Burtici fericite de septembrie-octombrie 2009(20)
Raspunsuri - Pagina 17
suede spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui moni_iulia
Felicitari! Cred ca-i vorba de 1.1 cm. La mai multi! Iulia 9+ |
Multumesc frumos:*
Zambeste..maine poate fi mai rau!
miha74 spune:
Neatza!
uau! interesanta discutia.
elle- asa ma inteles si eu, dar si cu aplicarea acelei reguli in functie de numarul de angajati.
Eu ridic alta problema, sunt in CIC acum, totul e Ok, 85 % din veniturile nete pe ultimul an dinaintea nasterii lui Matei.
Dar as vrea si eu sa profit de cele 126 de concediu pre si postnatal...exact din motivul invocat de voi 85%din brut...pentru ca se aduna cateva milionane in plus.
Oare pot sa ies din CIC si sa intru in prenatal?????????? Sau trebuie sa opresc CIC-ul sa ma duc vreo luna la servici prin iunie si apoi sa bag prenatal?
Tu Elle cum vei face? vei intra in prenatal la un moment dat.... desi poti beneficia si tu de CIC.
sau alte fete aflate in situatia mea- gugushtiuc, gabi?
sper ca nu v-am zapacit!
danuta- tinem pumnii!
butterfly- te astept cu detalii, ca se pare din ce am reusit sa citesc pe net este diferit acest DRY TEST de dublu test.
Miha, mami de
Matei (16.01.2008) si
Laura (30.09.1997) si
13+
"Este de o mie de ori mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate." (Jack Penn)
Raluca_u spune:
fetelor sunt cam obosita. cam e putin spus cred... astept si eu zile mai bune sa imi revin cat de cat cu nivelul energiei.
Raluca
12+ si
www.totsites.com/tot/adinaungureanu" target="_blank">Adina Andreea (12 nov 2006)
Copiii sunt cei care ne arata încotro merge lumea, fiindca pentru asta au venit aici, ca sa faca lumea sa mearga mai departe.
Ellenuta spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui miha74 Neatza! uau! interesanta discutia. elle- asa ma inteles si eu, dar si cu aplicarea acelei reguli in functie de numarul de angajati. Eu ridic alta problema, sunt in CIC acum, totul e Ok, 85 % din veniturile nete pe ultimul an dinaintea nasterii lui Matei. Dar as vrea si eu sa profit de cele 126 de concediu pre si postnatal...exact din motivul invocat de voi 85%din brut...pentru ca se aduna cateva milionane in plus. Oare pot sa ies din CIC si sa intru in prenatal?????????? Sau trebuie sa opresc CIC-ul sa ma duc vreo luna la servici prin iunie si apoi sa bag prenatal? Tu Elle cum vei face? vei intra in prenatal la un moment dat.... desi poti beneficia si tu de CIC. sau alte fete aflate in situatia mea- gugushtiuc, gabi? sper ca nu v-am zapacit! danuta- tinem pumnii! butterfly- te astept cu detalii, ca se pare din ce am reusit sa citesc pe net este diferit acest DRY TEST de dublu test. Miha, mami de Matei (16.01.2008) si Laura (30.09.1997) si 13+"Este de o mie de ori mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate." (Jack Penn) |
nu cred ca poti iesi din cic si sa intri in prenatal .. asta ptr ca matei nu a implinit 2 ani. cred ca va tb sa te intorci la job ptr o luna dar in cazul asta nu stiu cum iti va fi afectata indemnizatia la bb 2.
la mine nu e problema, eu am iesit din cic, voi avea aproape 12 luni lucrate la momentul nasterii lui bb .. la inceputul lui sept voi intra in pre-natal .. sau poate chiar mai devreme.
Elena
de
Eva Maria (14.01.2008) +
9+Eva creste mare
Evawww.youtube.com/user/ellena2006" target="_blank">Eva filmulete
papa bunwww.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202008&page=10" target="_blank">Participam la concurs ell1 si ell2
monica_dicut spune:
Mama ei de lege (si de legi in general) ca e cam ambigua si lasa loc de interpretari, in folosul cui stie sa se impuna 

POZNICI CU NOI
POZICI CU BEBE
Toate se intampla in viata cu un scop. Nu trebuie sa intrebam "de ce", trebuie doar sa ridicam capul si sa mergem inainte
Monica
12+
Mamica de INGERAS in ceruri 
Si minunea bebe 2 din burtica 
Doamne ajuta sa ne nastem sanatosi 
O noua viata
Ellenuta spune:
monica asta asa e .. eu am luat salariu bonus insa nu mi-au facut media pe unitate ca i-ar fi luat cu ameteala .. mi-au dat un salariu de baza .. adica numai ce am pe cartea de munca. eu sunt platita si pe drepturi de autor. m-au cam pacalit. de data asta, o sa le cer sa calculeze corect.
cat despre banii ptr concediu de sarcina si lauzie .. nu stiu ce sa zic .. au facut tot cum au vrut ei .. dar oricum, a fost binisor ca mi-au dat 85% din salariu brut de pe carte munca si 100% drepturile de autor .. daca ar fi calculat cf legii (85% media veniturilor brute pe ultimele 6 luni) si sa completeze cu cei 15% pana la 100% brut as fi iesit si mai bine dar ... asta e .. cum mi-a mai spus cineva, faci scandal si ti se va da daca nu vrei sa mai revii pe post .. daca vrei, accepti cum ti se da .... 
Elena
de
Eva Maria (14.01.2008) +
9+
Eva creste mare
Eva
www.youtube.com/user/ellena2006" target="_blank">Eva filmulete
papa bun
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202008&page=10" target="_blank">Participam la concurs ell1 si ell2
monica_dicut spune:
Elle, asa este. Tocmai asta zic ca se interpreteaza cum vrea cel care e mai tare. In cazul meu, sincer, nu cred ca vreau sa ma intorc aici. Plus ca mai vreau un bebe imediat dupa adica sa stau in total cam 4 ani cu bebeii acasa. Asta daca ma ajuta Dumnezeu si totul va fi bine. VReau sa fac parte din viata lor si sa-i cresc asa cum vreau eu.
POZNICI CU NOI
POZICI CU BEBE
Toate se intampla in viata cu un scop. Nu trebuie sa intrebam "de ce", trebuie doar sa ridicam capul si sa mergem inainte
Monica
12+
Mamica de INGERAS in ceruri 
Si minunea bebe 2 din burtica 
Doamne ajuta sa ne nastem sanatosi 
O noua viata
anadomnica spune:
Buna fetelor!!
Interesanta discutie la voi. Voiam sa intervin si eu pt. cele care doresc sa-si mareasca salarul inainte de prenatal - chestie care si eu vreau sa o fac, sper sa-mi accepte patronul. Ideea este ca CIC se plateste de stat... dar "in fizic" de angajator. Adicatelea, sa ma explic: efectiv banii va sunt virati de angajator; acesta din urma insa plateste mai putin impozit la stat cu exact suma pe care o vireaza voua. S-a priceput? Ca mie mi-a luat ceva pana am priceput de la contabil. Asadar, cele care aveti firme si va mariti singure salariul... trebuie sa faceti un calcul pt. ca sa va micsorati impozitul datorat statului cu suma pe care doriti sa o primiti. Sincersa sa fiu, nu stiu ce se intampla daca in perioada asta angajatorul nu mai este - uffff... ca acum e si criza si exista putin mai pregnant acest risc.
Pup fetele si zi minunata. Eu azi mi-am facut primele analize la sange din cele date de medicul de familie - le-am facut gratuit (ca mi-a scris in fisa si alte chestii ca sa-mi intre tot la gratuit) insa a trebuit sa bat un drum de la iasi la suceava (eu lucrez in iasi, medicul de familie in suceava ... complicata situatie - astia nu prea vor sa deconteze intre judete.... mama lor
)
Doamne ajuta!
6+
Mami si tati te iubesc si te asteapta!
ancutzam spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui anadomnica Buna fetelor!! Interesanta discutie la voi. Voiam sa intervin si eu pt. cele care doresc sa-si mareasca salarul inainte de prenatal - chestie care si eu vreau sa o fac, sper sa-mi accepte patronul. Ideea este ca CIC se plateste de stat... dar "in fizic" de angajator. Adicatelea, sa ma explic: efectiv banii va sunt virati de angajator; acesta din urma insa plateste mai putin impozit la stat cu exact suma pe care o vireaza voua. S-a priceput? Ca mie mi-a luat ceva pana am priceput de la contabil. Asadar, cele care aveti firme si va mariti singure salariul... trebuie sa faceti un calcul pt. ca sa va micsorati impozitul datorat statului cu suma pe care doriti sa o primiti. |
Ok deci imi vine sa o iau razna. Si eu din pacate sau fericire lucrez la firma sotului si binenteles ca mi-am facut deja actul aditional de marire numai ca tb sa-l duc la ITM si acum m-am blocat. Firma nostra este micuta cu putini angajati daca eu imi fac salariu mai maricel automat depaseste valoare impozitului pe care il dadeam la stat. Of si eu care ma bucuram ca va fi mai bine.
11+