MONTIGNAC (115) STIL DE VIATA NU DIETA
Raspunsuri - Pagina 14
puisorul spune:
Adina, teoretic ar trebui sa nu incetineasca slabitul, practic nu stiu sa iti zic ca eu tare greu dau jos oricum. Parerea mea e ca face dieta mult mai suportabila a la long.
Eu fac paine dupa urmatoarea reteta ( eu fac jumatate din cantitati):
- 2 cani de apa
- 2 lingurite de sare
- o lingurita de otet de mere
- 2 cani de faina integrala
- 2 cani de tarate
- o jumatate de cana de faina de soia( eu pun gluten)
- 2 lingurite de drojdie uscata.
In ordinea asta le pun in masina de paine pe programul de paine integrala. Fara gluten nu prea iasa buna, adica nu creste si iasa lipicioasa. Cand bipaie masina eu mai pun seminte de in, canepa, floarea soarelui si bostan sa fie mai gustaoasa.
Mai avea si Andanii o reteta de paine care se face la cuptor si care nu are nevoie de gluten. Dar eu nu am cuptor asa ca am tot cautat pana am gasit reteta care se poate face si la masina de paine.
Sper sa iti iasa painea frumoasa si gustoasa ![]()
Ani de
Stefana (23.01.2008)
Stefi
Fericirea trebuie sa fie o rasplata, nu un scop. - Antoine de Saint-Exupery
Cum se topesc kilogramele
puisorul spune:
Am gasit un blog cu intrebari adresate pe site-ul oficial Montignac.
La intrebarea despre ciocolata neagra:
Intrebarea nr.30:De ce putem consuma ciocolata neagra, in timp ce ciocolata cu lapte si cea alba nu sunt recomandate? Ca regula generala, regimurile interzic pur si simplu toate tipurile de ciocolata, fara vreo distinctie.
R:Ceea ce face interesul pentru ciocolata este continutul de cacao. Ciocolata alba nu contine , iar cea cu lapte foarte putina. Amindoua contin in schimb mult zahar. Ciocolata cu 70% cacao are un indice glicemic foarte scazut (25) In aceste conditii, poate fi mancata in fazele I si II. Doua sau trei bucati, de ex, la sfirsitul fiecarei mese. Se poate face de asemenea un desert, consumandu-le cu cateva migdale sau alune.Cacaoa contine multe fibre solubile, acestea din urma contribuie la scaderea indicelui glicemic al ciocolatei cu 70% cacao. Din acest motiv are un indice glicemic scazut, in ciuda continutului sau in zahar care este astfel neutralizat.Compozitia ciocolatei negre de calitate (spre deosebire de ciocolata industriala produsa de firmele anglo-saxone) este simpla: unt de cacao, pasta de cacao, zahar, vanilie si un emulsifiant. Aceasta simplicitate cere produselor de o mare calitate o munca elaborata. Fabricantii de ciocolata ai marilor industrii pot astazi inlocui aceste ingrediente de calitate cu materii grase vegetale, cum ar fi untul de karite si uleiul de palmier, care au un cost de productie mai scazut si permit sa sa fabrice o pasta mai rezistenta la caldura. Aceasta diferenta de compozitie antreneaza inevitabil necesitatea de a face distinctie intre produsele cu mare continut in cacao (ciocolata compusa din 70% cacao) si produse compuse din alte lucruri cu un continut in cacao simbolic.
Intrebarea nr. 42:Se poate manca ciocolata in fiecare zi?
R :Se poate manca ciocolata cu mai mult de 70% cacao in fiecare zi cu max. 30 la 40 gr/zi (adica 1/3 sau l/4 de tableta, a se consuma de preferinta la sfarsitul mesei)
Aici o intrebare apropo de paine:
Intrebarea nr.98: Pe un forum Montignac din Romania, am citit ca multe fete romance isi pregatesc singure paine cu 50% faina integrala si 50% tarate, pretinzand a o putea consum cu lipide. Imi puteti va rog confirma daca acest lucru este corect?
Raspuns: Taratea cerealelor este constituita in foarte mare majoritate din fibre. Din acest motiv( a se vedea pagina asupra factorilor de modificare a IG-urilor) ea contribuie la scaderea glicemiei unei glucide (cum ar fi faina) careia i se adaoga. Daca faina este integrala si de calitate, continutul sau in fibre este deja ridicat si atunci aceasta nu mai este prea fina.Asa incat, e suficient a se calcula o proportie de 24% minimum de fibre( din faina integrala si din tarate) pentru a avea o paine cu IG de cca 35.Plamadeala naturala contribuie de asemenea la scaderea glicemiei. Deci in orice caz, aceasta paine cu 50% tarate ar avea un IG scazut ( dar trebuie sa fie mai putin buna!)
Laura, uite aici un posibil raspuns la problema ta:
Intrebarea nr. 17: Urmez principiile fazei I a metodei Montignac de acum 4 luni. Am pierdut cca 8 kg in primele luni, dar de 3 saptamini greutatea mea stagneaza. Imi ramin inca 4 la 5 kg de pierdut totusi. De ce aceasta incetinire?
R:Este normal ca organismul dvs sa aiba pofta sa faca o pauza dupa ce a pierdut rapid primele kg. Trebuie perseverat si pierderea se va relua in curand, chiar daca ritmul este mai lent pentru ultimele kg. Alte recomandari:- limiteaza consumul de lactate proaspete (lapte, iaurt, brinza alba)- ia cina foarte usoara: cu numai citeva fructe ,repartizind ceea ce ar fi trebuit sa maninci la cina asupra celorlalte mese.Adica vei minca la micul dejun masa pe care ar fi trebuit sa o fi luat cu o seara inainte.Nu este vorba de a minca mai putin, dar de a repartiza mincarea asupra meselor cind cheltuiala energetica este mai importanta.
Si inca o chestie ce am aflat de pe blogul asta: taratele de ovaz au Ig mult mai mic decat cele de grau deci ar fi mai indicate. Eu inca nu am gasit la nici un plafar dar mai caut.
Ani de
Stefana (23.01.2008)
Stefi
adinag spune:
Ani, esti super!!! Mi-ai adus aminte ca stiam si eu niste pagini, acolo am gasit in parte aceleasi raspunsuri ca aici, in nemteste :-)
Acuma sa va zic cum vad eu lucrurile, si cum am slabit eu atunci. Sunt unele chestii care-s cam la limita, dupa parerea mea. Pe astea prefer sa nu le fac atunci. De exemplu painea asta cu oua sau alte grasimi. As manca-o cel mult cu un iaurt normal (cel degresat mi se pare gretos, nu consum
)
Abia dupa ce am ajuns la greutatea dorita, bag lucrurile la limita. Si dupa ceva timp abia faza doi, Asa e mai simplu de mentinut. Vedeti si voi ce rapid simitim la cantar o abatere, iar la faza 2 abaterile sunt permise, sa zic asa. De aia cred ca e o metoda mai sigura de slabit.
Apoi eu prefer o perioada mai severa, dar mai scurta decat una 80% severa si luuuuunga ![]()
Painea asta insa sigur o voi face, doar sa gasesc gluten undeva. Unde se gaseste in RO, ca atunci imi dau seama unde gasesc si aici?
Inca o data multumesc mult.
PS: cioco 70% insa voi servi si eu, poate nu zilnic, si nu prea mult, dar nu pot chiar fara niic ![]()
puisorul spune:
Adina, gluten am gasit la un plafar. Sau fetele din Bucuresti ziceau ca au mai gasit la magazine de produse naturiste. Sigur o sa gasesti
. Asa as vrea si eu, sa tin cat mai strict, dar sunt o mare fomista asa ca la mine merge mai greu slabitul. Oricum o sa raman un mare fan Monti chiar daca imi ating target-ul 
Ani de
Stefana (23.01.2008)
Stefi
andanii spune:
adinag e ok cioco peste 70% chiar si zilnic
io nu raportez nimic 

inca sunt racita , drept urmare nu pot merge la sala ... imi curge nasul de numa .... cum sa merg si sa suflu pe acolo , va dati seama, depresie scrie pe fruntea mea, nu am fost la sala de doua saptamani ... ce sa va mai spun , sunt ca ceaiu ... plus astenia de primavara ... am o stare de-mi vine sa plang non stop 
plus ca sunt intoarsa pe dos pentru kissulina mica (vezi la semnatura ) nu inteleg unde e dumnezeu cand avem nevoie de el ...of ca sunt off topic ... ma iertati 

ANDANII 

Sunt PUTERE si IUBIRE pentru pretioasa Emma, in fiecare zi, la ora 13
"In viata nu e suficient ca ai ales drumul cel bun. Daca nu mergi repede inainte, te calca in picioare cei care vin din urma."
s-au topit 18 kg, mai am 12 kg pana la targhet
cu "montignac, stil de viata nu dieta" 
ymca spune:
andanii
, suntem aici, langa tine, cea slaba si frumos aratatoare
. eu trec prin depresii zilnic...azi m-am dus intr-un birou si mi s-a spus ca radiez (din cauza ca am luat doar 700g in franta, dar ei nu stiu asta
). da! eu sunt kilogramo-dependenta. pleaca kg, sunt vesela cum eram in facultate. raman kg pe mine, sunt o baba acra si urata, cu 2 copii frumosi, de se mira lumea cum de-au iesit din mine
. sunt convinsa 100% ca mersul la sala m-ar remonta...ca as avea un ritm mai bun de dat jos si as avea abateri mai putine...dar crede-ma ca am fost racita cel putin 10 zile in fiecare luna (acum tusesc de sare camasa pe mine) si eu cand sunt bolnava nu pot sa fac niciun fel de sport. hai ca mie mi-e dor de un meniu de-al tau, de o paine umeda in interior
, de-o povestire.
mie mi-e ciuda cand fetele intra, stau 1-2 saptamani si dupa aia dispar...mi-ar placea sa ramana toata lumea aici, chiar daca sunt 100% monti sau doar 5%...dar ma rog, am eu o viziune idilica cu privire la grupul de suport. ca sa nu mai vorbesc ca mie-mi plac si povestirile off topic...ca mi se par seci mesajele doar cu meniu...eu vreau sentimente, povesti, barfe, orice.
puisorul, analizand mesele tale...felicitari pentru talentul tau bucataresc
...mi-a venit ideea unei reorganizari la mine. m-am gandit sa-mi intocmesc meniu saptamanal. adica in weekend sa-mi fac un excel cu ce sa mananc saptamana urmatoare, inspirandu-ma bineinteles de la altii
...cred ca asta va fi noua mea arma de lupta impotriva kg.
am 76.6kg, cu 700g mai mult decat la ultima raportare - daca mai aveti pe stoc, dati cu porcu-n mine!
mda, m-am intors..si n-am niciun plan de actiune momentan.
am gasit doar treaba cu reorganizarea saptamanala. sa nu mai gandesc zilnic, pentru ca am senzatia ca de-aia mi-apar abaterile.
mic dejun: lapte
gustare: cascaval
pranz: nu, ca n-am ce
cina: salata de ton
inainte de culcare: preamaretul ananas (l-am ridicat pe locul I in topul preferintelor mele fructifere, detronand astfel magnificul pomelo care statea acolo linistit de ceva vreme)
olim, tu cum mai esti?
androix, cu ce te lauzi?
adinag, multa bafta la atingerea telului pana de Pasti!
elflo, felicitari
!
sanse, mai baletezi?
anca, eu am o rugaminte daca se poate...sa-mi schimbi niste date in tabel ca sa mi se para mai motivant. adica sa-mi pui greutatea actuala ca fiind greutatea initiala...ca altfel risc mereu sa ajung iar la 82 kg
...dar numai cand e timp si chef.
andanii spune:
ymca multumesc pentru cuvintele frumoase
, sunt ca un pansament pe rana ... esti o dulce .... io slaba si frumoasa ... offfff 

ANDANII 

Sunt PUTERE si IUBIRE pentru pretioasa Emma, in fiecare zi, la ora 13
"In viata nu e suficient ca ai ales drumul cel bun. Daca nu mergi repede inainte, te calca in picioare cei care vin din urma."
s-au topit 18 kg, mai am 12 kg pana la targhet
cu "montignac, stil de viata nu dieta" 
elflo spune:
Fetelor, ce-i cu voi?!
De la niste kilograme sa fiti suparate? Dati-le naibii de kilograme, doar sinteti tot voi, fetele cele frumoase si zglobii!
Bucurati-va de ce aveti ( chiar si de kilograme..
)....
Copiii sint frumosi? sint sanatosi? Ei, daca da...atunci sus moralul si nu va mai vaicariti ca niste babe....

.
elflo spune:
ymca, andanii...sper ca nu v-am suparat...
eu am vrut sa va incurajez si ....cred ca v-am suparat...am dat-o in bara....iertare...