Nasterea puiului meu - o trauma pentru mine !!!

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns claucia spune:

Ruthie, si eu sunt de acord cu tine, cel putin partial. Si eu am nascut prin cezariana, si inca nu am gasit medic care sa imi raspunda la intrebarea: de ce toate sarcinile obtinute prin FIV se termina cu cezariana? Pentru ca se numesc sarcini pretioase si nu risca pierderea lor.
Bineinteles ca de fapt toti medicii raspund la intrebarea asta insa mustacind.
Eu zic ca toate cele sunt subiective. Eu am avut o cezariana de vis, cu anestezie partiala (regionala) cu bb la cateva oer in salon de unde nu a mai plecat, cu recuperare super, nasterea in sine foarte buna, vazut copil imediat si pupat, cu un copil extraordinar (si inca unul pe drum). Am auzit si cazuri mai grele cu cezariana desi este un act medical destul de controlat. Am auzit de nasteri vaginale foarte usoare precum si de nasteri foarte foarte grele, cu sechele, bb cu manute/clavicule rupte ca sa poata iesi, circulare de cordon care au dus la o proasta oxigenare a creierului din primele minute si sechele permanente daca nu ceva mai grav, rupturi, blocaje pe canalul nasterii, etc.
Eu zic ca totul este foarte subiectiv, si asa cum pot eu spune ca pt mine a fost cea mai buna alegere, asa fiecare poate spune ca a fost cea mai buna alegere daca totul s-a terminat frumos. Nu exista un adevar universal valabil.
Steluta, imi pare rau pt povestea ta, bine ca sunteti bine si de acum inainte numai bucurii veti avea.

Clau 13+ si Alessia Maria 13 iulie 2007

poze cu noi

varsta bb2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camisilvia spune:

Steluta, draga mea, sunt ingrozita de tot ceea ce am citit in legatura cu nasterea ta. Am trait la prima nastere experiente nefericite si inteleg trauma pe care ai suferit-o.Subscriu la cele relatate de doamnele care au nascut la Giulesti- personal medical de exceptie, in special la sala de nastere-si ma felicit pentru faptul ca am ales sa nasc in acest spital.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happiness_4_us spune:

Stelutza, m-ai facut sa plang.
Nu merita nici o mamica sa treaca prin ce ai trecut tu atunci cand vine momentul sa-si cunoasca puiul, cu atat mai mult la prima sarcina.
Din pacate exista si astfel de oameni desi asa cum ai spus si tu, nu merita sa lucreze in asemenea locuri.
Pacat ca au evoluat toate f mult insa la capitolul asta avem un mare zero si pacat ca inca banul face legea. Mare pacat.
Sa iti traiasca puiul mic, sa fie sanatos si sa va bucurati de el!

Nana, Andrei Stefan ( 26.09.2007)
Povestea nasterii fluturasului!

Fluturas iubit, sa nu uiti niciodata, ca mami este intotdeauna cu un pas in urma ta. Trebuie doar sa intorci privirea si sa intinzi manutza si mami te va ajuta in orice clipa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Stelluta, imi pare rau ca ai avut o experienta atat de trista. Tu esti inca sub efectul traumei si iti doresc sa-ti revii cat mai repede.
Iti scrie o mama care a avut o experienta urata la primul travaliu si care a ajuns ca si tine la cezariana de urgenta. Dar eu am fost si mai incapatanata si dupa 4 ani am incercat din nou sa nasc natural si am reusit. A doua oara insa nu am mai stat pe ganduri si am ales epidurala, ghinionul meu a fost ca avand cezariana mi-au montat epidurala tarziu, la dilatatie 6 si pana atunci am simtit iar ce inseamna dureri crunte. Insa cu o mare diferenta, a doua oara s-a declansat singurel travaliul si aveam o mica pauza intre contractii, pe cand prima data aveam contractie dupa contractie, am regretat enorm faptul ca am facut inducere, ca nu am mai avut rabdare. Dar ca si tine eram in saptamana 42 si psihic nu mai aveam rabdare, stiam si ca bb este mare dar nu stiam cat de nasoala poata fi o inducere pe un "col necopt" cum spunea ginecoloaga mea.
Eu daca as fi scris atunci povestea nasterii as fi scris-o plangand, rememorand fiecare detaliu. Acum e doar o amintire urata, saptamana trecuta am scris povestea si am descris durerile din travaliu intr- singura propozitie, atat. Recunosc insa ca personalul din spital a fost acceptabil, am prins si persoane dragute dar si din cele care doar isi faceau treaba iar doctorita a fost alaturi de mine. Durerile au fost mai mari si mai crunte decat mi-as fi inchipuit vreodata, si am mai fost si viteaza si am spus ca nasc fara epidurala. Mi-am impus insa sa nu tip si plang pe acolo, am strans din dinti si am indurat alegerea facuta (aici te inteleg ca tu vroiai cezariana, nu a fost alegerea ta sa nasti natural). Cert este ca am purtat si eu ceva vreme in spate esecul nasterii. Dar incet, incet mi-am revenit si asa iti doresc si tie.

Vezi partea plina a paharului:
- ai nascut un copil sanatos, neafectat de nasterea grea
- tu te refaci bine dupa nastere
- e mai bine sa intri in travaliu inainte de cezariana, atat pentru mama cat si pentru copil

Nu te mai gandi la ce a fost, ca trecutul nu-l putem schimba. Nimeni nu poate prevede cat de dureros poate fi un travaliu sau cat de lung, la aceeasi persoana travaliul difera de la o nastere la alta. Plus ca si copilul se mai misca in timpul travaliului si se poate bloca. Unele mame isi revin repede dupa cezariana, altele dupa nastere naturala. La mine inducerea a fost un mare esec, alte mame nasc repede si usor.

Te , imi place mult numele printesei tale.

Mami de www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Ana nazdravana (18.12.2004) si Elisa Andreea (09.12.2008)
Pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andira spune:

Steluta, m-am ingrozit!!!!

Si mi-am adus aminte de prima mea nastere si de dna dr Petrache....
Am fost la ea sa-i cer un sfat, in primele 2 luni de sarcina, cand luasem un antibiotic pentru anexita si nu stiam cum a influentat sarcina (il luasem chiar in primele 2 saptamani).
Nici n-am apucat sa termin bine ce aveam sa-i spun si mi-a spus raspicat sa renunt la copil. Nu ca hai sa vedem, sa ne gandim, ce probleme ar fi etc. Nu, avort si incerc din nou peste 6 luni. Ati ramas greu insarcinata? m-a intrebat. Am ingaimat un "nu" pierdut si mi-a trantit "atunci, clar, renuntati si incercati din nou!".
Am iesit plangand si cu sufletul bucati din cabinet.

N-am ascultat-o si bine am facut, am o fetita frumoasa si sanatoasa.

Ai zis ca n-ai avut contractii? Parca asa citeam la un moment dat, si parca spuneai ca e o continua durere.

Exact la fel a fost si la mine la nastere, uterul s-a contractat cand mi s-a rupt apa, si n-am avut deloc contractii decat la expulzie. A stat contractat continuu timp de 1,5h, in care m-am suit pe pereti de durere, eram desfigurata (medicul anestezist care ma vazuse cu o ora inainte nu m-a mai recunoscut), si la fel am avut lichidul verde.

Din ce am citit dupa aia am inteles ca e o problema destul de urata, pentru ca daca uterul se contracta si ramane asa, copilul nu mai apuca sa respire cum trebuie (de obicei respira si se odihneste si el intre contractii), de unde si suferinta fetala. Din cate imi aduc aminte parca se recomanda cezariana in cazurile astea. Daca stie cineva mai bine / multe, chiar va rog sa-mi spuneti.
Si fetita mea a avut 3950g la nastere, a avut clavicula rupta si hematom la capsor.

Bine ca sunteti sanatoase, si incet-incet o sa treci peste trauma asta. Eu dupa un an eram iar in sala de nasteri, si a fost muuult mai bine.

Multa sanatate si putere!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns neliaCris spune:

desi am trecut si eu prin 50 la suta din ce ai trecut tu...si mi se pare mult....dd e sus si a avut grija ca totul sa fie bine...si eu ma intreb cum am putut fii asa de tare?tu esti eroina....bebele tau e cea mai fericita ca are o mama ca tine

14 martie 2008 m-am nascut!!!!deja am un anishor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anangel_lexi spune:

Mare pacat ca cele mai frumoase clipe din viata unei mame sunt transformate atat de brutal in trauma din cauza unor...persoane lipsite complet de orice urma de compasiune, profesionalism, umanitate pana la urma.
Stelutza, m-a impresionat povestea ta dar ma bucur din suflet ca totul s-a terminat cu bine si ca sunteti sanatoase atat fetita ta cat si tu!
Va doresc in continuare multa sanatate si clipe minunate, unice, pline de incantare si fericire!

de www.totsites.com/tot/mariacornelia" target="_blank">Maria Cornelia (20.09.2006)
Din ce in ce mai mare
Si primele perlute

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raaluca spune:

STELUTZA imi pare tare rau pentru ce ai patit si cred ca e foarte bine ca ai avut puterea si curajul sa scrii despre asta. Poate ca asa vor fi scutite alte mamici de alte experiente horror cu astfel de medici

Multa sanatate tie si tau!

E clar, esti o supravietuitoare si oricat au incercat acei "oameni" sa dezumanizeze cea mai mare minune nu cred ca au reusit!
Uite de-aia imi vine cateodata sa devin fanatica si sa ma iau la tranta cu toata lumea ...

A venit primavara asa ca bucura-te de familia ta minunata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

Steluta este ingrozitoare povestea. Slava Domnului ca sunteti sanatoase amandoua! Sa-ti traiasca puiuta!

Am nascut de 2 ori la Polizu cu cezariana. Slava Domnului am avut un medic de nota 10! El a ales sa plece din spital...probabil i s-a acrit de practicile de acolo.
Dar confirm si eu setea de bani a personalului de acolo. La prima nastere, fiind necunoscatoare am aruncat cu bani in buzunarele asistentelor de disperare cand vedeam ca nici nu existam pt ele daca nu cotizam. La a 2-a nastere am dat strictul necesar...ma rog nu stiu de ce ar trebui sa dam ca sa se uite cineva la noi...dar asta e tara in care traim si asta e sistemul medical de care avem nevoie.
Nu va spun de ce mutre acre aveam parte...dar aveam o satisfactie imensa cand le vedeam mutrele. Slava Domnului, am avut o nastere usoara, lapte si un bebe cuminte, ca de as fi avut nevoie de scorpii trebuia sa dau...

Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)

www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariana2005 spune:

steluta, este ingrozitor ce ti s-a intamplat..Doamne fereste pe toata lumea de astfel de ..traume..dar ce bine e cand totul de termina cu bine..si totusi ar trebui sa facem ceva noi mamicile, dar ce?..

astfel de oameni ar trebui sa lucreze intr-un birou inchisi..fara nici un contact cu oamenii..

sa va creasca fetita mare si sa fie sanatoasa..iar la o urmatoare nastere fa-ne o favoare tuturor si da bani marcati..

mami de fetita pe pamant si de baietel in ceruri
poze cu noi

"Da-mi Doamne puterea de a accepta ceea ce nu pot schimba,
Curajul de a schimba ce-mi sta in putere,
Si intelepciunea de a face diferenta intre ele..."

Mergi la inceput