Transfer de embrioni congelati
Raspunsuri - Pagina 7
ellanik spune:
Si eu sunt de parere ca nu ar trebui sa influenteze vreun anotimp reusita la FIV. Faza e ca se spune ca o raceala nu influenteaza implantarea/evolutia embrionilor dupa ET insa eu insisit sa cred ca la mine a jucat un rol gripa nenorocita cu care m-am "dotat".Similar, se poate presupune si influenta temperaturilor extreme ca fiind decisiva in reusita FIV.Si totusi nu se spune nimic despre lunile de iarna in care in anumite zone sunt temperaturi foarte scazute.Eu am intrebat la MNL si au spus ca fac FIV vara si au si reusite. Ma rog!Poate fi si acea situatie in care clinica ignora problemele legate de anotimp in favoarea banilor.Sa fim seriosi! FIV este o afacere de mare succes!Cel putin la noi in tara!![]()
Atrag energii pozitive, gratis !Accept si schimburi !Exclus aventurierii !
goldi spune:
Ellanik, unde ai citit ca o gripa (atentie, o gripa este virotica si poate da malformatii ) sau o raceala nu influenteaza implantarea ?
Poti fi sigura ca unul din motivele esecului este acest ghinion pe care l-ai avut.
Logic : o raceala/gripa determina in organism intrarea in functiune a sistemului imun, adica incepe producerea de anticorpi. Exista nesansa ca, in cazul tau, raspunsul imun sa fie mai eficient decat ti-ai fi dorit si sa interpreteze embrionul care incerca sa nideze ca un organism strain si sa trimita anticorpii si celulele natural killer sa-l anihileze. Sau, embrionul s-a nidat, dar afectat de virusii sau microorganismele cu pricina, sa nu mai fie viabil sau sa aiba malformatii si atunci organismul tau il rejecteaza.
Am urmarit povestea ta, ai avut o evolutie perfecta si cred ca la acest ET ai avut o nesansa teribila.
La urmatoarea va fi OK, o sa vezi .
![]()
"Mult timp am avut impresia ca viata mea va incepe in curand, adevarata mea viata !...
In final, am inteles insa ca obstacolele reprezinta de fapt viata ." Alfred Souza
ellanik spune:
Goldi, ai mare dreptate si subscriu la ceea ce ai spus.Stii bine ca medicii nu "introduc" gripa/raceala la categoria "daunator in sarcina" si mi-au mai spus persoane ca nu asta a influentat nesansa noastra.Eu ma cunosc insa si stiu ce stare am avut atunci.Iti multumesc pentru ceea ce ai scris si iti multumesc pentru incurajari.
KoraPop spune:
Si eu cred ca o gripa poate duce la esec...am avut la fiv 3 acelasi ghinion ca si ellanik, dar in plus eu am si tusit aproape continuu , chiar in timpul ET-ului am tusit rau si dupa aceea chiar primele zile cand trebuia sa aiba loc implantarea...va dati seama fetelor ca la tuse se contracta toti muschii abdominali....eh si dr. mea mi-a spus clar ca din cauza asta sigur nu am reusit , dar poate ca in plus nici endometrul meu nu era tocmai ok. In fine, mare grija ca la punctie sa nu fim racite....
Iazminn
stiu ca esti necajita, imi pare tare rau ca nu ai reusit acum....cand ai timp si chef poate imi spui daca stii cumva ce a facut fata aceea de care povesteai ca i-a pus embrionii criogenati , dar si pe fratiorul lor, adica embrionul rezultat din foliculul produs natural in acel ciclu. Multumesc! Fii tare , trebuie! 
Kora
CARPE DIEM!(Traieste clipa!)
KoraPop spune:
ONEFINEDAY a reusit cu blastocisti criogenati! FELICITARI si sarcina usoara in continuare si bebe sau bebelasi sanatos/i!!!! 
Ingeras vezi ca se poate si cu blastocisti criogenati? 
Kora
CARPE DIEM!(Traieste clipa!)
OneFineDay spune:
Hello fetelor
uite ca v-am gasit si eu ;-)
ma bucur sa va dau putina (multaaaaaa) speranta, ...da...se poate !
Dupa 4 ani de tratamente si 6 fiv-uri, uite ca in sfarsit pot sa zic si eu "sunt gravida".
Am reusit prin FET cu blastocisti. IN decembrie am facut un tratament, de pe urma caruia am avut 4 blasto frumosi. 2 mi i-a pus inapoi atunci si nu s-au prins. 2 au stat frumos la gheata si cand au fost scosi la lumina acuma in 26 maj mare ne-a fost mirarea sa vedem ca au rezistat- amandoi!
Si eu cred ca amandoi s-au prins, ptr ca simt "cum bate" si in stanga si in dreapta in uter.
Sunt in stare de soc, inca nu ne vine sa credem, nu am vrea avut nici o speranta de data asta....Am mai incercat sa facem un FET anul trecut in primavara, am avut 6 embrioni de 8 celule de toata frumusetea, nici unul nu a rezistat procesului de dezghetare din pacate.....
Deci fetelor, fruntea sus si fiti increzatoare, se mai intampla si minuni! Va tin pumnii !
va pup
maja
frank spune:
onefineday si eu am facut FET tot pe 26 mai insa pe 9 iunie merg sa fac bhcg. puii mei erau de 72 de ore. tu ai facut deja testul?
frank spune:
onefineday trebuia inainte sa-ti pun intrebari sa te felicit! asa k: FELICITARI si bebei sanatosi!
ellanik spune:
OneFineDay ti-ai ales bine nick-ul.Ar trebui sa il schimbi in OneHappyDay. Felicitari din inima!
ingeras26a spune:
Kora
se poate si vara, evident, dar la mine totusi mai e o sansa mica si natural, de ce sa nu incerc?
Onefineday, sarcina usoara, bebei sanatosi! sa va ajute Dumnezeu! Spune-mi si mie te rog, blasto ai tai au rezistat ambii la decongelare din cate inteleg, nu? In a cata zi de CM ti-au facut transferul? Cu cat timp inainte i-au decongelat? Ce tratament ai facut? de cand ai inceput monitorizarea, sau ai facut o singura eco inainte? in a cata zi? gata, hai ca te-am bombardat cu intrebari... 
Ingeras, mami de Maya
Campania noastra
www.petitieonline.ro/petitie/sustinere_pentru_reglementarea_legala_a_reproducerii_umane_asistate_medical_si_pentru_introducerea_procedurilor_inseminare_artificiala_si_fertilizare_in_vitro_in_programele_nationale_de_sanatate-p28651051.html" target="_blank">Petitia noastra - semneaza si tu!!
Infertilitatea este o boala!!