Fibrom uterin (22)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns arinna spune:

Intinerirea ovarelor ? N-am mai auzit.
Pana la urma cel mai important in a face bb e sa ai trompele si ovulatia ok(plus spermatozoizi sot.Si nu se recomanda sex zilnic ci la 2-3 zile ca sa se refaca total sperma).Fibroamele sunt pe ultimul loc, mai putin in cazul in care blocheaza o trompa.Eu nici nu vroiam sa am bb pana cum 2 ani, pt ca abia atunci m-am mutat definitiv cu sotul meu.Am grabit totul din cauza varstei mele. ma intreb daca fibroamele nu au crescut tot datorita stimularii pe IA.Imi pare foarte rau ca am facut-o.ma gandesc daca nu se poate face IA fara stimulare- adica numai monitorizare si inseminare. Poate suna prostesc dar cred ca o sa-l intreb pe medic data viitoare.Desi costa f mult, 1000 de dolari( din care, daca scad medicamentele, la vreo 800 tot ajung)oricum, dupa IA nu am ramas dar se pare ca ovulatia e ok avand in vedere exrauterina :(

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lyly_mar spune:

Arinna,da, stimularea pentru IA duce la cresterea fibromului.Si dr Filipescu si dr Anca,mi-au confirmat ca fibromul se hraneste cu hormonii luati pt stimulare.Dovada este ca la ultima IA,foliculii nu au crescut ,dar fimbromul a crescut .Eu stiu ca am trompele nebune si ovulatia ete OK,sotu are forme anormale cam 50% ...........Sex zilnic?! nu se pune problema ,sotul meu lucreaza in 3 schimburi,asa ca ori este la serviciu' ,ori este obosit dupa serviciu'.....De ce nu s-or inventa pastile pt ramas ?
Bat campii.....doar e primavara
Cred ca dr fac stimulare pt a avea certitudinea ca ai ovulatie si ca foliculii cresc cat trebuie.....
Prin intinerirea ovarelor le mai curata,dr nu mi-a zis ce inseamana(eu nu am intrebat ,pt ca intrasem in vrie cand am auzit de operatie) si am intrebat o asistenta..
si va stept cu vesti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lyly_mar spune:

Citat:
citat din mesajul lui lyly_mar

Arinna,da, stimularea pentru IA duce la cresterea fibromului.Si dr Filipescu si dr Anca,mi-au confirmat ca fibromul se hraneste cu hormonii luati pt stimulare.Dovada este ca la ultima IA,foliculii nu au crescut ,dar fimbromul a crescut .Eu stiu ca am trompele nebune si ovulatia ete OK,sotu are forme anormale cam 50% ...........Sex zilnic?! nu se pune problema ,sotul meu lucreaza in 3 schimburi,asa ca ori este la serviciu' ,ori este obosit dupa serviciu'.....De ce nu s-or inventa pastile pt ramas ?
Bat campii.....doar e primavara
Cred ca dr fac stimulare pt a avea certitudinea ca ai ovulatie si ca foliculii cresc cat trebuie.....
Prin intinerirea ovarelor le mai curata,dr nu mi-a zis ce inseamana(eu nu am intrebat ,pt ca intrasem in vrie cand am auzit de operatie) si am intrebat o asistenta..
si va stept cu vesti.

Chiar ca bat campii.........vroiam sa zic trompe bune,adica in regula ........dar a iesit altceva

Au inflorit salcamii! vorba lui Tudor Gheorghe
Hai ca m-am tampit......scuze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirelac69 spune:

Buna fetelor,

Nu renuntati asa de usor la embolizare in favoarea operatiei. La mine, cum am mai spus, embolizarea a dat roade. De la un fibrom subseros de cca 8 cm a ajuns la aprox. 3,7 cm. Si pe mine m-a consultat un doctor la Spitalul Municipal dar nu-mi mai aduc aminte acum cum il cheama. Caut maine prin hartii si va spun exact. Bafta multa !.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirelac69 spune:

Scuze, ma refer la doctor ginecolog nu l-a dr. Rares Nichifor sau Dorobat.

Mergi la inceput

Blue Spot, am vazut mesajul tau intamplator , ma uitam pe pagina anterioara;cred ca mesajele tale apar mai tarziu decat ar trebui pt ca esti noua pe forum .

Fetele care au luat Diphereline daca mai intra pe aici pot sa-ti raspunda...
Inteleg ca esti decisa sa te operezi,oricum in urma scaderii fibromului operatia va fi mult mai usoara.
Parerea mea e sa te cantaresti totusi...poate sunt doar 2-3 kg in plus care pot fi date jos; eu m-am ingrasat mult din cauza lipsei totale de activitate , dupa operatia de extrauterina.In plus, iarna toata lumea se ingrasa.Mai ai de facut si alte injectii ?Iti doresc numai bine si tine-ne la curent, cand urmeaza operatia?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gina36 spune:

Buna dragelor!!
Ninia 81 Inca nu mi-am revenit dupa vizita la Spitalul Universitar. Eu am mai citit despre Horhoianu ca ar fi badaran, insa am crezut ca se exagereaza. Pe ce Dr. ai intrebat daca poti face embolizare si ti-a raspuns negativ? Mie Dorobat a spus ca cel mai mare fibrom pe care l-a embolizat a fost de 15 cm. Al tau cat are? Astept vesti!! Avem exemplu si printre noi, vezi mirela69
lyly_mar Dorobat mi-a spus ca ideal este sa faci imediat dupa ciclu, trebuie sa fii foarte curata, deci cam in ziua 8-9 este perfect.
arinna Multumesc Cat am asteptat sa intru la consult, am stat de vorba cu o tipa insarcinata in 8 luni, a facut embolizarea anul trecut si in 9 luni i-a scazut la 2,7 cm de la 6,8cm. I-am spus lui Horhoianu de ea si a tipat spunand ca nu il pun eu la punct. Si am tacut.......
La toate fetele si sa aveti parte de reusita
PS eu sunt hotarata sa fac embolizarea in jur de 20 aprilie dupa CM. Sper sa reusesc sa strang toti banii.

Mergi la inceput

Cat de necivilizati pot fi medicii la noi...tipa la oameni, ii numesc in toate felurile.Cred si eu ca nu ti-ai revenit.Eu am avut experiente negative in tara cu femei ginecologi...in viata mea nu am mai mers la vreuna.Medici care tipa la pacienti, ii numesc nesimtiti, ii jignesc, ii baga in sperieti cu tot felul de "diagnostice"...
Cred ca asta ar trebui sa fie un criteriu foarte important cand alegem un medic, comportamentul arata si cat de serios sau dedicat este.Eu am facut tot posibilul si am alt ginecolog acum, primul era foarte rece chiar arogant uneori ( si el era seful clinicii), cel la care am fost dupa 2 luni de absenta aciclului si nu mi-a dat niciun test de facut. Acum am trecut la un chinez(cred, oricum asiatic) ok, care m-a operat, e f linistit si comunicativ.daca nu discuta si nu coopereaza nu merita incredere.Aici este un site special despre toti medicii, pe provincii, in care lumea isi spune parerea si le da calificative.Ce spunea despre primul medic, nu-mi venea sa cred...aproape numai injuraturi.O fi bun la taiat dar daca e badaran si face numai ce crede el, sa ramana cu sefia lui. Mai sunt si altii. Parca era si pe DC un subiect de genul acesta, cu medici de evitat.Trebuie sa fie si ceva cu medici "buni" adica cooperanti.La medic mergi sa te insanatosesti nu sa vii distrus si deprimat.Asta e lipsa de profesionalism.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ninia81 spune:

Buna dimineata, fetelor! va doresc un week-end linistit!

Gina, eu i-am trimis mail dr. Nechifor si mi-a raspuns destul de repede. Mi-a spus ca fibromul meu este foarte mare (12/10 cm) si nu crede ca se poate face embolizare in cazul meu. Mi-a recomandat sa merg la mai multi medici ginecologi si sa fiu sigura ca atunci cand fac operatia mi se va conserva uterul. Daca nu mi se garanteaza asta, a zis sa ma intorc la dansul cu un RMN facut ca sa vada mai exact cat este de mare pediculul.

Visul nostru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gina36 spune:

Ninia81 Parerea mea este sa ii scrii un mail si lui Dorobat, sa stii si parerea lui. Cum Nechifor te-a pus sa te vada mai multi ginecologi, asa si tu trebuie sa stii si parerea celuilalt.
Abia dupa aceea sa te gandesti la operatie. Oricum tu hotaresti ce vei face. Eu iti doresc SUCCES!
arinna singura noastra solutie este sa cautam medici competenti si nu de al'de tataia. Cred ca un medic este valabil pana in jurul varstei de 60 ani si sa se retraga in glorie!!
Te pup.

Mergi la inceput