Bulgarasi si globulete de nov-dec 2007 (169)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adelamaria spune:

Neata!
Sunt cam somnoroasa, asa ca mersi de cafea!
Anca, nu stiu, cu cine seamana tipa??? Cu o colega de Odisee?...
Referitor la reactiile Mariei, eu inca sunt norocoasa. Se pare ca fiica-mea le face pe toate mai tarziu decat restul copiilor Inca nu are accese de independenta de genul mancat singurica, inca nu se catara, nu se revolta, nu se tranteste pe jos, inca nu se baga peste alti copii sa le ia jucariile...O fi bine, o fi rau...nu stiu...Sper ca totusi nu va ramane chiar asa Incerc sa nu-i interzic mai nimic, o las sa exploreze, ii dau lingura si ei sa pape singura, o incurajez, incerc sa nu-i ingradesc si sa nu-i categorisesc in niciun fel reactiile...As vrea sa creasca si sa fie ea cea care este, nu cea care as dori eu sa fie; asta imi doresc cel mai mult!
Insa recunosc ca de multe ori, in parc, probabil gresesc atunci cand un alt copil vine si-i ia Ilanei jucaria :( Nu-i sar in aparare, nu gonesc copilul, nu incerc sa-i despart...incerc sa nu intervin decat daca ma cauta fata din priviri...Asa ca la momentul asta Ilana inca se trezeste cu cate un copilas care-i smulge jucaria preferata si nu prea stie cum sa reactioneze...Partea buna e ca de ceva vreme am observat ca a invatat sa "fenteze", adica vede "inamicul", strange jucaria la piept, se intoarce cu spatele si se lasa pe vine
Normal ca ma doare sufletul cand vad cate un copilas (de obicei mai mare ca ea) care incearca sa-i ia jucaria sau o urmareste insistent...Si mai ales cand reuseste...Dar parca nici n-as vrea sa intervin mereu...parca as vrea sa invete si singura cum sa gestioneze situatia...
Acu' sa nu va inchipuiti ca Ilana nu fuge dupa jucariile altui copil sau ca nu le cere...dar de obicei am multe jucarii la mine si reusesc sa-i distrag atentia; nu stiu daca fac bine...s-ar putea s-o cam frustreze atitudinea asta a mea...
Insa nu accept sub nicio forma sa o loveasca cineva! Nimeni! Nici din greseala! Sunt mereu langa ea si incerc sa previn asta; pana cum am reusit. Sunt in parc la noi copii care incearca sa dea in altii, mai ales cand nu obtin ceea ce vor...De obicei ii evit, dar daca nu reusesc sau ii observ prea tarziu, sunt mereu langa ei, intre ei. Mereu. Incerc sa aplanez "conflictul" cum ma pricep mai bine. Le distrag atentia, propun un joc nou (chiar daca e ceva "interzis" de genul "hai intram in balta aia/noroi") sau in cazuri extreme, caut din ochi parintele celuilalt copil. De obicei se rezolva asa. Sau inventez un motiv ca sa pot pleca.
In principiu, evit cat pot situatiile riscante, iar cand nu mai pot, gestionez in functie de inspiratia de moment
Insa niciodata nu plec de la premiza ca celalat copil e "rau" sau "violent". Acord prezumtia de nevinovatie.
Deocamdata Ilana nu are tendinta de a lovi. Nu stiu cum o fi mai incolo, desi eu sper sa evitam momentul asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancadragoman spune:

Ade nu stiu daca atitudinea ta este prea buna,sa nu crezi ca te judec,dar eu zic pentru ea este mai bine sa se descurce singurica cel putin in parc...ai vazut ca deja eschiveaza cand vine inamicul la jucarie
Oricum depinde mult si de copil ,daca el este mai independent se descurca altfel cu inamicii din parc ,Maria de ex nu sare la bataie direct dar daca unu o streseaza prea tare ii mai da cate un braci
Si sa va povestesc o faza tare ,intr-o zi in parc Maria era pe topogan si statea acolo sus ca un copil enervant,iar in spatele ei o fetita ii tot spunea sa se dea ,asta se intoarce scurt la ea si ii spune "taci,taci"

anca de Maria Alexandra (4 noiembrie 2007)
poze si filmulete
povestea nasterii
www.totsites.com/tot/mariadragoman" target="_blank">eu sunt Maria
www.onetruemedia.com/otm_site/start" target="_blank">Montaje Mariuca
SA IL AJUTAM PE ANDREI
BEBE 2

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202008&page=3" target="_blank">poze in concurs Anca1 si Anca2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eladea2005 spune:

Citat:
citat din mesajul lui popbianca

buna dimineata! si de la mine...
ancadragoman..nu stiu ce sa-ti zic...a mea inca nu interactioneaza asa cu copii...mai mult sta si ii priveste!
eladea ...ce+asa mai bea si eu o cafea!dar deocamdata tre sa ma abtin...pana in trim 2...in faza embrionara sunt mult mai sensibili!

mami de Ana-Sofia(15.11.2007)si fericita 6+
http://picasaweb.google.ro/popbiancaflavia/AnaSofia

Bianca, eu cred ca o cafeluta indoita cu lapte nu face rau bebelului...eu una am baut si cu Eric si beau si acum...pana nu apar greturile...stiu ca e voie...

Andreea si Eric, cel mai dulce ingeras (9 decembrie 2007)

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202008&page=9" target="_blank">ERIC IN CONCURS (pozele ela1 si ela2)...

ERIC IN 2009...
www.onetruemedia.com/shared?p=75b19b17740aa34e16575b&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> Eric la aproape 1 anisor...
ERIC

PRINTESA EMMA ARE NEVOIE DE AJUTORUL NOSTRU...
HAIDETI SA-L AJUTAM PE TEO

Atat mai am pana sa vad luminita de la capatul tunelului......
Eu sunt primul!!!Uite ce mare am crescut!!!

Esti mereu cu mine, in suflet, in gand...oriunde ai fi...pentru totdeauna...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns abramburika spune:

Neata!!!

bianca - da clic pe Silvia de la semnatura, ca sunt pe blog pozele ...

Ce mi-e pofta de mucenici moldovenesti ca numai din aia am mancat ... faceam in fiecare an, da' anul asta nu am mai avut chef de bucatareala si migaleala.

adela - ce frumos ai povestit cu Ilana in parc. Nici la noi deocamdata nu au fost episoade de bataie intre copii (de nici o parte) ... Silvia se duce la copii, da' se uita doar la ei, rade ... nu incerca sa ia jucariile ... altii la Silvia mai maricei, vin, ma intreaba cat are, de ce nu se da singura in leagan, de ce nu vorbeste etc. Si le explic ca e mai micuta ...

_
SoareIubireLacrimiVeselieInocentaArmonie ... adica centrul universului nostru
participam la concurs 2008 in fotografii www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202008&page=0" target="_blank">ab1 si ab2

Mergi la inceput

Aaaa ... mi-am adus aminte .. ma intreba o fetita in parc (avea vreo 7-8 ani) ... de ce Silvia rade cand se uita la mine? Si de ce rad si eu la ea? I-am explicat ca eu sunt mama ei si ne iubim ... cand s-a indreptat mama ei spre ea ... la fel, aveau amandoua zambetul pe buze. Si am intrebat-o pe fetita ... de ce zambeai la mama ta? Ea, pt. ca e mama mea si ne iubim ... hahhahahaa.

bianca - si eu am baut o cafeluta pe zi in sarcina ... daca e mai slaba, eu zic ca e ok. Doar daca nu ai probleme cu tensiunea mare ... cum am avut eu spre sfarsitul sarcinii ...

_
participam la concurs 2008 in fotografii www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202008&page=0" target="_blank">ab1 si ab2

Mergi la inceput

Anca, banuiesc ca te referi la a doua parte a mesajului meu, cel referitor la loviri...Pentru ca am spus ca daca e doar o cearta pentru o jucarie, incerc sa nu intervin...Insa in ceea ce priveste lovirea, imi pare rau, dar chiar nu pot sau nu stiu cum sa reactionez altfel. Nu pot sa accept sa risc s-o vad lovita de alt copil, indiferent de context. Nu cred ca e o chestie educativa sa care ii ofera ceva invataminte. Se poate sa gresesc si sa rezulte un copil care nu va sti niciodata sa dea inapoi, sa riposteze fizic, sa se apere fizic, daca vrei sa zic asa. Si poate ca asta ii va dauna la un moment dat pentru ca lumea in care traim e ca vai de ea! Poate ca o sa invete ca reactia la "violenta" (e mult, prea mult spus, dar vorbim in general acum!) e sa incerci sa negociezi, sa ceri ajutorul sau sa cedezi si sa pleci...Insa eu nu stiu cum s-o invat altceva...poate ca nici nu vreau...Cred insa ca va avea timp sa traga si singura propriile concluzii referitor la acest aspect pe parcursul vietii...Si poate ca nu vor fi asa "pacifiste" ca ale mele...Poate asa se va ajunge la un oarecare echilibru...sper!

Mergi la inceput

Petro, superba faza din parc! Copiii au nevoie de atat de putin pentru a fi fericiti! Si noi ar trebui sa ne amintim mai des ca nu e nevoie de cine stie ce pentru a ne bucura de viata si de ei!

Si acum, un banc super fain, de-am ras de dimineata de una singura:

Trei femei, una logodita, una casatorita si o amanta stateau de
vorba despre relatiile lor si au hotarat a-si uluiasca barbatii… In
acea seara toate trei s-au imbracat sexy, purtand pantofi cu tocuri
cui, corset de piele si o masca pe ochi. Ziua urmatoare s-au
intalnit din nou… Fata logodita a spus: - Aseara, cand logodnicul
meu a ajuns acasa, m-a gasit imbracata cu corsetul de piele,
pantofii cu tocuri cui de 7 cm si masca. Mi-a spus “Esti femeia
vietii mele, te iubesc”… dupa aceea am facut dragoste toata noaptea.

Amanta s-a laudat si ea
- Si la mine a fost incredibil! Ne-am intalnit in biroul lui. Purtam
corsetul de piele, tocuri cui foarte inalte, masca si o pelerina.
Cand am descheiat pelerina, n-a scos nici un cuvant. Am facut doar
sex ca nebunii toata noaptea!

In cele din urma, femeia casatorita si-a spus si ea povestea:
- Eu am trimis copiii la mama, m-am pregatit, m-am echipat cu
corsetul de piele, pantofii cu tocuri cui si masca pe ochi. Sotul
meu s-a intors de la lucru, a luat telecomanda si o bere din
frigider si a spus:
- Ia zi Batman, faci si tu ceva de mancare?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancadragoman spune:

Adela nici eu nu o invat sa fie violenta,Doamne fereste ,pur si simplu asa reactineaza ea ia cand face asta o iau si ii explic ca nu este bine iar ea pare sa priceapa...dar vb aia "zic ca tine si fac ca mine"
Sa inteleg ca doar noi suntem mai batause?

anca de Maria Alexandra (4 noiembrie 2007)
poze si filmulete
povestea nasterii
www.totsites.com/tot/mariadragoman" target="_blank">eu sunt Maria
www.onetruemedia.com/otm_site/start" target="_blank">Montaje Mariuca
SA IL AJUTAM PE ANDREI
BEBE 2

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202008&page=3" target="_blank">poze in concurs Anca1 si Anca2

Mergi la inceput

Hahahahhaaa ... fain bancul!!!!!

_

Mergi la inceput

Anca, departe de mine gandul ca tu o inveti sa fie asa...Nici nu mi-a trecut prin cap si imi cer scuze daca asa s-a inteles (am zis doar ca-s somnoroasa azi, da' cred ca-s si cam tuta!)
Nu, ideea era ca eu prefer s-o feresc pe Ilana de copiii care reactioneaza asa pentru ca nu as vrea sa invete ca poti obtine ceea ce vrei daca te impui cu forta. Atata tot. Pentru ca copiii retin si imita. Si n-as vrea sa imite asta. Stiu ca in viata castiga cei puternici, dar o sa aiba timp sa invete lectia asta amara, din pacate...
Acum, revenind la oile noastre, e inevitabil ca atunci cand se joaca impreuna copiii sa nu-si bage un deget in ochi sau sa se zgarie din greseala...Nu ma refer la situatiile astea. Vorbim de copii care ridica mana sa loveasca alt copil pentru a obtine ceea ce vor. Sper ca acu am fost mai coerenta Daca nu, promit ca ma opresc

Mergi la inceput