*Cozonacei de noiembrie-decembrie 2008 (31)*

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Citat:
citat din mesajul lui bertha

Fetelor, am facut-o de oaie, am plecat ieri pe vantul ala cu galusca sa luam baiatul de la gradi, si a racit micuta Imi tot fac reprosuri, imi vine sa-mi dau palme, da' chiar nu aveam ca sa fac, nici sa-l las la gradinita pe baiat nu puteam, tati chiar nu a putut ieri sa-l ia. Are mucusori, azi-noapte am aspirat-o de 3 ori Am fost la dr, ne-a dat numai Panadol, alternativ cu Nurofen, numai daca face febra s-o sunam si mai vorbim atunci. Doamne ajuta sa nu fie cazul! Sper sa fie bine, e linistita, vioaie, papa bine...of, of.
In alta ordine de idei, ne-am cantarit si masurat, avem 5700g si 64 cm, intrebai de diversificare, sa-mi fac datoria si sa vad ce parere are si, ce credeti, o iubesc pe doctorita asta, zise ca nici gand de diversificare pana dupa 5 luni pt bb alaptat la san si care arata atat de bine. Mi-era ca ma ia cu lapte praf sau cereale si ne stricam prietenia Asa ca suntem pe aceeasi lungime de unda, ceea ce ma bucura mult.

Bertha, mamica a doua comori - Darius-Andrei (DN 08.06.2004) si Ioana-Ruxandra (DN 12.11.2008)

poze
Cum s-a nascut Ioana

Mai eu zic sa nu te invinovatesti atata. Eu am iesit ieri de dimineata cu ea la vaccinat in marsupiu. Si dupa vaccin am mers cam 1 kilometru pe jos cu ea in brate, in bataia vantului, de la policlinica la UTCB vizavi de parcul Tei si de acolo cu microbuzul acasa. Iar pe seara am iesit cu ele in parc si nu aveam husa de ploaie/vant la carut. Hai ca m-am intins ca o placinta, ideea era ca am iesit destul de mult, a facut si doua vaccinuri si nu a facut febra.
Sper sa nu fi luat Ioana vreun virus (sau ii spuneti Ruxandra acum?), ca mie vantul nu mi s-a parut asa nasol.

Azi in schimb n-am putut decat sa stau o ora cu ele afara, Ana in costum de ploaie, pitica in carut dar eu m-am udat bine de tot la picioare .

Lunguta pitica ta, e manechina dupa greuatate/lungime, important este ca-i sanatoasa.

Mami de www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Ana nazdravana (18.12.2004) si Elisa Andreea (09.12.2008)
Pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_27 spune:

Bravegirl, Ramo, despre ce fel de oglinda vorbiti? De aia tip camera video? Si eu as vrea... da nu de aia la 15 euro si sa platesc 50 taxe postale.

Mami de Sara (8 dec 2008)
Povestea nasterii

Poarta-ma, mami!
_

Emma este iubire

Sa fim alaturi de Cristian Stefan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramo2007 spune:

Citat:
citat din mesajul lui anca_27

Bravegirl, Ramo, despre ce fel de oglinda vorbiti? De aia tip camera video? Si eu as vrea... da nu de aia la 15 euro si sa platesc 50 taxe postale.

Mami de Sara (8 dec 2008)
Povestea nasterii

Poarta-ma, mami!
_

Emma este iubire

Sa fim alaturi de Cristian Stefan

Este vorba de oglinda pt masina, sa-l vezi pe bebe atunci cand esti la volan si el sta in scoica cu spatele spre sensul de mers.

Ramo mami fericita de Sara Maria

02.12.2008

http://community.webshots.com/user/Ramona198080

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BraveGirl spune:

Anca sunt niste oglinzi care se prind in masina in spate si poti vedea in oglinda retrovizoare bebele din scoica pusa opus sensului de mers.

==========
Corina
Mamica de Arianna Maria
Albumul meu
POZE CU PRINTESA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Citat:
citat din mesajul lui dandusa

Malinas,Oaceanborn,
nu stiam ca exista o asa minunatie de masina.super tare...bine ca am aflat si eu
Fluturasha,
off este atat de complex subiectul asta...as vrea sa spun ca-i usor,dar nu ela inceput mi s-a parut mult mai usor...Raducu era simplu de adormit,de 'pacalit' etc..acum isi arata personalitatea si ma cocoseaza la greu...Crinuta-i f intelegatoare dar cu toate astea ma testeaza zilnic...si teste,nu gluma!!depinde muult de cum este copilul mare,ca si personalitate,de cat de multa atentie cere,depinde muult si de tine ca mama,cat de rabdatoare,rezistenta la stres si oboseala esti...,depinde muult si de tati,cat de activ in viata voastra este si cat de mult isi ofera serviciile...sant muulte care conteaza.parerea mea...,acum dupa ce am savurat cum este sa ai doi copii cu diferenta de 2 anisori,este ca...cu cat este mai mare diferenta,cu atat este mai usor si cu cat este mai mica diferenta ,cu atat este mai greu
imagineaza-ti ca un copil de 4-5 ani se imbraca singur,mananca singur,se spala pe maini singur,face la wc singur,coboara cele 3 etaje singur,nu cere 'batze' des,intelege cand il raneste pe bb,intelege cand bb are nevoie de liniste,are alte metode de joaca...chiar si singur...adoarme singur si muulte altele.pe cand un copil de 2 ani,face muult mai putine sau nimic din ce am expus mai sus.

..................................................
Raducu(31oct2008) si Crinuta(1nov2006)
poarta-ma mami

pentru mamica cu norma 200%. Nici nu ma mir ca nu ai stiut de masina de paine, esti mult prea ocupata cu prichindeii. Acusica cresc ei mari, se vor juca impreuna.
Un copil de 4 ani este chiar de ajutor, poate aduce un scutec din pachet in caz de nevoie, poate merge sa vada ce face bb, sunt multe chestii minore dar tot ajutor se cheama.

Mami de www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Ana nazdravana (18.12.2004) si Elisa Andreea (09.12.2008)
Pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nov-dec2008 spune:

Citat:
citat din mesajul lui cameliam

Buna mamici,

Am mai scris prin capitolul 27 ca as vrea sa particip si eu la discutiile voastre, insa pana cand s-a "moderat" mesajul meu s-a trecut la alt capitol si asa ca... incerc din nou :)

Fetita mea, Alexandra, s-a nascut in 9 noiembrie 2008, la ora 12:10, in Cluj-Napoca. Am vrea sa facem parte si noi din cozonaceii de noiembrie-decembrie 2008 de pe DC, daca ne primiti.

Ca si informatii pentru listuta de inceput de capitol, la nastere Alexandra a avut 3600g, 55cm, Apgar 10, nastere naturala, fara epidurala, insa declansata deoarece trecusera mai mult de 12 ore de la ruperea membranelor fara ca travaliul sa inceapa.

Acum tocmai am implinit 4 luni si am decis sa mai asteptam cu diversificarea, desi alimentatia este exclusiv lapte praf (NAN 1), asa a fost de la inceput, din pacate, din motive... dar, asta ar fi alta poveste.

Desi n-am scris, v-am citit si am aplicat din sfaturile voastre. Si cred ca frumos ar fi din partea mea, sa va impartasesc si eu din experientele noastre, acolo unde e cazul si unde informatiile pot fi de folos.

O zi frumoasa va doresc si numai bine voua si bebelusilor!
Cami

Sunteti in listuta acum. Am pus insa un ? la numarul de saptamani. Sa va traiasca cozonacica!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crismargrg spune:

Va invit sa facem haz de necaz. Eu una ma regasesc in descrierea de mai jos mai putin primul punct, care la mine ar putea fi descris cam asa: dupa cele 9 luni am scos toata fasolea din sac plus cateva din kg adunate in anii anteriori

1.Pt a va pregati sa fiti mama, imbracati un halat de baie, fixati-va pe burta un sac plin cu fasole. Dupa 9 luni, scoateti doar 10% din continutul sacului
2.Pt a stii despre cum o sa va petreceti serile, intre orele 17 si 22 parcuregeti in lung si lat sufrageria, purtand in brate un sac umed ce cantareste intre 4 si 7 kg. La ora 22 lasati sacul, puneti ceasul la 00:00 si mergeti la culcare. La miezul noptii treziti-va si parcurgeti din nou sufrageria purtand sacul timp de o ora. Puneti ceasul pt ora 3. Cantece de leagan pana la ora 4. Puneti ceasul pt ora 5. Treziti-va si preparati micul dejun. Mentineti acest ritm timp de 5 ani... fara sa va pierdeti buna dispozitie.
3. Goliti un pepene si faceti in mijloc o gaura de marimea unei monede. Suspendati-l de tavan cu o sfoara si balansati-l. Dintr-un bol cu supa (foarte lichida) incercati sa hraniti pepenele (in miscare), jucandu-va de-a avionul cu lingurita. Continuati pana ce jumatate continutul e golit, varsati restul... pe genunchii dvs. Bravo, acum stiti sa hraniti un bebelus!
Pregatiti-va pt primii pasi... etalati dulceata pe canapea si perdele, puneti putin peste in spatele tv-ului si lasati-l acolo cel putin o luna ...
4. Imbracatul celor mici e chiar o placere. Incepeti prin a cumapra o caracatita si o plasa pt peste. Incercati sa introduceti caracatita in plasa. Timp prevazut: toata dimineata
5.NU sperati ca veti mai avea o masina curata si stralucitoare ca in ziua in care ati cumparat-o. Cumparati o inghetata de vanilei si uitati-o in cutia de bord. Introduceti o moneda in CD player. Sfaramati un pachet de biscuiti si ciocolata pe scaunele din spate. Zgariati portiera cu un cui. Perfect!
6.Repeteti cel putin de 5 ori tot ceea ce spuneti
7.Inainte de a face copii, vizitati prietenii cu copii. Criticati metodele de educatie, lipsa lor de rabdare si autoritate. Permiteti-va sa le dati sfaturi asupra orei de culcare, olitei. Profitati de situatie, este ultima data cand detineti solutiile corecte =)))

crismargrg de Bianca Alexandra 02nov08

Mergi la inceput

Pitica mea abia acum 15 minute a adormit, era treaza de la 14:30.Cred ca se trezeste pe la 20-21 sa pape...doarme in patul mare

02.12.2008

Mergi la inceput

Va spuneam ca am sunat la pranz sa ma asigur ca e totul ok cu programarea de sambata, pt.Sara, de la Medsana.Tocmai ce m-au sunat sa-mi spuna ca dna. dr. e in concediu si revine pe 17.M-au reprogramat pt 26 la ora 9 dimineata, o sa trebuiasca sa se duca tati mai tarziu la birou, ca sa mearga cu noi.

02.12.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babyzapi spune:

Crismarg super tare pregatirea pt a fii mama dar daca se pune vreo tipa sa faca experimentul asta cred ca se lasa pagubasa din start ...pt ca facand toate astea cu copilul ai si o satisfactie, dar cu sacul si restul ma indoiesc ca simti ceva ...doar nervi la maxim poate.

Mirtha inca are febra micutul, nu a urcat mai sus de 38,7, mai scade, mai urac din nou pana la 38,7...dar tot e jucaus manca-l-ar mama . Cu optimismul inainte.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Isabela fericita de Raphael Nicolas(23.10.2008)
RAPHAEL si ISABELA
Povestea nasterii

Mergi la inceput