Burtici fericite de septembrie-octombrie 2009(20)
Raspunsuri - Pagina 14
selen80 spune:
Asa este, intrebam de pre si postnatal, in CIC stiam ca se ia media veniturilor nete (chiar ma bucuram ca am mai prins vreo 2 luni cu bonusuri, ca de acum, gata, nu mai vedem nici un bonus
deh, e criza..).
Ideea e ca noua ne suporta angajatorul si diferenta pana la 100% din salariul brut, deci eu voi lua tot salariul brut, timp de 4 luni??!! 

multam pt vestea buna! 
ursuletzul nostru
14+
nunta
monica_dicut spune:
Deci, va spun cum a fost la mine. In mai am luat un bonus cam cat salariu (evident oficial, trecut pe stat etc) In iulie mi-am luat medical o saptamana. Mie HR-ul mi-a calculat 75% din media veniturilor pe ultimile 6 luni si mi-a iesit salariu pe toata luna cu vreo 100 de ron mai mult decat normal (asta in conditiile a 4 sau 5 zile de medical pe luna respectiva) In august am nascut si am intrat direct in postnatal (ca nu am apucat sa iau nici o zi de prenatal) si iarasi mi s-a calculat 85% din media veniturilor brute pe ultimile 6 luni. Am luat cu vreao 1500 de ron mai mult. Iar suma, pana in decembrie cand am terminat postnatalul, a tot scazut pentru ca se departa luna mai cand am luat bonusul...
Din cate imi aduc aminte, la momentul respectiv am cautat cu colega de la conta in lege si asa scria. Media veniturilor pe ultimile 6 luni.
Cel putin asa a fost la mine.
POZNICI CU NOI
POZICI CU BEBE
Toate se intampla in viata cu un scop. Nu trebuie sa intrebam "de ce", trebuie doar sa ridicam capul si sa mergem inainte
Monica
12+
Mamica de INGERAS in ceruri 
Si minunea bebe 2 din burtica 
Doamne ajuta sa ne nastem sanatosi 
O noua viata
Danuta1979 spune:
Buna fetelor
Am iar emotii. Azi merg la Medicover la Dublu test (cred ca ecografie si ceva intrebari, ca la sange ma voi duce maine dimineata. Am programare la 12.45. ...si am un milion de emotii. Sper ca puiul sa iasa bine la masuratori...nici nu pot sa ma gandesc altfel. merg si cu sotul...care si-a luat stickul cu el...ca sa-i copieze doctorul tot:P Pt sot e prima data cand il vede pe pui si are niste emotii...Cine stie..poate ne si arata ce are intre picioare..E posibil sa vada doctorii la varsta asta? Avem doar 12 sapt. si o zi.
Sa ne tineti pumnii, da?
Va tin la curent.
Dana
12+
http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Dana&year=2009&month=9&day=21&babycount=1
monica_dicut spune:

Danuta 

Tinem pumnii sa vii cu vesti foarte bune 
Si apropos, multumesc celei care a postat problema cu Medsana si DT pentru ca doctora mea exact acolo ma trimisese. Inspiratia mea de a nu face DT acolo s-a datorat faptului ca sunt la cuca macaii si mi-a fost lene sa merg. Plus ca DT costa acolo 160 ron pe cand eu am dat la Synevo 99 ron si in ei chiar am incredere pentru ca sunt verificati si paraverificati. Eu ca analize am incredere numai in Synevo si Sanador. REcunosc insa ca la CMU nu am facut, in rest le-am cam incercat pe toate plus din auzite am auzit numai baliverne despre cate unii.
POZNICI CU NOI
POZICI CU BEBE
Toate se intampla in viata cu un scop. Nu trebuie sa intrebam "de ce", trebuie doar sa ridicam capul si sa mergem inainte
Monica
12+
Mamica de INGERAS in ceruri 
Si minunea bebe 2 din burtica 
Doamne ajuta sa ne nastem sanatosi 
O noua viata
Raluca_u spune:
Danuta multa bafta astazi. noi tinem pumnii.
vad ca am declansat ceva discutii pe aici cu salarizarea in perioada de medical si pre-postnatal. eu am fost sfatuita sa raman acasa in risc maternal - 75% din media veniturilor brute pe ultimele 10 luni. si vream sa fac un calcul sa vad cat ar fi. stiu ca e mai mult decat as lua daca as merge in continuare la serviciu. si avand in vedere ca in calculul indemnizatiei din CIC se iau in calcul veniturile nete, chiar m-ar avantaja. la asta v-ati gandit?
o zi frumoasa
Raluca
12+ si
www.totsites.com/tot/adinaungureanu" target="_blank">Adina Andreea (12 nov 2006)
Copiii sunt cei care ne arata încotro merge lumea, fiindca pentru asta au venit aici, ca sa faca lumea sa mearga mai departe.
1sweet_angel spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui monica_dicut Va garantez eu ca e 85% din brut ca doar am fost pana in decembrie in postnatal si am luat la bani... mama mama. |
cine plateste indemnizatia asta pt cresterea copilului?
angajatorul sau statul?
si inca ceva .....se poate face o marire de salariu in perioada asta inainte de a intra in concediu prenatal?
Danuta1979 spune:
Multumesc mult fetelor pentru sustinere! 

Monica, apropos de laboratoare si clinici, eu am abonament la Medicover (platit de serviciu) cu vechime mai mare de 1 an, deci beneficiez de toate serviciile de urmarire a sarcinii (terste, consultatii, ecografe, analize- 90%) gratuite. de aceea le si fac la Medicover. Plus ca Medicoverului, toate analizele i le face Syneco, in care si eu am mare incredere.
De costat habar nu am cat costa si ce costa la Medicover analizele, testele, ecografele, dar stiu ca au lista de preturi pe internet pe pagina lor de net. Zicea cineva de analize eronate la Medicover (facute de Syneco). Intamplator tot la glicemie cunosc si eu un caz. Sora mea si-a facut glicemia, i-a dat valoare de diabet, a repetat-o tot la ei si i-a iesit normala. Or avea ei ceva cu glicwemia...din cand in cand. Mie analiza de glicemie mi-a iesit bine acum in Ianuarie.
Dana 12+
http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Dana&year=2009&month=9&day=21&babycount=1
Danuta1979 spune:
Synevo..nu Syneco.....Sorry, my mistake..![]()
Dana
12+
selen80 spune:
| citat din mesajul lui 1sweet_angel cine plateste indemnizatia asta pt cresterea copilului? angajatorul sau statul? si inca ceva .....se poate face o marire de salariu in perioada asta inainte de a intra in concediu prenatal? |
statul plateste indemnizatia, si eu cred ca se poate face o marire, de ce nu? asa si eu asteptam o marire acum in feb, dar... iar criza asta!
ursuletzul nostru
14+nunta
Ellenuta spune:
| citat din mesajul lui monica_dicut Elle mie si la pre si postnatal mi-a calculat din media pe ultimile 6 luni iar in mai luasem un bonus care mi-a marit suma. Si la concediu medical normal se calculeaza media pe ultimile 6 luni. Cel putin la mine la munca asa calculeaza cei de la HR. POZNICI CU NOI POZICI CU BEBE Toate se intampla in viata cu un scop. Nu trebuie sa intrebam "de ce", trebuie doar sa ridicam capul si sa mergem inainte Monica 12+ Mamica de INGERAS in ceruri ![]() Si minunea bebe 2 din burtica ![]() Doamne ajuta sa ne nastem sanatosi ![]() O noua viata |
poate s-au schimbat treburile de cand am fost eu in pre si post-natal (ian 2008-aprilie2008). eu am luat 85% din salariul brut. chiar o sa ma interesez.
la concediu medical, stiu ca sunt mai mult praguri ca sa spun asa .. la ala ptr sarcina cu risc, etc .. ai 100% iar la CM normal ai 75% .. dar si aici o sa ma interesez.
Elena
de
Eva Maria (14.01.2008) +
9+Eva creste mare
Evawww.youtube.com/user/ellena2006" target="_blank">Eva filmulete
papa bunwww.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202008&page=10" target="_blank">Participam la concurs ell1 si ell2