Fibrom uterin (22)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Gina36 spune:

arinna eu sunt prima care pot da o adresa pt clinica din Bucuresti si anume http://www.hemodinamic.ro/contact/index.html
Vin cu o rectificare la Spitalul Universitar se accepta embolizari pentru fibroame de maxim 4cm nu sub 4 cm. Conteaza atat de mult acel cm in plus sau in minus!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arinna spune:

Gina, vorba ta, nu stiu ce au atata de vazut.Ca doar nu se schimba nimic de la o vizita la alta.Ar trebui sa merga pe baza de eco si atat.Pe mine nu m-a controlat aici decat un medic,sa tot un mos, noi ii ziceam mos craciun ca era mereu rosu la fata si cu ochelari.Sa isi dea seama si el de marimea uterului.In rest, numai eco, laparo s.a.m.d.Fizic, numai la pap test.Am auzit si eu da o dr ginecolog de la Elias,avea un sef care nu-i aproba cezarienele, era sa piarda un copil din cauza asta, era f stresata.

M-a indispus f tare ceea ce ne-ai spus.

Multumesc pentru site-ul clinicii( am facut si "corectura")

Lyly, stiu ca Anca se repede la scos.Mie mi-a zis sa fac histerectomie de acum 10 ani.Iti doresc succes!

Mihaela, bine ca n-ai mai baturt drumul degeaba la Bucuresti :( inainte se putea si cu recomandare de la medicul de familie si chiar direct la Dorobat daca imi aduc bine aminte. Ma gandesc sa nu fie ceva financiar...macar sa stie sa se poarte, sa explice de ce au luat aceasta decizie, sa vorbesca civilizat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lyly_mar spune:

Arinna,cred ca o sa o iau pe coclauri........
Eu am fost pacienta dr Filipescu pana acum o luna(cu el am facut ultimele 3IA)si m-am dus la Dr Anca in ideea de a -mi da OK pt embolizare,pt ca Filipescu mi-a zis clar:mieomectomie ,asa ca nu stiu ce sa fac...........
vad ce zice Dr Anca pe 9 aprilie.

Bafta multa!pentru maine

Mergi la inceput

Lyly, mie toti mi-au spus histerectomie; miomectomie era frumos, poate la inceputuri, cand abia imi aparuse unul...Embolizarea se face uneori si preoperator, sa reduca vascularizarea fibromului, oricum am da-o tot e bunaN-am vrut sa te sperii, eu la el am fost acum multi ani si doar o singura data,poate intre timp s-a mai schimbat.

Ei propun, noi decidem.Dar au un stil de a "propune" ca te arunca in depresii.In unele tari fibromul nici nu e considerat cauza de infertilitate.

Eu am fost la Dr Badea acum 4 ani, el era seful si era de acord cu embolizarile- chiar el mi-a propus.
PS Pe 9 aprilie merg si eu sa fac sonohisterografia.Ar fi trebuit zilele acestea dar nu am gasit loc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gina36 spune:

arinna bafta multa pe 9 la sonohisterografie. Sa revii cu vesti bune.
Lyly sa nu te lasi influentata sa faci miomectomie. Incearca si tu embolizarea. Dorobat mi-a spus ca imi garanteaza interventia reusita 100%. Tu esti in aceeasi situatie cu mine. Poate ne programam in acelasi timp si ne vom cunoaste si in realitate.
Ca fapt divers sa va spun ca sora cumnatei mele a nascut astazi prin cezariana o minune de baiat de 3,700 kg. A facut embolizare in 2007 in martie pt. un fibrom de 8,5 cm si cand a ramas insarcinata avea 3.2 cm.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BlueSpot spune:

Dragele mele,
Revin la voi cu o intrebare care ma macina cumplit S-a intamplat cumva ca vreuneia dintre voi sa-i creasca apetitul (pentru mancare doar)sau sa se ingrase cumva dupa administrarea de inhibitori de gonadotrofine?

Voi am vazut ca ati folosit Diphereline, eu am vb cu o prietena si mi-a adus din Franta Gonapeptyl care face aceeasi treaba ca Dipherelinul.

Sunt curioasa pentru ca mie mi-au fost administrate 2 fiole si deja m-am ingrasat enorm...niciodata n-am fost asa de grasa. Bineinteles ca refuz sa ma cantaresc, dar ma simt eu. Daca as pune piciorul pe cantar sigur m-ar apuca o depresie de ...

Voi ati patit asa ceva? Mie nu mi se pare ca mananc mult mai mult decat inainte.

Treaba buna e ca nemernicul de fibrom a scazut de la 9,7 cm la 6 cm in primele 3 saptamani dupa prima administrare. Stiu ca acest tratament nu poate continua la nesfarsit si ca o data stopat, fibromul poate reveni la dimensiunile anterioare, de aceea am decis sa ma operez, chiar daca STIU ce presupune asta si mi-e o frica DE MOR.

Mergi la inceput

Arinna,Gina va multumesc pt incurajari.
Eu vreau sa fac embolizare,dar ma trece asa un gand...ca daca fac embolizare,stau 6 luni si nu scad fibroamele.........pe urma fac opratie si stau 1 an si pe urma ma apuc de ...deci pierd 1 an si 6 luni cu asteptarea...fata de 1 an cat ar tb sa fac pauza daca fac direct mieomectomie......
Si mai trebuie sa-mi conving si sotu'..........care e pe jumate oltean si e capos cat 2 olteni.........de ideea de a da 49 de mil pe operatie + bacsisu...
Ma hotarasc dupa ce vorbesc cu Dr Anca....
Gina in a cata zi de CM ti-a zis Dorobat ca se poate face embolizarea!?
Ninia,Mihaela(scuze pt caposenia oltenilor,dar asa e al meu sot), voi ce mai ziceti, v-ati hotarat ce faceti?embolizare?sau miomectomie?

Pupici si va astept cu vesti bune.

Mergi la inceput

Gina,multumesc Incerc sa sun acum sa vad daca gasesc intamplator un loc mai devreme, poate arenuntat cineva.Pe 9 e cam tarziu, a 16-a zi a ccl, cam azi ar fi trebuit sa fie ultima zi in care sa o fac .Ce vesti bune, sa va traiasca noul membru al familiei.Fibromul de care spuneai a scazut uimitor.Ar trebui data ca exemplu acelui Horhoianu, ca si Rachel de aici si multe altele care au avut fibroame mari si au regresat ori au chiar copii.

Lyly, ce rau imi pare de situatia creata, intr-adevar e vorba de o multime de bani, mai ales ca ai facut si IA-urile.Practic embolizarea inainte de miomectomie e chiar benefica dar banii sunt o problema.Poti sa-i spui sotului ca acestea oricum sunt ultimele cheltuieli dinaintea lui bb, ca dupa ce apare, vede el

Daca medicul iti garanteaza ca poti avea bb dupa operatie e ok dar nu ai de unde sa stii.Mie mi-au zis ca e risc de hemoragie necontrolata(le am intramurale si unul subseros) si ca pot sa raman fara uter sau doar cu o parte din el .

Nu cred ca la particular se da si bacsis,asta ar fi culmea.

Mergi la inceput

Arinna, il conving eu pe sot.....pana la urma.Zica el ce-o vrea , fac eu tot ca mine....
Ca argument suprem o sa-i arat si mesajele de la voi....
Filipescu a fost asa de degajat cand mi-a zis de mieomectomie,de parca imi scoteam un cos si gata, a doua zi ma apuc de bebe..Si mai zicea ceva de intinerirea ovarelor(am inteles ca ti le mai curata cu o solutie ceva?? poate Ace sa le mai albeasca....
mai ma gandesc si ma mai sfatuiesc cu voi....

PUPICI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ninia81 spune:

Gina, imi pare tare rau ca ai venit dezamagita de la dr! Mi se pare f. grosolan modul in care ti s-a zis.
Eu i-am trimis un mail dr...si i-am spus situatia mea. Mie mi-a zis ca fibromul meu este prea mare ca sa se poata face embolizarea. Eu fac tratamentul asta...si apoi merg la eco. Daca nu a scazut marimea fibromului o sa fac miomectomie. Alta varianta nu am.

Visul nostru

Mergi la inceput