Mamici de copilasi Montessori

Mamici de copilasi Montessori | Autor: Alexia27

Link direct la acest mesaj

Fetita mea de 2 ani si 7 luni abia a inceput sa mearga la o gradinita Montessori. Imi place foarte mult sistemul acesta de educatie si as vrea sa cunosc si alte mamici care au copilasii la o astfel de gradinita sa mai facem un schimb de experienta, de idei de aplicat acasa etc.
Eu am inceput sa-mi pun problema continuarii cu o scoala Montessori. Voi vreti sa continuati? Va opriti la gradinita?

Fii TU disponibil cand vrea copilul, nu-l fa pe el disponibil cand vrei tu!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alexia27 spune:

Chiar nu sunt mamici pe DC care sa aiba copiii la o astfel de gradinita?! Hai mai, ca n-oi fi eu singura...

Fii TU disponibil cand vrea copilul, nu-l fa pe el disponibil cand vrei tu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emaaimee spune:

uite ce scriam eu anul trecut 7/09/08:
Fetita mea de 3 anisori a inceput Montessori Play School de o sapt. part time. este singura straina din grupa, restul sunt copii irlandezi.
ei i-a placut f mult de cand am avut ora deschisa la gradi si am stat un pic sa ne famailiarizam.
deci prima zi a fost un succes total. si in fiecare zi abia asteapta sa mearga sa se joace la gradi.
vorbeste engl bine. prima sapt a fost de evaluare a copiilor, apoi se va stabili o rutina de joaca/invatat.
as vrea si ni se alature si alte mamici care sunt plecate din Ro sa ne impartasim experientele.
cum a fost, este la gradi. ce anume mai intrebati educatoarele? etc.

ALAPTATUL HELPLINE

de piticotu' uriash

m-am facut maricica

POVESTEA MINUNII

Mergi la inceput

suntem f multumiti, aceeasi metoda am abordat-o de cand s-a nascut. intai involuntar si apoi am descoperit metoda, pt ca aici sunt f multe gradi Montessori.
noi incepem scoala obligatorie de la 4 ani din 30august09-junior infants, un fel de gradi de stat in cadrul scolii. cu uniforma si cu tot tacamul.

ALAPTATUL HELPLINE

de piticotu' uriash

m-am facut maricica

POVESTEA MINUNII

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianad spune:

mai spune-ne despre scoala obligatorie de la 4 ani: ce inseamna ca numar de ore/zi, activitati, stat in banca? sunt multe voci oripilare in Ro de ideea ca un copil de 5-6 ani sa faca grupa pregatitoare in cadrul unei scoli in care cei mici ar trebui sa stea in banci 50 de minute la fel ca si cei mari.DianaD & Alexandru

Mergi la inceput

junior infants- programul pt primele 2 sapt de scoala: 9.00-12.00 parca. apoi de la 9.00 la 12.45. cu pauze intre ele, ma duc la o ora deschisa luna asta pe 12 si va spun mai multe. da, trebuie sa stea pe scaunel. au mese mici de gradi. fac multe chestii de lucru manual, f frumo- dupa ce am vazut pe la scoala. si invata totul prin desenat, cantat.
va mai povestesc dupa ce ma informez de alte prietene cu copii sau cand venim de la ora deschisa.

ALAPTATUL HELPLINE

de piticotu' uriash

m-am facut maricica

POVESTEA MINUNII

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB spune:

De la americance suntem eu si Sanziana cu copii de 4, 6 si al ei de 8.
Eu sunt foarte multumita de cum a invatat sa citeasca cu ei, de indemanarea, independenta si curajul capatat si nu in ultimul rand de dezvoltarea vocabularului dat fiind ca puii mei invata engleza de vreun an doar si-s trilingvi.
E frumos cat a invatat despre geografie :forme de pamant (insule, peninsule....) vulcani....

Nu vom putea continua decat inca un an in Montessori pentru ca nu vrem, sa facem prea mult timp pe drumuri, dar experienta cu ei minunata pentru copii.

Sigur mai sunt si alte mamici, dar diaspora citeste rar pe la subfporumul acesta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Hai mai Aburel ca 6 are si al meu
Si David termina acum al 3-lea an de montessori...si mi se pare cea mai potrivita metoda de educatie pe care o poate primi un copil...
Am lucrat si eu un an ca educatoare montessori in aceiasi scoala, si am invatat enorm...m-am metamorfozat si eu

Noi nu vom continua cu scoala, as vrea sa incerc si metoda clasica ...o fac in primul rand pentru a-i largi orizontul (in sensul de a cunoaste si alte sisteme de invatamant)...

Sinzi , Radu si David psihologul
varsta David
www.flickr.com/photos/11552209@N04/" target="_blank">

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB spune:

... upss da...a mea va face sase anul asta de fapt :))

Voi nu faceti sapte anul asta? Sigur nu...???...please redu-mi din gafa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns speed spune:

Citat:
citat din mesajul lui emaaimee

junior infants- programul pt primele 2 sapt de scoala: 9.00-12.00 parca. apoi de la 9.00 la 12.45. cu pauze intre ele, ma duc la o ora deschisa luna asta pe 12 si va spun mai multe. da, trebuie sa stea pe scaunel. au mese mici de gradi. fac multe chestii de lucru manual, f frumo- dupa ce am vazut pe la scoala. si invata totul prin desenat, cantat.
va mai povestesc dupa ce ma informez de alte prietene cu copii sau cand venim de la ora deschisa.

ALAPTATUL HELPLINE

de piticotu' uriash

m-am facut maricica

POVESTEA MINUNII

la noi a fost 9-12.30 dupa primele 2 luni parca. in plus mai invata litere si cifre, cite o litera pe saptamina. putina religie (asta in cazul in care nu va merge la Educate Together), sub forma de cintecele sau mici rugaciuni,povestioare etc, nu au ore separate pentru asta. nu au fost probleme cu statul la masuta (ca au masute de 4-5 copilasi, nu bancute). au doua pauze in timpul zilei si una sau 2 zile de educatie fizica pe saptamina cind merg imbracati in costum sportiv si stau mai mult pe-afara (daca nu ploua ) sau in sala de sport.
astea fiind spuse fetita mea a inceput scoala la 5 ani, e nascuta la sfirsitul lui august iar cind a implinit 4 ani nu mi s-a parut pregatita sa inceapa scoala. depinde de fiecare copil si de parinti, nu exista formula generala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Citat:
citat din mesajul lui AB

... upss da...a mea va face sase anul asta de fapt :))

Voi nu faceti sapte anul asta? Sigur nu...???...please redu-mi din gafa

A facut 6 anul asta in feb...7 la anul tot in feb...e de-o seama cu fetita ta...un pic mai marisor

Sinzi , Radu si David psihologul
varsta David
www.flickr.com/photos/11552209@N04/" target="_blank">

Mergi la inceput