Sora mea mi-a salvat viatza
Raspunsuri - Pagina 3
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
kiki1970 spune:
Imi pare foarte rau Lemoni ca trebuie sa treci si tu prin asa ceva, dar dupa cum stii este intr-adevar o perioada grea dar trece. Fii sigura ca pana la urma totul va fi bine cum ne este acum si noua celor care am trecut prin asa ceva. Stii ca foarte important este sa fii optimista sa nu te lasi coplesita. La mine a trecut 1 an si jumatate de cand am terminat tratamentul, acum sunt super bine analizele si am plete ondulate.
Eu cand am descoperit nodulul mi-am facut mamografie si ecografie iar la ambele mi-au spus, probabil si datorita varstei 28 de ani, sa stau linistita ca nu este nimic malign. Avem aparatura dar din pacate nu cred ca avem medici buni. Daca ma luam dupa ei probabil ca ajungeam la Fundeni prea tarziu. De abia al 3 lea doctor, care m-a si operat, mi-a spus ca ceva nu este in regula. Nu vreau sa va sperii dar parerea mea este ca pana la o biopsie din nodul, sau operatie, nimeni nu poate spune nimic sigur. Pe mine nu m-a durut nodului, dar dupa ce l-am descoperit a inceput sa creasca destul de repede. Asta a fost suspect.
Apropo de anticonceptionele eu nu le-as mai recomanda nimanui, la mine cred ca ele au fost de vina.
Multa sanatate Lemoni si voua tuturor fetelor.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/IonescuOana/IonescuOana.jpg)
IonescuOana spune:
Lemoni,
Te "admir" din postari de multa vreme, stiu ca esti o luptatoare, sunt sigura ca se va rezolva, roaga-te la Dumnezeu si totul va fi bine!pentru tine! Curaj!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/danielag/danielag.jpg)
danielag spune:
Lemoni, multe si de la mine, sa treci cu bine peste toate astea! Esti o invingatoare, asa ca trebuie sa fie bine!
Adria, in Cluj eu o recomand pe dr. Angelica Chiorean pentru ecografie mamara / mamografie. Din cate stiu nu lucreaza la oncologie, dar e un medic foarte profesionist, specializat in imagistica mamara. Mie mi-a facut mai multe ecografii si un RMN, pentru diagnosticare. Nodulii mei au fost benigni dar i-am operat pentru ca la RMN-ul cu substanta de contrast corelat cu eco a reiesit ca in timp puteau deveni "suspecti" (erau intens vascularizati). Spuneai ca medicul nu vrea sa-ti dea trimitere la mamografie. Daca ai sub 35 de ani, incearca cu o ecografie intai. Din cauza tesutului mai dens, pana la 35 de ani se incepe diagnosticarea cu o ecografie mamara.
Sanatate tuturor si nu uitati de controlul periodic!
Daniela
Melody spune:
Lemoni, sanatate multa!
Si cere second opinion si chiar third opinion de la alti doctori, daca simti ca ceva nu e in regula.
Ani
Lemoni spune:
Inca sunt in asteptare , am programare abia peste o luna la Ct scan, bone scane si MRi, deci nimeni nu stie cat este de avansat.Eu sper sa fie prins din timp ca totusi am avut grija si m-am controlat.
Si eu si sora mea sunte speriate de aticonceprionale si noi am luat un timp indelungat si culmea la un an dupa ce le-am oprit a venit beleua.
Dam si noi vina pe ce putem poate si pe tigari ca na nu am fost sfinte ! Oricum stilul de viatza trebuie schimbat radical . ieri am fost la un suport grup cu fete care au trecut de toate tratamentele si au supravietuit , am cunoscut o tipa care de 25 de ani era operata, alta de 16 deci e sperantza , mai ales acum cand sunt destui de avansati . La Lina nu am mai putut sa citesc sorry ma doare sufletul cand vad prin ce trece si am nevoie de curaj mai ales ca la mine mai dureaza cel putin 2 luni pana intru in chimo.
Va multumesc ca sunteti alaturi de mine.
vali02 spune:
Draga mea, anul trecut tu ma incurajai pe mine...imi pare asa rau ca trebuie sa treci si tu prin pacatoasa asta de boala.
Dar hai sa privim partea plina a paharului: ai descoperit-o la timp (eu cred ca e stadiul 1, probabil la prima mamografie era in stadiu incipient de nu s-a vazut) si ai exemplul pozitiv al surorii tale. Si sprijinul ei, bineinteles. Oricati de multi prieteni ai avea, nimic nu se compara cu o sora.
Imi erai draga anul trecut cand ne povesteai cu admiratie cum suporta sora ta tratamentul - sa fii convinsa ca si tu poti face acelasi lucru. Important e sa nu-ti pierzi speranta, sa nu te lasi coplesita de neplacerile tratamentului, sa le privesti ca niste probleme trecatoare, cu care zilnic se lupta mii de oameni si cei mai multi le depasesc.
Nu-ti mai cauta atat "vina". Pai eu n-am luat anticonceptionale/baut/fumat, am alaptat, am mancat destul de sanatos, si...asta e, tot am facut buba. Stilul de viata si celelalte asociate lui creste riscul de cancer, dar nu il provoaca, sunt multe necunoscute in acest domeniu. Nu-ti consuma energia disecand firul in patru, sa vezi unde ai gresit cumva, nu considera boala o pedeapsa. Este doar o cruce de dus pentru noi si daca Dumnezeu a ingaduit-o, tot El ne va da si puterea de a o duce.
Curaj si Dumnezeu sa te ajute.
Lemoni spune:
te pup vali, tu ce mai faci? Cum te mai simti ?
Cum spui am un exemplu excelent ,sora mea a a fost de admirat in tot acest timp si sper ca asa o sa fiu si eu pt ca cica sunt mai tare ! Prima data cand am aflat pt ea am fost devastate , la mine nu am primit asa o veste groaznica pt ca stim cam ce ne asteapta cu ce se maninca si stim ca acesta boala poate sa fie invinsa!
Sora mea se pregateste cu o excursie in Paris pt a sarbatori invingerea , eu nici nu am inceput tratamentul si am inceput sa-mi fac planuri, trebuie sa visez la ceva . Am o curte frumoasa unde voi sta sub copertina si probabil voi citi multe carti . Cam asa vad eu acesta vara .