Mamici de copilasi Montessori

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alexia27 spune:

Buna fetele!! Ne-am intors aseara, eu arsa de soare pe umeri, picioare si pe fata, Eileen incantata ca o sa mearga la gradi la Shion! Of of , tineretea asta Am dus-o eu azi dimineata, si educatorea mi-a spus de cum m-a vazut ca lui Shion i-a fost tare dor de Eileen...doamne cat de dulci pot fi!
Fetelor, am avut o saptamana buna...cu balaceala maxima (la mine a fost stressul, ca trebuia sa am mereu grija sa nu ii intre apa in urechi), cu soare, cu multe-multe cunostinte noi, cu cantat cat o tinea gura, de o stia tot resortul. Si cum e si blonda, cu ochi albastri-verzi, era un magnet pentru tot stafful de acolo, ceea ce, nu putea decat sa o incante la culme.
Resortul asta (Anantara resort) e facut intr-o imensa gradina, cu multe plante de tot felul si, bineinteles lighioane de tot felul. Asa ca Eileen a studiat pe indelete broastele (era plin plin de broaste), care erau atat de obisnuite cu oamenii ca nici nu se deranjau sa se miste din drum...a vazut vreo 3 specii diferite de soparle si am admirat impreuna un sarpe mare si galben
Pe plaja ne-am delectat cu crabi de diferite dimensiuni, am vazut si o meduza imensa (moarta, desigur)...ne-am plimbat cu elefantul...ce mai, nebunie.

Am pe blogul meu o sectiune cu poze, azi o sa bag si poze de saptamana asta si diseara poate scriu si un articol cu ce am facut si cum a fost.
HAi ca m-am intins ca meduza lu Eileen, va pup!

Fii TU disponibil cand vrea copilul, nu-l fa pe el disponibil cand vrei tu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns musetto spune:

Bine te-ai intors, Alexia! Am vazut-o pe Eileen si e o dulceata de copil, nu ma mira ca a cucerit tot resortul. Va invidiez in special pt plimbarea cu elefantul . Si a propos de soparle si broaste, fiica-mea e acum in faza in care se teme de ele. Nu stiu cine i-a bagat asta in cap, probabil ca i-a vazut pe alti copii la gradinita reactionand mai ciudat. Sper sa ii treaca... Weekendul asta sper sa putem vizita si noi prin imprejurimi si sigur voi gasi macar o soparlitza cu care sa reusesc sa o imprietenesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns musetto spune:

Am reusit sa sterg un mesaj pe care voiam doar sa il editez. Voiam sa spun ca experimentul cu vulcanul m-am gandit sa il sugerez si celor de la gradinita, sunt curioasa daca or sa vrea sa il faca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilincamam spune:

Am vazut in Olanda o acoala Montessori. Spuneu ceva de educatie cosmica. Ce fac in acest sens? Spuneau, de asemenea, ca fiecare copil este lasat sa alraga unde sa lucreze si cat timp sa lucreze.Cum reusesc, totusi, sa-i plimbe prin diferite zone de cunoastere?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SuperMami_1 spune:

dar nu sunt pe forum mamici montessori din Bucuresti..? vrem sa stim si noi mai multe... ce invata... preturi... impresii

Albumele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB spune:

Citat:
citat din mesajul lui ilincamam

Am vazut in Olanda o acoala Montessori. Spuneu ceva de educatie cosmica. Ce fac in acest sens? Spuneau, de asemenea, ca fiecare copil este lasat sa alraga unde sa lucreze si cat timp sa lucreze.Cum reusesc, totusi, sa-i plimbe prin diferite zone de cunoastere?

Pai uite daca am timp iti pun poze sa vezi cum arata clasele. Jucariile sunt de fapt "instrumente de cunoastere", n-ai parte de prostiile electronice. De obicei din cate mi-a zis fetita. Ei isi aleg o "jucarie" de pe rafturi si techerul vine sa se joace cu ei. Apoi profa alege si ea si se joaca cu ce vrea profa. Si apoi poate lua o jucarie cu care s-a jucat deja si stie cum si daca are intrebari asteapta randul intre ceilalti copii. Exista si activitati comune: cititul unei povesti sau "show and tell"-ul la care fac cu randul (adica orice copil aduce ceva de acas de care e mandru sau doar o poza si povestete de ce ii place, de ce e special acel lucru). La biblioteca merg impreuna si fiecare isi alege o carte. Cu randul cartea aleasa e cititia tuturor. Daca nu e randul tau, o iei si o citesti acasa cu mama si tata.
Asta pentru copii de la 3 la 5.

Mergi la inceput

Eu n-am auzit de educatie cosmica. ce e aia?
In rest, la copii pana in 3 ani, le lasa acces la toate materialele din clasa si copilul trece prin ele pe rand, cum ii vine interesul, sa zic asa.
Iti dau un exemplu: au incercaqt sa-i arate fie-mii cum e cu creioanele colorate, sa coloreze planse. Si pe fie-mea a durut-o fix la baza, in momentul ala era in faza "puzzle". Acasa i-am lasat in camera niste creioane colorate si foi si a inceput ea singurica sa le foloseasca. Acum lucram la priza mainii pe creion. Bine, plansa de desen preferata raman peretii...
Copiii sunt curiosi din fire, vor sa experimenteze si sa incerce orice. Iar montessori acopera prin materiale specializate mai multe domenii. Diferenta enorma fata de sistemul clasic e ca nu i se impune copilului cu ce sa lucreze la un moment dat, ci il lasa sa actioneze conform interesului sau in momentul respectiv.

A! Si nici nu-i preseaza sa "stea locului". Educatoarele fie-mii savureaza fiecare zi cand mandra decide sa stea intr-un loc. Erau chiar extaziate la un moment dat ca la pranz a stat pe scaun. De obicei fuge sa studieze ventilatoarele

Mergi la inceput

Sanzi, cum faci vulcanul din hartie igienica cu apa si lipici? AS vrea sa incerc si eu , dar nu m-am priceput niciodata la lucru manual. In generala faceam traforaj

Musetto, succes la soparleala; tu sa stii ca ai un copil absolut normal, la mine fie-mea se vede ca ma mosteneste: e lesinata dupa crocodili, serpi,broaste, si alte de-alea. Ba, cand ne intorceam de la mare devenise mult prea prietenoasa cu un gandac mare si negru. Bleah! Recunosc, ca am facut tot posibilul sa o iau de acolo, gandacii nu-mi plac. deloc! S-a reorientat catre broaste. Mai avea putin si le pupa, atat de aproape era aplecata deasupra lor. Si alea se umflau ca un butoi, iar pe Eileen o amuza maxim, in timp ce eu eram disperata, ca nu ma pricep la broaste si nu stiam daca sunt toxice sau nu.

Mergi la inceput