Bobocei de septembrie-octombrie 2008 (72)
Raspunsuri - Pagina 14
anamona spune:
apropo de aratat ca o tanti:) si eu am complexul asta...si mi se mai pare ca arat mai imbatranita...chiar nu exagerez: am depistat niste riduri plus cateva fire albe
si ma mai enerveaza lumea care zice ca nu e asa :)
oricum constientizez ca toate astea vin de la statul prea mult in casa, dar o veni si vremea mea sa imi arat muschii :)))
babymom75 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui gaia.nevia
io sunt prima care a comentat, ai vaz? |
Eu am vazuuut! M-am straduit sa debitez si eu ceva inteligent, nu mi-a iesit si am abandonat, na!
Mama lui Dragos (04.10.2008) si a lui Victor (12.09.2003)
simodina spune:
Roxana. Pai mami ti-am zis eu ca o sa-ti iei jumatatea cand o fi baiatul la majorat! I-o dai de zestre La mine la usa poti veni oricand, doar sa-mi zici dinainte sa fiu acasa.
Babymom eu sincer cred ca mamele care reusesc EC sunt foarte relaxate ca altfel nu cred ca se poate si sunt "experte" in citirea bebelusului... La ce mi se pare bun : antrenamentul pentru olita este practic devansat si facut de mama. Eu am cochetat cu ideea din dorinta de a fi eu cea care gestioneaza lucrurile. La Serban a fost cam dificil, am avut bona si desi am avut pe la 2 ani si ceva un inceput promitator intr-un concediu de-al meu a esuat brusc dupa o saptamana si l-au invatat bunicii greu in vreo 3 saptamani in vacanta de vara,cu mult tact si rabdare, la 3 ani. Esecul s-a datorat faptului ca bona il certa cand nu facea la olita iar el a prins ura pe obiectul cu pricina ( mi-am dat seama de asta mai tarziu ), la wc nu putea fi vorba pt ca ii era frica sa nu cada in el. Oricum eu una nu ma simt in stare asa pe Mara am decis ca tot bunicii o vor invata daca nu-mi iese in vreun concediu dar niciunei bone nu-i voi mai lasa
"placerea".
babymom75 spune:
Ma straduiesc sa-mi amintesc ce s-a discutat in capitolul trecut si pana acum si sa raspund, in masura in care ma voi pricepe . Mi-au ramas cateva idei in minte:
Claudinna spuneai ca pui carnea fiarta la frigider in formele de congelat. Mie nu mi se pare o idee prea buna, sa nu te superi te rog. Mai bine portioneaza carnea cruda in bucatele de cate 10 g. si asa cruda pune-o in congelator separat, in pungulite mici. O fierbi cand o dai proaspata, ca dureaza doar cateva minute. Mi se pare si mai comod.
Preety, tare m-as alatura voua cu comanda de pe bimbomarket, ca mi-as dori scaunul acela de masa care se fixeaza pe tablie in stil menghina, dar... nu pot acum. Sapatmanile viitoare ne mutam in casa noua si nici macar mobila nu am. Deci... alte prioritati...
Spuneai ca Sorina plange dupa ultima masa si ca eructeaza mai mult si are gaze. Nu cred sa fie vorba de vreo problema medicala. De obicei sugarii sunt mai plangaciosi si agitati seara, din cauza oboselii, sug mai frecvent ca sa se linisteasca, inghit mai mult aer, si poate de aici tot discomfortul.
Lidia . In primul rand ma bucur ca Stefan e mai bine si ca l-ati adus acasa. Eu nu cred ca se poate vorbi de rahitis la un copil alaptat excusiv si nic nu cred ca e nevoie de suplimentarea cu Ca. Tu ai putea lua Ca, dar mai mult asa pt. ca sa nu-ti spolieze tie toate rezervele.
Spuneai si tu Anamona ca dr. i-a descoperit Theei acea linie de demarcatie a toracelui mai accentuata. E intr-adevar semn de rahitism , dar atunci cand apare ar trebui sa fie insotit si de alte semne - transpiratii profuze, craniu moale, craniu deformat/turtit cu bosele frontale proeminente ( asa numita frunte olimpiana ), incurbarea picioarelor sau picioare in X, toarce mai evazat etc. Pe baza unui singur semn izolat nu cred ca se poate pune diagnosticul de rahitism.
Si Victor avea toracele mai evazat cu santul costal mai vizibil, dar nu i-am dat Ca pana dupa 6 luni, cu toate ca era alimentat artificial de la 4 luni 1/2.
Tzitziri sa stii ca si Dragos asa a cescut in ultimele 3 sapt. - cate 60-80g./sapt. Da' nu-mi fac probleme, ca e evident ca lapte am garla. Atat i-a fost lui ritmul de crestere in perioada asta; ba s-a mai suprapus si raceala din ultima saptamana.
kllemi, spui ca bebe se ineaca si sughite - e normal pt. ca intreg tubul digestiv e inca in curs de maturizare; nici una din functii nu e pe deplin perfectionata.
Daca suge las-o sa suga si mai amana diversificarea. E pacat sa-ti plesneasca sanii de lapte si ea sa pape mar ras sau morcovi.
Denisa, daca Edwin suge, nu are nevoie de alte lichide nici chiar daca afara e canicula.
babymom75 spune:
Da Simodina, sunt relaxate, nu contest, dar cu siguranta si-au facut un scop din aceasta, adica sa invete copilul la olita, ca de asemenea, altfel nu se poate. Mie asta nu-mi place - adica de ce sa hotarasc eu cand cand sa se controleze copilul, cand lucrurile au oricum un curs firesc.
Uite, Victor singur mi-a spus intr-o seara, pe la 2 ani, sa nu-i mai pun pampers ca-l deranjeaza si ca n-o sa faca pipi pe el. Si crede-ma ca nu am intervenit cu nimic in educatia lui, nu l-am pus nici 1 min., in nici o zi pe olita in astepatrea unui pishu sau kk. Pur si simplu s-a intamplat cand s-a maturizat sistemul lui nervos, care nu are nimic de-a face cu cat de inteligent sau nu e copilul.
anamona spune:
Babymom - evident EC nu este o metoda definitorie in attachment parenting dar este una din caile prin care mama incepe sa isi cunoasca copilul, prin care se creaza niste conexiuni si incepe sa se contruiasca o relatie de incredere reciproca.
Este o metoda naturala de invatare timpurie la olita dar totodata deosebit de dificila pentru mamici.
Edit: copilul nu se controleaza ci mama il ghiceste iar dupa un timp, atunci cand e varsta propice, va cere singur
Uite aici u n link cu 75 de beneficii ale metodei.
http://www.diaperfreebaby.org/index.php?module=article&view=10&page_num=1
Mie una imi place sa visez la ea :)
gaia.nevia spune:
io tot astept aici sa aflu cum nascurati!!! si mi-e somn
Ada, mama de baieti:
Teo (10 aprilie 2007) si Radu (22 octombrie 2008)
povestea nasterii ; my blog
Topic: mama... de mai multe ori! ; Topic: nu renunta! Informeaza-te!
babymom75 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui anamona Edit: copilul nu se controleaza ci mama il ghiceste iar dupa un timp, atunci cand e varsta propice, va cere singur |
EVRIKA! Asta am vrut sa spun si eu!
Sunt interesante punctele de vedere citite in link, dar pe mine nu m-au convins. Le respect pe cele care reusesc sa faca asta, dar eu nici macar nu-mi doresc .
Cel mai tare m-a amuzat urmatorul "avantaj":
Impresses and amazes other people De parca ar conta...
babymom75 spune:
Ada mami , da' n-am nascut inca. Sunt tot in asteptare; am raspuns printr-un LE intr-un post anterior. Du-te linistita la culcare ca te anunt cand se intampla .
gaia.nevia spune:
biiiineeeee!
atunci, nastere usoara si placuta!
acu, sincer, nasterea lui oadu a fost o experienta super.
ca nu stiu prin ce pericole am trecut dar uitandu-ma in urma mi se face pielea de gaina... si la el si la teo, ca eliasul e o mizerie si ca ni se putea intampla orice... mare e Dumnezeu! Am scapat cu bine.
Hai stingerea, la nani toata lumea! Am stins becu.
Ada, mama de baieti:
Teo (10 aprilie 2007) si Radu (22 octombrie 2008)
povestea nasterii ; my blog
Topic: mama... de mai multe ori! ; Topic: nu renunta! Informeaza-te!