Burtici fericite de septembrie-octombrie 2009(20)
Raspunsuri - Pagina 15
Ellenuta spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui alex25 In concluzie, nu mai inteleg nimic. Deci pe perioada de 126 zile de pre si post natal e 85% din brut si apoi, pana la 2 ani 85% din media veniturilor nete pe ultimele 12 luni....?? ![]() Chiar si la medicalul normal cum se calculeaza? Hai ca deja sunt in ceata rau de tot! ![]() 10+ Da Doamne sa ne nastem sanatosi |
alex, da .. teoretic asa e .. cele 126 de zile ar tb sa iei 85% din salariul brut iar de CM am scris mai sus.
Elena
de
Eva Maria (14.01.2008) +
9+Eva creste mare
Evawww.youtube.com/user/ellena2006" target="_blank">Eva filmulete
papa bunwww.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202008&page=10" target="_blank">Participam la concurs ell1 si ell2
ralu80 spune:
| citat din mesajul lui 1sweet_angel cine plateste indemnizatia asta pt cresterea copilului? angajatorul sau statul? si inca ceva .....se poate face o marire de salariu in perioada asta inainte de a intra in concediu prenatal? |
Indemnizatia pentru cresterea copilului o plateste statul.
Prenatalul si postnatalul sunt platite doar partial de angajator in functie de numarul de angajati, restul de Fondul national de asigurari sociale de sanatate:
1)- pana la 20 angajati, plateste angajatorul primele 7 zile
2)- 21-100 angajati, plateste angajatorul primele 12 zile
3)- peste 100 angajati, plateste angajatorul primele 17 zile
Eu asa stiu, dar poate ma insel.
Nu vad care ar fi problema cu marirea salariului inainte de prenatal.
Raluca
14+ mama Rianei(2 iulie 2006)
monica_dicut spune:
Aaa, si despre Dry test am mai spus acum cateva capitole ca la odiseea de anul trecut l-a facut o colega si i-a iesit prost, a trebuit sa faca amnio, a suferit destul de mult etc..
POZNICI CU NOI
POZICI CU BEBE
Toate se intampla in viata cu un scop. Nu trebuie sa intrebam "de ce", trebuie doar sa ridicam capul si sa mergem inainte
Monica
12+
Mamica de INGERAS in ceruri 
Si minunea bebe 2 din burtica 
Doamne ajuta sa ne nastem sanatosi 
O noua viata
panda77 spune:
Hello, neata burtici!
Bun venit noilor burtici, uite ca ne inmultim, devenim o forta de temut!
Sarcini usoare sa aveti, bebici sanatosi si vioi! 
Azi am fost si eu sa "donez" sange si alte cele pt analize si m-am usurat de 700ron dintr-un foc. Mai urmeaza inca o serie de analize din alte secretii , eco, consultatie etc, asa ca luna asta ma duce la vreo 1300ron! Iar luna viitoare urmeaza TT si tot asa...Si toate astea pt ca dragutul meu de angajator s-a gandit sa-mi suspende abonamentul la CMU pe perioada CIC-ului, asa ca sunt o "fericita".
Bucurati-va pentru abonamentele pe care le aveti fetelor, ca sunt taaare bune!
Mai citesc din urma si revin...
Panda, fudula mamica de www.flickr.com/photos/23506973@N07/" target="_blank">Ilinca - 15 iulie 2007 si
11+
countdown pentru samburel
Ellenuta spune:
fetelor .. uitati am gasit ..
Conform articolului 120 din legea nr. 19 / 2000, cuantumul lunar al indemnizatiei de maternitate este de 85% din baza de calcul ce se determina ca medie a veniturilor lunare din ultimele 6 luni, pe baza carora s-a stabilit contributia individuala de asigurari sociale in lunile respectiva.
inseamna ca la mine s-au inselat .. in fine .. nu mai conteaza acum, dar e de tinut minte.
Elena
de
Eva Maria (14.01.2008) +
9+
Eva creste mare
Eva
www.youtube.com/user/ellena2006" target="_blank">Eva filmulete
papa bun
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202008&page=10" target="_blank">Participam la concurs ell1 si ell2
Danuta1979 spune:
85% din salariu salariu brut in concediu prenatal si lauzie de 126 zile.
Legea mai spune ca minim 6 sapt., angajatorul trebuie sa plateasca diferenta intre 85% si 100% adica 15%. Cei 85% sunt platiti de stat oricum. Sunt si firme care platesc toate cele 4 luni diferenta...dar asta tine de fiecare firma. A mea sigur nu o va face decat 6 sapt. cat o obliga legea.
Legea iar spune ca mai primim o prima de nastere (echivalentul unui salariu net pe unitate - adica media tuturor salariilor din firma). Dupa nastere se face o cerere la firma plus copie de pe certificatul de nastere bebe.
Dana
12+
http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Dana&year=2009&month=9&day=21&babycount=1
Ellenuta spune:
inca o chestie .. sa nu uitati de salariul bonus pe care tb sa-l cereti de la firma ptr nasterea lui bb
Contractul Colectiv de Munca la Nivel National pe anii 2007 - 2010
ART. 51
În afara de ajutoarele prevazute de lege, la care au dreptul, salariatii vor beneficia si de urmatoarele ajutoare:
a) ..........
b) .........
c) un salariu mediu pe unitate, platit de aceasta mamei, pentru nasterea fiecarui copil; daca mama nu este salariata, sotul acesteia beneficiaza de plata unui salariu mediu pe unitate;
Elena
de
Eva Maria (14.01.2008) +
9+
Eva creste mare
Eva
www.youtube.com/user/ellena2006" target="_blank">Eva filmulete
papa bun
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202008&page=10" target="_blank">Participam la concurs ell1 si ell2
panda77 spune:
Dar salariul bonus nu este valabil numai in sectorul bugetar? Eu, in sistemul privat, n-am auzit de el...
Panda, fudula mamica de www.flickr.com/photos/23506973@N07/" target="_blank">Ilinca - 15 iulie 2007 si
11+
countdown pentru samburel
Danuta1979 spune:
Salariu de 100% minim 6 saptamani
a. Contractul Colectiv de Munca Unic la Nivel National pe anii 2007-2010. Daca intreprinderea nu are un contract colectiv de munca, atunci se aplica Contractul Colectiv de Munca Unic la Nivel National pe anii 2007-2010, care mai confera unele avantaje femeii gravide. In primul rand, articolul 66 prevede ca minim 6 saptamani din perioada concediului de maternitate, intreprinderea sa compenseze si restul de pana la 100% din salariul brut. Asta inseamna ca minim 6 saptamani vei primi “in mana” salariul brut 100%: cca 85% indemnizatia de maternitate + restul de cca15% compensati de intreprindere.
b. Baza legislativa
Contractul Colectiv de Munca Unic la Nivel National pe anii 2007-2010
Art. 66.
(1) In cazul in care salariata se afla in concediu de maternitate, unitatea va compensa, pe o anumita perioada, diferenta dintre salariul de baza individual avut si indemnizatia legala la care are dreptul.
(2) Perioada pe durata careia se acorda compensarea va fi stabilita prin contractele colective de munca la nivel de unitate, dar nu mai putin de 6 saptamani.
(3) Diferentele de salarii vor fi acordate din fondul de salarii.
Dana
12+
http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Dana&year=2009&month=9&day=21&babycount=1
1sweet_angel spune:
| citat din mesajul lui Danuta1979 Buna fetelor Am iar emotii. Azi merg la Medicover la Dublu test (cred ca ecografie si ceva intrebari, ca la sange ma voi duce maine dimineata. Am programare la 12.45. ...si am un milion de emotii. Sper ca puiul sa iasa bine la masuratori...nici nu pot sa ma gandesc altfel. merg si cu sotul...care si-a luat stickul cu el...ca sa-i copieze doctorul tot:P Pt sot e prima data cand il vede pe pui si are niste emotii...Cine stie..poate ne si arata ce are intre picioare..E posibil sa vada doctorii la varsta asta? Avem doar 12 sapt. si o zi. Sa ne tineti pumnii, da? Va tin la curent. |
curaj si asteptam vesti neaparat bune de la tine....sa nu ne lasi prea mult sa asteptam

9+