FIV in Europa (16)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns hepilica spune:

ala, si mie mi-au recomandat la inceputul sarcinii DUPHASTON si chiar am luat cateva saptamani. la un moment dat insa nu am mai putut lua nimic pe gura. nici nu puteam sa il mai vad. cum il vedeam varsam. acum sunt in stadiu in care nici reclame la medicamente nu pot vedea fara sa mi se faca rau.

i-am spus medicului si mi-a spus sa iau utrogestan - comprimate vaginale. si asta fac. de cateva saptamani iau numai utrogestan si am renunatat la duphaston.

h.

14+
multumesc lui DD

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ala77 spune:

hepilica Numai Duphaston ai luat? Ai dozat cumva progesteronul?

Mergi la inceput

ala, eu am luat doar duphaston - 3 pastile / zi in 3 prize.

pe langa asta am mai luat acid folic si nospa. dar acum nici astea nu le mai pot lua. iau nospa doar daca am dureri.

duphaston e o recomandare destul de uzuala la inceputul sarcinii - este un adjuvant pt sustinerea sarcinii.

tu de ce ai temeri?

h.

14+
multumesc lui DD

Mergi la inceput

nu am dozat progesteronul.

h.

14+
multumesc lui DD

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ala77 spune:

Am temeri din cauza progesteronului mic, 18,5 in ziua 6 de la ET. Si ma intreb de ce nu mi-o fi dat si mie utrogestan, caci majoritatea asa primesc. Ma intreb daca imi ajung 50 mg progesteron injectabil si 2 tablete de Duphaston.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OneFineDay spune:

Buna fetelor !

va scriu ca sa va multumesc TUTUROR ptr ca existati si ptr ca am invatat asa de multe din experientele vostre si acum suntem mai aproape cu un pas ,( mic- poate- dar nu conteaza)de a fi parinti.

saptamana trecuta am fost la clinica Wunschbaby in Viena si am avut o discutie cu dr Ana, care mi s-a parut extraordinara. Ne-am hotarat sa facem un FIV la aceasta clinica in iunie- iulie. Abia asteptam!

Fetelor daca voi nu ati fi fost nu as fii stiut niciodata de clinica asta sau nu as fi putut sa aflu asa de multe. Va multumesc din suflet!

Povestea noastra e simpla:

Incercam de 4 ani sa avem un bebe si am trecut prin 6 FIV-uri si diagnosticul nostru era "infertilitate inexplicabila". Numai ca dupa atatea esecuri am vrut sa am o infertilitate explicabila si am cerut sa mi se faca mai multe analize si investigatii. Aceste analize arata ca:

TPO- anticorpii sunt cu mult peste normal, 480 la numar
TNF-alfa este marita
in schimb valorile tiroidei, TSH, T3 si T4 sunt normale.

medicii de la clininca privata de aici din Suedia unde am fost atatia ani zic ca nu este nimic de facut , endocrinologii nici macar nu vor sa imi dea vreua tratament ptr ca ei zic ca nu este efectic nimic de facut. Cel putin am primit in sfarsit un diagnostic, si anume tiroidita autoimuna. Dar astia aici in suedia zic ca asta nu afacteaza fertilitatea direct atata timp cat valorile tiroidei sunt normale.

Dr Ana ne-a dat insa o speranta. Sotul meu a facut un HALO- test si dupa rezultate este indicat sa se faca un IMSI.

As vrea mult de tot sa vorbesc cu voi fetele care ati fost la Wunschbaby. Cum e, sunteti multumite , ati reusit, nu ati reusit, ce vi s-a spus sa faceti, cat a costat.

Va multumesc din suflet!

va pup!

Mergi la inceput

ala, eu am avut 2 fiv-uri esuate (unul in RO, altul in Austria). sarcina pe care o am acum este obtinuta natural.

insa, dupa ambele punctii luam cate 9 utrogestan pe zi (deci doza mult mai mare fata de ce iau acum - 4 / zi).

acum, nu stiu ce sa zic...din cate stiu si de alte fete, dupa punctie dozele de utrogestan sunt mult mai mari fata de ce iei tu acum si nu am auzit pe cineva care sa ia duphaston cu toate ca, repet, este un adjuvant in astfel de cazuri.... insa, cred ca medicul stie el...nu? daca nu ai incredere 100% in el, mai bine spune-i de temerea ta decat sa iti reprosezi, Doamne fereste, ceva mai tarziu.

h.

14+
multumesc lui DD

Mergi la inceput

OneFineDay, si eu am anticorpii tiroidei.

ATPO = 32,38 (cel putin asa arata in octombrie anul trecut - de atunci nu am mai refacut analiza. medicul meu mi-a spus sa repet toate analizele tiroidei luna asta).

in schimb, valorile tiroidei sunt in parametrii normali (T3 , T4).

trebuie intr-adevar monitorizate aceste valori. eu la primul fiv (esuat) am avut valorile T3 si T4 iesite din schema. asta cred ca a fost si motivul nereusitei.

a fost insa pana acum prima si ultima oara cand am avut probleme cu tiroida (nu am facut niciodata niciun tratament), dar timp de vreun an ...cred...imi faceam luna de luna analizele (T3 si T4).

iti doresc numai bine si ma bucur ca esti optimista. si eu am auzit numai laude la adresa acestei clinici.

succes!

h.

14+
multumesc lui DD

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elenada spune:

Ala eu am luat dupa punctie 6 capsule de utrogestan s doua pastile de duphaston. nu mi-am facut analiza progesteronului. Si acum iau 6 capsule de utrogestan
Progesteronul ajuta mult sarcina in nici un caz nu ii face rau.

Onefineday eu am facut fiv la wunschbaby. Ana e o scumpa. Daca te pot ajuta cu ceva sa imi zici.

Bafta multa tuturor

elena +20
Burtica mea la 17 sapt la
Cosulete bebelusi

***CAMPANIA NOASTRA *** www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">PETITIA NOASTRA - semneaza si tu!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns KITTA spune:

Ala77nu vreau sa te sperii dar trebuie sa ai grija de progesteron sa creasca. Eu unica si singura data cand am primit un embrion tarnsferat am avut un beta de 14 si am facut si un progesteron a doua zi dupa beta care era tragic adica 7. Atunci dr. mi-a zis ca ar fi trebuit sa fie >50, repet in Z14 si mi-a dat sa bag doza mare de 250mg o zi da una nu, dar dupa cateva zile scazuse de tot. Eu iti recomand sa il mai repeti inca o data si daca nu creste trebuie sa vorbesti cu dr. Acum e perioada cand trebuie sa ai....Inca o data nu e de speriat, dar trebuie grija si tinut sub control, ceea ce voi face si eu cand voi mai avea norocul de unul si bun de transferat.
Fetelor, eu joi am consultatie a Innsbruck unde a reusit Daniela_bDupa ma hotarasc ce fac si va tin si pe voi la curent!

Mergi la inceput