Mancare Greceasca

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns catalina2307 spune:

Citat:
citat din mesajul lui puisorul

Catalina, . Mai am o singura intrebare. Ce fel de linte e buna? Portocalie sau verde?




Verde.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catalina2307 spune:

Linte cu orez

250 g linte
1 ceasca orez
1 ceapa tocata
sare, piper

Lintea se lasa in apa la inmuiat (ca fasolea) si se pune la fiert. Cand apa da in clocot se strecoara si se pune alta apa fierbinte.
Cand lintea este pe jumatate gata, se adauga orezul si putina apa si se lasa sa fiarba.Cand este gata se adauga sare si piper.
Se prajeste ceapa in ulei(masline) incins si se toarna peste amestecul de linte si orez.

Gustos , sanatos si de post.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delsim spune:

Poate sa-mi spuna si mie reteta originala de PASTITIO?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catalina2307 spune:

delsim - poate .

MAKARONIA PASTITIO

-1/2 kg spaghete f.groase
-1kg carne vita tocata
-1 1/2 cana parmezan (dat prin razatoare)
-1/2 cana vin alb
-1 ceapa medie taiata marunt
-1 lg mare bulion (de dizolva in putina apa)
-1 punga bechamel
-sare, piper

Se fierb pastele in multa apa sarata pana sunt aproape gata.Se scot, se scurg si se amesteca cu 1/2 din cantitatea de parmezan.
Se incinge putin unt si se caleste carnea cu ceapa , pana cand ceapa devine sticloasa.Se adauga vinul,bulionul, sarea ,piperul si se fierbe la foc mic pana scade. Se stinge focul si se adauga jumatate din parmezanul ramas.
Se pregateste bechamelul. (se gaseste gata facut la Mega Image)
Se ia o tava dreptunghiulara , se unge cu unt si se aseaza uniform 1/2 din cantitatea de spaghete , se adauga carnea (peste tot la acelasi nivel) si deasupra restul pastelor. Se acopera cu bechamel si se presara restul parmezanului. Se taie bucatele mici de unt si se presara deasupra. Se baga la cuptor , la foc mediu, pt. 30 min.
Pofta buna !




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delsim spune:

Multumesc frumos!Sper sa-mi iasa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Beatriz spune:

Si noi apreciem mult bucataria greceasca si in general bucatariile mediteraniene

Catalina - multumim pentru retete, voi incerca si eu pastitio
am mai mancat, dar facut de alte persoane
Cand ai timp, te rog frumos sa imi dai si mie un PM, cu indicii/detalii legate de locatia magazinului cu produse grecesti, in cazul in care precizarea numelui este considerata publicitate
Merci!




Pentru cauza infertilitatii!
Voteaza blogul SOS infertilitatea aici si twitter-ul Infertilitate aici (fiecare este finalist in cate doua sectiuni, in total se pot da patru voturi pentru campanie cu acelasi user). Pentru a vota tb sa va creati un cont aici. FIECARE vot conteaza. Mediatizarea ne poate aduce sprijinul politicienilor pentru cauza!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela P spune:

Ionica, dar ce diferenta e intre uleiul acela cretan pe care l-ai pomenit in cateva locuri si cel pe care-l gasim noi prin magazine, virgin, extra virgin?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikole spune:

Citat:
citat din mesajul lui catalina2307

Linte cu orez

250 g linte
1 ceasca orez
1 ceapa tocata
sare, piper

Lintea se lasa in apa la inmuiat (ca fasolea) si se pune la fiert. Cand apa da in clocot se strecoara si se pune alta apa fierbinte.
Cand lintea este pe jumatate gata, se adauga orezul si putina apa si se lasa sa fiarba.Cand este gata se adauga sare si piper.
Se prajeste ceapa in ulei(masline) incins si se toarna peste amestecul de linte si orez.

Gustos , sanatos si de post.


Catalina






Eu fac saptamanal acest fel de mancare, cateodata alternez cu un fel de...parjolute(nu stiu cum sa le numesc in romaneste) din linte, ambele fff gustoase.Mai daug insa praf de cumin(sunt dependenta de gustul de cumin), si alte cateva mirodenii, intr-ucat eu nu folosesc sarea si piperul.
Din pacate de fiecare data imi este rau dupa ce am mancat,(gastrita) insa nu ma pot opri la timp,mananc pana ajung la saturatie, mi-e rau la propriu.
Eu stiam ca asta e fel libanez, cel putin pana acum , asa credeam.

Ionica, abia stept sa deschida marketul sa cumpar rosii sa le fac la cuptor, si reteta de cartofi ce ai dat-o...
Nu am busuioc proaspat...pun de al' uscat, oricum sunt sigura ca schimba gustul produsului finit dar asta e...

Nikole, mami lui Albastrel
"To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law"
Allan Kardec

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catalina2307 spune:

nikole - sunt pliculete cu seminte de busuioc. Pune intr-un ghiveci si ai busuioc proaspat.Creste destul de repede.

Adele - ulei din Creta se gaseste si in Romania. Se numeste Kalamata si este extra virgin.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikole spune:

Citat:
citat din mesajul lui catalina2307

nikole - sunt pliculete cu seminte de busuioc. Pune intr-un ghiveci si ai busuioc proaspat.Creste destul de repede.

[Catalina




Uite chiar nu mi-a dat prin minte, multumesc de idee

Nikole, mami lui Albastrel
"To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law"
Allan Kardec

Mergi la inceput