Mancare Greceasca

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns catalina2307 spune:

Fiindca sotul meu este grec in casa gatesc mai mult mancare greceasca. Am adaugat in cartea de bucate cateva retete la sectiunea "Retete grecesti".

http://forum.desprecopii.com/forum/recipe.asp?action=showall&cat_id=109&parent_id=21&parent_name=Retete+Grecesti&sub_name=Mancaruri

Daca va trezeste interesul cu drag mai adaug altele .

Mergi la inceput

Mi-ar fi de ajutor daca va ganditi la ceva anume sa imi spuneti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Clover spune:

Am doua probleme cu ce s-a zis aici:

Cartofii prajiti nu au colesterol decat daca ii prajesti in untura.

Unde scrie ca e obligatorie carnea rosie in sarcina?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionica spune:

clover

Raspund eu,
Claudia74 a spus ca face cartofi pai deci in ulei sau untura depinde de traditie.
Carnea rosie contine mult foarte multa vitamina b12 de care eu duc lipsa in acest moment,deci recomandata de catre doc.
Probabil ca si din cauza anemiei ,cine stie,oricum nu sant mancator de carne,beark,abia astept sa nasc.

Sophia 2ani 06.09.06
+35 Sarah
http://community.webshots.com/photo/2379816330104564034uhnTsy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudia74 spune:

Citat:
citat din mesajul lui catalina2307

Fiindca sotul meu este grec in casa gatesc mai mult mancare greceasca. Am adaugat in cartea de bucate cateva retete la sectiunea "Retete grecesti".

http://forum.desprecopii.com/forum/recipe.asp?action=showall&cat_id=109&parent_id=21&parent_name=Retete+Grecesti&sub_name=Mancaruri

Daca va trezeste interesul cu drag mai adaug altele .

Catalina

Da,da Catalina pune cat mai multe si ceva prajituri daca stii,sa-ti traisca sotul ,pune la Retete Grecesti tot ce stii,oke? ,abia astept sa vad si sa gatesc si eu,stiu ca grecii manca mult cu aluaturi combinatii gen baclava nu? si cu carne si dulce ma refer,eu am ceva condimente grecesti luate de aici .

www.onetruemedia.com/my_shared?z=24c9383cccafa2434e80e9&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Album Claudia
Timisoara Impreuna
'Roaga-te lui Dumnezeu,ca si cum totul ar depinde numai de Dumnezeu.Munceste in viata,ca si cum totul ar depinde de tine'

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudia74 spune:

Maria uite aici retete grecesti,mi-au lasat gura apa , Catalina sunt ok retetele,ai gatit si tu asa ceva?

http://www.e-retete.ro/greceasca

www.onetruemedia.com/my_shared?z=24c9383cccafa2434e80e9&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Album Claudia
Timisoara Impreuna
'Roaga-te lui Dumnezeu,ca si cum totul ar depinde numai de Dumnezeu.Munceste in viata,ca si cum totul ar depinde de tine'

Mergi la inceput

claudia - gatit mousaka,dakos ( dar pt dakos nu sunt bune chiflele din reteta , se foloseste o paine speciala, neagra, uscata), stifado - si cu iepure .
La prajituri nu prea ma bag, dar o sa caut ceva retete la soacra'mea.

maria_ene - branza feta apropiata de cea greceasca gasesti la Mega Image(Olympus si inca una de capra) . La fel si cascaval. ((Graviera si inca un tip -nu imi aduc aminte acum - excelente). O alta branza care se apropie de feta lor este branza feta de la "la dorna".
Cu exceptia branzeturilor mai gasiti si krifaraki (cred ca asa se spune) sunt niste paste care arata ca si orezul - fabuloase -cu vita sau pui - va dau reteta, koush -koush , linte greceasca (ciorba este foarte buna si sanatoasa), orez pt supa, orez pt ghemista, condimente.

Stiu ca s-a mai deschis inca un magazin cu produse grecesti. Ma interesez si daca nu se considera a fi publicitate dau adresa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puisorul spune:

Catalina, ma intereseza foarte tare reteta de linte greceasca. Daca ai timp, sa mi-o scrii te rog

Ani de Stefana (23.01.2008)
Stefi
Fericirea trebuie sa fie o rasplata, nu un scop. - Antoine de Saint-Exupery
Cum se topesc kilogramele

Mergi la inceput

puisor - cioba linte

-1 pachet linte
-1 morcov
-1 ceapa
-1 ardei gras
-1 cartof marisor
-5-6catei usturoi
-suc rosii (dupa gust)
-foi dafin
-o lingura ulei masline

Lintea se tine la inmuiat la fel ca si fasolea. Se pune la fiert iar la doua minute dupa ce da in clocot se schimba apa (apa sa fie fiarta).Ciorba trebuie sa ramana groasa asa ca nu se pune apa foarte multa.Se adauga legumele taiate marunt. Cartoful se pune intreg.
Cand cartoful este fiert, se scoate, se face pure si se amesteca in ciorba. Se adauga rosiile, foile dafin, si dupa ce da in clocot usturoiul taiat feliute subtiri.Sarea la sfarsit, dupa gust (pt a nu se intari lintea).Se stinge focul si se pune patrunjel taiat marunt.

(O alta optiune este de a adauga la sfarsit o ceapa prajita in ulei masline.)

Se serveste cu -ceapa, peste afumat si otet dupa gust. (optional)
Pofta buna

Am trecut-o si in cartea de bucate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puisorul spune:

Catalina, . Mai am o singura intrebare. Ce fel de linte e buna? Portocalie sau verde?

Ani de Stefana (23.01.2008)
Stefi
Fericirea trebuie sa fie o rasplata, nu un scop. - Antoine de Saint-Exupery
Cum se topesc kilogramele

Mergi la inceput