Nasterea puiului meu - o trauma pentru mine !!!
Raspunsuri - Pagina 6
fecian spune:
Draga mea, scumpa mea...imi pare tare rau sa aud de conditiile inumane la care ai fost supusa.
Acum, nu te mai gandi, gandeste-te la botzul acesta de viatza. Ea iti va lumina viatza de acum incolo. Restul, nu exista!
Din pacate experientele cu astfel de oameni te fac sa te scarbesti de spital, doctori (pe care ii consideri mai mult macelari decat doctori)
Iti doresc sa te refaci dupa aceasta trauma si sa te bucuri de copilul tau.
Tu ca mama stii ce e cel mai bine. Iar daca ai intrebari si nelamuriri mamicile[desprecopii] iti vor fi intotdeauna alaturi cu un sfat, incurajare si vorba buna
Felicitari pentru frumoasa si viatza frumoasa de acum incolo
Felicia, mami de scufundac atomic, Gabriel (23 Mai 2008)
Noi doi si maimutzica
Exploratoru' Bitzu'
M-am nascut de ziua mea!!!
Poveste siropoasa
www.TickerFactory.com/weight-loss/w6inu1h/" target="_blank">
Sa revenim la normal
www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">SEMNEAZA SI TU !
Impreuna vom reusi!!!
Stellutza spune:
In primul rand , multumesc tuturor mamicilor pentru sustinere, pentru toate cuvintele frumoase si pentru tot.
Citat: |
citat din mesajul lui ramonuta Steluta, cat de mult seamana povestea ta cu cosmarul prin care am trecut si eu la nastere in acelasi "minunat" spital - Polizu. Imi pare tare rau ca ai trecut prin asa ceva. Poate ca ar fi trebuit sa postez si eu povestea nasterii puiului meu ca sa fie un avertisment pt. nestiutoarele care se duc cu incredere la acest spital. Poate ca daca ai fi citit te-ai fi reorintat si ai fi mers in alta parte. Curaj! Cu timpul toate amintirile de cosmar se vor indeparta de tine. |
De ce nu? este o rusine? Ramonuta, sunt foarte multe femei care merg cu inima deschisa in acea maternitate a tot laudata, cu aparatura si doctori profesionisti si nu au nici macar habar de ce anume SE POATE INTAMPLA ACOLO.
NU GENERALIZEZ, pun pariu ca au nascut femei acolo care au fost foarte multumite, care au fost tratate cu respect, dar ... eu , tu , de ce nu? Nu am fata de doamna? Trebuia sa intru cu un ' Vuitton' pe mana si sa ma hlizez la orice gest ca sa fiu tratata ca o doamna?
Ramonuta, scrie-ti povestea, poate asa salvezi o alta mamica in devenire de la un asemenea 'macel'!
Uff a trecut aproape 6 luni, 6 luni in care desi gresesc, nu am fost la nici un control ginecologic!
Ar trebui sa merg intr-un alt cabinet , in alta parte, dar sincer .. mi-e frica, imi este foarte frica de durere..
Copilul meu este bine, foarte bine, asta conteaza la final, insa ... am fetita !!! Va creste, va naste la un moment dat si unde? intr-un sistem cuprins de cangrena? ma cuprinde furia atunci cand ma gandesc la fetita mea si in ce societate s-a nascut!
Dupa toate cele intamplate am regrete, multe, excluzand faptul ca am ajuns acolo, regret ca am fost atat de slabita si sfasiata de durere si nu am putut sa le ofer acelor ' asistente si dr' exact ce meritau, un show de zile mari cu tipete urlete, injurii, televiziuni si presa, ceva ce sa nu uite, pentru ca probabil pe mine m-au uitat la 1 minut dupa ce am iesit de pe sectia lor!
Imi pare rau ca nu am spart, trantit, distrus, tot ce mi-e iesit in cale si desi nu este ceva cu care sa ma mandresc, imi pare rau ca nu le-am paruit, asa cum fac femeile fara educatie!pentru ca asta meritau, pe deplin!!!!!
Cand m-a controlat una din asistente, exact inainte de a veni anestezista si fix dupa ce m-a controlat dr., am intrebat-o daca mai este necesar pentru ca tocmai m-a vazut dr., mi-a raspuns rastit' da trebuie sa te vad si eu', era o asistenta!
M-am urcat pe masa si cand se pregatea sa isi bage mana in vaginul meu, i-am spus sa astepte ca sunt in plina contractie, m-a tras de picior si mi-a spus'- tu ai impresia ca stau dupa tine?'
Fireste eram un munte de nervi si am tipat'- ati nascut?'
mi-a raspuns' da de 2 ori' si bineinteles ca am intrebat-o apoi '- si pe unde i-ati scos? pe gura ? pe nas? nu ati fost la fel?' iar DOAMNA s-a suparat ingrozitor, si-a aruncat manusa de pe mana si mi-a spus ca o sa o mai vad eu pe ea cand o sa imi vad si ceafa!
Am citit pe paginile anterioare, ca ar fi bine sa depun o plangere!!
Oare? ce as rezolva? Daca, dar doar DACA as reusi deschiderea unei anchete, ar putea cel mult sa le sanctioneze cu 10% din salariu pe 3 luni si atunci care este pierderea? oricum ele nu traiesc din salariu, 10%, probabil 100 ron ii iau intr-o zi spaga, probabil o zi proasta!
Am incercat totusi,insa am descoperit cu stupoare ca au murit copii acolo, copii sanatosi si in cazul asta ma uit la copilul meu , ii multumec Lui Dumnezeu ca al meu traieste, este sanatos si de restul, sunt mult prea mica sa schimb ceva. Suntem niste oi , oi in turmele unor ciobani smecheri iar noi putem doar sa behaim si nimic mai mult.
Am cunoscut o tanara, spun tanara pentru ca este mai tanara ca mine, 20 ani, merge la psiholog de 1 an . Printr-o intamplare am cunoscut-o pe d. psiholog intr-un cerc de prieteni, i-am povestit ce am patit si m-a pus in legatura cu pacienta ei care ii este tot odata si prietena.
Elena o cheama, a nascut la polizu pe 14 ianuarie 2008, dimineata, un baietel de vreo 3 kg, sanatos, au dus-o in salon iar cand trebuia sa ii aduca copilul i-au spus initial ca a facut icter si trebuie sa stea la lampa, dupa aceea ca trebuie sa il vada neonatologul ca pana la urma sa fie anuntata ca copilul ei a murit din cauza unor complicatii survenite in momentul expulziei!
A cerut expertiza si conform datelor din raport copilul a avut cordonul in jurul gatului, a ramas fara aer si a facut hemoragie cranianala ! cel mai ciudat era ca atunci cand a vazut copilul a vazut ca acesta avea capul vanat pe partea stanga, o vanataie la fel ca o lovitura! Medici i-au inchis gura insa iar banul face legea si contra unei bune sume de bani, una din asistente i-a spus ca atunci cand copilul a fost spalat prima oara a fost scapat cu capul in chiuveta de catre una din asistentele de la nou nascuti si saraca fata se lupta de 1 an jumatate sa isi faca dreptate insa fara rezultat... ancheta este inca in desfasurare..
Daca un astel de caz, putin spus tragic, ramane fara raspuns, eu ce mai pot face? Cine ma asculta pe mine?
Am o singura concluzie in cea ce ma priveste, atunci cand copilul meu v-a avea nevoie de servicii medicale, am sa ma asigur ca v-a avea parte de toata atentia, fie ca este aici sau in strainatate!
Va pup si va doresc multa sanatate!!!
Stella, mami de Maya Maria-Ayeneea
Poze http://picasaweb.google.ro/StellutzaPopescu/MayaMariaAyeneea?authkey=Gv1sRgCJj1gLGzstWUzQE&feat=directlink#5310072044448912994
Povestea nasterii http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134322
spic de grau spune:
Stellutza - am citit prima pagina, si ultima. Sunt de-a dreptul socata!
Ma apuca plansul cand ma gandesc prin ce ai trecut!
Si imi dau seama ca nu inventezi nimic, ptr ca si eu am trecut in RO prin 2 experiente socante, cnd am pierdut sarcinile. La fel - s-au purtat cu mine (si cu celelalte "colege de suferinta"), de parca eram animale si nu oameni. Si culmea - te gandesti ca asistentele/medicii (in marea lor majoritate), fiind femei, ar trebui sa aiba alta intelegere.
Asta pe langa dragostea de meserie/oameni pe care ar trebui sa o aiba.
Una din multele mele specializari (ptr ca am schimbat "macazul" de cateva ori in viata) este aceea de asistenta medicala.Si - daca stau sa ma gandesc cum se comportau 90% din colegele mele pe perioada practicii in spitale, nimic nu ma socheaza. Ca sa nu mai spun ce se discuta in camera asistentelor.
Bine ca ati scapat "doar cu atat"! daca pot spune asta.
Am o prietena care o trage si acum cu baietelul ei din cauza nesimtirii si indolentei asistentelor/medicilor.
IAr pe dna dr Petrache am avut si eu nesansa sa o cunosc, cnd - la prima sarcina m-a anuntat ca copilul meu e mort si trebuie sa ma chiuretez, pe acelasi ton pe care anunta un dentist ca e nevoie de o extractie dentara.