Dulceturi si papanasi de sept-oct 2007 (284)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sim_stoian spune:

Seara buna, fetele!

pentru ieri tuturor mamicilor

Eu nu am apucat sa mai intru pe DC, am bucatarit la greu duminica. Sambata am fost pe la Mall si Stefan se indragostise si el de scarile rulante, dupa a 50-a tura m-am declarat invinsa si l-am scos din Mall pe musiu. Deci Miru are partener .


Jurnal de calatorii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns prisi spune:

Sim pupicei zambaretului

eu am terminat supa, am reusit sa strang si prin casa , acum mi-am facut un ceai, sunt cam suparata ca nu merge dieta deloc, dupa o saptamana de mancat mai nimic am slabit doar 1 kilogram, cred ca stresul nu ma ajuta deloc, nu stiu ce o sa mananc zilele urmatoare inca ma gandesc la o dieta ceva ,astept sugestii, la mine nu merge faza cu autocontrolul, eu daca am un program scris strict ma tin de el si nu gust nimic altceva, dar daca e sa stu sa ma uit prin frigi, sau sa ies in oras la pranz sa vad ce gasesc sigur ca-mi sare in ochi ceva nesanatos


poze
Marta si Miruna (06.09.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns prisi spune:

ma duc sa-mi fac curaj sa calc niste rufe , ca am 2 masini uscate si nu vreau sa se adune sa calc iar ore integi


poze
Marta si Miruna (06.09.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Annisia spune:

Roxule, raspunsul tau e pe prima pagina a capitolului trecut. Nu dai detalii, deci nu mi-am dat seama la ce te referi...
Eu fusai plecata la Sighisoara. Foarte, foarte frumos; abia astept sa mai ajung pe acolo.
Mai am o petrecere saptamana asta, urmeaza ziua mea, apoi Florii si Paste. Marea de 1 mai, se stie. Apoi am o nunta in iunie. In iulie il duc pe bibi la mare la noi. Apoi vreau sa-l duc pe Yanis undeva anul asta, intr-o strainatate apropiata. Cred ca bag o Grecie si o Turcie, nu ma aventurez cu bibi cine stie pe unde. Apoi septembrie, cand facem doi anisori, ziua lui tati, sarbatori de iarna si se mai duse un an...
Cam asta am in mare de facut. Dar la mine mereu apare cate ceva. Altfel as muri de plictiseala... Mai pun eu poze, nu-i bai. Nu dispar asa totalmente. Vreau sa-mi sarbatoresc majoratul lui fi-miu alaturi de voi si apoi sa-mi barfesc nora pe forum... Hihihihi...



Micul Yanis creste mare

Praslea cel voinic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns betty78 spune:

Citat:
citat din mesajul lui prisi

Sim pupicei zambaretului

eu am terminat supa, am reusit sa strang si prin casa , acum mi-am facut un ceai, sunt cam suparata ca nu merge dieta deloc, dupa o saptamana de mancat mai nimic am slabit doar 1 kilogram, cred ca stresul nu ma ajuta deloc, nu stiu ce o sa mananc zilele urmatoare inca ma gandesc la o dieta ceva ,astept sugestii, la mine nu merge faza cu autocontrolul, eu daca am un program scris strict ma tin de el si nu gust nimic altceva, dar daca e sa stu sa ma uit prin frigi, sau sa ies in oras la pranz sa vad ce gasesc sigur ca-mi sare in ochi ceva nesanatos


poze
Marta si Miruna (06.09.2007)


in primul rand renunta sa mananci seara si apoi renunta sa mai mananci produse fainoase. Ar fi bine daca reusesti sa mananci disociat, Si intradevar niciodata nu slabesti mai mult de 1 kg in prima saptamnaa de regim de slabit corect pentru ca organismul tau are resurse si trebuie initial s ale termine si apoi incepe procesul de slabire. Uite aici un regim de slabire care a ajutat-o si pe mama mea:
Regimul are urmatoarele scheme:

Schema
Perioada I Perioada II Perioada III
A 1 sapt. 2 sapt. 3 sapt.
B 2 sapt. 4 sapt. 6 sapt.

In functie de surplusul existent, schema A garanteaza 5-8%, iar schema B 10-12% scadere in greutate.
Pentru a obtine o pierdere in greutate mai mare, schemele se vor repeta, dupa cum urmeaza:
Schema A: se poate repeta de cel mult 3 ori pe an, la un interval de 4-6 saptamani;
Schema B: se poate repeta de cel mult 2 ori pe an, la un interval de 6-10 saptamani.

Mecanismul de actiune:
Regimul se bazeaza pe teoria conform careia organismul isi creeaza un echilibru propriu prin obisnuinta.
Practic, daca este supra-alimentat in mod consecvent, organismul isi regleaza necesarul alimentar la nivelul dobandit prin supra-alimentatie, astfel ca acesta consuma in mod real necesarul fiziologic si stocheaza surplusul, generand obezitatea.
Regimul actioneaza astfel incat, in perioada I desfiinteaza echilibrul existent, in perioada a II-a coboara nivelul necesarului alimentar, iar in perioada a III-a stabilizeaza necesarul de echilibru la noul nivel creat.

Reguli obligatorii:
In toate perioadele, dimineata, cu o jumatate de ora inainte de masa, se va bea o jumatate de litru de apa!
Cantarirea se va face obligatoriu o singura data pe zi, dimineata, pe stomacul gol, complet dezbracata.
Rezultatul cantaririi se va trece zilnic pe un grafic.

Alimentatia:
Atentie: cafeaua si alcoolul sunt inductori de foame! Se vor reduce cat mai mult.

Perioada I- 1 saptamana A/ 2 sapt. B

Alimente interzise:
Zahar, miere, alcool, fainoase (paine de orice fel, paste, cereale etc.), lactate, grasimi animale de orice fel, carne de porc, vita si pui, cartofi, fasole, mazare, linte, soia, banane, pepene verde, piersici, nectarine si alte fructe cu continut mare de zaharuri;

Alimente recomandate:
varza, broccoli, conopida, salata, castraveti, lamai, portocale, grapefruit, mere,cirese,caise, telina, morcov, masline, ciuperci, porumb, rosii, ardei,kiwi, ananas, ceapa, usturoi, fasole verde;

Alimente exceptionale:
oua, carne de peste, fructe de mare, lapte degresat, margarina(100% vedetala), ulei fara colesterol.

-----------------------------------------------------
Perioada II- 2 saptamani A/ 4 sapt. B

Alimente interzise:
Zahar, miere, alcool, fainoase (paine de orice fel, paste etc.), carne de porc si de vita, cartofi, fasole, mazare, linte, soia, banane, pepene verde, piersici, nectarine si alte fructe cu continut mare de zaharuri;

Alimente recomandate:
varza, broccoli, conopida, salata, castraveti, lamai, portocale, grapefruit, mere, cirese, caise, telina, morcov, masline, ciuperci, porumb, rosii, ardei, kiwi, ananas, ceapa, usturoi, fasole verde, carne de peste, fructe de mare, lapte degresat, oua;

Alimente exceptionale:
carne de pui, branzeturi cu continut scazut de grasimi, cereale, margarina (100%vegetala), ulei fara colesterol.

-----------------------------------------------------
Perioada III- 3 saptamani A/ 6 sapt. B

Alimente interzise:
Zahar, miere, alcool, fainoase (paine de orice fel, paste etc.), carne de porc, banane;

Alimente recomandate:
varza, broccoli, conopida, salata, castraveti, lamai, portocale, grapefruit, mere,cirese, caise, telina, morcov, masline, ciuperci, porumb, rosii, ardei, kiwi, ananas, ceapa, usturoi, fasole verde, carne de peste si de pui, fructe de mare, lapte degresat, oua, branzeturi cu continut scazut de grasimi, cereale;

Alimente exceptionale:
carne de vita, cartofi, fasole, mazare, margarina (100%vegetala), ulei fara colesterol.
Reguli de alimentatie:


Alimentele recomandate se vor consuma in orice cantitate si in oricate reprize se simte nevoia;
Alimentele exceptionale se vor introduce doar daca se simte nevoia, insa in cantitati ponderate;
Alimentele interzise nu se vor consuma decat in cazuri exceptionale;
Se pot consuma sau evita si alte alimente prin analogie (similitudine) cu cele din grupele prezentate.




Ideea curei e urmatoarea: pe de o parte, noi ne ingrasam datorita obiceiurilor culinare; pe de alta parte, senzatia de foame pe care o ai nu reprezinta necesarul caloric al organismului, ci necesarul habitual (cum esti obisnuit sa mananci). Asadar, daca tu mananci 5 pizza pe zi timp de o luna, chiar daca ti-ar ajunge 1 sau 2, dupa aceea ti-e foame de 5!

Cura de slabire este impartita in trei module: primul in care iti sparge tiparele culinare, cel de-al doilea in care organismul isi gaseste necesarul caloric, iar cea de-a treia (cea mai lunga) de fixare. Exista doua variante, cea de o luna si jumatate, in care dai jos 8-12 kilograme(depinde cate ai) si cea de trei luni, unde dublezi fiecare perioada si dai jos 18-22.

In prima perioada, de 7 zile: mananci numai legume si fructe, oricate, oricand. Evident, nu mazare, fasole, cartofi.
Iar fructe inseamna mere, grapefruit, portocale, nu pere, struguri, banane sau alte„dulceturi”.

In cea de-a doua perioada, de 14 zile, poti adauga lapte degresat, oua si peste.

In cea de-a treia perioada, de 21 zile, adauga cereale, carne de pui, branzeturi degresate.

Nu e bine sa bei alcool sau cafea, acestia fiind inductori de foame.

Inca ceva: dupa doua trei zile se produc urmatoarele doua lucruri:
NU MAI POFTESTI, nu-ti mai e foame in disperare, ca la inceputul oricarei cure, poate si pentru ca mananci la discretie.
Iar cel de-al doilea aspect este ca te simti extraordinar de plin de vitalitate.

Cheia acestei cure este ca, pe toata durata ei (si daca poti si dupa aceea, cu atat mai bine!) TREBUIE, pe stomacul gol, sa bei jumatate de litru de apa (sau ceai), dupa care astepti jumatate de ora inainte de a manca.
Fara asta nu va apucati, nu merita!


Lichide multe, cat de multe.
In orice cura trebuie baute multe lichide, nu numai pentru potentarea efectului, ci si pentru ca rinichii sunt foarte solicitati in cazul schimbarilor alimentare.




Betty78deMario-Alexandru 16 aug 2007
www.flickr.com/photos/15923681@N07/" target="_blank">Mario prima oara la mare
pozele noastre
asa creste bebe Mario

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sim_stoian spune:

Aoleu, Marta, iar numeri in masini de rufe ceea ce calci . Am inceput sa tin si eu o oarecare dieta, asta inseamna ca am lasat-o mai moale cu mancatul seara. In plus mi-am luat un ceai de la Fares, Silueta perfecta il cheama. Nu pun eu baza in el, dar de hidratare e bun.

Ma duc si eu la nani, noapte buna.


Jurnal de calatorii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns betty78 spune:

Uite si niste retete super cool- eu le-am gasit pe undeva pe forum si le-am copiat, sa nu credeti ca am plagiat
Meniuri


Meniuri
Conopida la cuptor cu putin suc de rosii si felii de usturoi, si ulei masline
Fasole verde fiarta cu putin usturoi sau cu praf de usturoi
Salata verde cu ceapa si masline
Salata verde cu ceapa, porumb, masline, rosii
Salata de morcov si telina
Vreo 6 morcovi medii dati pe razatoate, 2 ardei grasi de diferite
culori (pt aspect) taiati cubuletze si 2 bete de telina verde, nu
radacinoasa, taiata cubuletze mici, mici. Si o jumatate de ceapa
rosie taiata cubulezte mici. Le amestecati bine si le lasati la
frigider ca trebuie sa isi ia gustul una de la alta ca sa fie bun.
Puneti piper sare dupa gust si papati. Normal reteta se face si cu
un pic de maioneza light dar nu cred ca e permisa oricum mie mi se
pare excelenta am papat salatat din asta de multe ori si ramane
preferata mea. Si maioneza daca veti pune sa fie numai o
linguritza f putin cat sa le lege. Nu folositi ceapa alba ca sa
stiti ca nu mai are acelasi gust.
Crema de broccoli
Apa, brocoli, morcov, ardei si putin ulei de masline se paseaza si
gata crema.
Legume mexicane cu sos salsa
Legume congelate (amestec cu broccoli, conopida, ardel gras, morcov, porumb) puse in tigaie de teflon si calite oleaca asa pe uscat si peste ele se toarna un sos salsa facut din conserva de rosii, piper, sare si niste ardel iute taiat mic mic, toate fierte la foc mic si aruncate peste legume.
Ciupercutze cu legume mexicane
Niste ciuperci din alea mai mari ca palma curatate bine si lasate intregi puse intr-o oala din aia cu capac speciala de pus la cuptor, in engleza ii zice roaster in romaneste nu imi aduc aminte, si pe langa un amestec din asta de legume congelate ( amestec cu broccoli, conopida, ardel gras, morcov, porumb)lasate putin in apa fierbinte sa se inmoaie si puse peste ciuperci in oala si pe deasupra pus un sos din usturoi pisat cu putin ulei si multe condimente si lasat la cuptor.
Salata de ton cu telina si broccoli
- telina rasa marunt
- ceva broccoli (facuti la steamer) taiati mai mari
- porumb dulce de la cutie
- ton de la o conserva (scurs bine)
- patrunjel si marar proaspat tocat
- sosul meu de rosii (sucul de la 1 lamiie mare in care am pus citeva lingurite pline cu pasta de tomate)
- condimente din plin (tarhon,rozmarin,ghimber,busuioc,chimen)
Salata de ton cu telina si morcov
- o telina rasa marunt
- un morcov ras
- citiva gogosari (in otet) tocati nu foarte marunt
- citiva castraveciori (in otet) tocati nu foarte marunt
- ton de la o conserva (scurs bine)
- patrunjel si marar proaspat tocat
- sosul meu de rosii (sucul de la 1 lamiie mare in care am pus citeva lingurite pline cu pasta de tomate)
- condimente din plin (tarhon,rozmarin,ghimber,busuioc,chimen)
Broccoli cu ceapa verde,usturoi si suc de rosii
Un manunchi de broccoli pus la fiert,doar buchetelele taiate,
in putina apa, cat sa le acopere, fierte cam 10 minute.
Concomitent caliti 2-3 fire de ceapa verde cu 2-3 catei de usturoi,dar fara ulei!
Se adauga ceapa si usturoiul peste broccoli si apoi se pune sosul de rosii.
Puteti sa puneti si rosii proaspete.
Se fierbe in continuare 10 min.Se adauga patrunjel tocat marunt.
Sa nu puneti prea multa apa sau un sos de rosii prea diluat ca o sa iasa prea zemos!
Se poate adauga si ardei, dovlecei, masline.Fiecare cu ce are prin frigider.
Legume cu creveti,fructe de mare sau peste
legume proaspete(broccoli,ardei,ciuperci,etc.),
o lingurita de ulei de masline.
creveti,fructe de mare sau peste
coriandru
lamiie
sos de soia light

Se pune uleiul de masline in tigaia wok(la foc mare),apoi creveti,bucati de peste sau fructe de mare.Se calesc bine(la foc mare),pe urma se adauga legumele(calesti tot la foc mare).
Se pune sos de soia,coriandru si lamiie .
Dovlecei cu ceapa si sos de rosii
Dovleceii i-am taiat rotund , un pic mai grosi , i-am pusa intr-o tava de teflon ( un pic mai inalta) , am adaugat rondele de ceapa si i-am bagat in cuptor (la chaleur pulsée, adica caldura dintr-aceia care intra prin legume , astefel ele lasa apa si se coc in aceasta apa).I-am lasat 10 min si apoi am adaugat suc de rosii cu usturoi si la urma un pic de patrunjel verde .Au fost un deliciu.

Gustare pe baza de brinzeturi
200 gr. brinza dulce, 200 gr. brinza telemea de vaca, un pahar mic de iaurt sau sana, 1 lingura smintina dietetica, chimen, piper rosu sau alb, citeva masline nesarate taiate cubulete, ceapa uscata sau verde taiata marunt.
Mod de preparare: Se amesteca aceste ingrediente si se prepara o pasta foarte apetisanta. Optional poti sa adaugi ardei rosu taiat marunt si una sau mai multe din mirodeniile tale preferate: cimbru, rosmarin, oregano, menta, cilly.
Se serveste pe felii de piine de secara, graham sau piine prajita. (eu o servesc pe felii de ardei) (eu o servesc pe carne la gratar sau pe salate)

Friptura delicioasa din piept de pui
piept de pui, mirodenii, sos de soia, ulei de masline, vin, usturoi.

Rosii si busuioc
1-2 rosii decojite taiate cubulete mici se amesteca cu putin busuioc si usturoi pisat(sau ceapa taiata marunt).
Se serveste pe felii de piine prajita. (eu o servesc pe carne la gratar sau pe salate)

Friptura delicioasa din piept de pui
piept de pui, mirodenii, sos de soia, ulei de masline, vin, usturoi.
Mod de preparare: Se bate pieptul de pui si se tine la macerat(bait) 1-3 ore intr-o marinata preparata astfel: 2 linguri vin, 1 lingurita sos de soia, usturoi pisat, 1 lingura ulei de masline, piper, cimbru, oregano, enibahar sau alte mirodenii care iti plac. Se prepara la gratar sau pe tigaia de teflon timp de citeva minute. Se topeste in gura, este o friptura delicioasa si foarte dietetica.
Se serveste cu garnituri pe baza de legume , ciuperci, salata.
Poti sa prepari in acelasi fel si pulpe de pui, muschi de vaca sau fileuri de peste.

Salata naturista gustoasa si consistenta.
Aceasta salata poate reprezenta o garnitura ideala pentru o friptura sau chiar un fel de mincare daca esti in timpul dietei de slabire.
Ingrediente : O jumatate de varza mica(sau 1 salata verde), 1 sfecla mica, 1 ceapa(sau 3 -4 fire ceapa verde) 1 morcov, 1 telina mica, 1 gulie mica, 1 mar, citeva masline nesarate, citeva ridichi, 2-3 nuci taiate bucatele, citeva stafide, boabe de porumb, cimbru, chimen, sare, piper, oregano, rosmarin, menta.
Mod de preparare: Legumele se rad pe razatoarea mare sau se taie marunt. Se stropeste salata cu 1 lingurita ulei de masline virgin si zeama de la o jumatate de lamiie(sau putin otet) numai inainte de servire.


Sosuri pentru salata
Salatele sunt mai gustoase daca se servesc cu sosuri pentru salata : sos de iaurt cu menta, sos de iaurt cu usturoi, sos picant de rosii cu masline sau “maioneza dietetica”. Poti sa inventezi si tu diverse sosuri dar avind grija sa folosesti numai ingrediente hipocalorice si cit mai naturale.
Maioneza dietetica: Un galbenus crud, 1 lingurita de mustar, 2 linguri ulei de masline virgin, zeama de la o jumatate de lamiie, 250 ml. sana sau iaurt, 1 lingura smintina dietetica, putina apa minerala.
Se prepara ca o maioneza obisnuita. Este foarte gustoasa si vei reduce cantitatatea de ulei cu aprox. 80 %.
Sos de iaurt cu menta: Un pahar de sana sau iaurt se amesteca cu citeva frunze de menta taiate marunt, zeama de lamiie, sare, piper. Optional poti adauga si alte mirodenii care iti plac. Pentru cei care nu sunt in timpul dietei de slabire se adauga 1-2 lingurite smintina.
Sos de iaurt cu usturoi: Un pahar de sana sau iaurt se amesteca cu mujdei de usturoi, sare, piper, putina lamiie, patrunjel verde.
Sos picant de rosii cu masline: Se prepara cu suc de rosii amestecat cu masline taiate marunt, cimbru, oregano, cilly, piper negru sau rosu.

Reteta speciala pentru sarmale
Ingrediente : carne cit mai slaba de vita sau pui, orez (eu pun soia), ciuperci, mirodenii, 1 ou, 1 morcov, 1 ardei, boabe piper, foi de dafin, varza murata desarata sau frunze de stevie.
Mod de preparare: Pentru savoare si fragezime se adauga in carnea tocata pentru sarmale : 1 lingura smintina dietetica, 1 ou, 1 morcov ras , 1ardei taiat marunt, citeva ciuperci taiate marunt, 3 linguri orez , cimbru, busuioc, piper. Se presara printre sarmale, cimbru, foi de dafin, boabe de piper, boia dulce, 1 lingura ulei. Cind sarmalele sunt aproape fierte se adauga un paharel de vin si putin suc de rosii. Incearca aceasta reteta si vei fi entuziasmata. Primavara sunt de preferat sarmalele in frunze de stevie oparite in prealabil cu bors.

Legume mexicane
Timp de preparare: 20 minute
Aceasta reteta se bazeaza pe efectul mirodeniilor picante.
Ingrediente : mazare fina, 1 morcov, 1 ardei rosu, 1 ceapa, boabe de porumb, 1 rosie decojita , citeva ciuperci taiate felii.
Mod de preparare: Legumele se taie cubulete si se inabuse timp de citeva minute pe tigaia de teflon cu citeva picaturi ulei de masline. Cind sunt aproape gata se adauga putin sos de soia. Mirodeniile care dau un gust deosebit legumelor mexicane sunt: busuioc, oregano, cimbru, curry, cilly, coreandru, ghimbir, piper rosu sau negru.

Ciuperci umplute
Ingrediente: ciuperci champinion de marime medie, 1 piept de pui, 1 morcov mic, 1 ardei, 1 ceapa mica, 1 rosie mica.
Mod de preparare: Se spala ciupercile si se taie coditele. Se prepara un amestec din urmatoarele ingrediente: coditele de la ciuperci taiate marunt, ceapa taiata marunt, putin morcov ras, ardei taiat marunt, piept de pui taiat bucatele mici, o rosie decojita taiata cubulete mici si mirodenii(cimbru, piper, oregano). Se inabuse 2-3 minute aceste ingrediente pe tigaia de teflon.
Ciupercile se umplu cu acest amestec si se introduc in cuptor maxim 10 minute. Daca nu esti in timpul unei diete de slabire poti sa presari pe ciuperci cascaval ras.
Se servesc calde. Este o mincare fantastica ! Satioasa, nutritiva si cu adevarat delicioasa.

Salata de andive cu sos de iaurt
Andivele sunt delicioase ca aperitiv dar pot reprezenta o garnitura grozava pentru orice friptura.
Andivele se spala, se taie bucati potrivite si se amesteca cu un sos de iaurt care se prepara astfel: un pahar de sana sau iaurt se amesteca cu 1 lingurita ulei de masline virgin, o lingurita mustar, zeama de la o jumatate de lamiie, sare, putin piper. Sosul de iaurt se adauga numai in momentul servirii. Andivele se pot prepara si cu maioneza dietetica sau alte sosuri pentru salate. Incearca diverse combinatii si alege reteta care iti place cel mai mult.

Mincare in stil oriental cu piept de pui si mango (ananas)
Timp de preparare: 30 minute
Ingrediente: 1 piept de pui, 1 mango sau citeva bucatele de ananas, 6-7 ciuperci, 1 morcov mic, 1 ardei rosu, 1 ceapa, 1 lingura sos de soia, usturoi, mirodenii, 1 lingurita ulei de masline virgin, 1 lingura vin alb.
Mod de preparare: Se taie pieptul de pui cubulete si se pune la macerat pentru 1-2 ore intr-o marinata preparata cu putin vin, sos de soia, usturoi, foi de dafin, cimbru, boabe de piper.
Se inabusa toate ingredientele citeva minute pe tigaia de teflon adaugindu-le pe rind in urmatoarea ordine: ceapa taiata solzi, morcovul ras, pieptul de pui, ardeiul taiat fisii lungi, ciupercile taiate felii, cubuletele de mango(ananas) cu citeva picaturi de ulei de masline virgin.
Se condimenteaza cu mirodenii: busuioc, ghimbir, oregano, piper negru sau rosu. Cind sunt aproape gata se adauga putin sos de soia si 1 lingura vin alb. Daca iti plac mincarurile mai picante adauga: cilly, boia iute, piper verde.


OMLETA DE ALBUS CU ROSII
timp de preparare 15 min, calorii 132

2 albusuri, 50 ml de lapte degresat, 100 g rosii, 10 g de faina integrala, 5ml de ulei de masline, sare

Albusurile se bat cu furculitza pana se fac spuma, se adauga laptele, faina si sarea
Se unge cu ulei un vas termirezistent( atentie din cei 5ml de ulei scrisi) se toarna albusul batut si se da la cuptor 10-15 min( cuptorul preancalzit)
Rosiile se curata de coaja si de semintze si se taie cubuletze, se pune in tigaie din uleiul ramas cateva picaturi( recomand o tigaie antiaderenta) se adauga cateva linguri de apa si se pun rosiile taiate si se lasa pana scade totul ( acum depinde de fiecare cat de scazut vrea sosul)
Omleta se serveste stropita cu sosul de rosii preparat....

Acum eu recomand si folosirea mararurlui sau a altor condimente gen busuioc, oregano...fiecare dupa preferintze....


SALATA DE CRUDITATI
timp de preparare 30 min, calorii 162

50 g radacina de telina, 75 g de cartofi, 50g mere cretesti, 50 ml de iaurt dietetic, 10 ml de zeama de lamaie, un galbenus fiert ,sare

Se spala bine cartoful si se pune la fiert in apa cu sare pana se patrunde usor cu furculitza.Se lasa la scurs si racit
Intre timp se curata telina si se rade pe razatarea aia mica, marul se curata si el si se rade cat mai marunt,
Galbenusul se faramiteaza( eu il trec prin strecuratoare, iese ca o zapada galbena) si se freaca cu iaurtul, sarea si zeama de lamaie
Cartoful racit se taie in cubuletze
Se amesteca toate legumele cu sosul de iaurt
Daca nu vreti ou....folositi mustarul.

(eu scot cartoful si inlocuiesc cu alta leguma, de ex. conopida)


SALATA DE TELINA CU MERE
timp de preparare 15 min, calorii47

50g de radacina de telina , 50 g de mere cretesti, 25 g de iaurt dietetic, 5 ml de zeama de lamaie, sare

Se rad telina si merele si se amesteca cu sosul facut din iaurt, lamaie si sare
Se serveste imediat cu patrunjel tcat ( verde, cat mai muuuult )


SALATA DE SPARANGHEL
timp de preparare 30 min, calorii 30
100g sparanghel, 5 ml de ulei de masline, 5 ml de otet de mere, 5 g mustar, sare

Sparanghelul se curata de fibrele atoase, cica se indoaie asta micu si acolo unde se rupe singur se pastreaza partea dinspre varf , ca aia e frageda, , daca varful asta e mai mare, se taie in bucati de 3-4 cm , si se fierbe in apa cu sare cam 20 de minute.
Se amesteca restul de ingrediente si se face un sos,
Sparanghelul se scoate din farfurie si se acopera cu sos.
Sugestia este sa se lasa sa se imprieteneasca sosul cu sparanghelul cam 15-20 minute, ca sa se amestece aromele.

SALATA DE SPARANGHEL CU CARNE DE PUI
timp de preparare 40 min, calorii 112

100 g de sparanghel, 50 g de piept de pui ( fara pielitza) 50 ml de iaurt dietetic, 1 lingurita de mustar, lamaie, sare

Ca si mai sus sparanghelul se curata si se spala si se pune la fiert in apa cu sare( bucati de 3-4 cm)
Carnea de pui se spala, se taie fasii si se pune la fiert, prima apa dupa ce da in clocot se arunca si se adauga apa calda apoi
Carnea se fierbe cam 25 de min
Se scurge sparanghelul, si carnea de pui, se aseaza gratios pe un platou, si se lasa sa se racoreasca 5-10 minute
Se acopera cu sosul format....si se lasa la imprietenit 20 de minute .


SALATA DE SFECLA, CU TELINA SI MAR
timp de preparare 45 min, calorii 126
50g de sfecla rosie, 25 g cartofi, 50g morcovi, 25 g de telina, 50g de mar acrisor, 10 ml de zeama de lamaie, 5ml de ulei de masline, sare

Sfecla se spala si se coace la cuptor 45 de minute.
Intre timp se curata cartoful si se fiere in apa cu sare 20 minunte
Morcovul, telina si marul se curata, se spala si se rad pe razatoarea mica, si se amesteca cu zeama de lamaie sa nu se inegreasca marul si telina( sa se oxideze)
Sfecla si cartoful, dupa timpul alocat coacerii respectiv fierberii...se taie felii subtiri, sau cuburi..cum preferati, si se amesteca cu cele razuite inainte....
Se amesteca uleiul cu zema de lamaie si se toarna peste legume...
Mai delicioasa daca se adauga si iaurt dietetic la sos.


SALATA CALDA DE LINTE( 4PORTII)
timp de preparare 45 min, calorii 79/Pe portie

200 G linte rosie, 50g ceapa, 50 ml supa de pui degresata, ( asta stiti cum se face, dar dupa ce o racitit adunati grasimea ridicata la suprafatza punand in vas usor un servetel de hartie care se va imbiba cu grasimea de la pui)3 linguri otet de mere, 3 linguri de ceapa verde tocata marunt, 1 catel de usturoi, 1 lingura de patrunjel verde tocat marunt, 1 lingura de marar verde tocat, 2 rosii medii,sare, pipei

Se pun la fiert in 500 de ml de apa ceapa intreaga si lintea circa 30 min, pana sunt fierte.Se scruge apa si se inlatura ceapa.Supa de pui se combina cu otetul, sarea, piperul , si usturoiu pisat, s se adauga lintea si se amesteca bine
Rosiile se taie felii si se aseaza pe farfurii, lintea se imparte in patru si se pune peste rosii, sau sub..cum preferati voi sa ornati.
Supa de pui se poate inlocui cu supa de legume sau chiar cu iart dietetic.

SALATA DE VARZA CU MORCOVI
timp de preparare 20 min,( PLUS TIMPUL DE RACIRE) calorii 79
600 G varza alba, 200g morcovi, 200 ml iaurt dietetic, 1 lingura de hrean , 1 lingurita de mustar, o lingurita de praf de usturoi, 2 linguri de zeama de lamaie, sare, piper
Varza alba se spala si se curata si se taie fidelutza, morcovii se curata, spala si se rad pe razatoarea mica, Se amesteca in blender iaurtul cu celelalte ingrediente,( daca nu aveti blender nu-i nimic, un tel de batut aveti nu?) Se amesteca tanti varza cu nenea morcov cu acest sos si se dau la frigider 2 ore....sa se racoreasca.


SALATA MIXTA DE VEGETALE ( 4 portii)
timp de preparare 20 min, pLUS RACIREA calorii 96
300 g varza alba, 300 g varza rosie, 100g ardei gras, 100 g de morcov, 50 g de ceapa, 100ml de supa rece vegetala, 2 linguri otet de mere, 1 lingura de ulei de masline, 2 g boia de ardei iute, 200 g de rosii, sare

Varza se taie fidelutza( nu va mai spun ca se spala si se curata )
Ardeiul se taie cubuletze,morcovul se rade pe razatoarea mica, ceapa se taie marunt , Se omogenizeaza ingredientele ramase, fara rosii
Se amesteca intr-un bol mare sosul cu varza, ardeiul, ceapa si morcovul
Se da la rece
Dupa 2 ore se taie rosiile felii subtiri si se serveste salata ornata cu rosii


Salata de avocado cu somon - 330 cal / portie
2 portocale
2 linguri otet de mere cu miere
sare, piper, zahar
4 linguri ulei masline
2 fir marar
2 avocado
200 g file somon
1 salata creata
1 legatura de papadie

Dati pe razatoare coaja de la jumatate din portocala. Stoarceti un fruct, celalalt curatati-l de pielite. Puneti pulpa de portocala deoparte. Amestecati sucul de portocala cu otet, sare, piper si zahar. Adaugati putin cate putin uleiul, apoi pulpa de portocala si coaja. Tocati mararul marunt si adaugati-l la sos.
Taiati somonul cubulete. Fierbeti-l 5 min in apa cu sare. Curatati salata si papadia si rupeti-le in bucati mici. Taiati avocado in felii, adaugati-l la marinata. Amestecati toate ingredientele,adaugati dressingul.


Ratatoullie
Ingrediente necesare
2 gogosari mari,
1 vanata,
3 rosii,
3 linguri de ulei,
2 catei de usturoi,
1 ceapa rosie,
sare, piper macinat,
1 legatura de patrunjel verde.


Mod de preparare reteta

Se prajeste ceapa tocata marunt in ulei, se adauga gogosarii curatati de seminte si taiati in cuburi mari, vinetele descojite, curatate de seminte si taiate cubulete, rosiile taiate in patru, usturoiul zdrobit si condimentele.
Se caleste totul in sucul propriu.
Nu este doar o simpla garnitura; servita cu crenvursti prajiti sau fierti, este o mancare consistenta.


Broccoli cu piept de pui

Ingrediente necesare
Pentru 4 portii
3 broccoli
15 masline
1 piept de pui fiert
200 g telina
1 cutie mica compot de anans
2-3 linguri ulei
2 mere
3-4 linguri nuci macinate

Mod de preparare reteta

Se fierb cele 3 bucati de broccoli in apa cu sare, se scurg, se desfac in buchetele mici si se pun intr-un castron.
Se scot bucatile de ananas din compot, se scurg bine si se calesc usor in ulei, apoi se pun la racit.
Peste broccoli se adauga, pieptul de pui taiat in bucatele, telina cruda data pe razatoarea mica, bucatile de ananas calit, merele taiate cubulete si maslinele taiate feliute.
Pe deasupra se presara nuca macinata. Se serveste imediat.
Salata de rosii, dovlecei si vinete

Ghiveci
Pentru 4 portii : 1 kg rosii, 4 dovlecei, 4 vinete, 2 cepe, 10 fire de arpagic, 1 catel de usturoi, 150 ml ulei masline patrunjel verde, sare, piper (in loc de ulei pun sos rosii si nu le frig ci le coc in microunde)

Se curata cu intermitenta coaja dovleceilor si a vinetelelor si se taie in felii de 4-5 cm grosime.
Se incalzeste ulei intr-o tigaie si se prajesc pe ambele parti feliile de vinete si de dovlecei.
Se scot pe hartie absorbanta si se condimenteaza cu sare si piper. Se freaca un platou termorezistent cu usturoi si se unge cu ulei.
Pe fundul platoului se pune ceapa si usturoi, tocate marunt, apoi se asaza legumele alternand feliile* de vinete cu cele de dovlecei si cu rosii.
Se condimenteaza, dupa gust, cu sare si piper, se stropesc cu ulei de masline si se introduce platoul la cuptor pentru 45 de minute.
In momentu servirii, se presara deasupra patrunjel verde si arpagic tocat.
Conopida cu sos de spanac


Conopida cu spanac
Ingrediente necesare
Pentru 4 portii
1 conopida potrivita
600 g frunze de
spanac
1 catel de usturoi
3 linguri maioneza (eu pun sos iaurt)
nucsoara
sare, piper

Se desface conopida in buchetele si se fierbe in apa cu sare, dupa care se scurge de apa si se pastreaza calda.
Se spala frunzele de spanac sub jet de apa rece, se oparesc in apa cu sare, apoi se dau prin sita transfor-mandu-se in piure. Piureul de spanac se amesteca cu usturoiul zdrobit, se asezoneaza cu nucsoara, sare si piper, dupa gust.
Se adauga 100 ml apa si se caleste 5 minute, la foc mic.
Se da deoparte de pe foc, si dupa ce se raceste complet, se adauga maioneza, se a-mesteca bine pana cand piureul de spanac devine cremos. Se serveste alaturi de conopida.




Betty78deMario-Alexandru 16 aug 2007
www.flickr.com/photos/15923681@N07/" target="_blank">Mario prima oara la mare
pozele noastre
asa creste bebe Mario

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Andreea, ai incercat sa il tii in partcdoar 30-40 de minute? mie imi suna a oboseala excesiva crizele lui.

Trebuie sa te mobilizei cu multa rabdare, pentru ca altfel, ai sa obtii un copil care va sti ca rezolvarea la necazuri e violenta.
Stii si tu cate de grav, nu mai detaliez.



Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!


Sabina, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungã cale este calea care duce de la urechi la inimã.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns prisi spune:

Betty merci de retete, le-am salvat, suna tare bine , sper sa pot sa-mi impun niste reguli cat de cat

gata am scapat si de rufele astea, noroc ca nu am avut camasi multe si a mers repede

poze
Marta si Miruna (06.09.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns prisi spune:

ma tarasc si eu catre pat, va doresc o noapte buna


poze
Marta si Miruna (06.09.2007)

Mergi la inceput