Sora mea mi-a salvat viatza
Raspunsuri - Pagina 2
![](images/user_woman.png)
adria240 spune:
Lemoni, multa sanatate.
Imi pare rau ca trebuie sa treci prin asta.
Asa cum spuneai si tu ar fi bine sa fie un semnal de alarma pentru toate femeile.
Legat de sistemul sanitar iarasi ai dreptate, sant multi medici care nu isi fac bine meseria dar cred ca si legislatia e de vina.
Si eu am avut o sora cu astfel de probleme, medicul de familie cunostea situatia si cand i-am zis ca as dori sa imi fac si eu o mamografie m-a intrebat daca am noduli. I-am raspuns ca nu am descoperit nimic( dar eu nu sant medic), nici macar nu m-a consultat si mi-a spus sa merg la un cabinet particular ca nu poate sa imi dea bilet de trimitere asa fara motiv, daca nu am noduli. Dar cum sa stiu sigur daca am sau nu noduli daca nu-mi da bilet de trimitere sa imi fac o mamografie?
As fi vrut sa merg la spitalul oncologic si sa imi fac acolo o mamografie si sa fie interpretata de un medic oncolog din spital tocmai in ideea de a se descoperi din timp daca doamne fereste ar fi ceva. Dar acolo este nevoie de bilet de trimitere de la medicul de familie si cum nu vrea sa-mi dea desi am fost de doua ori si am cerut am primit acelasi raspuns ca preventiv nu se poate, deci nu pot sa merg acolo.
Pot sa merg doar la particular, am mai fost tot la particular, nu a fost nimic in neregula, acum am vrut sa merg din nou la particular, am sunat la alt cabinet sa ma programez si am aflat ca este acelasi medic ca si la primul cabinet dar pretul e de vreo trei ori mai mare.
Nu mi se pare normal sa mergem sa cheltuim bani pentru investigatii la particular si daca se descopera ceva probleme tot la spital ne trimite sa ne tratam ca doar particularii nu fac si tratamente oncologice. Particularii pun doar banii in buzunar. Si daca se ajunge la spital iarasi se fac toate investigatiile de la inceput fiindca nu au incredere in rezultatele primite de la particulari. Atunci de ce nu ne permite sistemul sa ne facem direct investigatiile la spitalul oncologic chiar daca ar trebui sa platim si acolo dar acolo cred ca medicii sant mai buni si procedura e mai directa.
Lemoni ai putea sa imi spui si mie ce este acel ultrasound fiindca eu nu am auzit de el pana acum.
Daca am inteles bine tu ai facut o mamografie si a fost ok si dupa numai opt luni ti-ai descoperit singura un nodul? Ma rog sora ta l-a descoperit dar vreau sa zic ca nu a fost descoperit de vreun medic?
Din ce am am citit eu pe net am inteles ca " o gripa" cand se simte deja la palpare ar putea sa aiba cativa ani vechime si tocmai acesta este scopul mamografiei de a descoperi ceva cu mult inainte de a se simti , atunci oare nu ar fi trebuit sa fie descoperit nodulul la mamografie?
Sau poate mamograful sa nu fi fost destul de performant sau medicul nu a interpretat bine?
Eu mi-am facut de doua ori mamografie la doua cabinete diferite. Cand am fost la al doilea cabinet medicul m-a intrebat daca am mai facut mamografie, cand, unde, i-am raspuns ca am mai facut i-am spus si numele cabinetului unde am mai facut si atunci replica medicului a fost "dar nu cred ca acolo au aparat ca si al nostru" adica performant ca si al lor. Si de aici ce sa inteleg ca s-ar putea ca mamograful sa nu fi fost suficient de bun si deci rezultatul pe masura. Daca as merge la un al treilea cabinet s-ar putea sa mi se spuna la fel ca aparatul lor este si mai bun, mai performant dar de unde sa stim noi ca si pacienti unde sa mergem, unde sunt aparate destul de performante, unde poti primi un diagnostic corect? Din pacate santem nevoiti sa mergem pe la toti particularii cu aparatele lor invechite sa cheltuim o gramada de bani si fara sa avem diagnostice reale.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/SuperMami_1/SuperMami_1.jpg)
SuperMami_1 spune:
Adria, roag-o pe dr de fam sa-ti faca trimitere pt o echografie de san(tip screening) eu asa mi-am facut si am de gand sa-mi fac in fiecare an, eu stiu ca mamografia presupune iradiere si se face intr-adevar doar la persoanele suspecte,care au noduli..samd, asa,... pentru preventie poti face screening de san - ultrasond, care nu iradiaza.
Si eu m-am confruntat cu reticenta din partea dr in ceea ce priveste prevenirea bolilor, dar mi-am facut treaba, fara sa platesc o gramada de bani la particulari..
Succes!
Albumele noastre
Lemoni spune:
In primul rand nu vreau sa speri pe nimeni, cum ati spus si voi trebuie insa sa dau un semnal de alarma.Pana saptamina trecuta eram poate cea mai sanatoasa femeie , nici acum nu pot sa ma plang ca imi e rau sau am ceva .
Adria ultrasoundul cred ca este echografie in romaneste . Initial asa se spune ca un nodul ii ia ceva timp cam 10 ani sa ajunga acolo si eu sunt de parere ca interpretarea de anul trecut a fost gresita ! Dar cu cine sa ma cert acum . Noi aici putem sa cerem filmul de la mamografie si dvd_ul de la ultrasound , deci acum trebuie sa gasesc un doctor sa mi le compare dar din fericire toti se acopera . Greseala este omeneasca nu ati inteles!
Abia m-au programat la niste teste pe 8 aprilie deci operatia probabil v-a fi la sfarsitul lui aprilie se misca incet iar pt mine timpul asta si asteptarea ma omoara.
Cateodata o sa vedeti ca mesajele mele raman nesfarsite dar ma ferec atunci cand copii intra in camera si inchid , deocamdata nu veau sa-i agravez si pe ei toate o sa vina la timpul lor ,probabil inainte de operatie o sa vormim cu ei pana atunci vreau sa le mai dau timp sa sa se bucure de viata
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/nikole/nikole.jpg)
nikole spune:
Lemoni draga, multa multa sanatate, putere, si incredere in tine si in Dumnezeu.
Ma gandesc la tine la Lina,la Vali, la atatea femei incercate de boala asta...si imi vin in minte, zecile de cazuri rezolvate cu bine, femei pe care le cunosc personal,care azi sunt sanatoase,au invins boala, si ma gandesc ...ca si ele, si voi puteti dobora boala.
Nu uita de alimentatie, este si ea f importanta.
Ieri, chiar vb cu medicul ce mi-a facut endoscopia despre aceasta boala, si mai ales despre neoplasmul de col uterin.
Mi-a spus ca Japonia este tara cu cele mai putine cazuri de cancer mamar si de col uterin, si nu neaparat datorita testelor de screening, cat datorita alimentatiei,modului de viata.
Sunt convinsa ca stii f multe despre boala asta, ajuta-ti cat poti corpul sa lupte!
Dumnezeu sa va ajute!
Edit sa spun ca japonezii sunt impotriva pilulelor(din nefericire am tot mers pe la ginecologi si cam toti la unison au spus NU contraceptivelor) tocmai din motivul ca luate pe o perioada de anumiti ani la rand,favorizeaza aparitia cancerului mamar si a celui de san.
Desi eu una stiam ca e tocmai invers(din citite evident).
Sunt curioasa daca medicii din Canada de ex. v-au spus asa ceva, tie sau surorii tale.
Pe mine la orice medic merg ptr orice problema interna, ma intreaba daca iau pilule
Nikole, mami lui Albastrel
"To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law"
Allan Kardec
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/columbiana/columbiana.jpg)
columbiana spune:
Lemoni imi pare rau sa citesc ca treci prin asta, iti doresc o primavara frumoasa , si sa scapi repede de operatie, sa fie totul "clean" dupa!!!!
Nikole, aici medicii dau lejer pilule; de fapt in general sistemul sanitar din Canada are cam multe lacune pentru o tara cu pretentii.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/hannen/hannen.jpg)
hannen spune:
Lemoni, putere multa sa invingi "gripa"(daca dupa a doua opinie rezultatul e acelasi,desi ma rog sa nu)
Sanatate si tinem pumnii.
Acum m-am speriat si eu.Nodulii astia sunt durerosi??
Eu am unul dedesupt sanul drept,se simte,e cit o boaba de orez,poate putin mai mare,dureros la atingere dar si fara sa-l ating(citeodata simt cum pulseaza durera in jur)
Acum 5-6 ani cind l-am descoperit am facut o mamografie,mi-au zis ca nu e nimic serios,doar lapte strins pe canale (cum ii zice...imi scapa acum)
Dupa asta am avut inca doi copii,alaptati exclusiv dar nodulul nu a disparut,din contra,a crescut si e la fel de dureros.
Sa ma panichez??
Hannen mamica de trei printzese Amira
Israa
Inas
I want to tell the world... a Story
Occupation 101: Voice of the Silenced Majority
The Future`s So Bright I Gotta Wear Shades
mishutza spune:
Vai ca ma panichez si eu,ca si tine Hannen,pai eu am vreo 8 noduli,la amandoi sanii,doctorul a spus ca sunt cu siguranta din cauza hormonala,nu mi-a facut nici ecograf,nici mamografie,nici nika,doar analizele la sange unde a iesit si dereglarea hormonala,si am primit anticonceptionale si crema cu progesteron.Mie mi s-a parut ca trbeuia macar un ecograf,sau as fi dorit eu,dar na,am zis sa nu fac eu pe desteapta,ca stie omu sa isi faca meseria.Si pe mine ma dor,ingrozitor de tare,ma dor si cand apas,ma dor si cand car ceva.Hmm,sa schimb doctoru?
tyaa spune:
Lemoni, sa-ti dea Dumnezeu multa sanatate. Sa treci cu bine petste asta.
mama de fetitzoi Elisa Nicola(21 sept. 2004)
http://community.webshots.com/user/2002
lorelei_19 spune:
Lemoni, si eu sunt una dintre admiratoarele tale. Toate urarile de bine si mai ales multa, multa sanatate.