FIV in Europa (16)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miki-miki spune:

Oana , de ce ai facut laparoscopie? S-a umblat la ovare ? Dc da sa stii ca am auzit ca o interventie chirurgicala de inlaturare a chisturilor ovariene dauneaza apoi calitatii ovocitelor. Dc te intereseaza iti pot recomanda un tratam naturist pt ovare pe care tb sa-l faci minim 3 luni.
Liliana imi pare tare rau pt ca tb sa amani din nou FIV-ul . Ti s-a explicat de ce se formeaza ac aderente? Ai endometrioza sau se formeaza din cauza interventiilor? Un balonas din ala care voia Catalina sa-si puna nu te-ar ajuta?

Miki Anul asta pun de-un pui ( sau doi )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanademunck spune:

Claudia, Goldi
Claudia pana acum am facut un fiv cu puregon orgautran, si doua cu menopur. tromplele mele sunt ok, sa incercam natural nu are rost pr spermogrma este f proasta si eu sunt pe anticonceptionale intre fivuri pt a tine endometrioza sub control
Goldi,pe de o parte, de data asta nu am ce reprosa medicului pe de alta parte joaca si neporfesionalismul lor m-a costat doua fivuri, facyte aiurea. Mi-am facut programare la o clinica mica dintr-un alt oras dar este abia pe 21 aprilie. Marti am intalnirea cu doctorul meu sa vedem doar ce zice, sa avem un fel de closure pe cat va fi posibil...Si apoi mai vreau sa ma vada cu ginecolog batran si cu experientza (back to the old school)poate are alta perspectiva poate se intzelege ceva din calitatea ovocitelor.....nu pot face maimult decat sa incerc
pusici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Moniland spune:

Oana, imi pare si mi erau ca nu a mers bine. Dar daca zici ca din 7 ovocite doar doua au fost mature inseamna ca celelalte erau imature, adica nu au crescut suficient foliculii ca sa produca ovocite mature. Probabil puteai sa mai faci 1-2 zile de stimulare. Oricum dr. stiu mai bine, dar faptul ca 5 ovocite au fost imature ma duce cu gandul la ce ti-am spus. Ce dimensiuni aveau foliculii?
Liliana, am ramas fara cuvinte. Dar daca faci FIV imediat dupa HSG sau laparo? Trebuie sa ai cateva luni pauza de la interventie?

20+

Mergi la inceput

Miki_miki, am facut laparo pt ca aveam un chsit endo mare pe ovarul stang si endometrioza de gradul 3 pe ovare si trompe. Laparoscopia poate dauna calitatii ovocitlor (dde aceea ma gandesc de ce m-au programat ptfiv la o luna dupa laparoscopie, mi s-a zis ca tb actionat repde ca altfel reapare). Pe de alta parte endometrioza este ea insasi o cauza a slabei calitati a ovocitelor
SUNT MAI MULT DECAT INTERESATA DESPRE TRATAMENTUL NATURIST, despre ce e vorba?
Nu exista oare si tratamente medicale?auzeam de bravelle....? daca fac analize genetice pot exclude au confirma o eventuala cauza genetica a acestei probleme
Hai ca ma gasisem eu sa donez ovocite si se pare ca aterizam fix pe lista de asteptare pt un donator

Mergi la inceput

Moni, la ultima eco aveam DOAR 4 foliculi, doi mari(de 17 si ceva) si doi mici(de 14). Dupa eco asta am mai facut o zi menopur si apoi procedure specifica cu pregnyl etc
Pe mine alta chestie ma intriga, cum din 4 foliculi au gasit 7 ovocite? sau erau cate doua in folicul deci dimensiunile se impart la doi si nu ma mira ca au fost imature. Ma mai intriga si faptul ca mi-a dat doza dubla de menopur o fi fost pre mult??de unde pana acum era prea putin....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Moniland spune:

Oana, e clar doar cei 2 mari aveau ovocite mature, ceilalti doi erau prea mici. Probabil au mai fost si alti 3 si mai mici dar care in timpul stimularii nu i-a mai monitorizat, se mai practica sa nu-i masoare pe toti. Dr. au mers pe varianta celor 2 mari. Dar nu dispera ca am citit chiar aici pe forum o tipa cu 2 ovocite si doi emrionasi si apoi 2 copilasi. Deci se poate si cu mai putine ovocite. Eu cred ca ai avut ghinion ca cele doua ovocite nu s-au fecundat. Bine ca a fost si chestia psihica sa-ti zica ca ai 7 ovocite si e normal sa te astepti la embrionasi. Ar fi trebuit sa-ti zica de atunci ca doar 2 sunt mature.

20+

Mergi la inceput

Moni, da la asta ma gandeam si eu dupa eco 2 sunt, Dumnezeu cu mila;..de ce oare nu s-au fertilizat, o fi fost seprma de vina, desi parca il aud pe doctor, a nu sperma e buna (in conditiile in care e vb de icsi si sunt nevoie 2 esantioane, si pe parcursul a 3 fiv si vro 7 ovocite matiure s-a fertilizat fix una)

pusici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fireyes spune:

Mi s-a urcat tot sangele in cap!!!!
Oana, nu pot sa cred ca se repeta drama asta nenorocita!!! E o porcarie faptul ca ti-au zis ca sunt 7 ovocite, fara sa mentioneze daca sunt/ nu mature!!! Eu stiu ca mie intotdeauna mi s-a spus nr de mature, ca celelalte oricum nu conteaza. Au aparut mai multe doar pt ca la eco nu se vede ca lumea (un ovocit poate sa fie pe aceeasi linie cu un altul si atunci il ascunde)+de obicei ii numara pe cei semnificativi.
Dar daca a fost vorba doar de 2 ovocite, atunci sansele sa nu se fertilizeze nici una, sunt destul de mari, plus ca se presupune ca nici nu au o calitate grozava si s-ar putea ca fertilizarea sa nu fi reusit in primul rand din cauza outelor, nu a spermogramei.
Oricare ar fi cauzele, MIE imi vine sa urlu, nici nu ma pot gandi cum esti tu... si da, chestia asta cu regim de viata sanatos, vitamine, etc. ajuta doar indirect, insa nu face minuni!!! este exact ce imi subliniaza de fiecare data dr, desi ma "sustin" in a continua pe linia asta, adica nu zic, e o porcarie, oricum, nu te ajuta la nimic, da-le naibii...
Cu laparo, ai vazut si tu care e situatia... pe de o parte se zice ca e bine sa faci repede fiv, cat nu se refac aderentele, pe de alta parte, faptul ca s-a umblat la ovare diminueaza sansele la fiv... cum o dai, e prost.
Vreau sa zic ca de cand am citit, nu reusesc sa ma linistesc, mi se pare mai mult decat revoltator!!!! oribil, ingrozitor, terifiant, spune-i cum vrei si stiu senzatia ca nu poti sa traiesti din fiv in fiv, sa iti faci toate planurile in functie de asta si sa treci prin cosmarul asta la infinit.
As vrea sa am sfaturi de dat, sa te pot scoate cumva la un liman, macar psihic, dar am mainile la fel de legate... doar ca pot sa inteleg toata frustrarea si "bataiosenia" ta

still counting: 1,2,...

Mergi la inceput

Fire
Eu dupa pick-up i-am intrebat cate sunt mature, mi-a zis ca nu-mi pot spune atunci ci abia peste cateva ore, dar ca cele 4 au iesit foarte usor ca sa traduc exact:)Mai bine ieseau mai greu zic eu acum

Oricum voi continua sa mananc ca pana acum pt ca ma simt bine, si restul vom vedea oricum fiv 4 va fi sigur dar dupa ce imi revin si eu si ovarele mele greu incercate, probabil prin august mai incercam pana atunci tratam.....Da deci traiesc din fiv in fiv e clar, asta pentru ca e fiv e singurul mod de a ma simti aproape de copii mei...oricat de tampit poate suna
pusici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fireyes spune:

Liliana, of, parca n-are fund sacul asta al incercarilor tale... nenorocitele alea de sinechii... ai vreun plan de bataie acum?

Kitta, imi place atitudinea ta, mi-as dori sa ma pot molipsi si eu, doar ca am impresia ca sunt imuna la entuziasmul literar, oricat de bine ar fi scrisa cartea. e bine ca ai gasit ce-ti trebuia tie pt asta. cand ii mai calci pe austrieci?

Liam, extraordinara povestea ta, nici nu imi venea sa cred pe masura ce citeam... clar nu ai cum sa stii ce iti este dat sa traiesti pe lumea asta. si cand ma gandesc ca eu vedeam in tine doar umorul cu care incercai sa abordezi ce ti se intampla si o mentiune la semnatura cum ca a fost o sarcina cu probleme... cine si-ar fi putut imagina ca ai trait in felul asta fiecare secunda dintr-o sarcina, care, slava Domnului, s-a finalizat cu un bine pe care nici nu stiu daca il mai sperai...

Looana, eu nu stiu pe nimeni care sa fi facut tratamentul cu melatonina, cel putin de aici de pe forum. cred ca voi fi prima care va experimenta asta si abia prin aprilie iti voi putea spune daca a fost sau nu de vreun folos. Legat insa de perioada, daca tot te apuci de asta, eu zic sa nu te opresti cand incepi stimularea, ideea e fix pe dos. in studiile pe care le-am citit eu, se incepea tratamentul cu melatonina exact de cand incepea stimularea. mie mi-au zis austriecii sa incep chiar de dinainte de stimulare (cam cu o luna), cu doza graduala, sa se obisnuiasca organismul (max 3 mg, incepand de la 0.5 mg).
Insa cel mai bine ar fi sa vorbesti cu medicul tau, nu sa iei dupa ureche, pt ca aici nu e ca la omega, sa fie o vitamina, este totusi un hormon.
Tu ai mai facut vreun fiv? sau asta e primul? asta ca sa stii cam cum raspunde organismul tau... ca poate totusi nu e o pr, iar varsta, sincer, in multe cazuri nu e relevanta, si eu si Oana sunt considerate "tinere" de medici si cu toate astea... si sunt alte fete, trecute de 40 care au obtinut sarcina (fiv sau/ si natural).

still counting: 1,2,...

Mergi la inceput