Mamici de copilasi Montessori
Raspunsuri - Pagina 3
emaaimee spune:
azi am stat de vorba cu educatoarea legat de frica Oanei de vulcani, ieri cand faceau vulcanasul sa erupa, a plans. asa ca l-au luat de acolo. am vb si acasa despre vulcani, nu vroia sa vada poze, nimic. azi mi-a dat teacher o carticica usurica despre vulcani( are si poze). si mi-a spus ca azi au vorbit doar despre subiect
si i-au dat Oanei vulcanasul sa il atinga, etc.
maine o sa le arate vulcanasul in actiune iar. daca fata mea da semne ca nu-i place, o sa o ia de acolo. si eventual cand vin eu sa o iau de la gradi, ni-l arata amandorura. ca eu sa o tin in bratica & s-o incurajez( ca nu se intampla nimic)si sa ne uitam, asta doar daca vrea mamutza mea.
vad ca mi-a cerut sa vada vulcani erupand pe youtube, e interesata![]()
nu as insista daca as vedea ca nu vrea sa vb despre subiect, dar vad e f curioasa.
ALAPTATUL HELPLINE
de piticotu' uriash m-am facut maricica
POVESTEA MINUNII
AB spune:
Uite Alexia http://www.alisonsmontessori.com/PhotoDetails.asp?ShowDESC=N&ProductCode=G12 sunt tavite in care au reproduse insule, peninsule si se umplu cu animalute adecvate... au si banchize e o joaca cu apa dar in vata pe langa :)).
Emaaimee si puiul meu mic daca-i curios dar infricosat il ia pe nu in brate si totusi se iteste.
Asa-mi place ca la M. are fiecare timpul lui cu teacherul si are atentie pentru el la nivelul lui si pentru spaimele si intrebarile lui.
Alexia27 spune:
AB, gata, m-am lamurit. Au si ei la gradi, dar la grupele mai mari, de-aia nu recunosteam termenul.
Voiam sa va povetsesc ceva dragut: iri, la gradi, Eileen si prietenul ei Shion..s-au sarutat. Shion a incercat prima data, dar rezultatul a fost ca a impins-o pe Eileen, si ea, a venit la mine revoltata. I-am explicat ca voia doar sa-i dea un pupic, si dupa aia se pupau continuu. Ceea ce nu i-a impiedicat 10 secunde mai tarziu sa se certe pe o masinuta ![]()
Azi plec la mare, revin joi.
Succes cu vulcanii!
Fii TU disponibil cand vrea copilul, nu-l fa pe el disponibil cand vrei tu!
musetto spune:
Draguta chestia cu vulcanul, trebuie sa o retin, nu se stie ce ma asteapta si pe mine :)
Legat de metoda de comunicare cu parintii, noi suntem invitati sa petrecem cat de mult timp dorim la gradinita (sau sa ne oprim pe acolo cand vrem, chiar si in mijlocul unui program, ca sa intrebam diverse lucruri).
Educatoarele tin un caiet cu "milestones", unde bifeaza in fiecare luna ce stie copilul sa faca si pun poze de la diverse activitati, cu comentarii. Apoi, cam o data la 4-5 luni, discuta cu parintii, intr-o sedinta. Imi place ca desi ii expun la multe lucruri, pun accentul pe ce e copilul interesat sa faca si nu il iau cu forta de la o activitate preferata, ca sa il puna la alta.
Un weekend placut tuturor!
PS: Alexia, distractie maxima in vacanta
si poate vedem si niste poze de prin tinuturile unde locuiesti :)
emaaimee spune:
dezastru azi la gradi, iar mi-a plans copilu' clar ca n-o fac vulcanolog. si asa zice ca se face dr vet.
deci: a plans si au luat-o imediat sa se indeletniceasca cu spalatul pe fatzuca/ maini
apoi au intrebat-o cu ce vrea sa se joace. cand m-am dus sa o iau nu a vrut sa vada vulcanasul, asa c-am lasat-o balta. teacher ne-a zis ca ar fi bine sa-l vedem erupand impreuna, insa am zis politicos pass-fata era prea tense. nu sunt sigura de unde teama asta, insa nu ma mai gandesc.
Alexia, rosim
sunt tare inocenti, nu?
musetto, noi primim saptamanal operele facute. gradi a noasta este afternoon sessions- de numai 2.5hr. sunt f multumita pt atat. dimineata nu erau locuri, apoi cand au fost disponibile nu am vrut sa o mutam. deja e obisnuita cu colectivul, se intelege f bine cu toti micutii. este lumea ei si va termina anul la sf lui iunie.
ALAPTATUL HELPLINE
POVESTEA MINUNII
musetto spune:
Ai dreptate, emaaimee, uitasem sa spun ca si noi primim la sf saptamanii "operele de arta". Sapt asta a fost ziua mamei si mi-a adus o "impresie" lasata de manuta ei intr-o bucata de clei. Tare dulce e :)
In privinta experientelor cu care nu se simt confortabili, cea mai buna solutie e sa mai asteptati putin. La varsta asta copiii evolueaza atat de rapid, incat uneori e de ajuns doar o saptamana ca sa treaca printr-o schimbare completa de atitudine.
AB spune:
Emaaimee sa stii ca pe undeva confruntarea cu lumea reala la gradi macar te pune-n garda. Si ai mei erau mai fricosi la lucrurile care faceau zgomot bolboroseau dar puteti sa va amuzati la vara cu sticle micute flexibile si sa-mproscati apa ca sa va racoriti picioarele... apoi le spalati cu apa asa iesind din sticla sugrumata si multa spuma... si apoi aduci vorba de vulcan spunand dupa ce i-a placut si daca
ca uite ce vulcan ne spala picioarele.
Si noi avem operele zilnice sau cand se usuca
, dar asta o practica toate gradinitile de aici. Caietel nu avem. Poate au la cei mai mici. Dar imi spune ea...miss chatter box... canta palavrageste pentru deliciul urechilor mele.
emaaimee spune:
daaa, si eu am zis s-o las pe mai incolo. pana cand ii mai trece fetei. am incercat sa-i explic cum erupe un vulcan si am vrut sa folosesc o sticla de apa min sparkling si a fost un dezastru total. cu toate ca nu avea nimic cand deschideam aceeasi sticla ca sa torn apa in pahar![]()
ALAPTATUL HELPLINE
POVESTEA MINUNII
sinzi_ana spune:
Emma, stii ce te-ar putea ajuta??
Incearca acasa, sa faci putina spuma cu otet si praf de copt
...Mai intai faceti o prajitura impreuna (nu asociezi nimic cu vulcani) in care sa folosesti otet cu praf de copt
...sa observe reactia...
Arata-i de cateva ori...
Apoi incearca sa pui colorant rosu in otet si cand face spuma, intreab-o a ce ii se pare ca seamana (si daca ea nu mentioneaza, incearca tu "a lava"...
Dupa ce se obisnuieste cu "lava" rosie, puteti face impreuna din hartie igienica amestecata cu apa si lipici un "munte" cu o gaura in mijloc (pe care il lasi sa se usuce o zi), dupa ce e uscat si tare, pictati-l impreuna (cu copaci, pamant, etc
)...si apoi faceti-l sa erupa impreuna...intr-o sticulta de plastic pe care o pui in "gaura" muntelui, pune putin otet cu colorant rosu...peste care torni praf de copt!!!
Va fi proiectul vostru...
Sinzi , Radu si David
psihologul
varsta David
www.flickr.com/photos/11552209@N04/" target="_blank">
sinzi_ana spune:
Musetto, noi primim de 3 ori pe an "report cards" in care sunt majoritatea activitatilor montessori cu calificativul de rigoare "presened (lectia le-a fost prezentata) "practicing" (copii lucreaza la lectia respectiva) si "mastered" (o stapanesc si sunt capabili sa o "predea" altor copii)
Nu este nici o regula in ce ordine pot sa "mastered" o lectie...unii o fac la 3 ani, altii nici la 6 ...nu este important...pentru ca in general fiecare mastereaza alte lectii si au diferite "inclinatii"
Printre activitati sunt si cele de genul: "sare ridicand ambele picioare", "inchide usa dupa ce a folosit baia", "saluta", "intrerupe linia in mod corespunzator", "stie sa isi exprime dorintele"![]()
Sinzi , Radu si David
psihologul
varsta David
www.flickr.com/photos/11552209@N04/" target="_blank">