan picaturi si eurespal cateva zile si la mine la fel nu a mancat nimic dar acuma a inceput sa manince si maninca bine pot sa spun dat tot tuseste foarte tare boala tot nu ia trecut azi merg la dr la ora 6 dupa masa vad cemi zice .Dar tu ai fost cu ea dr sa o consulte? sanatate multa fetitei

Mergi la inceput