Fibrom uterin (22)
Raspunsuri - Pagina 18
arinna spune:
Si mie la fel mi s-a spus, sa fac prima eco la 3 luni
Ieri am fost la gineco, mi-a spus acelasi lucru pe care il stiam( aici medicii de regula nu interpreteza ei procedurile, le vine un raport scris de la cel care o face).Nu stie nr fibroamelor dar se pare ca nu afecteaza f mult cavitatea (cum zisese si cel care imi facuse SHG, ca nu sunt in pozitie f proasta pt bb si ca bine ca nu am facut histerectomie cum mi-au spus atatia), cea mai mare dimensiune ar fi 4,4 cm si ca nu am nicio trompa infundata.Mi-a propus exact ce vroiam eu sa-l intreb, sa fac inseminare fara stimulare; a vorbit cu tipa care se ocupa de asta si am primit mesaj sa o sun in prima zi a ccl.O sa fiu f prinsa cu drumurile, cu monitorizarea ( eco si analize sange) plus colegiu(o sa am mult de invatat si va trebui sa merg la biblioteca dupa ce merg la spital, sunt apropiate,nu mai am timp sa ma intorc acasa) dar am zis ca e mai sigur decat cu termometru si relatii sexuale "la comanda".Plus ca sperma va fi preparata, sa ramana numai ce e mai bun din ea - ca sa zic asa
.Costa si mai putin, pentru ca nu mai iau medicamentele.Mai incerc si asa,pe cat posibil,nu are ce sa strice,ca ajungeam sa ne certam cu atata programare.
Am inceput cursurile, sunt stresata rau cu limba- ca de obicei, la liber vorbesc chiar bine dar in clasa sunt catastrofa,
( nici in Ro nu ma omoram cu aparitiile in public) sper sa-mi revin( eu vb din an in paste), am zile bune si mai putin bune in ce priveste limba.
mirelac69 spune:
lyly_mar. Pe mine mana nu m-a durut deloc. Atat ca a fost vanata vre-o luna dupa embolizare. Dupa ce am iesit din spital am luat diclofenac 7 zile. Legat de echografie, prima am facut-o la 1 luna dupa embolizare, iar apoi a doua am facut-o la 3 luni, iar apoi la 6 luni de la embolizare.
mirelac69 spune:
Arinna. Uite si datele mele mai jos:
- 39 de ani (la data embolizarii). Acum am 40 de ani;
Datele de pe echografia dinainte de embolizare (29 august 2008):
- Uter retroversat, usor latero-deviat dreapta, avand
dimensiuni crescute: diametrul logitudinal de 10,2 cm;
diametru transvers 9,8 cm;
diametru antero-posterior de 7,3 cm.
- cu endometrul - 7 mm, corespunzator fazei menstruale;
- cu miometrul neomogen prin evidentierea unui nodul fibromatos, cu structura heterogena, predominent hipoecogena, dezvoltat pe fata anterioara a corpului si spre cornul drept, cu localizare miometriala si subseroasa (ce proemina din contur) si masoara 8/7,6 cm cu diametrul, avand multiple calcificari in interor, fiind slab vascularizat, cu vascularizatie mixta, centrala si periferica. Un alt nodul mai mic (de 1,7 cm), se evidentiaza si pe fata posterioara a corpului uterin, cu aspect hipoecogen, pseudochistic, cu localizare periferica subseroasa, de asemenea slab vascularizat.
La aceasta data medicul meu ginecolog mi-a recomandat histerectomie, dar eu nu am fost de acord cu asta si am apelat la embolizare (dr. rares Nichifor).
Si acum datele de pe ultima echografie (23 martie 2009) - la 6 luni de la embolizare:
Uter in retroversie, diametrul antero-posterior de 4,1 cm, diametrul transversal de 4,4 cm, diametrul longitudinal de 5,8 cm, contur anterior neregulat, ecostructura care prezinta un nodul fibromatos la nivel corpoeoistmic, anterior si lateral dreapta subseros, cu diametrul de 37/43 mm, care prezinta in interior numeroase calcificari diseminate. In rest omogena.
Col ulterin: diametrul antero-posterior de 2,1 cm,
lungine de 3,6 cm,
ecostructura omogena.
Canal cervical de aspect normal. Cel de-al doilea fibrom a disparut.
Fibroamele au fost descoperite primul la 36 de ani si mi s-a recomandat un tratatment cu CARPICON supozitoare timp de 6 luni, tratament care nu a dat nici un fel de rezultate la mine, iar ce de-al doilea fibrom a fost descoperit anul trecut inainte de embolizare.
Probleme: nu am avut.
Sanse de bebe: DA, dar pana acum nu s-a intamplat. Eu sunt optimista si lucrez din greu la bebe.
Sper ca datele mele de mai sus sa poata ajuta si pe alte fete (sa le incurajeze).
Sanatate multa la toata lumea.
arinna spune:
Mirela, multumim pentru date si incurajari si exemplu
In weekend o sa ma ocup putn de lista, sa introduc datele noi,
Eu astept CCL, sunt in ziua 28 si nimic, daca ajung l 30 fac testul.deocamdata n-am simtome de ciclu dar nici de altceva, oricum eu l-am avut si la 36 de zile.
Va pup
mihaela65 spune:
buna fetelor,
am citit de curand ca urmeaza sa apara pe piata un nou produs conceput de virusologul mircea ciuhrii care se numeste ,,fibromo-liz'' si sunt un fel de ovule care se introduc in vagin si care a dat rezultate foarte bune in absortia fibroamelor uterine.
Am inteles ca ar apare pe piata farmaceutica incepand cu luna octombrie 2009.Astept sa vad si sa le incerc.
lyly_mar spune:
Buna fetelor,
M-am tot uitat de internet si nu am inteles f bine ce se intampla cu fibromul embolizat.In esenta este un tesut necrozat,care nefiind alimentat cu sange scade in dimensiu, se usuca ,pana ajunge la o anumita dimensiune,nu?!Poate ai norocul si se elimina,dupa cum am citit..Dar intrebarea mea este: ce ramane din fibrom ,tesutul ala necrozat,ce se intampla cu el?Ramane acolo ca o carnita(nu stiu cum sa zic)? Exista pericolul de infectie?,el nemaifiind alimentat cu sange....
Fibromul meu avea la data embolizarii(23 aprilie 2009):8 cm/7 cm,subseros,intramural ,situat anterior pe uter.L-am descoperit in 2007,fara dureri,fara sangerari intre CM.Eu am 39 de ani,sindrom antifosfolipidic,hipotiroidie, 1 sarcina pierduta la 5 saptamani(in dec 2008). Nu se stie cauza.Dr mi-a propus miemomectomie,dar eu am eu am insistat pt embolizare.
Bafta multa Arinna,
Gina ,pe unde esti?
Mihaela,eu am mai incercat produse de la ciuhrii,niste ovule si medicamente ,dar fara efect...Poate noul produc o fii mai bun!Bafta!
Pupici si va astept cu vesti bune
mihaela65 spune:
buna fetelor,
a-ti incercat vreuna din voi gelurile de la aloe vera,mai exact gelul aloe bery nectar,am inteles ca merge foarte bine ca stopeaza cresterea fibromului.
eu am sa il incerc dar mai astept putin ca trebuie inceput cu 5 zile inaintea cm.
kiki_cri spune:
Salut fetelor!
Eu sunt tot in concediu si e ff bine...fara stres si fara nervi la serviciu...mi-am impus sa nu ma mai gandesc deloc acolo...Eu ma simt bine si cred ca si bebeii, am inceput sa ii simt destul de des si e un sentiment de nedescris pe care va doresc sa-l traiti si voi!
Arinna, ma bucur ca ai intalnit un doctor care e exact pe placul tau! Bafta la inseminare!!!!Eu zic ca de data asta va fi o reusita.Bafta si la scoala, sunt sigura ca te vei descurca f bine la prezentari. Si eu urasc sa vb in public, dar serviciul mi-a oferit din plin "sansa" asta, pot sa zic ca a avut si un efect pozitv, am capatat mai multa incredere in mine, eu fiind de fel o persoana f timida
. Abia astept sa vi cu vesti bune!
Mirela, bafta la proiectul bebe!
KIKI
19+ cu 

arinna spune:
Hola fetelor
- de bucurie ca am inceput Spaniola- lb mea preferata.
Lyly, Kiki, multumesc pentru suport
.Am amanat cu o luna inseminarea pt ca uitasem ca medicul mi-a recomandat sa mai las un ccl sa treaca pt ca celalat a fost anormal,la 16 zile...dupa ce m-am programat la inseminare, in prima zi a ccl, am sunat din nou ca nu mai merg
.In plus, vreau sa stiu inainte si care e situatia cu sanii, m-am programat si pt eco, se implinsec cele 6 luni.E cam aiurea, cu o saptamana inainte de urmatorul ciclu, as fi vrut intr-o perioada in care sunt ei mai relaxati dar nu am gasit loc si nici nu mai vreau sa aman.
Tocmai am venit de la adunat buruieni, gradinarit si alte munci agricole, azi nu am scoala.M-am saturat de papadii, e invazie.De ieri, noaptea avem minus 2 grade
asa ca acopar plantele mai sensibile cu saci de hartie, dimineata ii iau- ce sa mai zic.Am pierdut deja 3 trandafiri peste iarna ca nu i-am acoperit cu nimic(cei care au stat sub zapada sun ok)Am plantat si un mar de curand, era avansat cu florile, acum 2 zile l-e batut grindina iar noaptea e inghet(frig).Cel de anul trecut abia imboboceste.
Kiki
,ma bucur mult ca sunteti bine si ca stai linistita acasa.
Parca aici nu sunt asa timorata de vorbit in public dar e foarte greu pt ca nu am inca un vocabular bogat si mai ales trebuie sa inteleg care e problema, ce trebuie facut si la ce se refera textul comentat( de regula nu sunt usoare textele alese de profesori, de prin ziare )Am nimerit o tipa batrana, cred ca are cam 70 de ani, s-a ocupat de mine ca m-a vazut de prin alte parti, tot e un lucru bun, e intelegatoare dar pana nu termin ce am de facut in clasa, chiar daca raman numai eu cu ea, nu ma lasa sa plec
Din pacate cam uita si nu e f explicita dar sa vedem ce va urma, e de moda veche si eu ma am bine cu cei mai in varsta.Ah, si mi-a spus, ce se stie deja, ca abia dupa vreo 7 ani esti stapan pe limba, fluent etc deci n-ar fi cazul sa ma mai panichez cu limba ca mai devreme n-am sanse sa fiu relaxata si sa ma simt in largul meu cu lumea oricat mi-as da silinta( si sotul meu mi-a zis ca are dreptate).Sigur, la nuvel de conversatie nu mai e o problema dar eu am nevoie de mut mai mult.Stufoasa problema.