FIV in Europa (16)
Raspunsuri - Pagina 9
fireyes spune:
Oana, au nevoie de ceva timp sa se dumireasca cate sunt mature, intr-adevar, stiu ca si eu dupa ultima punctie era lesinata prin pat si il innebunisem pe al meu sa sune, sa le scrie, sa faca orice sa afle cate dintre cele 3 sunt ok, de ne sunau astia toti, si dr, si de la lab si de la recetie sa ne zica ca sunt bune toate 3. ceea ce, ma rog, tot nu a insemnat vreun embrion, si tot asa ni s-a zis, ca nu sperma e vinovata, ci outele, ca nu sunt calitative.
Da, iubita, stiu ca o sa mergi si la fiv 4, mai mult ca sigur ca daca va fi nevoie, incerci si nr 5 si dzeu stie unde te opresti, dar tocmai asta mi se pare porcaria absoluta, ca trebuie sa incerci nu stiu pana cand si sa ai pur si simplu noroc ca intr-una din aceste incercari sa se nimereasca o cohorta de ovocite ceva mai putin proasta!!! nu mai buna, ci doar mai putin proasta. si efectiv stai la mana stiintei si speri ca pe partea asta vor evolua intr-un ritm mai rapid, cat sa te prinda si pe tine... ca doar endometrioza asta nenorocita e cunoscuta de mai bine de 100 de ani, dar ramane o boala "misterioasa", adica nu stim ce o produce, nu stim sa o oprim si nu stim precis nici cat de devastatoare sunt efectele... deci nu stim nimic, pe scurt.
uneori, stau pur si simplu si ma gandesc ce o sa fac daca orizontul se ingusteaza si mai mult, cum o sa-mi petrec urmatorii ani, cum o sa imi organizez viata, ca vreau sa incerc fiv-uri de cate ori o sa pot, insa vreau sa si traiesc, "prefacandu-ma" ca am o viata relativ normala.
still counting: 1,2,...
camid spune:
Va rog frumos daca puteti sa-mi spuneti de unde se poate procura PRIMOSISTON sau un inlocuitor.
Nu cred ca se gaseste in Romania si trbuie sa incep tratamentul pe 19 martie si sunt disperata ca farmaciile nu au auzit de el.
Va multumesc.
oanademunck spune:
Fire
Doamne cata dreptate ai, am ajuns de parca am ceva incurabil si pentru care ma rog sa se gaseasca tratament......sau il caut eu, in coji de portocale si linguri de vitamine, in speranta ca alt docotr a citit dintr-o carte cu o fraza mai mult si va sti altceva, in sperantza ca daca nu castig bani la loterie sa am norocul in alta parte, in sperantza ca mi-am dus crucea si spalat pacatele, ca intr-o zi am sa ma simt la fel de femeie ca si prietenele mele care au copii, si care l-au facut dupa o cina la lumina lumanarilor si nu in frigul unei camere de punctii sau printre faiantzele unui laborator....Sunt doua cai unii mai rationali accepta se resemneaza si cauta fericirea altundeva. altii mai incearca, unii reusesc altii maia dunsa cateva esecuri, de ce depinde asta poate de cum este viatza in general. Nu pot fi toti fericiti intotdeauna, ne vine randul,pana atunci stam si asteptam.
Eu din fericire am dreptul la 6 incercari platite in totalitate de asigurarea belgiana. Deci macar stiu ca la o adica daca doctroul spune ca mai sunt sanse, mai pot incerca. Stiu insa ca a sasea incercare ca fi ultima, pana acolo lupt
Si apropo de lupta, hai sa vorbim putin, cand ai timp despre melatonina, vrei???
fireyes spune:
Camid, imi pare rau ca nu pot sa te ajut, dar stiu ca sunt fete pe aici care au comandat in strainatate medicamente si contra cost sti le pot trimite f rapid.
Mai poti incerca acest apel si la fetele din Ungaria, ca poate ajunge cineva inapoi in tara pana pe 19... sau chiar sa le puna pe un curier expres din tara de unde le pot cumpara.
still counting: 1,2,...
Blanche25 spune:
Oana eu sustin teoria conform careia un tratament combinat este mult mai bun, de ex. Gonal + Menopur. Mi se pare si ca inhibarea pe care o faci este prea lunga. Sper ca cei doi doctori pe care ii vei vizita sa te lumineze, intr.adevar endo este o nenorocire dar sunt si multe reusite cu asa ceva. Si in afara de ICSI poate e bine sa se incerce IMSI sau PICSI.
Si nici eu nu imi imaginez viata fara un copil al meu, nu vad alta cale....
Liliana offff....ce o fi in sufletul tau...inca 2 luni, inca 3..nu se mai termina...offfff nu stiu ce sa zic
Looana spune:
fireyes la mine e primul Fiv si de fapt si ultimul numai daca natural poate sa se intimple cumva vre-o minute.Eu am mai facut stimulare in urma cu 3 ani si nimica dar dupa 5 luni am ramas natural .Problema e la mine deci nu la sot,eu stau mai prost cu rezerva ovariana deja in ultima vreme.
Legat de Melatonina nu am sa iau mai ales ca de saptamana viitoare incep cu stumularea (Bravelle + Menogon)si mie sa nu scric ceva pe ultima 100 de metri.
Eu azi mi-am cuparat inca separat Omega 3 de 1000mg asa ca am si in vitamine inca si separat nu are ce sa strice ,si medicul mi-a zis Omega3 +Vitamine+VitaminaC si apa foarte multtttaaaaaa......zilnic.
Oana am sa te tzin la curent legat de Bravelle ca ai zis si tu despre el ,am auzit si eu ca se da numai la persoanele care au probleme asemanatoare cu a nostra....aici in germania se foloseste dar in romania e nou pe piata.
Looana
Moniland spune:
Fetelor asa si trebuie sa ganditi pozitiv. Stiu ca sunt momente cand va vine sa va dati cu capul de pereti ca si eu am fost la fel. Si pana la urma a fost incercarea 5 cu un tratament schimbat complet, adica fara inhibare, cu stimulare din ziua 2 cu puregon si menopur si am avut un rezultat excelent. Nu va mai zic cate ovocite ca ma luati la suturi. Dar ideea e ca trebuie schimbat ceva. Nu stiu cum e cu calitatea ovocitelor ca eu ma luptam cu calitatea spermatozoizilor si s-a imbunatati cu multimaca si omega3.
20+

bulinanico79 spune:
Moni...
Era cineva care cauta date despre farmacia din Franta, am cautat toata ziua prin capitolele trecute si nu am reusit sa gasesc pagina cu adresa desi tin minte sigur ca am vazut-o undeva...asta este tot ce am gasit ...poate daca dai un serch pe google cu numele...succes
Medicamentele si eu le-am comandat in Franta, la farmaciile Billmann!
Sunt foarte prompti si draguti. Eu am cerut initial un deviz, pe care l-am studiat, si comparat.
Sunt mai ieftine (cel putin gonalul pen 900ui) decat cele din Ungaria.
Medicamentele le trimit cu izolare termica si "racitor", deci sa nu aveti emotii lagete de temperatura.
Incearca sa dai un PM fetelor care au fost la Wels, Moniland, Bombonique, Heliptica...de acolo au primit ele adresa farmaciei![]()
Nico
luck spune:
oana
si eu am ramas muta de uimire cand am citit rezultatul tau si ma regasesc asa de bine in spusele tale , in traiul de la un fiv la altul ,lipsa unei vacante adevarate , fara ganduri si planuri pentru un nou fiv.
Chiar astazi , la serviciu , cand am cerut schimbarea perioadei de concediu pt luna aprilie, pt ca eu trebuia sa fac fiv in martie mi-am programat concediul in martie iar pt ca dr meu nu poate si o sa-l fac in aprilie , directoarea asa de tare a zbierat la mine ca , pe langa ca au auzit toti colegii mei , m-am incalzit instantaneu si am crezut ca mor !!!!Sunt suparata , sunt dezamagita , dar trebuie sa luptam in continuare , si eu ca si tine sper ca la o punctie (si multe nu cred ca imi mai permit sa fac) se va gasi outzul bun calitativ care sa se fertilizeze si sa ramana la mine in burtica.Avem nevoie doar de unul !!
Asta probabil ramanea in sufletul meu daca nu va citeam pe voi, daca nu va simteam pe voi asa de aproape !!!
liliana
nici macar nu pot sa spun ca te inteleg dar pot sa spun ca sunt alaturi de tine si te sustin !!
Stiu ca e greu dar trebuie sa faci o noua hsc si apoi fivul norocos !!!
pisix
mult , mult noroc !!
pisix spune:
camid - luni iti po da adresa de mail a d-lui Billman
Intr-adevar medicamentele sunt mai ieftine acolo si ti se trimit la posta in maxim o saptamna
AzooGirl -a.obstructiva
2007 Biopsie pozitiva
ICSI 1 & 2- 2007/2008 - Gynera -nereusite
ICSI 3 - Kinderwunsch Wels - fara ET(embrioni de proasta caliate)
Stimulare pt ICSI 4, la AZVUB Bruxelles - final martie 2009