socant !!!
tocmai am citit un articol care m-a cutremurat.
http://www.mediafax.ro/social/un-copil-a-murit-dupa-ce-s-a-inecat-cu-guma-de-mestecat.html?1688;4022669
AFIBEBE mamica fericita de Cristian Nicolae 22.08.2007
cristi
asa creste Cristi
Raspunsuri
szivarvany spune:
Da, ingrozitor ce ghinion a avut micutul :(
Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16)
CorinaDani spune:
sotul meu a trecut la un pas pe langa moarte cand era micut, se sufocase cu o bucatica de paste fainoase (macaroane)
nepoata mea si-a bagat pe o nara o aluna si a ajuns la urgente (acum 7 ani)
si cate si mai cate cazuri din acestea, unde o clipa de neatentie poate costa viata !
ce nu inteleg eu este cum un copil asa de mic a avut acces la guma de mestecat sau cine i-a dat-o s-o manance ?!?
mare atentie la ce baga copii in gura, mai ales cei mititei, care nu stiu sa mestece bine mancarea ! nu mai zic despre pericolul reprezentat de jucariile cu bucati mici detasabile, nasturii, margelele, boabe de porumb, fasole, intr-un cuvant tot ce este suficient de mic sa intre in nas, gura, urechi...
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
lisaelisa spune:
Fereasca Dumnezeu de asemenea nenorocire !
Totusi, nu-i dai unui copilas de 1 an si 11 luni sa mestece guma de mestecat.
Odihneasca-se in pace, bietul de el.
lisaelisa
mami de ingeras dragalas
Chuny spune:
Doamne, asta e una din fricile mele cele mai mari. Cum am una bucata de copil mai naiv si ce invata mai greu decat ceilalti sa se descurce, la doi ani jumate inca nu stie de existenta bomboanelor sau a gumei. Ii voi da cat mai tarziu posibil.
Ce cauta guma in gura unui copil de nici doi ani ?? e drept ca accidente de genul asta pot surveni la orice varsta, sa ne fereasca viata de asa ceva!
Sibylle
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">SONIA ARE NEVOIE DE AJUTOR! UN CONT PAYPAL VA STA LA DISPOZITIE
viviana spune:
Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca!
Daca toate cartile de crestere a copilului si medicii spun:"nu dati copilului pana la varsta de 5 ani, guma de mestecat, nuci, alune, floricele, seminte, fistic pentru ca ele pot fi aspirate de catre copil si se asfixiaza" oare de ce sunt atatia parinti care nu respecta aceste simple lucruri?
Na ca imi pun si eu o intrebare tampita dar astfel de intamplari ma revolta foart tare.
Nu, nu a fost ghinionul micutului ci tampenia parintilor.
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
ligia13 spune:
Am vazut la stiri subiectul si spuneau ca nu parintii sau altcineva i-au oferit guma....ci a gasit-o pe jos , a bagat-o in gura faca ca parintii sa observe....
A fost curat ghinion..haideti sa nu mai invinuim asha gratis!
D-zeu sa-l odihneasca si sa ne fereasca de astfel de nenorociri pe toti!
Eu si Raducu (22.04.2005)
madelaine77 spune:
Off Doamne, groaznic. Saracutul copil. Dumnezeu sa-l odihneasca.
Eu si acum, cand piticlontul din dotare se apropie de 5 ani evit sa-i dau dropsuri, alune , gume...si cand ii dau stau cu ochii pe el cat cepele.
ellej spune:
Doamne fereste, groaznic. Pediatra noastra ne-a spus anul trecut ca a venit la camera de garda un copilas de 1 an care se inecase cu paine si n-a putut decat sa constate decesul. Si mie mi-e frica de asta, al meu e lacom si ar baga in gura o franzela intreaga. Odata, mama langa el fiind in bucatarie, s-a intors 2 secunde sa ia nu stiu ce de pe foc iar el deja indesase multa paine in gura.
Of, bietii parinti.
Mare e gradina lui Dumnezeu si multe animale sunt in ea :)
_Ralu_ spune:
groaznic.
chiar saptamana trecuta am vazut la locul de joaca din mall, un copil de nici doi ani, caruia intre doua ture de zbenguieli, mamica il chema sa-i mai bage in gura cate o bucata de banana...hmmm, nu era o idee prea inspirata, dar ma rog. mare mi-a fost mirarea cand am auzit-o pe mamaica strigand la copil: "hai sa scoatem guma din gura sa nu te ineci cu ea cand sari!"...sa inteleg ca copilul avea si guma in gura in timp ce papa banana....si in acest timp el se zbenguia de mama focului....in final a scos-o si i-a dat-o mamei.
dar trebuie sa recunosc ca am patit si eu o data o faza cu fiica-mea:
avea un set de bucatarie, care avea si niste cescute...nu parea nimic in neregula cu ele. intr-o zi se juca, eu langa ea, dar mai eram si cu un ochi la tv. la un moment dat am auzit-o facand ca si cand s-ar fi inecat. cand m-am uitat la ea, am crezut ca innebunesc. avea in gura, spre gat deja tortita de la nenorocita aia de cescuta...nu m-am gandit nici un moment ca se detaseaza de corpul cescutei. stiam ca prima regula atunci cand ii intra ceva pe gat copilului, e sa nu bagi mana dupa el ca risti sa-l bagi si mai adanc. totusi, noroc ca am avut prezenta de spirit, si mi-am dat seama ca e ca un inel, deci pot baga degetul in el si sa-l trag. ceea ce am si facut...doamneeee, i se inclestase gurita...ma apuca si acum tremuratul cand ma gandesc ce sentimente m-au incercat!
ea si-a revenit instant, nu a marcat-o deloc, dar eu stiu ca m-am pus pe un plans isteric dupa si n-am mai fost buna de nimic....
raluca, mami fericita de www.totsites.com/tot/alexia-maria" target="_blank">alexia-maria (07.09.2006)
alexas spune:
Doamne cate se pot intampla,dintr-o clipa de neatentie si nu numai ,doamne ajuta la toata lumea
mami de miruna si andrei