Licurici de ianuarie-februarie 2009
Raspunsuri - Pagina 11
Porumbita spune:
am fost si noi la control; robert are o luna si 8 zile; i-am facut abonament la sanador si azi am mers la doctoria Jianu
are 5100 g si 59 cm (sincer cred ca a pus un cm doi in plus ca mie nu imi da acasa mai mult de 56-57) si la cap in jur de 40, nu mai stiu exact...
e totul ok dar sunt f dezamagia de ce mi-a zis
cica sa ii fac program lui bb de masa orele 6 9 12 15 18 21 apoi odata noapetea si tot asa si ca sa nu il tin mai mult de 20 de min sa manance
am incercat eu sa ii spun cum e cu alaptatul la cerere si ea mi-a bagat teoria cu laptele care nu apuca sa se digere...
mai fratilor cum sa ii faci astfel de program cand el urla de foame (la noi mele durea sa o ora si ceva, noaptea mai putin)... Jee... sa ii dau ceai sau suzeta si sa trag cate putin de timp ca o sa se obinuiasca... ca de aia are gaze multe ca ii dau eu mult sa manance...
a, si culmea ca acu sotu imi tot zice ca poate are dreptate... ca intradevar asta mic se trezeste uneori din cauza parturilor/gazelor etc...

a mai zis sub nici o forma sa nu il culc pe spate ca aia respira greu ca apasa gazele pe diafragma; sa il pun pe stanga, apoi dupa 20 de min pe dreapta si apoi sa il pun pe burta (si el urasta pe burta);
si a mai zis ca trebuie sa inceapa sa ia calciu 10 zile pe luna ca nu cumva la un an sa aiba un cap imens...
si sa ii dau in fiecare zi vitamina C....
in rest mi-a zis de alimentatia mea, teorii din alea generale...
nu e prea mic pt calciu si viamina C?
bebei vostri cum dorm?
ca sunt singurele chestii la care sunt dispusa sa ma gandesc... ca eu tot alaptat la cerere o sa fac asta e clar
ttenzika spune:
Exact asta mi-a spus si mi-e dr.program 9-12-3-6-o data la 3 ore,doar ca noi suntem pe formula,iar in legatura cu dormitul o pun pe spate in timpul noptii,peste zi pe parti,dar pe burta foarte putzin ca nu ii place deloc urlaaaa
,intr-o zi am fortzat-o si sa stii ca a adormit asa pe burta,dar am stat tot timpul langa ea ca mi-e frica sa o las singura![]()
mamica de Alecsandra
poze:http://picasaweb.google.com/ttenzika/BebeAlecsandra02#
veronica75 spune:
Bun gasit in casa noua ![]()
la licurici su mamici,
Eu inca sunt sub tratament cu sanul si inca nu a trecut dar e ceva mai bine, multumesc tuturor pt suport 
Nu stiu daca e adevarat sau nu, dar se pare ca cu bb-ii nascuti prematur sau cu greutate mica e un pic mai greu 
Alice a luat in greutate doar 460gr intr-o luna si a crescut doar 3.5 cm, pediatra a spus ca pentru talia ei e f bine
cand citesc cum cresc si cum se comporta bb-ii vostri intru in panica,
Din cauza colicilor nu am reusit sa ii fac un program, poate de acum in colo
Alisuca mea plange fffff mult, mai ales seara de la 7 pana la 12 urla continuu si nu sta nici la san, nici in brate
Intr-o seara am chemat un medic, ca ziceam ca isi da duhul de la plans, si a examinat-o, perfect sanatoasa, doar ca are colici si ca nu prea o pot ajuta
Va spun sincer ca plang si eu cu ea 
In rest, a plecat soacra-mea,uraaaaa
ca mi-a scos par alb
stiti voi "nu ai lapte suficient, nu e de calitate, pune-i 2 caciuli, infasa copilul, da-i ceai ca moare copilul de sete, e stricat la burta pt ca a mancat lapte stricat de la mine, etc" si ea statea toata ziua pe calculator sa vb cu sotul in tara si cu fiu-su 
a fost de cosmar
nu mai fac greseala sa o mai chem vreodata, gata mi-a ajuns
pana si in ziua botezului ma certat ca nu am aranjat cum trebuie masa, cand eu eram cu febra si dureri groaznice si mai stateam si cu Alice, deci gata, m-am lamurit ce e si cu soacrale
Alinuk - f frumos 
Roxana; Alina- Alice e nascuta pe 04.02.2009, va rog sa modificati pe prima pagina
Alina, bravo pt poveste,
Irina- sanatate lui Andrei 
http://picasaweb.google.com/ianfeb2009/Veronica#
ttenzika spune:
edit
sotzii astia
se cred destepti dar daca il lasi o zi cu bb sunt terminati![]()
![]()
mamica de Alecsandra
pentru IRINA si Ochila al ei

poze:http://picasaweb.google.com/ttenzika/BebeAlecsandra02#
CADIA spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Porumbita nu e prea mic pt calciu si viamina C? bebei vostri cum dorm? |
si mie mi-a dat dr calciu si vit C din a 14-a zi de viata, zilnic, dar sincer si mie mi se pare cam mult.Voi merge si la alt pediatru saptamana viitoare.
pitica mea doarme cel mai bine pe burta, asa-i linistesc si colicii.Si ea are muuuulte gaze si se calmeaza pe burta;ii place mult de tot.Cateodata o pun si intr-o parte dar nu sta prea mult, ca protesteaza.
Claudia, mamica de puiutz Clara Maria cu falcutze incluse.
miereamara spune:
Porumbita, doctorul tau nu stie ca e interzis sa pui bebelusii sa doarma pe burta din cauza faptului ca pot muri de SIDS? (bineinteles cand ii lasi fara supraveghere).
Aidan doarme numai pe spate, Asociatia Americana a Pediatrilor recomanda numai dormitul pe spate pana la sase luni, sau pana cand bebelusul este capabil sa se intoarca singur.
BillyBilly. poate te-am inteles eu gresit, din prima postare legata de problema respectiva reiesea cumva ca bebelusul este un mic santajist care face totul ca sa o aiba pe mama lui langa el. Poate ca intr-un fel asa este, la urma urmei si dc plange de plictiseala inseamna ca are o nevoie: aceea de a socializa cu cineva si de a nu mai fi singur
.
In ceea ce priveste programul mai mult sau mai putin flexibil, e de la sine inteles ca un copil are nevoie de un program, nimeni nu a negat asta.
Bineinteles ca fiecare are dreptul la o opinie si isi creste copilul asa cum considera
, sper ca nu te-ai suparat ca mi-am exprimat opinia. Eu nu am spus ca asa ar trebui toata lumea sa faca, am spus ca asa procedez eu.
PS. pe contul de email sunt niste materiale interesante care trateaza chestiile discutate de noi, mie mi-au folosit foarte mult si m-au ajutat sa-mi schimb optica rigida si cumva pre-formata, privind nevoile copilului si modul acestuia de a si le exprima.
www.onetruemedia.com/shared?p=7ed153bfbb67814c5b3058" target="_blank">
An amazing journey
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album
www.eklipsse.net/gallery/" target="_blank">FineArt gallery
mara95 spune:
si andrei a primit vit c si calciu de acum o luna,dar nu le ia,se stramba si le da afara,nu pre stiu ce sa fac
CADIA spune:
In ceea ce priveste programul de masa, eu clar ii dau la cerere (dar nu mai devreme de 2 ore); pai cum sa nu-i dau la cerere cand de ex ieri a plans saraca toata ziua de burtica (si a mancat non stop)si acum doarme de aproape 4 ore (recupereaza de ieri,cand nu a inchis un ochi toata ziua )
Claudia, mamica de puiutz Clara Maria cu falcutze incluse.
Ciufik spune:
Veronica - mai zi cu soacrele
. Si eu i-am avut pe cap in saptamana 3 a lui Andrei si tot cu teorii de genu' plange de foame, nu e lapte suficient, nu e bun, sa-i dau ceai
in conditiile in care la momentul ala numai de asta nu aveam nevoie. Acum cand au venit la botez, le-am retezat-o si le-am spus ca dc bebe in 2 luni n-a murit de foame, frig etc inseamna ca fac bine ce fac
si m-au scutit.
Porumbita - Jianu e cumva neonatoloaga de la elias? aia de se afisa in fuste scurte la tv cand a nascut monica columbeanu? ca eliasu' si drii de acolo (majoritatea) sunt buni numai cu vedetele
. Aia cu alaptatu' la ore fixe e f tare, pai sa ii explice si lui bebe de programul asta
. Ceai???? Pt ce? Ca sa pacalesti copilu'? Ce asa nu inghite aer? Sau aerul se inghite numai cu lapte? Doamne fereste! Si al meu sotz crede in ce zic drii, da' cand o naste el, atunci sa ia el decizii cu privire la copil
.
Al meu nu ia decatt Vigantol 2pic/zi, atat. Si asa nu sunt adepta medicamentelor, vitaminelor, fara analize si nici a vaccinurilor optionale, de altfel. da' asta e parerea mea.
Andrei doarme pe spate, degeaba il pun pe o parte ca se lasa pe spate.
Pe burta nu il pun decat ziua, ca sa il pot supraveghea si intr-adevar elimina mult mai usor gazele.
Andreea si Andrei
Naty spune:
Bine v-am gasit! Sa dea Domnul sa avem numai clipe minunate la scutece.
billy Ioana a avut o perioada la 3-4 luni cand saliva in nestire si facea balute, o tineam non stop cu bavetica. Si eu am crezut ca ii dau dintii, dar nu a fost asa, dintii i-au dat tarziu, la 8 luni.
In legatura cu diversificarea - la copii alaptati se incepe la 6 luni la cei hraniti cu lapte praf la 4 luni. Pana la 4 luni stomacelele lor nu digera altceva decat lapte.
De bine ce ma plangeam ieri ca doarme prea mult fie-mea dupa ce s-a trezit nu a mai vrut sa doarma toata ziua si noaptea
m-a naucit.
Raluca, mamica printeselor Ioana - Alexandra (10.10.2004) si Nadia - Ana (29.12.2008)
NOI