Fibrom uterin (22)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lyly_mar spune:

Scuze, m-am grabit si ama facut niste greseli gramaticale?!
Sunt cu capul in nori...........
pentru fetele dragi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gina36 spune:

Buna dragele mele! Am revenit printre voi!
Va multumesc la toate pentru gandurile bune si am sa incerc sa va raspund la fiecare in parte.
Sunt extrem de dezamagita pentru ceea ce am sa va relatez in continuare.
Am fost la Bucuresti, am ajuns la spital miercuri dimineata la 7,30 si am asteptat sa vina Dr. Dorobat. A sosit voios la 8 fara un sfert si mi-a spus ca trebuie sa il asteptam pe dl. dr. Horhoianu, seful sectiei obstretica-ginecologie, care sa ma consulte si sa-mi aprobe internarea. In jur de 9,30 s-a hotarat si tataia Horhoianu (are 70 ani), sa-si faca aparitia malefica si intr-un final pe la 10 si un sfert, asistenta lui m-a chemat in cabinet. Cand am intrat s-a uitat la mine ca la o ciumata si in loc sa se comporte cuviincios a trecut direct la subiect, - cati ani ai? (36)cine ti-a bagat embolizarea in cap? (i-am raspuns in gand....), treci pe masa....gata...nu-ti dau nici o aprobare pentru embolizare, vei face operatie clasica (miomectomie), embolizarea se face pentru fibrom de maxim 4cm nu de 8cm cat ai tu asa ca URMATOAREA....
Nu va pot spune ce plans m-a apucat, cu sughituri, cand am aparut pe hol unde ma astepta sotul meu si m-a vazut in ce stare eram, a vrut sa intre peste dr. sa-l i-a la pumni. In loc sa ma calmeze el pe mine acum era invers. Intrun final l-am convins si ne-am dus direct la Dorobat care s-a schimbat la fata si cu un oftat prelung a spus "m-am saturat de refuzurile lu' asta" .
Deci fetelor singura solutie de a nu ajunge la cutit este tot clinica particulara unde costa 49 mil. plus maruntisul de rigoare. Dorobat mi-a spus ca imi face interventia cand vreau eu, doar sa am banii pregatiti.
Kiki cri Am inceput sa cred ca sunt o ghinionista. Tu sa ai grija de minunile tale!
arinna multumesc pt. incurajare Voi face interventia tot la Dorobat, dar la clinica. Asta e...
nicoleta27 iti multumesc si tie de incurajare. Daca nu era Horohoianu care sa-mi dea planurile peste cap as fi dat oricat, numai sa scap.
mihaela65 bine ai venit in mijlocul nostru. Daca fibromul tau are maxim 4 cm, Horhoianu iti semneaza internarea, daca e mai mare clinica particulara este salvarea noastra. Particulele costa 250 euro.
lyly mar si tie iti multumesc de incurajare. Acest Horhoianu, cand aude de embolizare innebuneste. Am uitat sa va spun, dupa ce am iesit de la Dorobat m-am gasit din nou pe hol cu tataia si l-am rugat si nou sa-mi dea aprobarea pe semnatura mea, a refuzat din nou si mi-a recomandat sa vin la el dupa CM ca el imi face miomectomia, apoi a zambit LIBIDINOS...
Dorobat a spus ca a facut embolizari si la fibroame de 15 cm si in momentul asta pacientele sunt cu copii in brate si vin la el sa-i multumeasca. Mi-a garantat reusita sigura.
mirela69 Cum i-am spus si lui kiki, cred ca sunt ghinionista...........
Va pup si va stept cu vesti!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arinna spune:

Gina, imi pare rau pentru intamplare dar oricum, nu te poate obliga nimeni sa faci operatie, e optiunea ta.Felul in care o spun medicii in Rom.e sub orice critica dar trebuie sa te obisnuiesti cu ei si sa te gandesti ca nu e o urgenta iar decizia e numai a ta.E adevarat,am auzit si si ca pe fibroamele mari rezultatele nu sunt extraordinare dpdv al regresiei dar macar se opreste din evolutie sau nu mai ai sangerari.Oricum rezultatele variaza de la persoana la persoana ( la acest subiect prima care a facut emblizare, Rachel, avea un fibrom de 9 cm, dupa care a ramas insarcinata, nu mai stie cat mai e acum dar reusita a fost totala din pdv al lui bb si nu al descresterii fibromului-nu mai tin minte cat si daca a regresat in cazul ei)In cazul meu, eram considerata ideala pt embolizare , aveam cateva fibr de 1- 3 cm dar hemoragii puternice, in prag de histerectomie.Hemoragiile au disparut numai ca urmare a embolizarii dar fibroamele au crescut din nou dupa niste ani,(initial regresasera dar f putin, cele mai bune rez le-am avut cyu acupunctura in ce priveste marimea lor) acum sunt de 4-5 cm( si am vreo 5!!!)Deci fiecare embolizare are avantajele ei, nu neaparat reducerea drastica si definitiva a fibroamelor, nu trebuie sa te sperii daca nu se intampla asta intotdeauna.Si aici in Canada, sunt sceptici cu embolizarea dar numai pt ca nu au destule studii care sa confirme clar sau sa infirme ceva.In ce ne priveste, noi stim din experienta de aici de pe DC ca embolizarea e un lucru bun indiferent de marimea fibroemalor si vad ca foarte multe fete recurg la asta si au si bb dupa aceea. Cand am facut eu, acum 4 ani, a fost optiunea mea si numai a mea, vazusem la TV si apoi am gasit DC -ul si 1-2 fete care facusera.
Nu stiam ca s-au schimbat regulile,ar fi putut sa te lase sa incerci hiar daca fibromul e peste 4 cm.Cand am facut eu, Badea era seful clinicii.

Mult succes

Mergi la inceput

Ce sa mai zic si cu oamenii foarte in varsta...multi dintre ei au ramas ancorati in ceea ce era pe vremea lor si nu-i mai scoti din asta.Odata erau considerati intelepti, ca trecusera prin multe.Acum mi se pare ca tind sa devina o frana, in conditiile in care oricine are acces la net si isi da seama incotro se indreapta lumea - iar ei nu vor. Deja m-am suparat

Bine insa ca noi nu o sa ajungem asa...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela65 spune:

buna gina36,
imi pare nespus de rau pentru tine,abia asteptam sa spui ce ai facut,eram sigura ca deja ai facut embolizare,spune-mi numai acest horhoianu decide,alt medic nu o poate face,chiar nu imi vine sa cred ca rezolvarea noastra sta in mainile acestui om,al meu are 6cm.

Mergi la inceput

Arinna, draga mea, bineninteles ca nu optez pentru operatie, voi face embolizare asa cum mi-am propus si voi lua alte decizii in alte timpuri. Singurul lucru pe care mi-l doresc este sa pot avea un bebe sanatos. Eu in 2004 am pierdut o sarcina la 26 saptamani. Am vrut sa mor. Plang si acum cand imi amintesc, cauze necunoscute si doctori incompetenti. Acum mi-am propus sa fac totul ca la carte, numai ca DD te mai pune la incercare.
Am fost la 5 ginecologi inainte sa iau decizia de embolizare. 3 dintre ei au spus ca este o minciuna iar ceilalti 2 mi-au spus ca daca fac embolizarea voi ajunge la cutit si mai repede. Sunt reticenti la nou, nu vor sa accepte ca sunt depasiti si nici nu vor sa preda stafeta mai departe. In timp ce ma consulta "mosul", a chemat langa el 2 studenti ca sa vada ce??? cum zbiera ca apucatu'!!! au ramas cu aceleasi conceptii de pe vremea ceausista si nu vor sa creada ca lumea este alta, lumea are acces la informatii, suntem mai destupati la minte.
Asa ca daca auziti de HORHOIANU fugiti fetelor si nu va intoarceti.
Singurul care isi da acceptul pentru internare este el si nu altul, medicul de familie mi-a dat trimitere, el a luat dosarul si l-a aruncat cat colo. La Universitar nu mai este nici o sansa, cel putin pentru mine. Dupa CM ma programez la clinica si gata, ca nu mai pot dormi, nu mai pot zambi.......
Iti doresc mult succes!

Mergi la inceput

Buna mihaela65 Cand ti-am citit mesajul am reauzit cuvintele lui Dorobat, a spus acelasi lucru. "Sunt atatea fete care depind de Horhoianu". Problema este si de conflictul intre generatii. Dorobat are studii in strainatate cu diplome din America , Germania si Italia, Horhoianu este profesor la Universitate, Dorobat este tanar si frumos, Horhoianu este batran si hidos si tot asa.
Astazi mi-a spus foarte clar ca nu accepta la embolizari decat fibroame de maxim 4 cm. Dar te poti duce personal sa te convingi singurica. Imi pare rau ca ti-am stricat ziua. Eu m-am hotarat sa strang bani si sa ma duc in jur de 20 aprilie la clinica, m-as fi dus acum dar nu am banii toti.
Te pup si mai vorbim

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lyly_mar spune:

Buna Gina,Imi pare nespus de rau de ceea ce s-a intamplat.Chiar ma bucuram ca totusi se poate face la Sp Municipal, mai ales cum sunt eu asa in dilema, ce? si cum sa fac?..........
Eu as face embolizare la particular, dar tb sa conving sotul, ca il apuca criza:ca daca dau banii degeaba?ca la IA.....
Eu acum ma duc la Dr Anca, care e la Sp Municipal, sa vad daca o sa ma sustina pt embolizare........ Dar l=am vazut cam reticent la idee.........

si multa putere si speranta si impliniri.........
pentru toate fetele

Mergi la inceput

Buna Lyly Eu iti doresc sa iti dea unda verde dr. Anca, dar internarea depinde tot de "tataia". Daca nu capeti internarea, Dorobat nu mai are nici o putere. Tu dute totusi si poate vii cu vreo noutate.

Mergi la inceput

Lyly, din pacate pentru sot, in cazul medicinii multe sunt incercari sau minuni.Mie mi s-a spus de la inceput "sa incercam cu o embolizare" iar acum sunt incurajata de medici ca s-au mai vazut "minuni".

Gina,e bine ca de acum stiu si alte fete la ce sa se astepte...cred ca ar trebui subliniat faptul ca la Spitalul Universitar (Municipal)nu se aproba in momentul de fata decat embolizarea fibroamelor de maxim 4 cm.Alta optiune-clinicile particulare.
La ce clinici particulare stiti ca se poate face embolizare ? Cu siguranta multe alte persoane vor vrea sa afle.

Mergi la inceput